Rada ohledně nabírání + zhodnocení jídelníčku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rada ohledně nabírání + zhodnocení jídelníčku  Úvodní stránka -> Trénink -> Rada ohledně nabírání + zhodnocení jídelníčku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mano_1990

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, tak díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mano_1990

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 7:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po všech úpravách a pomoci by snad tohl mohl být dobrý trénink na začátek?

1.Trénink

Dřepy - 4x8-12
Tlaky jednoručkama - 4x8-12
Shyby - 4xmax

Zdvih obouruční činky na biceps - 4x8-12
Úzké kliky na triceps pomalé - 4x10-12
Rozpažování jednoruček na každou ruku zvlášť - 4x8-12
Břicho

2.Trénink

Dřepy - 5x12
Bench - 5x12
MT - 5x12

Zdvihy jednoručkama naráz v sedě - 5x12
Zdvihy činky za hlavou na triceps - 5x12
Tlaky na ramena - 5x12
Břicho

3.Trénink

Bench - 4x8-12
Přítahy jednoruček k tělu - 4x8-12
Výpady - 4x8-12

Zdvihy jednoruček střídavě ve stoje - 4x8-12
Zdvihy jednoruček do 90°na triceps - 4x8-12
Upažování jednoručkama trošku do strany - 4x8-12
Břicho
Mano_1990

PříspěvekZaslal: st srpen 14, 2013 6:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PříspěvekZaslal: út srpen 13, 2013 6:54 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek
Nechci zakládat nový topic. Dost mě zaujal tenhle trénink na 40 dní. Chtěl bych se zeptat na pár věcí:
1. Je možné při tomto tréninku ( 4x týdně , 2x týdně mám thajský box) za 40 dní nabrat svalovou hmotu ( samozřejmě při správném jídelníčku) ??
2. Vybral jsem si cviky : MT, BP, Bicepsový zdvih VČ, kettlebell swing a AB Wheel
3. Je možná nějaká varianta s JČ pro kettlebell swing? Nemám kettlebell doma
4. Je možné ještě k těmto 5-ti základním cvikům ještě přidat Dřep (2x5), nebude to na škodu?

Předem díky za odpověď.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 5:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mano_1990 napsal:
PříspěvekZaslal: út srpen 13, 2013 6:54 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek
Nechci zakládat nový topic. Dost mě zaujal tenhle trénink na 40 dní. Chtěl bych se zeptat na pár věcí:
1. Je možné při tomto tréninku ( 4x týdně , 2x týdně mám thajský box) za 40 dní nabrat svalovou hmotu ( samozřejmě při správném jídelníčku) ??
2. Vybral jsem si cviky : MT, BP, Bicepsový zdvih VČ, kettlebell swing a AB Wheel
4. Je možné ještě k těmto 5-ti základním cvikům ještě přidat Dřep (2x5), nebude to na škodu?

Předem díky za odpověď.

aa, fajtersky postoj, vitej
1.ano, al eje to hlavne o jidle
2.pridej shyby, kliky na bradlech, drepy, military pres nebo push press a drepy
3.ano je, hledej na youtube
4. viz 2
Mano_1990

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Mano_1990 napsal:

Předem díky za odpověď.

aa, fajtersky postoj, vitej
1.ano, al eje to hlavne o jidle
2.pridej shyby, kliky na bradlech, drepy, military pres nebo push press a drepy
3.ano je, hledej na youtube
4. viz 2

Hehe, to jsem já. Chci to změnit a nabrat právě. Jen už jsem se ptal Lustera ohledně přidávání dviků do tohoto programu a říkal, že je to zbytečné mít MT a Dřepy v jednom takovémhle tréninku. S tím co jsi napsal to je už 10x cviků na takový trénink, což bude trošku moc, ne?

Jídelníček upraven na takto :

Snídaně (7:00) - 150g vloček + 3x celá vejce + 5g creatin monohydrate
Svačina (10:00) - 250g Hollandia + banán + slunečnicový chléb
Oběd (12:30) - 150g rýže + 150g kuřecích prsou + zelenina (poobědě 5g creatinu monohydrate)
Svačina (15:00) - cottage + 1x slunečnicový chléb
Předtréninkový nápoj (16:00) (50g gaineru G15 + 5g creatinu monohydrate)
TRÉNINK (17:00-18:30 TB) nebo easy strenght (17:30-18:30)
Potréninkový nápoj 50g Gainer G15 + 5g creatin monohydrate
Večeře (19:30) : 150g těstovin + 200g kuřecího masa/hovězího
Poslední jídlo (22:00) : Tvaroh 250g + lžíce arašídového másla

Takhle to vypadá, momentálně mám 75kg (v TB nemám ambice na závodění, čistě pro radost) a chci nabrat tak zkusím ten easy strenght, momentálně jedu objemový trénink FB 3X týdně, ale k boxu se to "prý nehodí", tak přejdu na tento program, no uvidíme..už jsem z toho zmatenej teda.
Luster

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ustinov tenhle program nezna a proto pise nesmysly, promin petre

btw, nepsal sem, ze sou tam drepy zbytecny, ale ze uz to muze bejt moc a neni to pro kazdyho uplne vhodny..
Mano_1990

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:

btw, nepsal sem, ze sou tam drepy zbytecny, ale ze uz to muze bejt moc a neni to pro kazdyho uplne vhodny..

