Zaslal: pá červenec 05, 2013 6:10 pm Předmět: Dá se napravit nesprávně cvičené břicho?
Dobrý den,
je mi 32 let. Posilování jsem se věnoval asi tak od 16, nikdy jsem neposiloval nadoraz. Navíc jsem občas posiloval s půl, až jednoročními přestávkami. Takže se stále považuji za "falešného" začátečníka.
Dotaz se týká břišních svalů a jejich posilování. Celkem mám štíhlou postavu až na to, že mám jakoby „vypouklou“ dolní část břicha, dole prohnutou páteř (posílám obrázek, je trochu amatérsky nakreslen)
Nedávno jsem se dočetl, že to může být nesprávnou technikou posilování břicha. Celou dobu jsem posiloval na šikmé lavičce s prohnutím bederní páteře a s prohnutými zády. Čili minimálně 10 let jsem cvičil špatnou technikou.
Chci se zeptat, nakolik to může být způsobeno nesprávným posilováním a zda se s tím dá ještě něco dělat?
Máte někdo zkušenosti?
Děkuji, Milan
POZNÁMKA: Jelikož mi to neumožní nahrát schematický obrázek, najdete ho, když na uloz.to zadáte "profil postavy"
Naposledy upravil mila.petranek dne po červenec 08, 2013 5:33 pm, celkově upraveno 1 krát
slova jako naprava bych fakt vubec neresil .. zmen techniku a zacni to delat spravnre ;)
jinak na bricho je cviku fakt spousta a je krasny ho cvicit .. kdyz mi nekdo naznaci, ze dela 10 let na bricho jeden (variaci jednoho) cviku tak je mi smutno ..
samozdrejme to mel byt jen vtipek a k dotazu autora topicu: pochybuji ze to je pricinou nespravneho cviceni bricha, tam by byly dusledky jine (bolest zad apod.), pokud ti to prijde vazne tak zajdi k doktorovy ...jestli to neni nahodou kyla
Zaslal: po červenec 08, 2013 6:04 pm Předmět: Re: Dá se napravit nesprávně cvičené břicho?
mila.petranek napsal:
Dobrý den,
je mi 32 let. Posilování jsem se věnoval asi tak od 16, nikdy jsem neposiloval nadoraz. Navíc jsem občas posiloval s půl, až jednoročními přestávkami. Takže se stále považuji za "falešného" začátečníka.
Dotaz se týká břišních svalů a jejich posilování. Celkem mám štíhlou postavu až na to, že mám jakoby „vypouklou“ dolní část břicha, dole prohnutou páteř (posílám obrázek, je trochu amatérsky nakreslen)
Nedávno jsem se dočetl, že to může být nesprávnou technikou posilování břicha. Celou dobu jsem posiloval na šikmé lavičce s prohnutím bederní páteře a s prohnutými zády. Čili minimálně 10 let jsem cvičil špatnou technikou.
Chci se zeptat, nakolik to může být způsobeno nesprávným posilováním a zda se s tím dá ještě něco dělat?
Máte někdo zkušenosti?
Děkuji, Milan
POZNÁMKA: Jelikož mi to neumožní nahrát schematický obrázek, najdete ho, když na uloz.to zadáte "profil postavy"
Odpovědí by mohlo být asi jen jedno slovo - fyzioterapeut. Nebude to sice zadara (možná by mohlo kdybys to nějak přes doktory vyběhal), nicméně dostaneš se do rukou odborníka který to vystudoval. Náprava tvojí páteře skutečně patří do rukou někomu kdo tomu rozumí. Jinak si jí také můžeš hezky dokurvit.
slova jako naprava bych fakt vubec neresil .. zmen techniku a zacni to delat spravnre ;)
jinak na bricho je cviku fakt spousta a je krasny ho cvicit .. kdyz mi nekdo naznaci, ze dela 10 let na bricho jeden (variaci jednoho) cviku tak je mi smutno ..
Zas to nedramatizujte. Obrázek jsem nenašel, asi to neumím, ale vypadá to na křížný problém, tedy klasickou disbalanci břicha, zad a stehen. Jedny svaly máš nejspíš zkrácené, druhé zase volné, a to pak nedrží spodek rovně, převrací ho dopředu a je z toho hyperlordóza.
Cviky na to najdeš, ale nejde to spravit snadno a rychle, jsou v tom i tělesné predispozice, hybnost, nečekej že nějaká občasná válečka na míči to za pár týdnů spraví. To zkrácené musíš strečovat, to povolené posilovat.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru