drepy - pichani v koleni

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - drepy - pichani v koleni  Úvodní stránka -> Trénink -> drepy - pichani v koleni
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
supernatural

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:02 pm    Předmět: drepy - pichani v koleni Odpovědět s citátem

ahoj,
cca pred ctvrt rokem mi pri drepech pichlo v koleni a pak sem par tejdnu nemoh poradne ani chodit. tak sem dal odpocinek a dost se to zlepsilo.
ale kdyz zkousim drepy, tak mi v koleni casto znova hrozne pichne (jakoby ve stredu, pod ceskou) no a cvicit s tim nejde a pak me par dni i koleno poboliva. na drepy staci 15-20kg a je to problem.
naopak treba vypady muzu delat i s vetsi vahou (kolem 50kg) a koleno neboli.
nenapada nekoho neco? cvicim uz 15 let, ale tohle je pro me celkem novy...

jinak k doktoru me neposilejte, pokud nedrepuju, tak je to ok. takze jenom kvuli drepum do sebe dloubat nenecham s doktorama mam zkusenosti desny...
i kdyz pokud mi nekdo doporucite nekoho opravdu vhodnyho a sikovnyho, nevyhejbam se tomu, precijom bych rad zas brzo poradne drepoval
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš v podstatě jen dvě možnosti - nějaké komplexní vyšetření u lékaře, ideálně s magnetickou rezonancí, nebo křišťálovou kouli. Osobně bych vsadil na to první, ale pokud chceš radu po netu, můžeme ti nabídnout to druhé samozřejmě.

Derek Poundstone
drlift_

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele kouknul jsem do te koule a tipnul bych si na vazy nebo meniskus. U mne se oboje projevovalo dost podobnym pichanim

P.S.: menikus se mi uzdravil, kdyz mne vzala cca 250kg cinka pres holene. Hned jak jsem vyskocil ze zeme, problemy s meniskem byly fuc. Asi to ale nebude idealni zpusob lecby :)
supernatural

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK: tak chtel sem radu po netu - nejlip od nekoho, kdo zazil neco podobnyho :)
ale v dotazu pisu, ze doktorovi se nebranim, ale nepudu jen tak k nekomu a dobryho doktora neznam, tak jestli mas nejakyho vyzkousenyho, tak doporuc :)

drlift_: tip je to zajimavej, ale zkouset to nejspis nebudu :D
John Chipsa

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já mám střídavě obě kolena..... bolí nad čéškou, ale uvnitř. Bolí když jedu delší trasu a mám nohu v jedné poloze, bolí když jsem v kině, bolí...vlastně ani nevím...kdy už nebolí. Hodně se to zlepšilo Animal packem na klouby. Už jsem se v duchu smířil, že dřepovat 100-150kg nikdy nebudu, protože to mě chytaj i třísla. Mno jsem na ten spodek takovej lazar. Na legpresu je to lepší, tak jezdím ten a dřepy taky, ale max mám snad nějakých 75kg, aspoň něco no....
Poman

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co vám na to mám říct....
Mablung

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Co vám na to mám říct....

Proč tak slušně? Napiš jim že jsou debilové a až k tobě dorazí, budeš jim za jejich blbost účtovat dvojnásobné sazby
Saphenus

PříspěvekZaslal: čt srpen 01, 2013 1:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ked ta to boli tak chod na ortopediu alebo fyziatriu, skor to prve. v kolene je toho viac co moze "pichat".
a dovtedy prestan radsej robit vsetky pohyby pri ktorych to citis
a chod tam cim skor

bez ohladu na to ako presne poviete co vas boli a pri akom pohybe tak diagnozu v zasade neulahcujete. vsetko co nebolelo a zacalo boliet musi byt poctivo vysetrene a potom rentgen/ct/magneticka rezonancia a popripade artroskopia...

pre ludi ktori sa k doktorom nechystaju odporucam renomovanu odbornu publikaciu http://www.ulozto.sk/x9xaRrP/ortopedie-dungl-rar ktora vam da teoreticky prehlad o odbore na urovni atestovaneho ortopeda ( odhliadnuc od asi 30 000 dalsich stran ktore musite nastudovat pre ziskanie titulu Doktor mediciny aby ste sa mohli venovat ortopedii) srandujem-chcem iba zdoraznit co vsetko treba vediet na spravne urcenie diagnozy a vedenie terapie aby ste si uvedomili ze davat diagnozy cez net je skoro vzdy nezmysel

drlift_ : aj ja mam podobnu skusenost s posilkou a zazracnym uzdravenim :D
raz som si kvoli nepozornosti privodil tak seknuty chrbat ze som nemohol robit mrtvy tah a drep od 100kg. nemohol som ohnut spodnu cast chrbta a zohnut sa po zem hoci predtym som sa dotkol zeme dlanami :D tak som si povedal ze s tym idem k doktorovi na ortopediu lebo tak sa fungovat neda a nechcem si znicit zdravie len kvoli tomu ze to odkladam kvoli vlastnej hluposti.
s vidinou obligatne prisneho zakazu posilovania som este den pred predpokladanou navstevou doktora siel na posledny trening na dlhu dobu :D a ako som robil legpress s asi 250kg ( kedze drepovat som nemohol a drepy so 100kg nie su drepy :P) tak pri poslednom opakovani som dole citil ze sa mi dole v chrbte daco pohlo :D pricom ma legpress skoro privalil a ked som to z poslednych sil vytlacil tak som pre istotu ani nevstaval lebo som si myslel ze je uz po mne.
ale ked som nakoniec OPATRNE POMALICKY s plnymi gatami od strachu asi o minutu z legpressu vstal tak som na svoje nesmierne prekvapenie zistil ze mozem robit vsetko co predtym a ze mi nie je nic :D (a od toho dna som zacal trenovat strecing a brucho naozaj poctivo lebo som vedel ze druhykrat sa to tak pekne skoncit nemusi)

ale neodporucam to nikomu. je strasna hlupost spoliehat sa na takyto "zazrak".

zdravie mate iba jedno a ked sa venujete sportu ktory vam nici telo tak sa o neho starajte a necakajte ze ked vas nieco v cviceni obmedzuje tak ono to samo od seba dajak prejde...

p.s. drlift_- nechcem byt zly a neprajny ale to koleno si nechaj vysetrit a najlepsie chod na artroskopiu lebo ti ako doktor mediciny garantujem ze to koleno zdrave aj napriek "terapeutickemu mrtvemu tahu" rozhodne nie je

Rychle na stránku:

Přejdi na: