vyvalene bricho

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vyvalene bricho  Úvodní stránka -> Začátečníci -> vyvalene bricho
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
nox159

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 4:37 pm    Předmět: vyvalene bricho Odpovědět s citátem

Zdravim, rad bych se s vami poradil...

mam problem s vyvylenym brichem, kdyz stojim normalne rovne prirozene a nehlidam si to tak mam bricho vyvalene, pokud zatnu v pohode...

predem rikam nejde mi o podkozni tuk to tady neresim a ani mi nejde o spatne traveni tim to taky neni... ani to neni genetickem problemy jsem s tim nikdy nemel az tedka jak jsem po pauze zacal zase cvicit

Mam povolene/slabe bud nejake vnitrni brisni svaly nebo zadove svaly, ktere to ale jsou nevim... pokud by jste mi poradili o ktere svaly se jedna a nejaky cvik na ne byl bych moc rad..

predem dekuju :)

a ano cetl jsem si par diskuzi tady na foru a i kdyz si myslim ze mel dotycny stejny problem mluvilo se o podkoznim tuku a pak samozrejme dale flame... takze zadne rady jsem odsud nevycetl...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ALKAPONE

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to mame stejnej problem.. treba nekdo poradi co stim
Luster

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 5:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mohlo by pomoct postnuti fotky z boku..
cored

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám podobný problém, nejspíš je to špatným držením těla. Moc tuku nemám kolem 9%. Úři zatnutí je tam viditelná separace, ale bez toho mám břicho hodně vypouklé
cohy

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nefunkční břicho, špatné držení těla + dýchání.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cohy napsal:

to same bych hadal i ja, ale bez minimalne fotky tezko rict
kazdopadne, pokud jd eo povolene bricho, MOHLO by pomoci trenovat "vakuum"
nox159

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
cohy napsal:

to vakuum uz jsem si nasel behem cekani na odpoved ;-) samozrejme bude to mit celkove souvoslost s drzenim tela, postojem... postupne se to snazim resit... resil sjem odstavajici lopatky uz se to zlepsuje... tak to chci cele nejak srovnat v ramci moznosti....

to vakuum jak casto jak dlouho a kolik pocet opakovani ? ono na kazdem webu se pise neco jineho, prakticke zkusenosti jsou jake? ;-)

diky
Mablung

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nox159 napsal:
Peter Ustinov napsal:
cohy napsal:

to vakuum uz jsem si nasel behem cekani na odpoved ;-) samozrejme bude to mit celkove souvoslost s drzenim tela, postojem... postupne se to snazim resit... resil sjem odstavajici lopatky uz se to zlepsuje... tak to chci cele nejak srovnat v ramci moznosti....

to vakuum jak casto jak dlouho a kolik pocet opakovani ? ono na kazdem webu se pise neco jineho, prakticke zkusenosti jsou jake? ;-)

diky

Nic proti, ale skoč si k fyzioterapeutovi. Když máš držení těla sto let staré mrtvoly, těžko ti pomůže jeden cvik který jsi si náhodně vylosoval v koši.
Pitkin

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
nox159 napsal:
Peter Ustinov napsal:
cohy napsal:

diky

Nic proti, ale skoč si k fyzioterapeutovi. Když máš držení těla sto let staré mrtvoly, těžko ti pomůže jeden cvik který jsi si náhodně vylosoval v koši.

Pokud by měl držení těla v pohodě může se jednat ještě o viscerální tuk.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viscerální tuk v takovém množství, že by mu to udělalo vypouklé břicho? To by v první řadě musel být pěkně obézní.
Tady bude špatné držení těla, nějaká ta hyperlordóza a nekontrolovaný spodek břicha. Každopádně měl by se na tebe mrknout fyzioterapeut.
Pitkin

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Viscerální tuk v takovém množství, že by mu to udělalo vypouklé břicho? To by v první řadě musel být pěkně obézní.
Tady bude špatné držení těla, nějaká ta hyperlordóza a nekontrolovaný spodek břicha. Každopádně měl by se na tebe mrknout fyzioterapeut.

To asi ne no máš recht , moje sestra má taky vypouklé břicho přitom na něm nemá gram tuku a viditelné břišáky . Nutno podotknout že má mírnou lordózu ...

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Hansen

PříspěvekZaslal: út srpen 20, 2013 6:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl jsem taky stejný problém.

Naivně jsem si myslel, že je to vnitřním tukem, pneumatikou u pasu atd.

Fyzioterapeut mi vše lehce vysvětlil, jak tady chlapci píšou - špatné držení těla, to je ten hlavní problém. Navíc díky špatnému držení i oslabení hlubokého svalstva břišního.

Co mi pomohlo:

Při každé změně polohy (vstávání, sedání) vždycky na to myslet a narovnat se.
Záda rovně, hrudník vypnout lehce, ramena dozadu, nehrbit se. Sedět, chodit vzpřímeně, né jako opice.

Dále hodně pomohlo zatahování/zpevňování břicha při jakémkoliv pohybu a poslední dobou jsem začal dělat vakuum párkrát denně, držet po 30 sec třeba 5 sérii (ráno, poledne, večer).

Po cca 3 měsících se mi navíc začala spravovat skolióza, břicho je ok (sice špek tam je) ale nic tragického a vypadá to rozhodně jinak a hlavně mi to pomohlo při cvičení (dřep se už nepředkláním/nehrbím, u MT se nekulatím atd.)

Stačí na to zezačátku myslet. Nejdůležitější je se naučit furt kontrolovat, po dvou týdnech sem se rovnal už automaticky. Ono zní to jednoduše, ale v podstatě změna držení těla mi pomohla v x dalších činnostech.

Edit: díky debilnímu držení těla mi bylo vysvětleno, že hyperextenze a další cviky (zkracovačky na šikmé atd.) to tělo doj*bou ještě víc, takže jakoby silovým cvičením (nedej bože když si ještě někdo bere kotouče) se to vážně zázračně nespraví. Samozřejmě jsem k tomu dostal doplňující cviky na střed těla, ale to jen s vlastní vahou a na podložce (třeba klasický leh na břichu a zvedání zároveň ruk a noh atd atd.)
kpt.TM

PříspěvekZaslal: út srpen 20, 2013 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K tomu držaniu tela, napr. ak musíš niekde dlho stáť, tak je dobré stáť v pozícii "POHOV", teda ruky za chrbát, ramená ťahať dozadu aby si sa nehrbil. Väčšina ľudí má nesprávnu chôdzu, keď má chodidlá v polohe 10 hodina a 2 hodina, správne by mali byť chodidlá paralelne v polohe na 12 hodine, to isté platí pri dlhšom státí. Ďalej spánok, ak spíš na bruchu tak to nie je dobré, predstav si čo Ti to robí s chrbticou, treba spať na chrbte alebo na boku. A takýchto drobností keď sa za celý deň naakumuluje viac, tak to potom to nesprávne držanie tela môže škaredo človeka dobehnúť.
nox159

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 7:32 am    Předmět: Re: vyvalene bricho Odpovědět s citátem

Diky za ohlasy rady a typy...

S fyzioterapeutem to resit budu, mam to trochu komplikovanejsi po skaredem urazu, mam nejake trvale nasledky ktere k tomuhle jiste prispivaji...

to vakuum se mi libi to budu cvicit, dale jsem si nasel jeste par cviku ktere by mely přispivat ke spravnemu drzeni tela...
Gonycz

PříspěvekZaslal: st září 04, 2013 7:23 pm    Předmět: Zatahování břicha Odpovědět s citátem

Pokud se snažíš neustále stahovat břicho tak se tento jev projeví. Tělo si na to zvykne a pak potřebuje někdy klid a pak vypadáš jak balon když povolíš. Také tomá zavinění držení těla a vysoká hmotnost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vyvalene bricho Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: