Výbušnost v nohách

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Výbušnost v nohách  Úvodní stránka -> Trénink -> Výbušnost v nohách
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krajtaman

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 10:42 am    Předmět: Výbušnost v nohách Odpovědět s citátem

Zdravím chtěl bych s váma probrat můj plán na nohy. Dělám florbal kvůli zranění mi ujela půlka letní přípravy a chtěl bych to dohnat.

po, st, pá - 10minut běhu na zahřátí.
Potom schody - 4x normálně vyběhnout, 2x s nožmo vyskákat, 2x jen po levé + 2x jen po pravé.
Pak 2x skoky cca 100m z jedné nohy na druhou jemně do dřepu a pak na druhou - něco jako bruslení hokejisti to hodně dělají.

2 týdny se svou váhou, potom 2 týdny s nějakou váhou a pak ještě přidat. (dokud se dá trénovat venku)

út, čt, so - mám normální trenál, ale teď se jedou techniky - jo člověk se spotí, ale není to nic hroznýho.

Potom se přesunu do posilky na nějaký ten plán na horní půlku. Potřebuju nabrat do noh, cítím že je tam hodně rezerva.

Děkuji za jakoukoliv připomínku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mr. Muscle

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud chceš dostat výbušnost do noh tak doporučuji toto video.

guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:11 pm    Předmět: Re: Výbušnost v nohách Odpovědět s citátem

výskoky na box
krajtaman

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasný výskoky jsou výskoky, tam jak dělal ty výskoky s toho rozkeleku (nevím jak to nazvat) tak to je podobný tím mým skokům. Problém u té plyometrie je to že to musí být 2/3 trenálu - prostě pořádně rozehřátej a hodně to člověka zníčí. Zvažoval jsem to, ale přijde mi lepší ty schody, taky je to plyometrie ale né tak náročná.
Korny

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výskoky na něco, přeskoky překážek, sprinty do schodů, sprinty se zátěží (třeba tahat za sebou pneumatiky), sprinty do kopce, nebo postavit kužely (já to řeším šutrama a větvičkama v lese ) a dát si přeběh přes to rovně, bokem, slalom, slalom pozadu, zboku mezi kužely a zpátky a do druhé mezery...u těch kuželů všechno samozřejmě na špičkách.

Je toho hodně, každopádně pokud dáš takovej trénink opravdu poctivej, tak nevím jestli to ještě v kombinaci s klasickým tréninkem zvládneš 3x týdně. Spíš bych to nechal 2x a jednou se šel jenom proběhnout nebo dát třeba nějaký delší intervaly.
krajtaman

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já myslím že bych to měl zmáknout, ke konci sezóny jsem to měl obdobně, trénoval jsem ještě s jedním klubem a měl jsem trénál každej den krom neděle. Každopádně uvidím - když to nepůjde tak uberu když to půjde tak se budu snažit.

Sprinty do kopce nevím jestli moc nezatěžují achilovku, tam si nejsem jistej.

Sprinty se zátěží zkusím. Spíš jestli vidíte něco špatnýho na těch schodech. Když to tak vemu je to intenzivní a tak za 45minut až hodinu mám odcvičeno.
Korny

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poctivej trénink sprintů by měl podle mě trvat MAXIMÁLNĚ 45 minut...pokud trvá víc, tak jsou dlouhý pauzy nebo do toho nejdeš naplno.
krajtaman

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to jsem rád že jsme se shodli :) Asi zkusím po,st, "schody" a pátek sprinty a výskoky.

Abych pravdu řekl, s těma sprintama moc nevím, techniku běhu nemám špatnou ale s tohoto mám trochu strach. Schody volím s toho že kousek od toho kde bydlím máme starej stadion s velkou tribunou, takže to je akorát tak doběhnout tam, dát si jeden max 2 ovály a šup na tribuny. Když mají trenál kopálisti tak jim tam nikde nepřekážím.

Ale ty na ty sprinty bych si musel někde najít místo.
Svalík

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krajtamane,

já se zabývám sportem kde potřebuješ výbušnost. Dělal jsem konkrétně různé variace výběhů do schodů, běhání kopců na plno. Dřepy typu na tři dolu a jedna nahoru.
A když děláš florbal, proč se neporadíš se svým trenérem?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kettlebell swing/snatch, těžko bys hledal lepší variantu...
krajtaman

PříspěvekZaslal: st srpen 28, 2013 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svalík: to je jednoduchý hrajeme 4. ligu, trénuje nás kluk kterej hafo rozumí florbalu, ale tohle je trošku horší a tak si fyzičku dělám teď sám protože doháním co sem zameškal.

ŽeleznáKoule: na to jsem se koukal, ale kupovat se mi to nechce a do posilovny zatím ne, když venku je tak krásně.

Ale děkuji za připomínky :) klidně ještě nejaký...
krajtaman

PříspěvekZaslal: po září 02, 2013 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak začínám 3.tí týden a začínám cejtit trošku únavu. Nechce se mi zakládat další téma tak jsem se chtěl zeptat na nějaký doplňky. Mám dobrou zkušenost s Regenerem (od Nutrendu) a k tomu bych vzal nějaký gainer - nejspíš Mutant Mass - otázka je co vy na to? a kolik čeho :)

Děkuji
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: út září 03, 2013 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na výbušnost a rychlost zkus taky švihadlo, mně se osvědčilo. Na ven ideální.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út září 03, 2013 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

HOj, mrkni na trénink Insanity Asylum... ten je dobrý na tenco cíl
krajtaman

PříspěvekZaslal: út září 03, 2013 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky koukám na to, ale nemám bohužel tolik času, vemu si s teho snad jen nějaký plyo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Výbušnost v nohách Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: