|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Moocha

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 8:14 am Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Už se na tom pracuje. Dělám každý den suzukiho strečink.
Jen nevím co kdy je lepší se protahovat, jestli ráno nebo večer. |
Suzuki je super věc, ale musí se dělat správně. Já ho včera poprvé dělal před zrcadlem a hodně jsem se divil (to už ho přes rok provozuju) a klidně k tomu přidej cviky cílené na prsa.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
reegis

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 8:48 am Předmět: |
|
|
A protahuješ se ráno nebo večer?
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 1:06 pm Předmět: |
|
|
Vždy před spaním. Mám to tak na dvacet minut, přesně čas na epizodu nějakého seriálu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: so srpen 03, 2013 2:29 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Vždy před spaním. Mám to tak na dvacet minut, přesně čas na epizodu nějakého seriálu :) |
nicmene kvalitni strecing ma bejt pred treningem (jeho soucasti)
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:02 pm Předmět: |
|
|
Podle mě je zase důležitější strečink po tréninku  já se lehce protahuji před, při i po tréninku, večer pak pořádně.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:41 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | Moocha napsal: | | Vždy před spaním. Mám to tak na dvacet minut, přesně čas na epizodu nějakého seriálu :) |
nicmene kvalitni strecing ma bejt pred treningem (jeho soucasti) |
Řekl bych, že tohle je hodně diskutabilní. Na netu najdeš články, že strečink před tréninkem ti sníží výkon nebo dokonce může napomoct zranění.
Třeba tady:
http://www.organicauthority.com/health/do-you-really-need-to-stretch-before-workouts.html
| citace: | | You probably stretch before exercise to increase your flexibility. But according to Kieran O'Sullivan of the University of Limerick in Ireland, stretching before your workout actually has the opposite effect. O'Sullivan states that when you stretch out your muscles, your body reacts by constricting them to compensate once the stretch is over. If you begin exercising immediately afterward, your tense muscles are more likely to become injured. But don't dismiss stretching just yet. O'Sullivan noted that stretching still increases flexibility in the longer term—you just need to do it after, not before, your workouts. |
Mně osobně nejvíc vyhovuje se zahřát a rozhejbat ve více sériích při rozcvičce. Strečink buď na konci nebo mimo trénink. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:45 pm Předmět: |
|
|
Já před tréninkem strečink nikdy nedělám..místo toho si dám třeba 5 kol 10dřepů, 10kliků a 10 burpees..a pak zahřívací série u každého cviku, který se chystám provést..
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:50 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | Já před tréninkem strečink nikdy nedělám..místo toho si dám třeba 5 kol 10dřepů, 10kliků a 10 burpees..a pak zahřívací série u každého cviku, který se chystám provést.. |
to jsi opravdu lisak :) .. delas to fakt na prd, ale dulezite je, ze Te to bavi .. kolik Ti je, ze si myslis, ze 10 drepu na rozehrati je adekvatnich pred drepama s VC .. nemam slov .. :D :D
@madball - no comment .. o treningu je seriozni literatury fakt dost .. prosim najdi si nejakou
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:54 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | reegis napsal: | | Já před tréninkem strečink nikdy nedělám..místo toho si dám třeba 5 kol 10dřepů, 10kliků a 10 burpees..a pak zahřívací série u každého cviku, který se chystám provést.. |
to jsi opravdu lisak :) .. delas to fakt na prd, ale dulezite je, ze Te to bavi .. kolik Ti je, ze si myslis, ze 10 drepu na rozehrati je adekvatnich pred drepama s VC .. nemam slov .. :D :D
@madball - no comment .. o treningu je seriozni literatury fakt dost .. prosim najdi si nejakou |
U čtení tohoto mi bylo opravdu trapně.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:56 pm Předmět: |
|
|
Nevím, jak ty NTZ, ale já bych se tedy u 5ti kol 10 dřepů, 10 kliků a 10 burpees asi zapotil, přece jenom to už je 100 dřepů a 100 kliků. A přínos v tom dělat třeba 1000 dřepů před dřepem s VČ nevidím.
Tady je celkem pěknej článek, se kterým se ztotožňuju.
| citace: | Experts warn not to stretch before workouts
Static stretching before workouts or sport can be detrimental to performance, and even harmful, according to a new study.
Kieran O'Sullivan, of Ireland's University of Limerick, told Leisure Opportunities that doing static stretching just before performing in a match or before exercising is a bad idea, as it actually significantly reduces performance (speed, agility, ability to jump).
"Many people might accept this risk if this was associated with a reduced risk of injury," said O'Sullivan. "But there is actually no evidence that stretching just before exercise reduces the likelihood of injury. Instead, just before exercising we should do a warm-up including some aerobic exercise and some sport-specific drills that mimic the sport or activity we are about to perform. Such a pre-exercise routine has been shown to improve performance without the negative effects of static stretching.
"This warm-up may also include so-called 'dynamic stretches', such as mini-squats and lunges. It appears that the benefits of such a warm up are due to improvements in tissue temperature and neuromuscular coordination."
O'Sullivan went on to say that if static stretching has any benefit, it has been shown to improve flexibility.
"This effect is demonstrated in a number of studies, and is likely to require several weeks of stretching to have a significant effect in the medium-term," he said. "I would compare static stretching to a weight-training programme. An athlete may wish to improve muscle strength, but nobody would suggest doing a weights session just before a match as it depletes energy reserves, and reduces performance short-term.
"Similarly, if static stretching is being used to improve flexibility this should be practiced at times other than just before exercise e.g. after exercise and as part of an ongoing exercise programme. It is only when static stretching is done over a long-time (and not before exercise), that it has shown some positive effects on performance." | _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Naposledy upravil madball dne so srpen 03, 2013 4:01 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 3:58 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | | reegis napsal: | | Já před tréninkem strečink nikdy nedělám..místo toho si dám třeba 5 kol 10dřepů, 10kliků a 10 burpees..a pak zahřívací série u každého cviku, který se chystám provést.. |
@madball - no comment .. o treningu je seriozni literatury fakt dost .. prosim najdi si nejakou |
A jakou? Třeba něco z tohohle?
Louie Simmons - THE WESTSIDE BARBELL BOOK OF METHODS.pdf
Petr Tlapak - TvarovaniTela.pdf
Christian Thibaudeau - The Black Book of Training Secrets.pdf
Tom Myslinski - The Development of the Russian Conjugate Sequence System.pdf
Pavel Tsatsouline - Power to the People 2.pdf
Pavel Tsatsouline - Enter The Kettlebell.pdf
Pavel Tsatsouline - Beyond Bodybuilding.pdf
Pavel Tsatsouline - Russian Kettlebell Challenge.pdf
Pavel Tsatsouline - Bullet Proof Abs.pdf
Pavel Tsatsouline - Naked Warrior.pdf
Pavel Tsatsouline - PowerToThe People.pdf
The Periodization Bible - powerlifting article.pdf
Pavel Tsatsouline - Relax Into Stretch.pdf
Pavel Tsatsouline - Super Joints.pdf
Christian Thibaudeau - Dr Jekyll and Mr Hyde.pdf
Christian Thibaudeau - Theory and Application of Modern Strength and Power Methods.pdf
Zatsiorsky and Kraemer - Science and Practice of Strength Training .pdf
:) _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 4:11 pm Předmět: |
|
|
Přečti si to prosímtě celé co jsem psal..ty kola těch kliků, dřepů a burpees dělám jen tak pro zahřátí a když dělám dřepy s VČ, tak jedu třeba celkem 8 seríí a až poslední dvě jsou tak 70 procent maxima, jinak začínám např. s volnou osou a postupně přidávám.
Nauč se prosímtě číst a potom tu piš ty svoje chytré komentáře..díky
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: so srpen 03, 2013 4:15 pm Předmět: |
|
|
to ze tady budes plivat nejake tituly, z jejichz nazvu opravdu neni patrne, ze by autor doporucoval *nestrecovat pred treningem je fakt na nic ..
tahle diskuse nema cenu .. delejte si co chcete .. rad bych Vam jen pripomel, ze pokud nekdo chodi do cvicit a alespon trochu se snazi, tak vysledky jsou vzdycky nejake i bez toho, aniz by to delal dobre, viz: https://forum.ronnie.cz/post1048700.html#1048700
jako chlapci, hadani se o strecingu prenechavam jinym .. nemam k tomu co dodat ..
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
Zaslal: so srpen 03, 2013 4:18 pm Předmět: |
|
|
| ntz napsal: | to ze tady budes plivat nejake tituly, z jejichz nazvu opravdu neni patrne, ze by autor doporucoval *nestrecovat pred treningem je fakt na nic ..
tahle diskuse nema cenu .. delejte si co chcete .. rad bych Vam jen pripomel, ze pokud nekdo chodi do cvicit a alespon trochu se snazi, tak vysledky jsou vzdycky nejake i bez toho, aniz by to delal dobre, viz: https://forum.ronnie.cz/post1048700.html#1048700
jako chlapci, hadani se o strecingu prenechavam jinym .. nemam k tomu co dodat .. |
Ty jsi fakt zvláštní člověk...
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: so srpen 03, 2013 4:20 pm Předmět: |
|
|
Burpees ako rozcvička môžem odporučiť. Skúšal som 10x10 burpees. Na nete je stránka s Tabata timerom, tam si to nadstav na 10 cyklov, tak aby si každú sériu začínal po 40 sekundách.
Na konci bola podo mnou mláka potu, z úst mi tiekli sliny, v ústach som cítil všetky plomby ako mi v nich pulzovala krv a myslel som, že mám infarkt. Ono sa to nezdá, ale je to dosť silný cvik, pri ktorom pracuje celé telo, aj 5 sérií po 10 burpees je sila.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|