|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
TheCory
|
Zaslal: st listopad 20, 2013 10:14 am Předmět: Glutamin |
|
|
Zdravím vespolek.
O glutaminu už jsem toho načetl hodně, dneska mi dojde kilovka. Rád bych se poptal, jaké máte osobní zkušenosti s jeho dávkováním, jestli je efektivní pouze před a po tréninku... Také píši jako dávku 5g, osobně to vidím spíše na 5g před tréninkem a aspoň 10g po tréninku.
Díky _________________ Každý nějak začínal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bara

|
Zaslal: st listopad 20, 2013 10:48 am Předmět: Re: Glutamin |
|
|
| TheCory napsal: | Zdravím vespolek.
O glutaminu už jsem toho načetl hodně, dneska mi dojde kilovka. Rád bych se poptal, jaké máte osobní zkušenosti s jeho dávkováním, jestli je efektivní pouze před a po tréninku... Také píši jako dávku 5g, osobně to vidím spíše na 5g před tréninkem a aspoň 10g po tréninku.
Díky |
Glutamin je dobré rozdělit do dávek po celý den.Ráno,před a po tréninku a hlavně večer.Dávka 5 g bude OK
|
|
| nahoru |
|
 |
TheCory
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: st listopad 20, 2013 10:52 am Předmět: Re: Glutamin |
|
|
| TheCory napsal: | | Bara napsal: | | TheCory napsal: | Zdravím vespolek.
Díky |
Glutamin je dobré rozdělit do dávek po celý den.Ráno,před a po tréninku a hlavně večer.Dávka 5 g bude OK |
Takže je lepší jej brát třeba 4x denně po 5g, než to osolit po tréninku 10-15g? :-) |
Nepotřebuješ nic osolovat,protože by to tělo stejně nepobralo.Glutamin se uvolňuje volně jako většina látek a hlavně aminokyselin,takže solení fakt není třeba.Glutamin má pomáhat regeneraci,takže paradoxně osolit bys to měl na noc...když už
|
|
| nahoru |
|
 |
TheCory
|
Zaslal: st listopad 20, 2013 10:57 am Předmět: Re: Glutamin |
|
|
| Bara napsal: | | TheCory napsal: | | Bara napsal: | | TheCory napsal: | Zdravím vespolek.
Díky |
Glutamin je dobré rozdělit do dávek po celý den.Ráno,před a po tréninku a hlavně večer.Dávka 5 g bude OK |
Takže je lepší jej brát třeba 4x denně po 5g, než to osolit po tréninku 10-15g? :-) |
Nepotřebuješ nic osolovat,protože by to tělo stejně nepobralo.Glutamin se uvolňuje volně jako většina látek a hlavně aminokyselin,takže solení fakt není třeba.Glutamin má pomáhat regeneraci,takže paradoxně osolit bys to měl na noc...když už |
Super, díky za radu. Kdo se nezeptá, nic se nedozví :-) _________________ Každý nějak začínal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: st listopad 20, 2013 5:24 pm Předmět: |
|
|
Na MW je několik článků o glutaminu a dávkování.
Zase jako obvykle je to dávkování, které uvádí výrobce hodně podseknuté.
Ideální dávkování je 20-40g/den, podle váhy jedince... jestli nemáš třeba 100kg, tak těch 20g stačí.
A dobře, nejlepší je rozdělit dávky po celý den jak píše Bara, ale klidně můžeš dát 10g po tréninku a 10g před spaním. Jestli trénuješ až večer, tak dej 10g ráno a 10g po tréninku, tedy večer společně s PTN. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 3:29 pm Předmět: |
|
|
chci se zeptat zda ma smysl davkovat to jen 5g za den.respktive na noc s tvarohem.je to celkem drahy spas ale aspon trosku bych chtel telu pomoc.zda to bude mit nejaky ucinem nebo jen mrhani penezi.a zda bude se dobre ten glutamin s tvarohem vstrebavat.diky za odpoved
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 3:44 pm Předmět: |
|
|
| Martys88 napsal: | | chci se zeptat zda ma smysl davkovat to jen 5g za den.respktive na noc s tvarohem.je to celkem drahy spas ale aspon trosku bych chtel telu pomoc.zda to bude mit nejaky ucinem nebo jen mrhani penezi.a zda bude se dobre ten glutamin s tvarohem vstrebavat.diky za odpoved |
Ne, smysl to nemá. Možná kdybys měl 30kg... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 4:21 pm Předmět: |
|
|
| Martys88 napsal: | | chci se zeptat zda ma smysl davkovat to jen 5g za den.respktive na noc s tvarohem.je to celkem drahy spas ale aspon trosku bych chtel telu pomoc.zda to bude mit nejaky ucinem nebo jen mrhani penezi.a zda bude se dobre ten glutamin s tvarohem vstrebavat.diky za odpoved |
Glutamin je jedna z nejlevnějších aminokyselin
|
|
| nahoru |
|
 |
Kadd

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 5:34 pm Předmět: |
|
|
furt při vůli akcí jsme okolo 1kč za gram. Kde denní dávka 30g = 30kč z čehož plyne 900kč za měsíc. _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: ne listopad 24, 2013 8:35 pm Předmět: |
|
|
tak ale 10g staci za den ne uz? mam v planu po treninku s proteinem smichat a na noc
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne listopad 24, 2013 8:36 pm Předmět: |
|
|
| Martys88 napsal: | | tak ale 10g staci za den ne uz? mam v planu po treninku s proteinem smichat a na noc |
Viděl bych spodní hranici na 20g/den, 10g po tréninku a 10g před spaním. Pokud trénuješ pozdě večer, tak 10g ráno a 10g po tréninku. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
Martys88
|
Zaslal: ne listopad 24, 2013 8:52 pm Předmět: |
|
|
no otestuju a uvidim.jinak posiluju brzo rano a dalsi tyden zas vecer kolem 20:00,nastridacku kazdy tyden.tak uvidime jak to zaradim do jidelnicku
|
|
| nahoru |
|
 |
Jureed
|
Zaslal: ne prosinec 08, 2013 5:36 pm Předmět: |
|
|
Čítal som aj o nasycovacej fáze s glutamínom, neviem či ste o tom už niekedy počuli. Neskúšal som to, ale bolo tam až 50 - 80 g glutamínu na deň prvých 5 dní, potom už "len" 10-20 g gramov denne. _________________ Pre evidovanie stravy a tréningového plánu používam aplikáciu www.fitmee.sk
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: po prosinec 09, 2013 5:48 am Předmět: |
|
|
| Jureed napsal: | | Čítal som aj o nasycovacej fáze s glutamínom, neviem či ste o tom už niekedy počuli. Neskúšal som to, ale bolo tam až 50 - 80 g glutamínu na deň prvých 5 dní, potom už "len" 10-20 g gramov denne. |
Nic jsem o tom nikde nečetl, ale je to podle mě kravina. Dělat nasycovaci fázi glutaminem - aminokyselinou tedy bilkovinou. Takže když selskym rozumem zapremyslim tak je to kravina. Je to jak delat nasycovaci fazy jakoukoli jinou bilkovinou... bílkovina se v těle neulozi a pokud se nevyuzije tak "odejde" _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|