ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 63, 64, 65  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ttby napsal:
Takže dnešní cvičení, mam toho dost z minulých, nicméně hodil jsem tam alespoň břicho, protože mi tu vyritizovali pauzu, tak jsem ji zredukoval. Měl jsem to sice v plánu, ale bejval bych s tím, tak ještě 5cvičení počkal. Ale protože si klidně v tomhle nechám poradit (alespoň částečně) + pospíchám nakupovat ještě dárky, tak jsem to zredukoval:

pisnička -> na 1:45+overhead

Z původních:
(18,18,16,18,17,16,16,15,14,12) s pauzou písničkou na:
(14,12,13,13,13,13,11,11,11,11) s pauzou 1:45 + overhead

Celkově 122, takže jsem to nadotoval dalšíma seriema: (10,11,10,9,11) do 172 (minule 169).

Minule přestávky 10*4 minuty (hrubě)=40minut
Ted (1:45+overhead)*15= cca 30 minut

Takže ano, zredukování pauzy byl dobrej nápad, díkys. Normálně bych s tím ještě chvilku čekal, ale nutno podotknout, že to byl dobrej nápad. Sice pořád ještě držím, že pokaždé více cviků (i když to nebylo o 4% :/) a nadotoval jsem to dalšíma 5 seriema. Ale na tomhle cviku to budu držet tak do 200. Pak to budu držet a jen opakovat.

Nic jiného z časových a bolestných důvodu necvičím. A tohle bude nějaká beseline na kratší pauzu.

tohle sa da delat u sedu lehu ve stylu tabata a zabralo by ti to 8 minut!
ttby

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ano max uzasne maxima, ale uzasna jsou max pro tebe
ja mam treba svoje maxima: 1550 kliku za hodinu, nebo 360 striktnich shybu za hodinu
takze by se dalo rict, ze co se tyce treningu, muj je efektivnejsi :-D

Děkuji za informace, 1550 kliku za hodinu bude muj další cíl ;) Ano Tvůj tréning je efektivnější, je lepší a máš větší výkony. Ale taky jsi ještě na začátku roku snídal čokoládu s redbullem a necvičil? Progress, pokrok, směr, chut cvičit apod. to všechno trvá. Nejsem troll ale newbie ;) To je rozdíl!

Jinak jako programátor - nejprve to nováček umí naprogramovat, udělat, nasměřovat výrobek na cíl a teprve po tom, co je schopnej dobře programovat začne řešit performance a optimalizace. Imho v žádném oboru se nezačíná optimalizacema - vždycky směr na cíl a quickwiny.
ttby

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

Abych něco, co jsem cvičil 40minut zkrounul na 8minut to snad ani nemůže být zdravý prospěšné. Z 40min na 30min dneska je podle mě správná redukce. Jasně, že jsem dnes nejedl nic drahého, ale vyblej to taky nemusím
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ttby napsal:
Peter Ustinov napsal:

Abych něco, co jsem cvičil 40minut zkrounul na 8minut to snad ani nemůže být zdravý prospěšné. Z 40min na 30min dneska je podle mě správná redukce. Jasně, že jsem dnes nejedl nic drahého, ale vyblej to taky nemusím

tabatu znas
20sec naplno, 10sec pauza
original je 8 kol
ale jestli jsi tvrdak....
to kolik jich udelas je vicemene vedlejsi, dulezity je zaprah
a ty 4 minutuy oproti 40...
podle me je to efektivnejsi
ttby

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tabatu jak výraz znám a určitě se mi to líbí a tabaty snad někdy budou.

Ale, to že znám tabata jako výraz ještě neznamená, že znám cvik, který takhle dokážu odcvičit.

Mám třeba aplikaci na mobil, kdy si mobil dáš před sebe a děláš kliky a dole v kliku potvrdíš, že jsi ten klik udělal. Bohužel jsem skončil na jednom kole, které prostě nedávám (120 kliků po 8 serii s pauzou 45s s tím že poslední serie je 30 kliku). A to jsou tam pauzy 45s. Ani ty kliky..

Pro mě je tabata jen výraz aktuálně. Možná pár serii některých cviků jsem schopen takhle dát. Ale těch 8 nedávám, pokud to nejsou nějaké pseudocviky, jako upažování bez čínek :D
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

princip tabaty jsem popsal:
20sec prace
10sec odpocinku
8 kol
jsou na to i pisnicky na netu:
a moje nejoblibenejsi:
jak vidis z videa, cvicit muzes uplne vsechno, a rozhodne za dvacet sec nemusis udelat 40 opakovani, nekdy staci jenom pet (treba shybu na hrazde)
ttby

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
princip tabaty jsem popsal:
20sec prace
10sec odpocinku
8 kol
jsou na to i pisnicky na netu:
a moje nejoblibenejsi:
jak vidis z videa, cvicit muzes uplne vsechno, a rozhodne za dvacet sec nemusis udelat 40 opakovani, nekdy staci jenom pet (treba shybu na hrazde)

však řikám, že to nejsem schopen odcvičit, alespoň na těch cvicích co dělám. Například pokud se total (s podhmatem) přitáhnu 3x tak jak mam je 20s na max? Tam stejně bude velká pauza. Takové dřepy bych asi tabatovat mohl, asi.

Když udělam jen 5 opakování, tak to podle mě bude pod 20s a co mezitím? Delší odpočinek? To už podle mě není tabata, ale nějaké serie s velmi krátkou pauzou. Nějaká podobná modifikace proč ne, ale nevim jestli bych nazýval tabata něco, kde udělám 5cviků a z cvičícího slotu pracuju sotva na 25%.

Písničky jsem na taky zaregistroval, nic pro mě - ten styl muziky je úplně mimo pro mě. Spíš to vidím, že si zprogramuju nějakou aplikaci/či hodim na video červená/zelená na celej monitor a ve sluchátkách budu poslouchat něco "normálního", co mi lahodí uším a znám. Nějakou verzi power/heavy metalu, něco co se hodí na cvičení. Jsem fanoušek deathcore, ale to na cvičení není moc použitelné. Asi se daji splašit i nějaké metalové tabaty, ale nevidim k tomu důvod. Na netu jsem třebas viděla tabata budíky http://www.beach-fitness.com/tabata/ to klidně, ale ty songy jsou strašné :D (nic ve zlém)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud je pro tebe makacka 5 shybu, tak to urcite neudelas za 5 sec, ale sakra se budes blizit tem 20
hudbu ti nevnucuju, muj salek kavy to uplne neni, ale krasne mas oddelene pauzy a cviceni
na makacku s vysokyma procentama intenzity ti nahodim jiny trening z konkurencnich stranech jako PM, pokud budes chtit
ttby

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mi sice boli ruce jako svin, nicméně běhám ještě po dárkách a tak si řikám, že ty 4 minuty obětuju a klidně to zkusim.

Pečlivě jsem si připravil tužku a papír s tím, že tam není moc času na to si něco zapsat a těžko si budu pamatovat 8 serii.

Pustil jsem si ten song a začal jsem. 2 kliky na bradlech (přecejenom to z minula bolí hodně a jsem hodně vyflusanej) a pak jsem to zbaběle vzdal, takže FAIL. Nutno podotknout, že 2 jsou výsledkem únavy z minula a na ten 3tí to vypadalo, že už mít sílu nebudu.. to nemělo cenu.

Imho pro nějaké efektivní zkoušení tabaty musí existovat nějaká dolní mez, typu cvičenec dokáže odcvičit v kuse cca 35s (či více) aby to mělo vůbec cenu zkoušet..
flew

PříspěvekZaslal: ne prosinec 22, 2013 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ttby

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 10:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dneska 40km na kole, neni to moc ale vzhledem k tomu, že jsem chtěli dojet si jen připít na nejbližší rozhledu, jsme skoro 17km nabloudili a vystoupali uplně jinej kopec, hold jsme 3x vybrali cestu, která vedla tim směrem, ale nebylo to uplně ono, takže 40m, tak sotva pulka toho, co jezdíme bežně. ale zapsat se to musí .

S jídlem se nemá cenu chlubit, cíl byl dojet tam, připít si (vybral jsem Energy drink NoFear) a zlástkat tam na "Vánoční nutelu" .

Zítra klid, ale od pozítří půlnoci to zase pořádně rozjedu. A vybral jsem si kamaráda, kterého chci na konci roku outperformovat. Má 92 kilo a zvládá 35kliků a 10x se přitáhne.
Takže muj cíl je 35kliků se zátěží X=92-moje váha a 10x přitáhnout se zátěží X=92-moje váha.

Tzn 35 kliků dávám, ale na konci roku to chci s nějakejma 17-22kg závážím a se stejným závážím 10 přítahů

Hare krišná
Petan_

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslel sem, že odolám, ale neodolám : Na konci kterého roku???

Jestli se ti to povede, tak prosim video...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ttby

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 10:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petan_ napsal:
Myslel sem, že odolám, ale neodolám : Na konci kterého roku???

Jestli se ti to povede, tak prosim video...

2014 pochopitelně, imho reálné. Například jsem ve zkoumání narazil na jiného kamaráda, který se také 10x přitáhne, ale má 115kilo. Vzhledem k mým 75 to znamená přitáhnout se 10x s 40kg zátěží, což si myslim, že neni reálné se takhle za rok vytunit.
ttby

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 11:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsou dvě intepretace:

a) špatně jsem se vyjádřil a zároven si myslíš, že jsem uplnej blbec - a myslíš si, že jsem měl namysli tenhle rok. NE NEMYSLÍM TENHLE ROK, s tímhle rokem už vubec nepočítám. Jasně, že bude snaha tam 2-3 tréningy hodit ale mimo cviků a svalů, které mam "relativně silné, ale dlouho byl v cold stavu" a které rozbejbu, se pochopitelně za 2-3 tréningy nějak význameně neposunu. Ok napsal jsem na konci tohodle roku, ale už to beru že pro cvičení je rok 2014.

b) pochopil jsi správně, že 2014 a i tak si myslíš, že je to nerálné. Tak jsem to schválně nyní spočitítal a musím říct, že je to překvapivě ambiciozní cíl, ale reálné. Estimoval jsem to z toho: http://www.exrx.net/Calculators/OneRepMax.html (až expost, co jsi mi tu popíchnul) a tohodle: http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html Poměr mého 1MAX rep vuči jemu 1MAX rep, jaké je třeba procentní zlepšení a kolik mají cca zlepšení v té tabulce http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html kde je z nováčka -> cvičenec pár měsíců. Jasně jen odhad, ale at už je to možné/nemožné je to nějaká hrana, která je proveditelná nebo neproviděitelná ale neni to rozhodně úplně mimo.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po prosinec 23, 2013 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc přemýšlíš, kombinuješ, počítáš, teoretizuješ....málo a špatně makáš, já tvému cíli moc nevěřím, sory.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 63, 64, 65  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: