Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 706, 707, 708 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
A myslíš že to někoho bude zajímat v životopisu?

To už není moje starost, hlavní je, že to tam budu mít a u pohovoru to může být jen +.

Vezmeš někoho, kdo má v životopisu u slova "Pracovní zkušenosti" prázdné místo nebo někoho, kdo tam má 3-4 regulérní záznamy, přičemž oba mají stejné vzdělání?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Lunreal napsal:

To už není moje starost, hlavní je, že to tam budu mít a u pohovoru to může být jen +.

Vezmeš někoho, kdo má v životopisu u slova "Pracovní zkušenosti" prázdné místo nebo někoho, kdo tam má 3-4 regulérní záznamy, přičemž oba mají stejné vzdělání?

Vezmou toho, který bude ochotný dělat za méně peněz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poman

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Frozz. napsal:
Lunreal napsal:

Vezmou toho, který bude ochotný dělat za méně peněz.

Jinak u nás bereme kvalitní lidi furt...nemáte se flákat na těch blbejch školách
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No Pomane, řekni, že to tak nakonec není? Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku).
Poman

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
No Pomane, řekni, že to tak nakonec není? Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku).

Však to tak je. Znám dokonce i lidi co teď nastupovali třeba po VŠ do školství a nechtěli je brát protože byli Mgr. a oni radši vzali Bc. nebo Dis. protože prostě si magistra nemohli dovolit (ale to je státní bordel takže ne moc dobrý příklad)
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku).

Nehledě na to že se rozmáhá móda neplacené spolupráce pro získání zkušeností při studiu s výhledem budoucí možné spolupráce.
Study

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R: Našel jsem si už v květnu takovou celoroční brigádu. Překládám anglické články, vkládám je na web a k tomu zajišťuji nějakou propagaci ve formě například jednoduchých videí.

Kdybych to měl propočítat na čas, tak si přijdu asi na 75-90kc/hod, můžu to dělat kdy chci a je to jenom práce z domova na PC.

Myslím, že stále se dají najít podobné brigády, které se dají dělat doma v klidu, třeba na PC.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Mablung

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
MAST3R: Našel jsem si už v květnu takovou celoroční brigádu. Překládám anglické články, vkládám je na web a k tomu zajišťuji nějakou propagaci ve formě například jednoduchých videí.

Kdybych to měl propočítat na čas, tak si přijdu asi na 75-90kc/hod, můžu to dělat kdy chci a je to jenom práce z domova na PC.

Myslím, že stále se dají najít podobné brigády, které se dají dělat doma v klidu, třeba na PC.

Myslím si že jsi jeden z mála který ji má. A nebo umíš něco navíc.
Korny

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
Deadlift napsal:
Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku).

Nehledě na to že se rozmáhá móda neplacené spolupráce pro získání zkušeností při studiu s výhledem budoucí možné spolupráce.

Tohle mi vadí, ale je to jenom tím, že firmy ví, že si to můžou dovolit, doba je bohužel taková, že lidi i pro ten řádek v životopise udělají hodně. Přitom ta firma by určitě nezkrachovala, kdyby tomu člověku dala pár korun, aby tam neblbnul zadarmo...spousta známých teď o prázdninách po ukončení Bc. volí mezi stážema, který možná k něčemu v životě budou, ale jsou zadarmo nebo brigádou, která nejspíš nebude k ničemu, ale budou z ní peníze. Kdo má dobrý finanční zázemí, může si dovolit stáž, kdo ne, musí holt za penězi.
Lunreal

PříspěvekZaslal: pá červen 28, 2013 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Lunreal napsal:

Vzdělání nikoho až tolik nezajímá, zaměstnavatele bude zajímat co umíš konkrétně, už dávno to není o tom, že si tam napíšeš školu a vše je jasné. Dnes jsem byl na pohovoru a právě jsem tam měl taky napsané třeba brigádu prodavač zahradní techniky v globusu, tak se jen pousmál stylem co to tady sakra dělá :)
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 6:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na jednu stranu tj nanic, ale na druhou stranu to o člověku aspoň vypovídá, že má nějaký zkušenosti s prací... Že máš nějakou zodpovědnost, chodíš na čas, seznámíš se s fungováním kolektivů. Já prolítal celkem velkou dávku brigád, z toho 3 byly odborný, ale i ty neodborný mi daly celkem dost, co se týče zkušeností s vycházením s lidmi atd.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do CV bych neuváděl zkušenosti, které bezprostřdně nesouvisí s aktuální pozicí. Na výzkumáku by bylo lidem jedno, že jsem 7 let dělal průvodce (a tudíž asi umím prezentovat, artikuluji, nemám trému před velkou skupinou lidí apod:o). Tj. nikde jsem to nepsal.
Na druhou stranu - v HR oddělení různých firem byli překvapeni, že mluvím, když jsem vědecký pracovník v chemii:o))))

Absolventi to mají docela těžké.
Doporučuji výměnný pobyt na nějaké slušné univerzitě. Posbírat pár crtifikátů. jako základ vidím FCE. Dále pak praxi ve slušné firmě ještě na studiích a v neposlední řadě umět prodat své znalosti. Já na prvních pohovorech uměl věcí, které jsem v životě nedělal:o)) Suveréně jsem je prodal a myslím, že se mi docela daří:o)
Grimley

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem rád, že tohle neřeším a armáda mi našla po škole pěkné místečko (smlouvu u armády mám ještě na 9 let :) ) Kamarádi, co teď nastupujou do praxe po vejšce maj tak směšnej peníz, že je to vážně smutný tyjo...
Korny

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já hlavně nechápu spolužáky co v životě snad nepracovali ani rukama, teď udělali Bc. a hrozně si myslí, jak si najdou práci, kde dostanou 30 čistýho a školu dodělají dálkově Ale tak snad je ta euforie po létě přejde, když zjistí, že to zase tak jednoduchý není
Lunreal

PříspěvekZaslal: so červen 29, 2013 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Posbírat pár crtifikátů. jako základ vidím FCE.

Základ pro jaký typ oborů? V technických oborech zas všichni chtějí hlavně němčinu (jasně, anj je taky potřeba, ale státnice imho v tomhle sektoru nejsou vůbec potřeba).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 706, 707, 708 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: