|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: pá červen 28, 2013 7:31 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | A myslíš že to někoho bude zajímat v životopisu? |
To už není moje starost, hlavní je, že to tam budu mít a u pohovoru to může být jen +.
Vezmeš někoho, kdo má v životopisu u slova "Pracovní zkušenosti" prázdné místo nebo někoho, kdo tam má 3-4 regulérní záznamy, přičemž oba mají stejné vzdělání? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červen 28, 2013 7:58 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Lunreal napsal: | | A myslíš že to někoho bude zajímat v životopisu? |
To už není moje starost, hlavní je, že to tam budu mít a u pohovoru to může být jen +.
Vezmeš někoho, kdo má v životopisu u slova "Pracovní zkušenosti" prázdné místo nebo někoho, kdo tam má 3-4 regulérní záznamy, přičemž oba mají stejné vzdělání? |
Vezmou toho, který bude ochotný dělat za méně peněz.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá červen 28, 2013 8:02 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá červen 28, 2013 8:06 pm Předmět: |
|
|
No Pomane, řekni, že to tak nakonec není? Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku).
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá červen 28, 2013 8:17 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | No Pomane, řekni, že to tak nakonec není? Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku). |
Však to tak je. Znám dokonce i lidi co teď nastupovali třeba po VŠ do školství a nechtěli je brát protože byli Mgr. a oni radši vzali Bc. nebo Dis. protože prostě si magistra nemohli dovolit (ale to je státní bordel takže ne moc dobrý příklad) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: pá červen 28, 2013 8:17 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku). |
Nehledě na to že se rozmáhá móda neplacené spolupráce pro získání zkušeností při studiu s výhledem budoucí možné spolupráce. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: pá červen 28, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
MAST3R: Našel jsem si už v květnu takovou celoroční brigádu. Překládám anglické články, vkládám je na web a k tomu zajišťuji nějakou propagaci ve formě například jednoduchých videí.
Kdybych to měl propočítat na čas, tak si přijdu asi na 75-90kc/hod, můžu to dělat kdy chci a je to jenom práce z domova na PC.
Myslím, že stále se dají najít podobné brigády, které se dají dělat doma v klidu, třeba na PC.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá červen 28, 2013 9:12 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | MAST3R: Našel jsem si už v květnu takovou celoroční brigádu. Překládám anglické články, vkládám je na web a k tomu zajišťuji nějakou propagaci ve formě například jednoduchých videí.
Kdybych to měl propočítat na čas, tak si přijdu asi na 75-90kc/hod, můžu to dělat kdy chci a je to jenom práce z domova na PC.
Myslím, že stále se dají najít podobné brigády, které se dají dělat doma v klidu, třeba na PC. |
Myslím si že jsi jeden z mála který ji má. A nebo umíš něco navíc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá červen 28, 2013 9:17 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | Deadlift napsal: | | Pokud nejsi excelentní a vysoce nad průměrem už za studií a nevytáhne si Tě budoucí zaměstnavatel pokud jsi ještě ve škole-nastupuje kapitalismus s tím, že pokud někdo chce třicet a druhý dvacet - vezmou toho vola, co bude dělat práci za tu dvacku (nebo desítku). |
Nehledě na to že se rozmáhá móda neplacené spolupráce pro získání zkušeností při studiu s výhledem budoucí možné spolupráce. |
Tohle mi vadí, ale je to jenom tím, že firmy ví, že si to můžou dovolit, doba je bohužel taková, že lidi i pro ten řádek v životopise udělají hodně. Přitom ta firma by určitě nezkrachovala, kdyby tomu člověku dala pár korun, aby tam neblbnul zadarmo...spousta známých teď o prázdninách po ukončení Bc. volí mezi stážema, který možná k něčemu v životě budou, ale jsou zadarmo nebo brigádou, která nejspíš nebude k ničemu, ale budou z ní peníze. Kdo má dobrý finanční zázemí, může si dovolit stáž, kdo ne, musí holt za penězi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: pá červen 28, 2013 9:38 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Lunreal napsal: | | A myslíš že to někoho bude zajímat v životopisu? |
Vezmeš někoho, kdo má v životopisu u slova "Pracovní zkušenosti" prázdné místo nebo někoho, kdo tam má 3-4 regulérní záznamy, přičemž oba mají stejné vzdělání? |
Vzdělání nikoho až tolik nezajímá, zaměstnavatele bude zajímat co umíš konkrétně, už dávno to není o tom, že si tam napíšeš školu a vše je jasné. Dnes jsem byl na pohovoru a právě jsem tam měl taky napsané třeba brigádu prodavač zahradní techniky v globusu, tak se jen pousmál stylem co to tady sakra dělá :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: so červen 29, 2013 6:01 am Předmět: |
|
|
Na jednu stranu tj nanic, ale na druhou stranu to o člověku aspoň vypovídá, že má nějaký zkušenosti s prací... Že máš nějakou zodpovědnost, chodíš na čas, seznámíš se s fungováním kolektivů. Já prolítal celkem velkou dávku brigád, z toho 3 byly odborný, ale i ty neodborný mi daly celkem dost, co se týče zkušeností s vycházením s lidmi atd. _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so červen 29, 2013 8:52 am Předmět: |
|
|
Do CV bych neuváděl zkušenosti, které bezprostřdně nesouvisí s aktuální pozicí. Na výzkumáku by bylo lidem jedno, že jsem 7 let dělal průvodce (a tudíž asi umím prezentovat, artikuluji, nemám trému před velkou skupinou lidí apod:o). Tj. nikde jsem to nepsal.
Na druhou stranu - v HR oddělení různých firem byli překvapeni, že mluvím, když jsem vědecký pracovník v chemii:o))))
Absolventi to mají docela těžké.
Doporučuji výměnný pobyt na nějaké slušné univerzitě. Posbírat pár crtifikátů. jako základ vidím FCE. Dále pak praxi ve slušné firmě ještě na studiích a v neposlední řadě umět prodat své znalosti. Já na prvních pohovorech uměl věcí, které jsem v životě nedělal:o)) Suveréně jsem je prodal a myslím, že se mi docela daří:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so červen 29, 2013 8:58 am Předmět: |
|
|
Jsem rád, že tohle neřeším a armáda mi našla po škole pěkné místečko (smlouvu u armády mám ještě na 9 let :) ) Kamarádi, co teď nastupujou do praxe po vejšce maj tak směšnej peníz, že je to vážně smutný tyjo... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: so červen 29, 2013 9:44 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Posbírat pár crtifikátů. jako základ vidím FCE. |
Základ pro jaký typ oborů? V technických oborech zas všichni chtějí hlavně němčinu (jasně, anj je taky potřeba, ale státnice imho v tomhle sektoru nejsou vůbec potřeba). _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|