Dneska jsem to odjel i s dřepama, tak uvidíme časem.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:

jsem mimo, myslel jsem, ze se dotaz vztahuje v trengu vyse

ale i tak mi chybyi dekompresni cviky na pater
Mano_1990

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Luster napsal:

jsem mimo, myslel jsem, ze se dotaz vztahuje v trengu vyse

ale i tak mi chybyi dekompresni cviky na pater

Nene je to k tomu Easy Strength, o jaky dekompresni cvik se jedna napriklad? Uz tam mam MT a shyby nadhmatem, to jsou komplexni cviky na cela zada, ne?
Luster

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud vim, psal tady ZK o gobletech v "rozcvicce" nebo to je minimalne uvedeny v odkazu, co sem Manovi posilal.. a vubec, o takovejch cvicich se vseobecne moc nezminuje, to at si kazdej zjisti sam, nebo zaplati trenera

Mano: http://www.coretraining.cz/2013/07/tipy-cviceni-pro-vase-core-a-bolava-zada-2cast-dychani-v-hlubokem-drepu/

takze ty tvoje db squats nahrad
Mano_1990

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 12:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
pokud vim, psal tady ZK o gobletech v "rozcvicce" nebo to je minimalne uvedeny v odkazu, co sem Manovi posilal.. a vubec, o takovejch cvicich se vseobecne moc nezminuje, to at si kazdej zjisti sam, nebo zaplati trenera

Mano: http://www.coretraining.cz/2013/07/tipy-cviceni-pro-vase-core-a-bolava-zada-2cast-dychani-v-hlubokem-drepu/

takze ty tvoje db squats nahrad

Parada, diky. Jinak máte někdo zkušenosti s tímhle tréninkem, absolvoval ho někdo? Moc se mi nechce věřit, že se na něm dá něco "nabalit" :-)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dekompresni jsou presne opacne nez mrtvola
takze shyby a kliky na bradlech
osobne si taky nejsme jisty, ze se da neco nabrat, ale ved si log, pis jidelnicek a za 40 dni uvidime
Luster

PříspěvekZaslal: so srpen 17, 2013 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kristovanoho ten trenink je predevsim na silu a da se pekne skloubit se sportem co delas, na pribrani, nabaleni, svalicky apod je predevsim jidlo a kdyby to mel bejt hlavni cil, tak volim i jinej trenink, ale to sem ti uz urcite taky psal.. takze koncim, uz me nabavi k tomu nic psat a seru na to tady, sbohem, nebudu se tady dobrovolne a zadarmo nervovat
Mano_1990

PříspěvekZaslal: ne srpen 18, 2013 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes jsem celý den procházel různá fora, ptal se, ale pořád nemám jasno, jaký trénink bych mohl dělat jako doplněk k thajskému boxu. Došel jsem k závěru, že kulturistický FB 3x týdně je blbost, že mi půjde dolů fyzička a rychlost a ohebnost. Podle mě tedy nejlepší volba bude asi silový trénink pro sílu s kombinací dynamického tréninku. Proto jsem sestavil následující trénink, který bych chtěl provádět 2x týdně.

5x5 MT
5x5 BP
5x5 Dřepy
5x5 Shyby (střídat podhmat/nadhmat, šířku úchopu)

Tyto cviky bych chtěl pilovat na sílu. A k těmto cvikům chci přidat dynamické cviky (doplňkové) :

2x25 Dumbbell Swing
2x25 Plyo Pushups mezi pneumatikama
+ Břicho

Co myslíte, je to vhodná kombinace jet v jeden den takovýhle trénink? Opravdu jsem pročítal stovky diskuzí a nikde není "ideální" trénink pro fightera, takže nezbylo nic jiného než si ho sestavit sám.

Díky za komentáře
madball

PříspěvekZaslal: ne srpen 18, 2013 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5x5 je celkem dobrej systém, ale problém u něho bude, že až se dostaneš do vyšších intenzit (procento váhy z maxima), tak to bude mít celkem velkej vliv na trénink th. boxu. To je hlavní důvod, proč ti Luster doporučoval easy strenght.
5x5 dobrý, ale ne moc dobrý jako doplněk ke sportu, obvzlášť v sezóně nebo přípravě na nějakou soutěž.
Pokud bys th. box bral jako doplněk ke cvičení, což mi vyplynulo z úvodního příspěvku, tak proč ne. Další věc je, že tenhle systém je primárně určenej spíš pro zvýšení síly, ale přibrat se na něm dá samozřejmě taky a v některých případech i velmi slušně.
Kombinace
5x5 MT
5x5 BP
5x5 Dřepy
5x5 Shyby
jde odjet, ale opět v nižších intenzitách, při vyšších už je rozumnější si to rozdělit nějak rozumněji. Ber to jako názory z mých zkušenosti, ne jako něco, co ti vnucuju, že je 100% pravda.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rada ohledně nabírání + zhodnocení jídelníčku Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: