Pekný článok, trošku mám len výhrady k bodu 6 - Vykašli se na cardio a začni cvičit silově.
To je trošku prehnané. Kto sa vykašle na kardio nebude mať nikdy kondíciu, sila nie je všetko, nie je to svätý grál, ktorému treba všetko podriadiť.
1. Neplatí pro sportovce olympijské úrovně, ale to je beztak Q2/Q4
2. Rekreační sportovec potřebuje GPP/GSP a dostatek kondice získá praktikováním svého sportu
3. Běžný člověk potřebuje cvičit především silově. Chronické cardio je cesta do pekla.
Tak jako tak, odpověď je swing, jenž boří hranici mezi sílou a kondicí.
Koule: Vždycky sem píšeš něco, co si myslíš, že ostatní automaticky znají jaké základ.. Ale věřím, že tak půlka čtenářů se u těch zkratek nechytla
ad 2)
GPP: General Physical Preparedness
GSP: General-Specific Preparedness (případně mě se s tou zkratkou vybaví spíš Georges St-Pierre, ale nevim, na co by ho rekreační sportovci potřebovali )
_________________ "Buď chceš, alebo nechceš. Ostatné sú kecy." Peter Krištofovič
Čím viac cudzích slov, tým lepšie. Aj keď ja mám radšej latinčinu ako angličtinu
• Absque pugna non est Victoria (Bez boja niet víťaza.)
• Mors omnia solvit (Smrť všetko vyrieši.)
• Membrum virile
Zravím všechny. Neznáte nějaké fitko, kde jsou semináře s kettlbellem? Jo a ještě se rozhoduji mezi koupí této super činky, ale nevím jestli 24 nebo 20kg. Bojím se abych nekoupil 20 a pak nelitoval že je to málo. Páč někdo tady o pár stránek dřív psal, že se dá na 36kg dostat v pohodě po měsící cvičení při správném provádění.
Díky za jakoukoli odpověď,především na první otázku.
a asi bych být tebou šla nejdřív na seminář a tam zjistila, jak těžkou potřebuju. Nehledě na to, že většinou v rámci seminářů bývají na nákup kettlbell slevy...
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
Zravím všechny. Neznáte nějaké fitko, kde jsou semináře s kettlbellem? Jo a ještě se rozhoduji mezi koupí této super činky, ale nevím jestli 24 nebo 20kg. Bojím se abych nekoupil 20 a pak nelitoval že je to málo. Páč někdo tady o pár stránek dřív psal, že se dá na 36kg dostat v pohodě po měsící cvičení při správném provádění.
Díky za jakoukoli odpověď,především na první otázku.
Nas Enter the Kettlebell seminar bude 22.9. v Praze v nasem gymu, viz odkaz od Petera. Naucis se MT, swing, TGU a drep, presne zjistis, s jakou velikosti bys mel zacit. Davam k seminari i manual s treninkovym programem. Pavluv KB5 minimum seminar je rozsahove a naplni velmi podobny, stejne tak cenou.
Díky moc za odpovědi.Ale jak se tak dívám, zapomněl jsem tam dát velice důležitou věc a to že jestli někdo neví o semináři nebo trenincích v BRNĚ. No silově. Jsem na tom tak nějak normálně. Mrtvý tah dám max 8x100kg při váze 80kg. S kettlbellem jsem už cvičil. Naposledy asi před měsícem. Bohužel u nás na thaiboxu ten kettlebell nemá označeno kolik má kg. Nejspíš začnu asi 20kg. Dneska půjdu ještě do gymu kde mají taky KTB a zkusím ´´potěžkat´´.
Mr.Muscle: Aha, tak to chápu. V tom případě jediný způsob, jak Ti pomoci je, že Ti dám kontakt na kolegu, který v Brně bude v říjnu otvírat kettlebell tréninky. Kdyžtak mi napiš SZ.
Tři dny potu, krve a železa, dokola se pilovala technika, základy, pohyb, dýchání, stabilizace - a taky si všichni zvedli PR :) Holt, síla je schopnost...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru