Dá se napravit nesprávně cvičené břicho?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dá se napravit nesprávně cvičené břicho?  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Dá se napravit nesprávně cvičené břicho?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mila.petranek

PříspěvekZaslal: pá červenec 05, 2013 6:10 pm    Předmět: Dá se napravit nesprávně cvičené břicho? Odpovědět s citátem

Dobrý den,

je mi 32 let. Posilování jsem se věnoval asi tak od 16, nikdy jsem neposiloval nadoraz. Navíc jsem občas posiloval s půl, až jednoročními přestávkami. Takže se stále považuji za "falešného" začátečníka.

Dotaz se týká břišních svalů a jejich posilování. Celkem mám štíhlou postavu až na to, že mám jakoby „vypouklou“ dolní část břicha, dole prohnutou páteř (posílám obrázek, je trochu amatérsky nakreslen)
Nedávno jsem se dočetl, že to může být nesprávnou technikou posilování břicha. Celou dobu jsem posiloval na šikmé lavičce s prohnutím bederní páteře a s prohnutými zády. Čili minimálně 10 let jsem cvičil špatnou technikou.

Chci se zeptat, nakolik to může být způsobeno nesprávným posilováním a zda se s tím dá ještě něco dělat?
Máte někdo zkušenosti?
Děkuji, Milan

POZNÁMKA: Jelikož mi to neumožní nahrát schematický obrázek, najdete ho, když na uloz.to zadáte "profil postavy"

Naposledy upravil mila.petranek dne po červenec 08, 2013 5:33 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ntz

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

slova jako naprava bych fakt vubec neresil .. zmen techniku a zacni to delat spravnre ;)

jinak na bricho je cviku fakt spousta a je krasny ho cvicit .. kdyz mi nekdo naznaci, ze dela 10 let na bricho jeden (variaci jednoho) cviku tak je mi smutno ..
raw

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejel si to bricho nejak takhle?:D ve videu 15sekunda+ :D

ntz

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OLOL !!!! tak tohle video zabiji .. chci byt jak ta opice .. jdu studovat jeji techniku
raw

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

samozdrejme to mel byt jen vtipek a k dotazu autora topicu: pochybuji ze to je pricinou nespravneho cviceni bricha, tam by byly dusledky jine (bolest zad apod.), pokud ti to prijde vazne tak zajdi k doktorovy ...jestli to neni nahodou kyla
Mablung

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 6:04 pm    Předmět: Re: Dá se napravit nesprávně cvičené břicho? Odpovědět s citátem

mila.petranek napsal:
Dobrý den,

je mi 32 let. Posilování jsem se věnoval asi tak od 16, nikdy jsem neposiloval nadoraz. Navíc jsem občas posiloval s půl, až jednoročními přestávkami. Takže se stále považuji za "falešného" začátečníka.

Dotaz se týká břišních svalů a jejich posilování. Celkem mám štíhlou postavu až na to, že mám jakoby „vypouklou“ dolní část břicha, dole prohnutou páteř (posílám obrázek, je trochu amatérsky nakreslen)
Nedávno jsem se dočetl, že to může být nesprávnou technikou posilování břicha. Celou dobu jsem posiloval na šikmé lavičce s prohnutím bederní páteře a s prohnutými zády. Čili minimálně 10 let jsem cvičil špatnou technikou.

Chci se zeptat, nakolik to může být způsobeno nesprávným posilováním a zda se s tím dá ještě něco dělat?
Máte někdo zkušenosti?
Děkuji, Milan

POZNÁMKA: Jelikož mi to neumožní nahrát schematický obrázek, najdete ho, když na uloz.to zadáte "profil postavy"

Odpovědí by mohlo být asi jen jedno slovo - fyzioterapeut. Nebude to sice zadara (možná by mohlo kdybys to nějak přes doktory vyběhal), nicméně dostaneš se do rukou odborníka který to vystudoval. Náprava tvojí páteře skutečně patří do rukou někomu kdo tomu rozumí. Jinak si jí také můžeš hezky dokurvit.
Poman

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
slova jako naprava bych fakt vubec neresil .. zmen techniku a zacni to delat spravnre ;)

jinak na bricho je cviku fakt spousta a je krasny ho cvicit .. kdyz mi nekdo naznaci, ze dela 10 let na bricho jeden (variaci jednoho) cviku tak je mi smutno ..

Ty píšeš hrozný kraviny všade
Petey

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman - vsak uz dostal bananik na cestu
Runner

PříspěvekZaslal: po červenec 08, 2013 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zas to nedramatizujte. Obrázek jsem nenašel, asi to neumím, ale vypadá to na křížný problém, tedy klasickou disbalanci břicha, zad a stehen. Jedny svaly máš nejspíš zkrácené, druhé zase volné, a to pak nedrží spodek rovně, převrací ho dopředu a je z toho hyperlordóza.
Cviky na to najdeš, ale nejde to spravit snadno a rychle, jsou v tom i tělesné predispozice, hybnost, nečekej že nějaká občasná válečka na míči to za pár týdnů spraví. To zkrácené musíš strečovat, to povolené posilovat.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dá se napravit nesprávně cvičené břicho?
Rychle na stránku:

Přejdi na: