|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MaRweN
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 8:05 pm Předmět: Stagnace svalů - změna tréninku |
|
|
Dobrý den, od března jsem začal s posilováním, dřív jsem jen cvičil s malými vahami a kardio s vlatní váhou při velký tepový frekvenci a byl jsem hubenej jak somálec. 60kg...V tom březnu jsem si řekl, že s tim už musim něco dělat, tak jsem přestal s kardiem, začal pořádně jíst a posilovat s těžšími váhami. Váha šla rychle nahoru, ''newbie gains'', zatím kvalitních 12kg nahoře... ale poslední 3 týdny je to bída, váha stojí a to i přesto, že jsem navýšil kalorický příjem (nyní 3 500 - 3600 kcal). Myslím si tedy, že je za tím stereotyp tréninku, i když se snažím zapojovat i vyšší váhy...
Můj tréninkový plán byl:
PO+ČT nohy, ramena, triceps, břicho se závažím
ÚT+PÁ+NE prsa, záda, biceps, břicho se závažím
Cvičím doma, mám nastavitelnou lavici, pevné jednoručky 5kg a 9kg a nakládací jednoručky s maximální váhou 17kg, avšak na tuhle váhu dám jen chest press, pullover, tlaky na ramena, dřepy, leg lunges, calf raises, krčení ramen, hammer curl a při drop setu bicepsový zdvih a tricepsový tah za hlavou
Teď bych chtěl tréninkový plán zaměnit a vymyslel jsem následující:
PO+PÁ - prsa, triceps + tvrdý trénink na břicho;
ST - nohy, ramena, biceps + lehčí trénink na břicho
NE - nohy, záda, trapézy, biceps
Samozřejmě bych také pozměnil cviky a nějaké přidal...Přejdu tímto způsobem stagnaci?
Nově jsem si koupil proteinový prášek, protože jsem už nezvládal odpolední svačiny na cestách...je vhodné si dát 15g hned po tréninku + ovoce? Jinak si ho budu přidávat do ovesný kaše a budu péct proteinový tyčinky na cesty...
Naposledy upravil MaRweN dne čt srpen 01, 2013 9:41 am, celkově upraveno 3 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom3

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 8:16 pm Předmět: Re: Stagnace svaů?!? - změna tréninku?? |
|
|
Pokud jsi do ted jel split, zkus nejakej fullbody trenink, je jich tu na webu dost, mohlo by to pomoct.
Jinak nabirani je hlavne otazkou stravy, o te ti tu urcite napise nekdo zkusenejsi
| citace: |
...je vhodné si dát 15g hned po tréninku s mlékem + ovoce? |
Nevim jestli neni 15g malo, ale spis jo.. mleko nahradit vodou a ovoce nejakym pomalejsim sacharidem, alespon maltou, pokud nemas v planu kupovat gainer
Pokud se ti nechce kupovat ani malta, tak treba rozmixovat vlocky spolecne s proteinem :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 9:35 am Předmět: |
|
|
No stravu mam dokonalou, to mléko jsem jen tak plácnul, protože je pak ten protein mnohem chutnější....a třeba na svačinu bych ten protein mohl rozmíchat v mléku? A naopak, všude čtu že hned po tréninku jsou vhodné rychlé cukry, hodinu a půl potom mam klasické jídlo, třeba pytlík rýže a steak
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 9:49 am Předmět: |
|
|
Napiš ten tvůj "dokonalej" jídelníček. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 6:41 pm Předmět: |
|
|
Nemam stálej jídelníček na každej den stejnej jak nějakej otrok, jen jim prostě zdravě, vyváženě, dodržuju denní energetický příjem takřka dokonale a samozřejmě poměry bílkoviny-sacharidy-tuky taky dost hlídám...
momentálně 3500 - 3600 kcal (cca 180g B, 480g S, 95g T) s tim, že pokaždé mi váha stoune o 2kg, navýšim příjem o 300 kcal a srovnám živiny podle poměru...
Naposledy upravil MaRweN dne čt srpen 01, 2013 10:36 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 6:43 pm Předmět: |
|
|
Tak ještě jednou, napiš třeba svůj jídelníček za poslední 3 dny zpět, všechno co si snědl... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 6:54 pm Předmět: |
|
|
Ok, napíšu dnešní, vesměs je to furt podobný
SN - ovesná kaše větší porce + 5g protein prášek do kaše
OB - ovesná kaše menší porce + 10g protein prášek do kaše
SV 1 - celozrnný chléb+šunka+vejce
SV 2 - Racio chlebíčky celozrnné pšeničné + protein nápoj 25g
V - kuřecí steak s rýží
V 2 - ještě nevim, pravděpodobně tvaroh+jogurt+semínka+sypaný müsli (porci upravim tak, aby seděli kalorie a živiny...vždycky to takhle koordinuju přes poslední jídlo dne)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 7:03 pm Předmět: |
|
|
Jaké gramáže? _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 7:10 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | a třeba na svačinu bych ten protein mohl rozmíchat v mléku? |
No vicemene jo, pokud to neni nejakej protein kterej se vylozene v mlece michat nema (myslim ze hydro a tak), akorat pocitej s delsim travenim..
| citace: | | A naopak, všude čtu že hned po tréninku jsou vhodné rychlé cukry, hodinu a půl potom mam klasické jídlo, třeba pytlík rýže a steak |
Kazdy rika neco jinyho, ale kdyz uz rychly sachry chces dat, tak glukoza/maltodextrin, naopak fruktozu z ovoce nee..
| citace: | | "...jelikož fruktóza je metabolicky nezávislá na inzulínu (proto se také DIA výrobky skládají z velké části z fruktózy). Jednoduše řešeno, fruktóza nedokáže stimulovat inzulín jako maltodextrin nebo glukopur" |
http://kulturistika.ronnie.cz/c-8582-suplementy-gainery-i.html _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 7:25 pm Předmět: |
|
|
Spam:
SN - 150g vločky, 15g sl. semínka, 20g ořechy, 5g protein, 5g granko, skořice, 400ml mléko >> mikrovlka cca 4 minuty = monstrozní kaše + kafe se 100ml mlékem
- po snídani tableta vitamínu C
OB - 120g vločky, 10g sl. semínka, 10g ořechy, 10g protein, 3g granko, skořice, 350ml mléko
SV1 - 150g celozrnný chléb + 1 vejce 55g + 60g šunky + rajče + paprika
SV2 - 100g RACIO pšeničné 100% celozrnné + 25g proteinový nápoj (s vodou) - může být s mlékem, když je to normal svačina?
V - steak po uvaření 140g, před uvařením mělo prsíčko nějakých 190g...+ pytlík rýže parboiled
V2 - ve hvězdách
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 7:33 pm Předmět: |
|
|
Tom3:
- Protein mam 80% whey
- delší doba trávení mi nevadí, mé tělo nemá žádné problémy související s trávením stravy, spš naopak to zvládá dost dobře
- no vidíš a já celý život žiju s tim, že ovoce je nejzdravější surovina na zemi a teď se dozvim takové věci...na víc všude se píše jak je dobrý dát banán po tréninku atd. tak já fakt už nevim...co je lepší, nemít nic, nebo mít ovoce?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 7:50 pm Předmět: |
|
|
jak psali kluci, jel jsi splity, takze nejake FB, nebo korte pripadne beara (zdravim fanousky, nemohl jsme si odpustit)
jidelnicek: 6 jidel denne super, ale nevim k cemu je ti treba rano 5g proteinu, jestli mas 80 tak jsou to 4g
mel by jsi mit cca 30g na jednu porci a to podle me neplnis _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 8:03 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | jak psali kluci, jel jsi splity, takze nejake FB, nebo korte pripadne beara (zdravim fanousky, nemohl jsme si odpustit)
|
Vsak proc ne? Pokud jel split, tak prave nejaky takovy trenink by mu mohl pomoci k prolomeni stagnace, mne kdysi bear hodne nakopl. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 8:08 pm Předmět: |
|
|
| MaRweN napsal: | | tak já fakt už nevim...co je lepší, nemít nic, nebo mít ovoce? |
A co se vyprdnout na ovoce a hodit tam proste rozemlety vlocky s proteinem?
Akorat teda nevim jestli za hodinu budes moct jist dalsi jidlo..
Nebo si kup tu maltu, je to celkem levna zalezitost a udelej si takovej svuj "gainer", jen maltu s proteinem, taky to tak delam a je mi hej
Ale myslim ze pokud netrenujes giga 3hodinovy treninky, tak by mozna stacil jen protein a za nejakou dobu jidlo jak rikas, maso+priloha.. ale tohodle se moc nedrz, nechci zachazet nekam kde moje znalosti konci _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
MaRweN
|
Zaslal: čt červenec 25, 2013 8:10 pm Předmět: |
|
|
Peter Ustinov:
Tak sleduj snídaňové živiny i s kafem: 49,1g B, 126,2 S, 30,8g T (965 kcal) [počítáno přes kcal tabulky]
- ano jsou tam započítané i rostlinné bílkoviny, ale právě proto mám denní cíl tak vysoký,...
- fullbody trénink by trval tak 3 a půl hodiny (kdybych spojil ty splity), nebo bych musel ubrat cviky a to se mi nechce...já myslel, že by stačilo změnit splity a přidat nové cviky, popřípadě zkusit navýšit počet opakování, či větší váhu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|