|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
strejda.
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 1:52 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | Ale Mablungu...kde žiješ? Ona samozřejmě práce sehnat jde, ale jaká...? Většinou jsou v těch menších firmách ty nejlepší místa právě díky známým nebo příbuzným a ty jim pak někde děláš poskoka i když jsi ve skutečnosti mnohem lepší a schopnější než oni :) |
Přesně, pod to bych se podepsal.
1)znamý
2)znamý
3)znamý
pak dlouho nic a potom to co umíš a pak zase dlouho nic a pak vzdělání (pokud nesháníš práci v pojišťovně v kanclu nebo v jiný instituci kde potřebujou papír, kterej si můžeš dnes už kdekoliv koupit (myšleno maturita).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 1:52 pm Předmět: |
|
|
Připadně za to, že někdo někde děla poskoka mohou Ilumináti  ( no možná jsem si spletl topic  ) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 2:58 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Připadně za to, že někdo někde děla poskoka mohou Ilumináti ( no možná jsem si spletl topic ) |
| strejda. napsal: | | Korny napsal: | Ale Mablungu...kde žiješ? Ona samozřejmě práce sehnat jde, ale jaká...? Většinou jsou v těch menších firmách ty nejlepší místa právě díky známým nebo příbuzným a ty jim pak někde děláš poskoka i když jsi ve skutečnosti mnohem lepší a schopnější než oni :) |
1)znamý
2)znamý
3)znamý
pak dlouho nic a potom to co umíš a pak zase dlouho nic a pak vzdělání (pokud nesháníš práci v pojišťovně v kanclu nebo v jiný instituci kde potřebujou papír, kterej si můžeš dnes už kdekoliv koupit (myšleno maturita). |
Kdo to žiju? V Praze. Neříkám že známosti nepomůžou. Občas zajistí příjemné místo, občas dostane člověk díky nim přednost (když se za člověka někdo zaručí, možnost omylu se redukuje). Jen říkám, že tady v Praze, jestliže má člověk kvalifikaci a schopnosti, známosti nepotřebuje. Co jsem viděl já, pořadí důležitosti je (obecně. Každá firma má trochu jiné. Byl jsem ve firmě která měla na vrchu finanční požadavky a zmizel jsem otamtud po půl roce)
kvalifikace
schopnost se prodat
finanční požadavky
známý
V menších firmách může jít i o to, že jim se nemusí vyplatit dávat inzerát, pokud je v jejich okolí dostatek pro danou práci kvalifikovaných lidí.
Z toho vyplývá, zeptej se sám sebe jakou máš kvalifikaci (a do toho zahrnutuo i praxi), jak se umíš prodat a co děláš proto aby jsi si kvalifikaci zvednul.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 3:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 5:00 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Grimley napsal: | Připadně za to, že někdo někde děla poskoka mohou Ilumináti ( no možná jsem si spletl topic ) |
| strejda. napsal: | | Korny napsal: | Ale Mablungu...kde žiješ? Ona samozřejmě práce sehnat jde, ale jaká...? Většinou jsou v těch menších firmách ty nejlepší místa právě díky známým nebo příbuzným a ty jim pak někde děláš poskoka i když jsi ve skutečnosti mnohem lepší a schopnější než oni :) |
1)znamý
2)znamý
3)znamý
pak dlouho nic a potom to co umíš a pak zase dlouho nic a pak vzdělání (pokud nesháníš práci v pojišťovně v kanclu nebo v jiný instituci kde potřebujou papír, kterej si můžeš dnes už kdekoliv koupit (myšleno maturita). |
Kdo to žiju? V Praze. Neříkám že známosti nepomůžou. Občas zajistí příjemné místo, občas dostane člověk díky nim přednost (když se za člověka někdo zaručí, možnost omylu se redukuje). Jen říkám, že tady v Praze, jestliže má člověk kvalifikaci a schopnosti, známosti nepotřebuje. Co jsem viděl já, pořadí důležitosti je (obecně. Každá firma má trochu jiné. Byl jsem ve firmě která měla na vrchu finanční požadavky a zmizel jsem otamtud po půl roce)
kvalifikace
schopnost se prodat
finanční požadavky
známý
V menších firmách může jít i o to, že jim se nemusí vyplatit dávat inzerát, pokud je v jejich okolí dostatek pro danou práci kvalifikovaných lidí.
Z toho vyplývá, zeptej se sám sebe jakou máš kvalifikaci (a do toho zahrnutuo i praxi), jak se umíš prodat a co děláš proto aby jsi si kvalifikaci zvednul. |
Ještě v předchozím příspěvku jsi tvrdil, že tě známost jako výhoda při shánění práce zaráží
Z vlastní zkušenosti vím, že v menších firmách to funguje tak, že čím lepší jsi známej někoho z firmy, tím máš větší šanci. Já co teď dělal ve firmě, která má jednu hlavní partnerskou sídlící vedle, tak tam nebyl snad jedinej člověk, kterej by neměl příbuzenskej vztah nebo nebyl známej někoho z těch 2 firem.
A pokud ti to pořád nestačí, příklad za všechny: Končil jsem brigádu ve skladu jsme byli 2 a borec, kterej pomáhal a jezdil rozvozy - ten kluk jel na rozvoz a naložil si 3 stejný pneu, jednu úplně jinou (značka, dezén, barva proužků na pneu) a předal to paní jako sadu. Když balil na skladě, v 10 balících měl 4 špatně, neustále měl problém s fakturama, vozil zpátky špatný zboží co si nabral, ještě k tomu hrál hokej, takže 3x týdně ve 14:00 řekl: hoši nic, mám trénink...ale zůstal tam na úkor kluka, kterej byl šikovnej, byl ochotnej být tam od nevidím do nevidím a všechnu problematiku měl v malíčku (to se netýká mě, já coby student jsem věděl že budu končit, ani bych to při škole dál nezvládal). A proč? Protože jeho otec je bývalej spolužák majitele...a to je fakt jen jeden příklad, takhle nějak tam jsou všichni. Ještě podotýkám, že praxi neměl vůbec žádnou a měl základku...
Já samozřejmě netvrdím, že neseženeš bez známých práci, ale když jo, musíš počítat, že začínáš ne na 0, ale na -5 bodech a je pak mnohem náročnější se dostat na pozici a plat, kterej si zasloužíš a kterou jsi už třeba mohl pár let dělat a plat mít, jen kdyby jsi dostal šanci...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 6:22 pm Předmět: |
|
|
Korny:Je to bohužel jak píšeš,aleš na druhou stranu to tak bylo vždy a všude a nedivíme se tomu,ne?  mě taky nabízí dobrý kšefty vesměs známí a kamarádi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 6:27 pm Předmět: |
|
|
Bara: Já se tomu vůbec nedivím, jen nevím, jak si může někdo myslet, že známosti nehrají vesměs žádnou roli nebo až tu poslední... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 7:16 pm Předmět: |
|
|
Už mě to nicnedělání nasralo tak, že začínám cvičit a je mi jedno jakou artrozu mám v rameni a že šlachy by potřebovaly repas. Vypadá to, že lepší už to nebude, takže zítra půjdu do fitka a zacvičím si. Aspoň bude ve čtvrtek mít další odborník na ramena na co koukat:o)
uaaaaaa:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 7:24 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | Ještě v předchozím příspěvku jsi tvrdil, že tě známost jako výhoda při shánění práce zaráží
Z vlastní zkušenosti vím, že v menších firmách to funguje tak, že čím lepší jsi známej někoho z firmy, tím máš větší šanci. Já co teď dělal ve firmě, která má jednu hlavní partnerskou sídlící vedle, tak tam nebyl snad jedinej člověk, kterej by neměl příbuzenskej vztah nebo nebyl známej někoho z těch 2 firem.
A pokud ti to pořád nestačí, příklad za všechny: Končil jsem brigádu ve skladu jsme byli 2 a borec, kterej pomáhal a jezdil rozvozy - ten kluk jel na rozvoz a naložil si 3 stejný pneu, jednu úplně jinou (značka, dezén, barva proužků na pneu) a předal to paní jako sadu. Když balil na skladě, v 10 balících měl 4 špatně, neustále měl problém s fakturama, vozil zpátky špatný zboží co si nabral, ještě k tomu hrál hokej, takže 3x týdně ve 14:00 řekl: hoši nic, mám trénink...ale zůstal tam na úkor kluka, kterej byl šikovnej, byl ochotnej být tam od nevidím do nevidím a všechnu problematiku měl v malíčku (to se netýká mě, já coby student jsem věděl že budu končit, ani bych to při škole dál nezvládal). A proč? Protože jeho otec je bývalej spolužák majitele...a to je fakt jen jeden příklad, takhle nějak tam jsou všichni. Ještě podotýkám, že praxi neměl vůbec žádnou a měl základku...
Já samozřejmě netvrdím, že neseženeš bez známých práci, ale když jo, musíš počítat, že začínáš ne na 0, ale na -5 bodech a je pak mnohem náročnější se dostat na pozici a plat, kterej si zasloužíš a kterou jsi už třeba mohl pár let dělat a plat mít, jen kdyby jsi dostal šanci... |
Já právě nechci říct že by se známost nehodila či neměla žádný dopad. To co já říkám je, že lidé co brečí že si nemohou sehnat práci kvůli tomu že jim to vyžerou lidé se známostmi by se měli nad sebou zamyslet, přestat obviňovat všechno okolo a zapracovat na své kvalifikaci. Protože (čísla si budu cucat z prstu, ale nemyslím že by se tolik zmýlil) u 80 - 90 % prací je rozhodující kvalifikace a schopnost se prodat, u 10 - 20 % známosti.
Co já osobně mám zkušenosti z továren (ne z malých rodinných podniků), všichni si tam hodně váží šikovných a pracovitých lidí a ti lidé obvykle mají šanci na postup dále. Podobný feedback mám i od pár lidí s malými podniky, kteří nadávají na to, jak je těžké sehnat šikovné a pracovité lidi (znovu, mluvíme o Praze)
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 8:33 pm Předmět: |
|
|
Tady to ale není o tom, že někdo brečí, že nemůže sehnat práci, nikdo tu neříkal, že bez známých nejde sehnat práce, ale když máš známý, kolikrát začínáš na pozici, na kterou by ses bez nich prostě musel propracovat a to by pár let trvalo. Já třeba při škole sháněl práci několikrát a sehnal jsem hodně rychle. Ale i když budeš mít super kvalifikaci, pořád radši zaměstnám nebo doporučím svýho kamaráda než tebe. I v továrnách tohle funguje, i když třeba v menší míře, resp. na nižších pozicích - vlastní zkušenost.
S tím, že lidi z menších podniků nadávají, že je těžký sehnat dobrý lidi s tebou souhlasím, sám šéf mi v poslední práci říkal, že ho mrzí, že pro mě momentálně nemá další práci, že jsem šikovnej člověk a je to škoda, protože ti se těžko hledají a na jaře zas budou někoho potřebovat...na druhou stranu mě ale vadí, že se o pozicích v menších podnicích nedozví jen tak někdo. Většinou jsou to zase lidi z okolí, protože menší podniky málokdy vystavují svoje inzeráty veřejně třeba na internetu nebo někde v novinách. Možná, že kdyby neskrblili a připlatili si pár kaček za zveřejnění inzerátu na jobs.cz nebo někde, tak by se divili z kolika lidí s jakou kvalifikací si najednou můžou vybírat. Problém u obsazování pozic známýma je ten, že jim stačí, když ten známej má minimální kvalifikaci, kterou požadují, že by jim někdo mohl nabídnout mnohem víc, to už neřeší...takže u těchto podniků je to tak trochu i jejich boj :)
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 8:57 pm Předmět: |
|
|
To je pravda. Já teď nově pracuji v jedné malé firmě u soukromníka. Je nás tam asi 20 lidí. Majitel potřeboval někoho nového tak se ptal lidí co tam u něj už pracují a ti mu doporučili mě. Známe se z předešlé firmy tak že mě znají a doporučili mě. Majitel mi zavolal a přeplatil mě. No a nechtěl po mě ani životopis . Když jsem byl u něj na pohovoru tak mi říkal, že dává raději na osobní setkání přitom se mě ani moc nevyptával na mou kvalifikaci a praxi. Co jsem se ptal lidí v té firmě tak vesměs všichni se tam dostali na nějaké doporučení od známých co tam už pracují. Inzeráty na internet také vůbec nedává. Postě shání lidi z jiných konkurenčních firem a přeplácí je aby šli dělat k němu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 9:19 pm Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | Možná, že kdyby neskrblili a připlatili si pár kaček za zveřejnění inzerátu na jobs.cz nebo někde, tak by se divili z kolika lidí s jakou kvalifikací si najednou můžou vybírat. Problém u obsazování pozic známýma je ten, že jim stačí, když ten známej má minimální kvalifikaci, kterou požadují, že by jim někdo mohl nabídnout mnohem víc, to už neřeší...takže u těchto podniků je to tak trochu i jejich boj :) |
Inzerát na jobs.cz stojí (alespoň, před dvěma roky stál) 5 000 Kč. Jaký malý podnik množstevní slevu nedostaneš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po listopad 18, 2013 9:22 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Korny napsal: | | Možná, že kdyby neskrblili a připlatili si pár kaček za zveřejnění inzerátu na jobs.cz nebo někde, tak by se divili z kolika lidí s jakou kvalifikací si najednou můžou vybírat. Problém u obsazování pozic známýma je ten, že jim stačí, když ten známej má minimální kvalifikaci, kterou požadují, že by jim někdo mohl nabídnout mnohem víc, to už neřeší...takže u těchto podniků je to tak trochu i jejich boj :) |
Inzerát na jobs.cz stojí (alespoň, před dvěma roky stál) 5 000 Kč. Jaký malý podnik množstevní slevu nedostaneš. |
jobs.cz byl příklad, jsou servery levnější nebo i free, noviny atd., jde o princip, ne cenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út listopad 19, 2013 8:52 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|