Light cola v diete

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Light cola v diete  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Light cola v diete
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jachym

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 1:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sladidla už se tu řešily 100x.... je to jako se všim jinym, všeho moc škodí, ale po třeba i litru coly denně se nestane samozřejmě nic.. nejvíc mě vytáčí knihy typu "Doba jedová" - měl jsem tu "čest" kousek číst... ta baba co to napsala je uplně mimo. Podle ní bych neměl jíst ovoce a zeleninu (pokud nejsou bio), maso plný ATB, mléčné výrobky... no prostě byl bych asi o vodě, ale vlastně i tou se dá přepít a umřít
A zrovna u těch sladidel mě to pobavilo.. celá kniha je založená na tom, že si vybírá konkrétní studie, ze kterých vypichuje konkrétní informace, které ani nedá do kontextu. Takže příklad: udělá se 100 studií, v 1 z nich nějaký myši umřou, ha - a ona napíše o téhle - má pravdu, ale neřekne, že zbylých 99 bylo OK, navíc těm myším zrovna co se sladidel týče, dávali takový dávky, že to u váhy člověka odpovídá cca 25 litrům light nápoje denně po dobu několika let... a nejvíc mě dostalo jak píše o tom, že aspartam se rozkládá na škodlivý metanol... ale už nezmíní, že třeba v pomerančovym džusu je ho víc a dokonce aby tomu dala korunu tam píše o tom, že 2 plechovky denně překročí denní limit... jenže ta husa ani to málo co vypichuje z odborných článků pořádně nepřečte, ptž jinak by věděla, že ten limit co tam cituje byl na kg váhy... ne celkově, čili 2 plechovky sou možná 1/50 DDD.... škoda mluvit

jediný v čem bych viděl problém u coly light je, že pokud by jí bylo hodně, tak to může vést k horšímu vstřebávání vápníku atd. Takže proto bych hlavně u dětí třeba se to snažil mírnit - to samý dělaji i tavený sýry ale třeba...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Inzulínový receptor není chuťový senzor!
Zkus si nastudovat jak funguje.
Mick994

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako taky si dám sem tam i 2l Coly Zero za den, a zatím jsem nezaznamenal že by mě obezita vzala po hlavě.
Dnes kdokoli muže cokoli plácnout na web a dát k tomu "Ověřeno tímhle a těmito".
Insano41

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Sundal jsem za pomocí 3-4 litrů light coly (zero ) denně 38 kg

Jari, veď si log, prosím
jari

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Insano41 napsal:
jari napsal:
Sundal jsem za pomocí 3-4 litrů light coly (zero ) denně 38 kg

Jari, veď si log, prosím

Official nebo neoficiální?
Insano41

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to je mi jedno, hlavně ať k němu mám přístup
jari

PříspěvekZaslal: ne červenec 14, 2013 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Insano41 napsal:
to je mi jedno, hlavně ať k němu mám přístup

Když si zaplatíš members tak neni problém
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: po červenec 15, 2013 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V dietě jsem pil CocaCola Zero, bez problémů.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevěřím že Aspartam a podobně je tak jedovaté jak se hoaxově uvádí. Vodou také někoho utlučeš když na něj pustíš požární stříkačku... chci tím říct že to nebude asi nejzdravější ale vzhledem k tomu jakou to má obří sladivost tak toho stačí malinké množství, za mě tedy raději umělá sladidla místo normálního řepného cukru (oboje je pro mě svinstvo ale když si mám vybrat v dietě - po umělých sladidlech netloustnu)
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je jak sirup z agave... přírodní?! a taky není dobrý
Draper

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasne, vetsina jsou to jen zaujate studie, ktere zamerne chteji poukazat na to, ze pri dlouhodobe nadmerne konzumaci MOHOU zpusobit rakovinu ci jine nemoci. Ja jsem bohuzel byl dlouholety priklad opravdu enormniho mnozstvi (a pod tim enormno nemluvim o 10,20 a ani 50ks denne....). Asi pred ctvrt rokem jsem s to utnul a pouzivam je opravdu velmi vyjmecne v malem mnozstvi a nepravidelne (to ale souvidi i s tim, ze jsme zacal cvicit a se zmenou jidelnicku). Co to se mnou udelalo za ty roky, to je se mozna ukaze casem, co ale jednoznacne pozoruji je mensi zadrzovani vody. Sice jsem nikde nanasel udaje o prime souvislosti slaidel se zadrzovanim vody v tele, ale dost se o tom mluvi a z vlastni zkusenosti muzu rict, ze tenhle problem se z velke casti vyresil.

Kdyby nekdo nasel nejaky seriozni clanek / studii o vztahu sladidel se zadrzovanim vody, tak to sem klidne dejte.
Korny

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě se teď líbil jeden GIF co jsem viděl na fb, kde ukazujou jak vypadá coca-cola po půhodině vaření

1) Vařit coca-colu je kokotina
2) Všichni se divili, že po vyvaření vody z toho vznikla černá hmota , která vypadala jako asfalt...co by z toho asi mělo jinýho vzniknout než černej sirup...?

Jinak abych nebyl úplně off, docela jsem si jednu dobu frčel na freeway light colách z lidlu, ale v poslední době mi zachutnala kofola bez cukru, který by měla být navíc slazená stevií, takže to není ani takový zlo Ale já teda neberu jako zlo ani ostatní umělý sladidla, myslím, že jsou horší věci, který všichni denně konzumujeme a ani o nich nevíme...
Lord_Ivory

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U te kofoly je to jen marketingovy tah. Porad je z vetsi casti slazena aspartanem a tim druhym sladidlem. Bude to neco na styl sunkove pizzy s 1 ctvereckem sunky.
jachym

PříspěvekZaslal: st červenec 17, 2013 1:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Jasne, vetsina jsou to jen zaujate studie, ktere zamerne chteji poukazat na to, ze pri dlouhodobe nadmerne konzumaci MOHOU zpusobit rakovinu ci jine nemoci. Ja jsem bohuzel byl dlouholety priklad opravdu enormniho mnozstvi (a pod tim enormno nemluvim o 10,20 a ani 50ks denne....). Asi pred ctvrt rokem jsem s to utnul a pouzivam je opravdu velmi vyjmecne v malem mnozstvi a nepravidelne (to ale souvidi i s tim, ze jsme zacal cvicit a se zmenou jidelnicku). Co to se mnou udelalo za ty roky, to je se mozna ukaze casem, co ale jednoznacne pozoruji je mensi zadrzovani vody. Sice jsem nikde nanasel udaje o prime souvislosti slaidel se zadrzovanim vody v tele, ale dost se o tom mluvi a z vlastni zkusenosti muzu rict, ze tenhle problem se z velke casti vyresil.

Kdyby nekdo nasel nejaky seriozni clanek / studii o vztahu sladidel se zadrzovanim vody, tak to sem klidne dejte.

Zajímavý... hlavně tě obdivuju že jsi dokázal takhle přestat. To je jak se solí, jak si na to člověk zvykne, hodně těžko se odvyká a jestli jsi bral takový kvanta musíš mít hodně silnou vůli utnout to ze dne na den...

Jinak co se týče mého názoru na umělá sladidla, psal jsem to v tomto (a i jiných) vláknech. Jen mě zaujalo co jsi psal s tou vodou, tak jsem trochu pátral na netu a našel např. tohle:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195666312004138

Takže na tom asi něco bude, ale zas je nutný říct, že to nijak "nevadí" krom vyšší váhy.
Davesix

PříspěvekZaslal: st červenec 17, 2013 6:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Coca Colu Zero momentálně piju tak 1-2L denně. Kdybych ji neměl, sežeru denně tabulku čokolády. Děkuji bože, za tento vynález! Btw, zkoušel jsem nějakou novou Poděbradku Prolinii a fakt pecka

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Light cola v diete Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: