|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Budete volit v nadcházejícíh volbách |
| Ano |
|
88% |
[ 61 ] |
| Ne |
|
11% |
[ 8 ] |
|
| Celkem hlasů : 69 |
|
| Autor |
Zpráva |
reegis

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 12:57 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Rozdíl mezi náma dvěma je asi v tom, že já si nemyslím, že celý svět patří jen hrstce těch nejschopnějších. Každý se nerodí se schopnostmi (a taky štěstím) jako Gates nebo Jobs. Každý (i dělník, člověk nad 50, absolvent) má právo na slušný život, společnost by měla tvořit šanci i pro tyto lidi.
Ale souhlasím, že je správné, že ti schopní se mají líp.
Ale co třeba takoví jako Richard Fuld, exšéf Lehman Brothers, považuješ taky jeho za schopného nebo všehoschopného ? |
Dovolim si něco napsat ikdyž to nebylo směrováno mě
Ano svět patří jenom hrstce těch nejmocnějších, ale to tak bylo vždycky. Lidská touha po moci a penězích je větší než cokoli jiného.
Jasně, že každému nebyla do vínku daná nadprůměrná inteligence a schopnosti aby se dokázal uplatnit, tak jak by chtěl. Každý má právo na slušný život, ale takových co by chtěli ale nemůžou není moc. To by jsi nevěřil kolik mých kamarádů si jenom stěžuje jak pracuji za 12000 čistého a jak je stát nepodporuje. Problém je v tom, že oni nemají žádné závazky, nemají rodinu, kterou by museli živit. Jediný závazek dnešní mladí mají ke své oblíbené hospodě a to vidím u 90 procent mých kamarádů. Stěžují si, ale všechno prochlastají. 3 moji kamarádi měli nabídku od jednoho známého co má firmu v USA v Memphisu, že potřebuje 3 chlapy na sekání trávy kolem domů. Letenky by měli zajištěné, jídlo zajištěné, ubytovaní zajištěné a ani potřeba jazyku nebyla. A hádejte jak to dopadlo..ani jeden z nich nejel, protože jsou to mamánci a radši budou sedět a nadávat na svět než něco zkusit.
A pro ten zbytek, kteří opravdu nemají ty schopnosti se uplatnit a prostě jsou smíření s tím že budou dělat za těch 15000 celý život (ikdyž je tu spoustu rekvalifikačních kurzů a dalších možností jak se zlepšovat) by to němělo být, tak že stát jim sežene práci. Stát by měl u nás vytvořit takové prostředí aby Česká republika byla zajimavá pro zahraniční investory a tím vznikaly další pracovní místa. O tom to je. Těch co nemůžou je naprosté minimum. Těch co nechtějí nebo jsou zdechlí je drtivá většina..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
reegis

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:03 pm Předmět: |
|
|
Španělsko a Řecko
To by mělo být synonymum pro masivní a vědomé rozkrádání státu za přihlížení celé státní správy. Příplatky za včasný příchod do práce, příplatky za pracovní nasazení a další absurdity jsou důkazem, že tyto jížní národy jsou jeden velký zdechlý národ, který je závislý jenom na cestovním ruchu. Ty jejich pracovní siesty, několik dlouhých přestávek během pracovní doby, volné pátky atd..dobře jim tak.
Proto jsem byl vždycky proti evropské unii, ale ještě víc proti přijetí eura. Česká koruna nás drží a ještě v budoucnu podrží mnohokrát.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:12 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Španělsko a Řecko
To by mělo být synonymum pro masivní a vědomé rozkrádání státu za přihlížení celé státní správy. Příplatky za včasný příchod do práce, příplatky za pracovní nasazení a další absurdity jsou důkazem, že tyto jížní národy jsou jeden velký zdechlý národ, který je závislý jenom na cestovním ruchu. Ty jejich pracovní siesty, několik dlouhých přestávek během pracovní doby, volné pátky atd..dobře jim tak.
Proto jsem byl vždycky proti evropské unii, ale ještě víc proti přijetí eura. Česká koruna nás drží a ještě v budoucnu podrží mnohokrát. |
Furt se nechytejte jen toho Španělska, já jsem ho menoval jen jako příklad.
A co takhle USA ? Mizerná kondice navzdory obludné měnové politice.
Já nemluvím proti kapitalismu, ale říkám, že se musí nějak reformovat, že neoliberální koncepce si jede furt ve svejch kolejích a už nereflektuje společenskou změnu (stárnutí populace, omezené zdroje, růst světové populace), nejde pořád držet masy ve stresu z toho, že odskáčou každou krizi, kterou zavinil někdo jiný (hlavně propojený globální finanční trh).
Jinak určitě máš pravdu ohledně těch nehorázných výsad v jižních zemích.
Já jsem pro EU i pro Euro, celkově pro integraci Evropy, ale rozmyšlenou, ne hr. Tříštění Evropy mě mrazí v zádech a nakonec se to obrátí proti všem, protože zbytek světa se snaží integrovat, kde jen může.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:18 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Proto jsem byl vždycky proti evropské unii, ale ještě víc proti přijetí eura. Česká koruna nás drží a ještě v budoucnu podrží mnohokrát. |
Siesty zrovna v těhle státech mají celkem smysl. Nevím, jak bys tam v létě přes poledne pracoval.
Mám strýce v Řecku. Dělal sám na sebe. Vstával brzo ráno, šel makat, přes poledne 2 hodiny spánku, pak zase práce do večera. Ono se dost dobře při 40C ve stínu na slunku makat nedá. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:21 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | | reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Já nemluvím proti kapitalismu, ale říkám, že se musí nějak reformovat, že neoliberální koncepce si jede furt ve svejch kolejích a už nereflektuje společenskou změnu (stárnutí populace, omezené zdroje, růst světové populace), nejde pořád držet masy ve stresu z toho, že odskáčou každou krizi, kterou zavinil někdo jiný (hlavně propojený globální finanční trh).
Já jsem pro EU i pro Euro, celkově pro integraci Evropy, ale rozmyšlenou, ne hr. Tříštění Evropy mě mrazí v zádech a nakonec se to obrátí proti všem, protože zbytek světa se snaží integrovat, kde jen může. |
Víš co je největší problém evropy? Stupidně evropou chápána demokracie a národnostní tolerance. Ty masy muslimů přicházejících do západní evropy, kde si později prosazují své zvyky a chtějí po státu zakázání vánoc, zákaz vaření vepřového ve školkách a další nesmysly je uplně stupidní. Všechny muslimy kteří jsou v evropě míň jak 5 let bych bez rozdílu vyhostil a bez vyjímek. Nic, ale vůbec ni dobrého evropě nepřinášejí. Jde o to, že oni jsou vývojově min. 500let pozadu než západní evropa. Jen přijdou a chtějí dávky, tak to je všude a viděl jsem to i v Irsku. Přijedou, udělají si spousty dětí a jen žíjí ze státních příspěvků. V tomhle bodě jsem obrovský radikál ať si o mě myslí kdo chce co chce..
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:23 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Siesty zrovna v těhle státech mají celkem smysl. Nevím, jak bys tam v létě přes poledne pracoval.
Mám strýce v Řecku. Dělal sám na sebe. Vstával brzo ráno, šel makat, přes poledne 2 hodiny spánku, pak zase práce do večera. Ono se dost dobře při 40C ve stínu na slunku makat nedá. |
Jo chápu, ale musíš uznat a určitě ti strýc povídal jaké je celkové pracovní nasazení Řeků. Podle mě žádné. A né každý řek přece pracuje na sebe nebo venku. Vždyť většina jich do teď pracovala ve státní správě a nebojím se tvrdit, že ve všech státních budovách je klimatizace.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:25 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | | reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Já nemluvím proti kapitalismu, ale říkám, že se musí nějak reformovat , že neoliberální koncepce si jede furt ve svejch kolejích a už nereflektuje společenskou změnu (stárnutí populace, omezené zdroje, růst světové populace), nejde pořád držet masy ve stresu z toho, že odskáčou každou krizi, kterou zavinil někdo jiný (hlavně propojený globální finanční trh).
Já jsem pro EU i pro Euro, celkově pro integraci Evropy, ale rozmyšlenou, ne hr. Tříštění Evropy mě mrazí v zádech a nakonec se to obrátí proti všem, protože zbytek světa se snaží integrovat, kde jen může. |
pred chvilkou ti kolegovia napisali,ze kapitalizmus neexistuje, kradne a prerozdeluje sa vsade. Tak co sa musi reformovat? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | mikex2 napsal: | | reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Víš co je největší problém evropy? Stupidně evropou chápána demokracie a národnostní tolerance. Ty masy muslimů přicházejících do západní evropy, kde si později prosazují své zvyky a chtějí po státu zakázání vánoc, zákaz vaření vepřového ve školkách a další nesmysly je uplně stupidní. Všechny muslimy kteří jsou v evropě míň jak 5 let bych bez rozdílu vyhostil a bez vyjímek. Nic, ale vůbec ni dobrého evropě nepřinášejí. Jde o to, že oni jsou vývojově min. 500let pozadu než západní evropa. Jen přijdou a chtějí dávky, tak to je všude a viděl jsem to i v Irsku. Přijedou, udělají si spousty dětí a jen žíjí ze státních příspěvků. V tomhle bodě jsem obrovský radikál ať si o mě myslí kdo chce co chce.. |
Já ti tenhle názor neberu, něco na tom asi bude, ale o tom jsem já nediskutoval. A nemusíš chodit k muslimům, to samé dělají Rumuni v Německu. Já třeba nechápu, jak je možné, že vzali do EU Rumuny a Maďary, to mě štve.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:29 pm Předmět: |
|
|
Oprava, chtěl jsem napsat Rumuny A Bulhary.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:29 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | madball napsal: | | reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Mám strýce v Řecku. Dělal sám na sebe. Vstával brzo ráno, šel makat, přes poledne 2 hodiny spánku, pak zase práce do večera. Ono se dost dobře při 40C ve stínu na slunku makat nedá. |
Jo chápu, ale musíš uznat a určitě ti strýc povídal jaké je celkové pracovní nasazení Řeků. Podle mě žádné. A né každý řek přece pracuje na sebe nebo venku. Vždyť většina jich do teď pracovala ve státní správě a nebojím se tvrdit, že ve všech státních budovách je klimatizace. |
Máš pravdu v tom, že tam byla velká tlačenka o to, mít práci jako statní zaměstnanec. Třeba jen na obyčejnou uklízečku kvůli všem těm výhodám.
Nějak si to moc přizpůsobuješ. Většina Řeků rozhodně ve státní správě nepracovala a většině Řeků se ani moc nelíbilo to, jak to ve státní správě funguje.
Strýc je Řek a teta utekla do Řecka těsně před revolucí. To, co bylo v médiích, realitě moc neodpovídalo. Kupodivu. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:35 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | reegis napsal: | | madball napsal: | | reegis napsal: | Španělsko a Řecko
Jo chápu, ale musíš uznat a určitě ti strýc povídal jaké je celkové pracovní nasazení Řeků. Podle mě žádné. A né každý řek přece pracuje na sebe nebo venku. Vždyť většina jich do teď pracovala ve státní správě a nebojím se tvrdit, že ve všech státních budovách je klimatizace. |
Máš pravdu v tom, že tam byla velká tlačenka o to, mít práci jako statní zaměstnanec. Třeba jen na obyčejnou uklízečku kvůli všem těm výhodám.
Nějak si to moc přizpůsobuješ. Většina Řeků rozhodně ve státní správě nepracovala a většině Řeků se ani moc nelíbilo to, jak to ve státní správě funguje.
Strýc je Řek a teta utekla do Řecka těsně před revolucí. To, co bylo v médiích, realitě moc neodpovídalo. Kupodivu. |
Jen nechápu, jak mohla taková země jako Řecko o zhruba stejném počtu obyvatel jako ČR, nasekat tak obrovský dluh. Vždyť jenom půjčka MMF a EU dělá 130 mld. EUR, vždyť to je přes 3 biliony korun !!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:37 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: |
Rozdíl mezi náma dvěma je asi v tom, že já si nemyslím, že celý svět patří jen hrstce těch nejschopnějších. Každý se nerodí se schopnostmi (a taky štěstím) jako Gates nebo Jobs. Každý (i dělník, člověk nad 50, absolvent) má právo na slušný život, společnost by měla tvořit šanci i pro tyto lidi.
Ale co třeba takoví jako Richard Fuld, exšéf Lehman Brothers, považuješ taky jeho za schopného nebo všehoschopného ? |
Svět patří sice nejschopnějším, ale pracovití lidé z jakékoliv vrstvy nemusí třít bídu s nouzí. Já to vidím kolem sebe. Lidé co se celoživotně vzdělávají, mají výrazně nadprůměrné platy. Lidé kteří alespoň makají, jsou schopní a nebo využijí příležitostí, tak si také vydělávají nadprůměrné. Jen lidé kteří na sobě nemakají a jen čekají co život přinese, mohou mít problémy. A to mluvím a střední třídě a manuálně pracujících. Dám-li příklad, když bude třeba skladník mluvit anglicky či německy, rázem budou jeho pracovní možnosti o stupeň vyšší než jeho méně vzdělaných kolegů a bude si moct říci o větší plat. Já mluvím o tomto vzdělávání a schopnostech, ne o nejvyšších managerech. Kdybychom se bavili konkrétně o nějakém člověku, vždy (až na vyjímky typu svobodná matka se dvěma dětmi) ti řeknu co by daný člověk měl dělat aby vydělával relativně slušně a i odhadnu na co se bude vymlouvat. I když, pokud mu bude třeba padesát, tak mu už ujel vlak. Měl se o to starat
dříve.
Právo na slušný život znamená, že někomu musíš vzít peníze, abys tomu druhému ten slušný život zajistil. Přerozdělování je sice nutnou funkcí státu, ale je to funkce která by se měla minimalizovat.
Vysocí manageři jsou většinou schopní lidé. Jen málo lidí se dokáže vyhrabat po žebříčku tak vysoko. Nepleť si kariérní schopnosti a charakter.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:44 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | mikex2 napsal: |
Rozdíl mezi náma dvěma je asi v tom, že já si nemyslím, že celý svět patří jen hrstce těch nejschopnějších. Každý se nerodí se schopnostmi (a taky štěstím) jako Gates nebo Jobs. Každý (i dělník, člověk nad 50, absolvent) má právo na slušný život, společnost by měla tvořit šanci i pro tyto lidi.
Svět patří sice nejschopnějším, ale pracovití lidé z jakékoliv vrstvy nemusí třít bídu s nouzí. Já to vidím kolem sebe. Lidé co se celoživotně vzdělávají, mají výrazně nadprůměrné platy. Lidé kteří alespoň makají, jsou schopní a nebo využijí příležitostí, tak si také vydělávají nadprůměrné. Jen lidé kteří na sobě nemakají a jen čekají co život přinese, mohou mít problémy. A to mluvím a střední třídě a manuálně pracujících. Dám-li příklad, když bude třeba skladník mluvit anglicky či německy, rázem budou jeho pracovní možnosti o stupeň vyšší než jeho méně vzdělaných kolegů a bude si moct říci o větší plat. Já mluvím o tomto vzdělávání a schopnostech, ne o nejvyšších managerech. Kdybychom se bavili konkrétně o nějakém člověku, vždy (až na vyjímky typu svobodná matka se dvěma dětmi) ti řeknu co by daný člověk měl dělat aby vydělával relativně slušně a i odhadnu na co se bude vymlouvat. I když, pokud mu bude třeba padesát, tak mu už ujel vlak. Měl se o to starat
dříve.
Právo na slušný život znamená, že někomu musíš vzít peníze, abys tomu druhému ten slušný život zajistil. Přerozdělování je sice nutnou funkcí státu, ale je to funkce která by se měla minimalizovat.
Vysocí manageři jsou většinou schopní lidé. Jen málo lidí se dokáže vyhrabat po žebříčku tak vysoko. Nepleť si kariérní schopnosti a charakter. |
A když někdo v 50 přijde o práci, tak ať skočí pod kamion, protože vlak mu už ujel. Padesátiletý člověk není člověk, a protože důchod má až od sedmdesáti tak jsi našla výborné řešení penzijního systému.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:47 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Máš pravdu v tom, že tam byla velká tlačenka o to, mít práci jako statní zaměstnanec. Třeba jen na obyčejnou uklízečku kvůli všem těm výhodám.
Strýc je Řek a teta utekla do Řecka těsně před revolucí. To, co bylo v médiích, realitě moc neodpovídalo. Kupodivu. |
Není to jeno o státní správě, ale o tom že všichni věděli, že se ta Řecko rozkrádá. Jasně že většina obyvatel nemohla pracovat ve státní správě, ale jak vím tak např. v řecku existovalo nespočet různých komisí a správ např. pro jezero, které vyschlo před 20 lety, ale komise pořád fungovala a byla placena ze státního rozpočtu. Každý si chtěl ukrojit svůj kousek z koláče, protože každý věděl, že v tu dobu to nikdo už nezastaví a všichni věděli, že velmi brzo už nic nezbyde. Je to prasárna, ale je to tak. Tak jako na Kypru..celé to tam krachlo, ale nějak nenápadně pár týdnů před tím krachem si většina politiků stihla své peníze a prostředky vyvést mimo zemi. Zajimavé.
Já vzhlížím např. ke Kanadě, Švědsku, Norsku, Finsku, Švýcarsku. To jsou podle mě země, které by měly jít příkladem všem ostatním a je to ukázka jak by to mělo fungovat. A když to jde tam, tak proč by to nemohlo fungovat u nás? Neříkám za 5-10 let, ale třeba za 20-30 let.
Proto je potřeba těch vámi nazvaných "populistů" kteří prosadí něco opravdu razantního a zahájí opravdovou reknostrukci tohoto rozpadlého státu.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: ne říjen 27, 2013 1:53 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | A když někdo v 50 přijde o práci, tak ať skočí pod kamion, protože vlak mu už ujel. Padesátiletý člověk není člověk, a protože důchod má až od sedmdesáti tak jsi našla výborné řešení penzijního systému. |
A jak by to podle tebe mělo vypadat?? Nechat mu práci ikdyž už není potřeba, protože se firmě, která ho zaměstnává už tak nedaří? Má mu snad majitel firmy platit ten plat ze svého, nebo snad stát? Pořád existuje spousta rekvalifikačních kurzů a sebezdokonalování. Život není med, ale bohužel každý je ještě myšlením tam, že práci by měl všem zařídit stát a o každého by se měl postarat. Stát má jen nastavit podmínky pro firmy aby se u nás dobře podnikalo a zbytečně je nezatěžovat byrokratickými nesmysly. Socialisti by jen chtěli brát těm co něco dokázali a dávat těm, kteří jsou neschopní a jen si stěžují (s vyjimkama samozřejmě)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|