Plně souhlasím s conanem. Hang clean je obtížnější a náročnější na drive a dynamiku. Plný clean cvičit jen tehdy, pokud je technika jak dřepu tak power cleanu perfektní.
dovoluji si oponovat
zalezi na silne partii
me osobne prijde skoro tezsi neco premistit ze zeme, nez z ruky (ozjezd z mirneho pokrceni a kolen je samozdrejmosti)
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Ze země se dá zvednout větší váha, ale to automaticky neznamená, že je to lehčí, spíš naopak, pokud se bavíme o technice.
Pokud vím, tak je lepší začít s technikou právě z visu, protože se tam člověk naučí činku kopnout a dotáhnout do trapézů. Klidně z různých výšek od kolen nahoru, klidně jen přes trapéz a snižovat to pak níž.
Mně naopak od Lípáka připadá, že to právě není dobře dotažený do trapézu.
U stovky je vidět, že záda jsou mnohem silnější než nohy a je to urvaný přes ně.
Tím dotažením do trapézů myslíš, že mám ke konci vytáhnout ramena ke krku, nebo spíš zatáhnout dozadu?? Něják si to nedovedu představit.
Nohy mám proti zádům opravdu hrozně slabé (momentálně DL 210kg a Dřep 140kg), měl jsem dlouho problém s kolenem, ale už zase dřepuju naplno tak snad se to srovná.
hlavne to cvičiť s regulérnymi kotúčmi, k tomuto sa setupnúť, duplom taká chlapina, no neviem-neviem.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Pokud vím, tak je lepší začít s technikou právě z visu, protože se tam člověk naučí činku kopnout a dotáhnout do trapézů.
přesně tohle vidím jako ten problém. Mě osobně dělá problém právě ta krátká dráha a vše výše popsané. Jako u všeho je třeba si stahovit cíle. Pokud chce člověk provádět sem tam pár cleanů, je to něco jiného, než trénink začínajícího vzpěrače.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Anonymxy: ty možná ten trapéz použiješ, ale asi úplně jindy, než bys měl.
Hodím sem 2 videa, kde je to celkem pěkně popsaný. Moc tam sice nesouhlasím s šířkou postoje, mně vyhovuje o něco užší, paty cca pod kyčlema, ale každej má trochu jinou techniku.
Nejsem žádnej vzpěrač, ale samouk, ale učím se to už tak 5 let a hlavně ze svých chyb.
Prakticky bys měl činku přes nohy co nejvíc nadlehčit do nejsilnější pozice v cca 1/4 dřepu, kde se jí dá udělit max. energie zkráceně řečeno.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
ZA RADY OHLEDNĚ TECHNIKY VE BUDU RÁD,UČÍM SE SÁM ALE BYLO BY LEPŠÍ KDYBY TO NĚKDO ZKUŠENĚJŠÍ OKOMENTOVAL A PORADIL CO ZLEPŠIT
Dřep 3x5x115kg
Zarcher dřep 2x140kg
-zde už technika neni 100% byly tam mírne předklony ale core drželo
- momentálně jsem skoro na konci peaku zarcheru a tohle bylo 2x140kg PR a začínal jsem na 95kg
Mrtvolu i drep delas pres spicky, chce to vahu na paty, to je asi nejzasadnejsi chyba. U obou cviku by jsi se taky mohl prestat prohlizet v zrcadle, nuti to pak neprirozene prohybat pater do U. Drep bych jeste pustil niz, nemas zadnou hloubku a cinku u mrtvoly si dej na zacatku bliz k noham. Pak bych sundal pasek, tyhle vahy by stred tela snad vydrzet mohl :-)
PS: Jestli sem jeste nekdy budes davat video, tak prihod na cinku, u vetsich vah se chyby projevi daleko vic.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru