Kolikrát denně jíst?

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kolikrát denně jíst?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kolikrát denně jíst?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuchis

PříspěvekZaslal: pá červenec 12, 2013 8:05 pm    Předmět: Kolikrát denně jíst? Odpovědět s citátem

Dneska jsem trochu studoval stravu , objevil jsem různý specialitky jako Warrior diet apod.
Taky se v jednom starším topic řešilo zda je lepší jíst 3x denně nebo spíš ta klasika 5-6x denně.
Já mám odjakživa velký problém s nabíráním váhy.Mám 68 kg a nějak už to nejde nahoru.Na 183cm je to docela bída.
Doteď jsem jedl těch 5-6 jídel denně , doteď šla váha pomalu nahoru ale teď se už moc nehýbe , napadlo že to bude zrychlením metabolismu.
Chtěl bych teď zkusit 3 pořádná jídla denně s tím , že by zůstaly zachovány přijaté živiny v takové míře v jaké jsem je přijímal doposud.
I když nevím jak by to jídlo vypadalo kdybych musel v jednom jídle příjmout ca 50g bílkovin a 150g sacharidů , jde to vůbec?
Myslíte si že je to pro mě správné řešení?Jím podle mě dost kvalitně (viz. můj log) a výsledky co se týče váhy jsou ale nic moc ,poslední dobou to ale fakt spíš stojí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Insano41

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 6:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

víš proč nepřibíráš? Protože jíš málo!
podle logu přijímáš 130 g bílkovin , 340 g sacharidy, 89 g tuky = 130*4+340*4+89*9 = 2681kcal
vážně? Myslíš, že ektomorfovi se podaří nabrat při příjmu 2681kcal? Zkus přidat dalších alespoň 500kcal a za 2 týdny se zvaž. Vážíš stejně? Dalších 500 nahoru. A takhle pokračuj, dokud nezačneš nabírat.
raw

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

poslal sem Ti SZ
mike scania

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak to počítáš ty kalorie?, taky mám problém nabrat.
Insano41

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

přes myfitnesspal.com
Pitkin

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mike scania napsal:
Jak to počítáš ty kalorie?, taky mám problém nabrat.

Stačí obyčejná kalkulačka a papír nebo to udělej v Excelu

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
mike scania

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď jsem si to spočítal, kalorickej příjem mmám přesně jak bych měl mít a furt nic , což je 44kcal x 60kg=2640. Můj příjem je 2700 a stále jak vyžle!!
Pitkin

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mike scania napsal:
Teď jsem si to spočítal, kalorickej příjem mmám přesně jak bych měl mít a furt nic , což je 44kcal x 60kg=2640. Můj příjem je 2700 a stále jak vyžle!!

je to dost individuální ,ale pokud máš bazální metabolismus třeba kolem 2000kcal + k tomu přidáš výdej energetickej třeba 800kcal tak si stejně v mínusu ...silovej trénink žere hodně energie tak přitlač

PS:jelikož neznám tvůj trénink a kolikrát za týden cvičíš tak to ber s rezervou

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja mam 4000kcal a taky su vyžle :-)
mike scania

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda, že to není každý den, asi tak 4xtýdně v tréninkové dny, v netrén. dny je to bída. A rodiče né a né to pochopit a nevím jak jim to vysvětlt.
Spam

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nic nepočítej a řiď podle svýho těla. Každej je jinej, má jiný metabolismus, jiné denní aktivity a i ten trénink v posilovně má každý jiný.
Takže prostě nepřibíráš/hubneš - přidej na jídle, přibíráš až moc/tloustneš - uber na jídle. Dle mě stačí pouze manipulace se sacharidy a tuky.
Pitkin

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
Nic nepočítej a řiď podle svýho těla. Každej je jinej, má jiný metabolismus, jiné denní aktivity a i ten trénink v posilovně má každý jiný.
Takže prostě nepřibíráš/hubneš - přidej na jídle, přibíráš až moc/tloustneš - uber na jídle. Dle mě stačí pouze manipulace se sacharidy a tuky.

Pokud ale ani neví jak počítat kalorie tak nevim jestli by nebylo lepší něco si přečíst o výživě.
Ono do těla prát jídlo jak tě napadne neni moc dobré

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Spam

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak každopádně člověk musí o výživě něco vědět, pokud se tomu chce věnovat. Co, kolik, kdy jíst atd...
Ale určitě postačí vědět že třeba v mase je toho tolik na 100g, v sáčku rýže je tolik sachrů, ve vločkách je to a to... no a na konci dne mu to hodí nějaký čísla.
Nějaký psaní celodenních jídelníčeků do detailu do kalkulaček je tak možná dobrý do diet a do hodně přísných a taky je to fakt výborný na hlavu
Spam

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 8:57 pm    Předmět: Re: Kolikrát denně jíst? Odpovědět s citátem

Kuchis napsal:
I když nevím jak by to jídlo vypadalo kdybych musel v jednom jídle příjmout ca 50g bílkovin a 150g sacharidů , jde to vůbec?

Podle mě je prostě jako u všech rádoby "ektomorfů" zakopanej pes v příjmu. Prostě žerete málo!!!

Jak vypadá jídlo s 50g bílkovin a 150g sachrů? To je pro tebe asi hodně sci-fi jak koukám . Je to třeba krásně vrchovatá miska ovesné kaše, kterou bych mohl jíst třeba x krát denně, nebo dva sáčky rýže s 250g steakem, což je další pohoda...
Pitkin

PříspěvekZaslal: pá červenec 19, 2013 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uplně miluju lidi co si stěžujou jak nemůžou přibrat a pak když se jich zeptám jak jedí ,tak jejich celodenní jídlo je jako moje snídaně

A vo tom to je !
-Milan Pitkin

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kolikrát denně jíst? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: