Dávkování BCAA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dávkování BCAA  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dávkování BCAA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spam

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Humanic145 napsal:
Bob the Builder napsal:
To vyřazení kreatinu má cenu až tak kolem 5-6% tuku ne? Dříve mi přijde, že je efekt, kdy by mělo zadržení vody kazit vyrýsovanost prakticky nepozorovatelný. Nebo se pletu?

To bude asi dost individuální, někdo se zavodní víc a někdo zase míň

Já jsem bral CEE při 7% tuku a naprostá spokojenost. Bez zavodnění (možná minimální), regenerace nahoru a tím pádem i síla. Měl jsem tam teda ještě BCAA (0.4g/kg BW) a glutamin (20g). Ale nikdy jsem se po dvoufázových tréninkách necítil takhle dobře + strava o rýži a masu 4-5x denně... = Celkově to šlapalo dokonale ---> taky v peněžence během měsíce
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob the Builder

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neměl bys, nebo nepsal jsi někam do fóra, jídelníček, suplementaci, případně další podrobnosti, když jsi jel ten dvoufáz?
Spam

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bob the Builder napsal:
Neměl bys, nebo nepsal jsi někam do fóra, jídelníček, suplementaci, případně další podrobnosti, když jsi jel ten dvoufáz?

Dvoufáz... když kardio + večerní silovka, tak se nic nemění akorát ráno na lačno kardio a BCAA před a po kardiu s odstupem času snídaně.
Když 2 tréninky, tak ráno snídaně, pak trénink, oběd, menší odpolední svačinka, trénink, večeře.
Porce větší, uzpůsobený dennímu výdeji.
Suplementace:
Před a po BCAA, někdy Před a během BCAA a po tréninku Hydro - Tahle kombinace je lepší podle mě. Glutamin po tréninku 10g a před spaním 10g, CEE 30min před tréninkem společně s BCAA. Ráno před snídaní Multivitamin Armor-V

V netréninkovej den CEE - před spaním + glutamin 10g, ráno Multivitamin + 10g glutaminu

Jídelák: nic zvláštního.... Ráno: ovesné vločky + protein/bílky, pak už jen maso (po tréninku hovězí, občas během dne kuře, krůta) + rýže, občas na doplnění tuků mandle, araš. máslo...

Jinak bych řekl že to nejhlavnější je ve dvoufázu trénink. Co jedeš, jak jedeš atd... a podle toho se všechno odvíjí.
Najkl

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Paťo22 napsal:
áno.. na zdvihnutie inzulínu :

***** je to trochu OT ale hodim to sem, aby ste si konečne uvedomili, že po tréningu si dať sachre = pi*ovina -- pozrite si video, ak budete chcet, môžem sem hodiť preklad, ktorý spravil kamarát na nemenovanom fóre :)

Hovori o tom od 4-tej minuty, ale pre tych, co nevedia anglicky - George Farah (trener vyse 70 profi kulturistov) hovori, ze je hovadina davat okamzite po treningu cukry. "Ak si date sacharidy po treningu, znicili ste cely trening. Dovod, preco ideme do posilovne je zvysenie GH level (rastovy hormon) na najvyssiu moznu uroven. Len 25-30 min po treningu mate najvyssiu hladinu GH a sacharidmi to znicite. "
Preto firme Optimum Nutrition navrhol, aby vyrabali Hydro a odporuca ho ako najlepsiu vec po treningu a tiez po prebudeni. Bud Hydro, alebo BCAA. Sacharidy az 25 minut po treningu.
"Ak to takto budete robit, uvidite, ako vam rastu svaly, znizuje sa % tuku pri rovnakom jedle, ako stale jete. Preto prva vec ked sa prebudite, drzte sa prec od sacharidov, dajte si hydro alebo BCAA a az po 30 minutach sacharidy. To iste plati po treningu. Izolat nie je vhodny, lebo trva az 25min, kym ho telo vyuzije."

Jaké názory na toto tvrzení máte?
Někdo, kdo to tak praktikuje, protože to celkem zásadně vyvrací postupy, kterými se většina lidí řídí. Díky
Spam

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Najkl napsal:
Paťo22 napsal:
áno.. na zdvihnutie inzulínu :

***** je to trochu OT ale hodim to sem, aby ste si konečne uvedomili, že po tréningu si dať sachre = pi*ovina -- pozrite si video, ak budete chcet, môžem sem hodiť preklad, ktorý spravil kamarát na nemenovanom fóre :)

Hovori o tom od 4-tej minuty, ale pre tych, co nevedia anglicky - George Farah (trener vyse 70 profi kulturistov) hovori, ze je hovadina davat okamzite po treningu cukry. "Ak si date sacharidy po treningu, znicili ste cely trening. Dovod, preco ideme do posilovne je zvysenie GH level (rastovy hormon) na najvyssiu moznu uroven. Len 25-30 min po treningu mate najvyssiu hladinu GH a sacharidmi to znicite. "
Preto firme Optimum Nutrition navrhol, aby vyrabali Hydro a odporuca ho ako najlepsiu vec po treningu a tiez po prebudeni. Bud Hydro, alebo BCAA. Sacharidy az 25 minut po treningu.
"Ak to takto budete robit, uvidite, ako vam rastu svaly, znizuje sa % tuku pri rovnakom jedle, ako stale jete. Preto prva vec ked sa prebudite, drzte sa prec od sacharidov, dajte si hydro alebo BCAA a az po 30 minutach sacharidy. To iste plati po treningu. Izolat nie je vhodny, lebo trva az 25min, kym ho telo vyuzije."

Jaké názory na toto tvrzení máte?
Někdo, kdo to tak praktikuje, protože to celkem zásadně vyvrací postupy, kterými se většina lidí řídí. Díky

Já osobně s tím souhlasím a sám dávám po tréninku pouze Hydro a za hoďku pevnou stravu S+B. Mluvím o silovém cvičení, ne vytrvalostním.
Třeba cyklisti, běžci a další vytrvalostní sporty tam cukry po tréninku zařazují ale z důvodu že vyčerpají všechen glykogen během jejich tréninků. Kdežto když lidi chodí na hodinu cvičit, tak glykogen zdaleka nevyčerpají jak si myslí. Takže po tréninku hrr sachry aby doplnili glykogen v domění jak ho vyčerpali... kravina a proto jim to leze do tuků.
BTW. Mám pocit že Bara říkal že dává po tréninku taky pouze Hydro,že když tam měl nějaký sachry, tak mu to šlo do tuků...
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přidávám článek k tématu:
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7511-potreninkovy-napoj.html

...a jen prosím, v bezprostředně následujících reakcích nepoužívejte QUOTE, ale POST REPLY (tzn. bez citací toho, na koho reagujete - je-li hned nad Vámi).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Najkl

PříspěvekZaslal: čt červenec 11, 2013 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v tomto článku jsou právě informace, podle kterých postupuje většina.
Spíše mi šlo o názory lidí na potréninkový nápoj složený čistě jen z hydra nebo BCAA bez přidání jednoduchých cukrů...
Bob the Builder

PříspěvekZaslal: pá červenec 12, 2013 5:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky Spame :)
Já už jsem kardio prakticky úplně vynechal a testuji, jestli se dá nabírat bez tuků bez něj… Tzn. když jedu dva tréninky denně, tak jeden z toho je pouze břicho nebo lýtka nebo ramena a ten druhý klasika dvě partie. Jídelníček mám hodně podobně, akorát by mne zajímalo upřesnění té snídaně (když si pak můžu vybrat za jak dlouho do posky) a hlavně jídla před druhou poskou. Co se týká PT nápoje, tak článek zde citovaný jsem samozřejmě četl. Nicméně názory se různí. Teď experimentuji 100g drcených ovesných vloček + 37g hydro (vím, že je tam nedoporučovaná vláknina no). Dávám to ve sprše a minimálně mi to moc chutná :) Tak snad to i funguje jak má (viz první věta). Jídlo mám přes den prakticky to samé co ty.
Kdyby se ti ještě chtělo odpovídat:
Kdys dával ten Glutamin po tréninku? Rozmixovaný s hydrem? Hned po tréninku? Tzn. dával jsi 10g po prvním tréninku, 10g po druhém a pak ještě 10g na noc? Na noc tedy do nočního proteinu nebo tomuto neholduješ? V tréninkový den tedy 2x10 CEE jen před tréninkem a v netréninkový jen 10g před spaním? A poslední dotaz :), proč to CEE a ne klasický kreatin?
Pačgi

PříspěvekZaslal: pá červenec 12, 2013 7:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze v objemovke BCAA nebrat? A ked uz tak menej na regeneraciu?
Spam

PříspěvekZaslal: pá červenec 12, 2013 7:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bob the Builder
Já chodím po snídani cvičit minimálně po 2-3 hodinách. Ovesné vločky se dlouho tráví a někomu by to pak nemuselo sednout v posilce a někomu zase po hodince v pohodě. Já chodím vždy cvičit po cca 2 hodinách od jídla. Jak ráno, tak odpoledne.
Jako jídlo před druhou poskou jsem dával něco lehkého, lehce stravitelného a tam ani moc času (tedá já neměl, dávat něco většího), takže jsem dával třeba 2 banány, MRP, nebo klidně vločky s proteinem rozmixovaný.
Glutamin jsem dával při dvoufázách po tréninku společně s Hydrem. Ráno 10g a večer 10g. ( Doporučuje se 20-40g, záleží na jedinci, Váha atd...)
Noční protein nepoužívám, ani tvaroh na noc.
CEE v tréninkový den 30min před, gramáž byla 3g. V netréninkový 3g před spaním společně s glutaminem. A v netréninkový i glutamin ráno 10g.
A CEE protože minimálně zavodňuje a pro moje účely byl naprosto nejlepší volba ( Muay-Thai), nepotřeboval jsem tahat zbytečně vodu, musel jsem si držet váhovku, naopak jsem potřeboval sílu, vytrvalost, regeneraci...
BCAA 4:1:1 Ultra Pure Tablets | Survival
Volné fermentované aminokyseliny BCAA v tabletové formě.
399 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dávkování BCAA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Rychle na stránku:

Přejdi na: