ked ta to boli tak chod na ortopediu alebo fyziatriu, skor to prve. v kolene je toho viac co moze "pichat".
a dovtedy prestan radsej robit vsetky pohyby pri ktorych to citis
a chod tam cim skor
bez ohladu na to ako presne poviete co vas boli a pri akom pohybe tak diagnozu v zasade neulahcujete. vsetko co nebolelo a zacalo boliet musi byt poctivo vysetrene a potom rentgen/ct/magneticka rezonancia a popripade artroskopia...
pre ludi ktori sa k doktorom nechystaju odporucam renomovanu odbornu publikaciu
http://www.ulozto.sk/x9xaRrP/ortopedie-dungl-rar ktora vam da teoreticky prehlad o odbore na urovni atestovaneho ortopeda ( odhliadnuc od asi 30 000 dalsich stran ktore musite nastudovat pre ziskanie titulu Doktor mediciny aby ste sa mohli venovat ortopedii) srandujem-chcem iba zdoraznit co vsetko treba vediet na spravne urcenie diagnozy a vedenie terapie aby ste si uvedomili ze davat diagnozy cez net je skoro vzdy nezmysel
drlift_ : aj ja mam podobnu skusenost s posilkou a zazracnym uzdravenim :D
raz som si kvoli nepozornosti privodil tak seknuty chrbat ze som nemohol robit mrtvy tah a drep od 100kg. nemohol som ohnut spodnu cast chrbta a zohnut sa po zem hoci predtym som sa dotkol zeme dlanami :D tak som si povedal ze s tym idem k doktorovi na ortopediu lebo tak sa fungovat neda a nechcem si znicit zdravie len kvoli tomu ze to odkladam kvoli vlastnej hluposti.
s vidinou obligatne prisneho zakazu posilovania som este den pred predpokladanou navstevou doktora siel na posledny trening na dlhu dobu :D a ako som robil legpress s asi 250kg ( kedze drepovat som nemohol a drepy so 100kg nie su drepy :P) tak pri poslednom opakovani som dole citil ze sa mi dole v chrbte daco pohlo :D pricom ma legpress skoro privalil a ked som to z poslednych sil vytlacil tak som pre istotu ani nevstaval lebo som si myslel ze je uz po mne.
ale ked som nakoniec OPATRNE POMALICKY s plnymi gatami od strachu asi o minutu z legpressu vstal tak som na svoje nesmierne prekvapenie zistil ze mozem robit vsetko co predtym a ze mi nie je nic :D (a od toho dna som zacal trenovat strecing a brucho naozaj poctivo lebo som vedel ze druhykrat sa to tak pekne skoncit nemusi)
ale neodporucam to nikomu. je strasna hlupost spoliehat sa na takyto "zazrak".
zdravie mate iba jedno a ked sa venujete sportu ktory vam nici telo tak sa o neho starajte a necakajte ze ked vas nieco v cviceni obmedzuje tak ono to samo od seba dajak prejde...
p.s. drlift_- nechcem byt zly a neprajny ale to koleno si nechaj vysetrit a najlepsie chod na artroskopiu lebo ti ako doktor mediciny garantujem ze to koleno zdrave aj napriek "terapeutickemu mrtvemu tahu" rozhodne nie je