Stravování 3x denně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Stravování 3x denně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Stravování 3x denně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Najkl

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jsou studie, které vyvrací to, že při nižší frekvenci jídel se zpomaluje metabolismus. Někde na fóru tu leží, dával je sem Johny Hard.
Pokud je někdo schopen jíst 3x týdně a plnit si své stanovené cíle, tak v tom nevidím jediný problém. Popřemýšlel bych ale nad tím složením třech jídel, protože jenom posunout přesnídávku k snídani a svačinu k večeři nemusí být ideální (aneb plácáme páté přes deváté).

A co bys podle tebe doporučoval? Nekombinovat, jen si zvolit určité jídla u kterých zvednu množství na požadovaný denní příjem??
To posunutí svačin jsem dělal z toho důvodu, že každá surovina nemá idealní aminokyselinové spektrum, vždy budou některé limitní, hlavně z pohledu rostlinných. A tak nakombinováním jídel bych ho mohl aspoň trochu vyvážit nebo ne??
Jestli bys byl tak hodný a mohl mi objasnit v čem by mohl být problem, byl bych moc rád. Děkuji
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Midnight napsal:
Moocha napsal:
...

Samotného by mě docela zajímalo, zdali existuje nějaká studie potvrzující, že jíst vícekrát denně zapříčiňuje zrychlený metabolismus. Zatím jsem takovou neviděl. Spíše bych se přikláněl k názoru, že je tato myšlenka velkým mýtem a že v tomto ohledu záleží jen a pouze na celkovém energetickém příjmu za určitý časový horizont.

Neexistuje. Je to úplná blbost, která vznikla jenom proto, že někdo špatně interpretoval termický efekt jídla (přidávání do pece ).

A máš pravdu.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem si to taky dlouho myslel, ale po vyzkoušení na sobě i pár lidech mi je jasný, že to je velkej mýtus.

Ikdyž teda kdo ví, jak to je u nesportující populace, jestli tam nějaký zpomalení v řádu procent nebude.
Poman

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
jezte, když máte hlad, jednoduchá rovnice pánové

Tohle praktikuju já...jenomže já mám hlad furt
tony09

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napíši svoji zkušenost :
Při jídle 5-6x denně jsem víceméně napřibíral, váha byl proměnná někdy + někdy -, vždy na lačno.
Při jídle 3x denně + PTN - jsem příbíral cca 1-1,2kg za měscí , s tím že jsem všechny živny narval do 3 jídel ( samořjemě tuky do sacharidů,ikdyž byl jen komplexní, díky ním si myslím, že jsem přibíral), svaly : sádlo = 1:3

Nyní jsem na warriorovi (dlouho jsme to odsuzoval, tak jsem si řekl proč to nezkusit). Jsem na něm 2 měsíce, váha pořád stejná, což mě dělalo "nervy". Nikdy jsem si neměřil pas, nohy atd. Ale u toho jse to zkusil ,přes stehno jsem naměřil 64cm. Před týdnem mě opravdu trápila tá váha, ale vizuálně jsem zjistil,že mě leze na povrch břišní svalsto + se objebují na ramenou a přes ruce žíli. Stále jsem to nechal být. Až včera jsem se pro jistotu změřil a přes nohu +2,5cm a váha stejná...
Mě se při warriorovi zrychlil metabolismus. U 3x denně se mě snížil, navíc když kombinuješ tuky+ komplex. sacharidy taky to má jistý "obnos". Záleží na tom co ti více sedí, za sebe ti warriora nedoporučuji, už jen z důvodů že ccheš přibrat, začáteční "nevolnost" a vše okolní věci s tím spojené.

Pokud jsi přikloněn stravování 3x ,proč to nezkusit, co stratíš měsíc ,dva ?. Já vážím 90kg. Takže,když jsem jedl 5g S ,1.8-2g B, 0.6-0.8g T tak jsem se někdy cítil přejezený, ikdyž jen v začátcích , pak si na to zvykneš a bude ti to připadat jak kdyby jsi jedl obyčejný oběd.
Např. já jsem jako potrénikové jídlo (večeře, poslední jídlo dne) měl 200g masa,200g rýže + nějaký pozobování okolo. Nyní na warriovy mám 200g masa, 500g zeleniy, 150-200g přílohy (kus kus,jáhle,pohanka,těstoviny , rýži tak 1x týdně) ,3 vejce, 100g čočky, hrst mandlí, 500ml mléka a "pozubky" okolo a jsem v pohodě.
Je to opravdu o zvyku, vydrž 2-3 týdny na stylu stravování a tělo si zvykne.
Hodně chčestí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Poman:

No, jsou tací, co jí jednou denně.
Korny

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna dneska jsem četl na konkurenčním webu jeden zajímavej článek o tom kolik toho denně sníst a pochopil jsem, že plánovat si přesně kolik toho za den sním je chujovina :)
Mikulda

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to the topic:

imho to je upe ok jist 3x denne, ale s tukama jako primarnim palivem
coder

PříspěvekZaslal: st květen 08, 2013 11:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moje skusenost je takova :
kdyz sem se snazil zhubnout tak jsem snidani ,obed a veceri rozdelil napul a jedl je v cca 1.5h od sebe tzn 6 jidel denne + kardio a vaha sla dolu

kdyz jsem chtel nabirat jedl jsem stejne jen jsem ubral na kardiu ale vaha sla nahoru jen strasne pomalu kdyz jsem sloucil jidla jen do snidane,obeda a vecere mezi tim jen obcas orechy,nebo banan tak jsem zacal nabirat

pocitove mi to bylo celkem jedno nekdy mam energie vice nekdy menne ale kolik jidel denne jsem jedl to nehralo roli ale urcite je pohodlnejsi jist jen 3x denne + nake male svacinky mezi
Seffi

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doporučuju článek STOP PASTVĚ – JEZ JAKO ŠELMA! na zeleznakoule.cz

Jez když máš hlad, pokud ti vyhovuje jíst 3x denně, je blbost se nutit do svačin.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zakladatel topicu - Jaké máš cíle?
strydom

PříspěvekZaslal: čt květen 09, 2013 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se cca před měsícem skoro po 4 letech vratil ke cvičení, s tím že zkusím jíst podle saleba tzn. 3 jídla a 2 koktejly denně, B 1,2-1,5g/kg S 3-3,5g/kg. Zatím +5 kg, nepociťuju hlad, cítím se skvěle a hlavně si můžu dovolit kvalitnější potraviny (uplně sem vysadil kuřecí, jedu jen hovězí, ryby a sem tam krůtí)... Samozřejně nevím kolik u mě dělá svalová paměť, to uvidim časem, ale zatím naprostá spokejenost...
ferdak

PříspěvekZaslal: st červenec 10, 2013 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to už starší topic, ale pro ty co hledají informace, tak přidám svoje zkušenosti.
Kdysi dávno jsem začínal jako děsná chcíplotina (65kg) co nemohla přibrat. Snažil jsem se zvýšit příjem jak jen to šlo (minimálně 12000Kj) v šesti jídlech + gainery a proteiny, ale výsledky vesměs žádný. Pak jsem si někde přečetl článek o snížení počtu jídel z důvodu zvýšení strávení toho co sníte a hle, výsledky se ihned dostavovali. Hlavní důvod proč bylo doporučováno snížení počtu jídel u lidí co špatně přibíraj byla zvýšená peristaltika střev, která se děje pokaždé když něco jíte. Je to propojený reflex kdy si tělo dělá místo na stravu která přichází. V našem případě když se člověk cpe vesměs celej den jen s minimálníma přestávkama, tak se to co je ve střevech pořád zvýšeně posouvá a než tělo důkladně vše stráví, tak je strava na konci svoji "tour" a prostě to vysere. Že je na tom asi něco pravdy mi dávala zkušenost z vojny, kdy jsme dostávali jen 3x denně jídlo, ale za to pořádnej kopec a po měsíci jsem měl dobře 5 kilo nahoře. Další důkaz pro mě, a to se asi zasmějete , byla informace, která mi utkvěla v paměti když jsem měl "pořízení" s jednou novopečenou maminkou, která dávala svému batoleti při střevních problémech na radu lékařu pít, protože se právě pohne ta peristaltika. No za zkoušku člověk nic nedá a tak jsem jídelníček složenej ze 3 jídel zkusil ( nepočítám potréninkovej a "spací" nápoj ). Problém to užrat ani vesměs nebyl, protože když se jídlo více stihne strávit, tak ho ani takovej objem nepotřebuje (což dá i rozum). Navýšení porcí bylo tak max o 20%. Více ani prd. A výsledek je paráda. Vesměs už musím příjem regulovat abych nepřesahoval nárůst hmotnosti o 0,5kg za týden. Takže tak asi nějak. :)
duke.dukem

PříspěvekZaslal: pá červenec 12, 2013 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

strydom napsal:
.... podle saleba tzn. 3 jídla a 2 koktejly denně, B 1,2-1,5g/kg S 3-3,5g/kg. Zatím +5 kg...

jaka byla tva vychozi vaha (nez jsi zacal saleba)? jsi ekto nebo spis mezomorf? dik
CharlesWood

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 3:29 pm    Předmět: fsdfsgf Odpovědět s citátem

Nabral nekdo z Vas lip ze 3 jidel denne nebo z vice? uz druhej den zkousil jist jenom 3x denne poradna snidane poradny obed a poradna vecere...dotedka jsem se ztravoval 5-6x denne a uz me to prestalo srat protoze vysledky nic moc a zazivani blby a do jidla jsem nemel chut a dost jsem se do nej nutil...myslim, ze je mytus jist 6x denne a kort kazdy 2 hodiny, nevim no....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Stravování 3x denně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: