Jídelníček, nechuť k treningu =>přetrénování??

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček, nechuť k treningu =>přetrénování??  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček, nechuť k treningu =>přetrénování??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DevillHP

PříspěvekZaslal: so září 14, 2013 7:19 pm    Předmět: Jídelníček, nechuť k treningu =>přetrénování?? Odpovědět s citátem

Ahoj, už delší dobu se potýkám s nechutí k tréningu- jak běžeckému, tak ve fitku. Ale jak se rozjedu tak je vše už ok. Síly dost a hodně mě to baví. Přes prázniny jsem jel dvoufázově, ráno fitko/odpo běh, nebo 2x běh, nebo 2x rotoped po hodině. Vždycky mě to bavilo, ale abych se odhodlal, musel jsem se nutit.
18let, 189cm,dříve endomorf 90kg (skoro tuk), ted 74.5kg (na začátku prázdnin 78kg)- na in-body jsem nebyl ted, ale odhaduji 4kg tuku na sobě.
Zhubnout jsem nechtěl. Ale stalo se, protože jsem pořád běhal (týdne 100km) , měl závody (kolem 70km) 2x měsíčne, a když jsem si chtěl dát volno, že už musím, tak se to stejně zvrhlo v aspon hodinový rotoped nebo krátký běh- ale fest intenzivní. Aby hlava měla klid, když jsem chtěl odpočívat dostávaly se mi myšlenky že končím, že spadnu a že furt mam málo natrénováno.
Ve dnech volna když jsem si chtěl dávat větší dávky jídla, tak jsem měl obavy, že zase přiberu ( i když bych trochu potřeboval- six pack lehce mam, ale jdou už vidět i žíly na břichu).
Nohy mě celkem bolí stále a chodím od svalovky ke svalovce.
Myslíte, že může být chyba v jídeláku, nebo prostě počáteční stav přetrénování. Za chybu mam tu nechuť. motivace je, výkonama jdu nahoru ( ve fitku moc ne, ale to mam doplnkove) , ale mimo trening se citíím celkově slabý, i když spím 8 hodin denně.

Jídelníček
Jídelák: snídaně: 100g vloček, trocha mléka, hrst ovoce, odměrka Combatu, trocha ořechů
svačina: sojový rohlík, kvalitní šunka- 3 plátky, plátek leerdameru, cottage, rajče
oběd: 110g rýže, 180g kurecího, plátek leerdameru do rýže, zelenina, trocha ořechů
svačina: většinou nebývala, protože jsem trénoval, nebo třeba odpolední byla, ale nebyla dopolední
večere: to samé co oběd
někdy Combat před spaním- záleželo kdy byla večere
Za den mívám většinou 2x kafe- nesco s trochou mléka. Cukrů přes den moc ne. Při dlouhých bězích jsem snědl třeba Corny tyčinku, nebo nutrend s ovesnýma vločkama.
Prakticky pořád mívám hlad, ráno po snídani můžu už do půl hodiny jít běhat, že mi to hned slehne. jestli je to nakopnutým metabolismem.
K nezdravému jídlu mam celkem odpor, když jsem si dal někdy něco jiného hned jsem měl pocit že přiberu 5kg tuku a budu tragéd v běhu.

trening např. přes prázdky: ráno: běh: 10km v horách, odpo fitko nebo rotoped hodina.
často jsem běhával i 4 nebo 5 hodin když jsem potřeboval objemy naběhat.

Díky za přectění slohu a buud rád za každou radu.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: so září 14, 2013 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dlouhodobe pretezovani se, podcenovani regeneraca a nakumulovana unava. Dnes se tu neco podobneho resilo https://forum.ronnie.cz/pretrenovani-chronicka-unava-t33252.html
DevillHP

PříspěvekZaslal: so září 14, 2013 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JJ článek jsem četl, ale u mě to není tak hodně, mi přijde. Tak jsem radši položil dotaz.
Jinak beru 300mg Mg denně, potom 50mg zinku a B-complex s převahou B6.
Kdyby někdo měl další rady, tak se nechám poučit. Zítra zase běh, to prostě nejde bez toho.
tezzy196

PříspěvekZaslal: so září 14, 2013 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

190 cm a 74 kg ?? Byt tebou tak uz radsi nebeham a dam telu odpocinout a poradne se najim (bych pri takovemhle prijmu asi posel)
Draper

PříspěvekZaslal: so září 14, 2013 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znovu rikam, kumuluje se v tobe unava, tim ze budes dal pokracovat, se to bude jen zhorsovat. Dost mozna, ze obcas chytnes "druhy dech" a budes mit svetle chvilky, ale stejne se pretrenovani, v lepsim pripade silnemu pretazeni, coz asi ted uz mas, nevyhnes. Pokud mas dlouhodobe prepalenou CNS, tak te nejaky vitamin B a zinek ani zmena jidelnicku nezachrani. Chce to odpocinek.
Tohle je svym zpusobem psychicka porucha, sam tim do jiste miry trpim a znam dost lidi, kteri to maji take.
DevillHP

PříspěvekZaslal: so září 14, 2013 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže radší si dát volno teď týden, a potom třeba zase zlehka začít?
28.9 mam závod na 85km, a dva týdny potom další.
Tuším no, že to bude něco psychického, protože když nemužu jít běhat, nebo třeba jsem zaběhal málo, tak hned pocity viny a že jsem skončil a že budu zase buřt.
Hlava mě trochu omezuje i v jídle, když chci jíst trošku víc sachrl tak hned výčitky a dám si třeba 100g rýže místo 150g.
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne září 15, 2013 8:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak ten jídelák je takto ok? Někdy nahradím kuře za lososa (1x týdně cca) a víkendu mam místo kuřete nějaké hovězí.
Draper

PříspěvekZaslal: ne září 15, 2013 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DevillHP napsal:
Jinak ten jídelák je takto ok? Někdy nahradím kuře za lososa (1x týdně cca) a víkendu mam místo kuřete nějaké hovězí.

A to si myslis, ze pomuze?
Celkove vzhledem k tvemu vydeji jis malo, mas tam malo sacharidu, pises, ze mas porad hlad, proc tedy sakra nepridas? Bojis se, ze priberes?
DevillHP

PříspěvekZaslal: ne září 15, 2013 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, zkusim pridat sachry. Tim by se to mohlo vyresit i bez vynechani treningu myslis?
Ted uz dvoufazove urcite makat nebudu protoze zacla skola. Max tak o vikendu. Naopak chci zaradit 3x tydne fitko, abych sel trochu silove nahoru.
A s tim pribranim, ano mas pravdu ze ee trochu bojim. Hlavne ze ztratim z vytrvalosti, ale to si musim ve sve hlave srovnat sam.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček, nechuť k treningu =>přetrénování??
Rychle na stránku:

Přejdi na: