ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 63, 64, 65  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ttby napsal:

Chtěl bych se dostat do stavu, kdy se bude cvičit FB. Ohledně pauzy hlídám si, aby to nebolelo. Viz včera, zjistil jsem že tricepsy toho mají ještě dost, tak jsem to prostě necvičil.

Co se týče dřepů dělal jsem jich 900 s 10kg zátěží a myslim, že tak 3 dny trvá tělu než to rozdejchá, na kolo je fajn bejt uplně ok.
.

ty si milej zlatej pletes pojem a prujem
paleni nema s rustem nic spolecneho
jde jenom o to, ze jsi vytvoril dostatek kyseliny mlecne
... Když cvičíte sérii do absolutního, pozitivního selhání (nezávisle na váze či počtu opakování), vaše svaly odmítnou práci ze dvou důvodů: selhání myofibril nebo mitochondrií. K selhání myofibril dochází během tréninku s těžkými váhami. Takový trénink myofibrily poškozuje, vede k hypertrofické syntéze proteinů a optimálnímu růstu, především bílých svalových vláken. V tomto případě se nedostaví pálivý pocit ve svalech ani napumpování. Selhání mitochondrií zažijete při déletrvající činnosti s lehkými váhami, které nejsou schopny poškodit myofibrily a vyvolat růst. Sval jednoduše vyčerpá svoji energii a naplní se laktátem, který brání svalovým vláknům pokračovat v kontrakcích. To je ono pálení, které mnozí tak dobře znáte...

jeden dobry trener rekl: cvic tak, aby jsi zitra mohl zacvicit to same
a toho se drzim
ttby

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ttby napsal:

Chtěl bych se dostat do stavu, kdy se bude cvičit FB. Ohledně pauzy hlídám si, aby to nebolelo. Viz včera, zjistil jsem že tricepsy toho mají ještě dost, tak jsem to prostě necvičil.

Co se týče dřepů dělal jsem jich 900 s 10kg zátěží a myslim, že tak 3 dny trvá tělu než to rozdejchá, na kolo je fajn bejt uplně ok.
.

ty si milej zlatej pletes pojem a prujem
paleni nema s rustem nic spolecneho
jde jenom o to, ze jsi vytvoril dostatek kyseliny mlecne
... Když cvičíte sérii do absolutního, pozitivního selhání (nezávisle na váze či počtu opakování), vaše svaly odmítnou práci ze dvou důvodů: selhání myofibril nebo mitochondrií. K selhání myofibril dochází během tréninku s těžkými váhami. Takový trénink myofibrily poškozuje, vede k hypertrofické syntéze proteinů a optimálnímu růstu, především bílých svalových vláken. V tomto případě se nedostaví pálivý pocit ve svalech ani napumpování. Selhání mitochondrií zažijete při déletrvající činnosti s lehkými váhami, které nejsou schopny poškodit myofibrily a vyvolat růst. Sval jednoduše vyčerpá svoji energii a naplní se laktátem, který brání svalovým vláknům pokračovat v kontrakcích. To je ono pálení, které mnozí tak dobře znáte...

jeden dobry trener rekl: cvic tak, aby jsi zitra mohl zacvicit to same
a toho se drzim

Tak to já nevím jestli si pletu pojmy nebo jsi tu nezaregistroval muj PRIORITNÍ cíl odtučnit se- protože 900 dřepů bylo pro "pálení určeno". A ani jedno z nich není do selhání. To co jsem slyšel třebas já, bylo - pokud spadnete na pulku toho, co jste byli schopni udělat v první serii, je čas se na to vykašlat - což většinou dělám. Ne úplně přesně, protože to nehlídám přesně na počet cviků - ale je to velice velice blízko, typicky přestávám ještě dříve.

Pokud tvrdíš, že zmíněných 900dřepů s 10kg vestou je na pálení - tak super, tam to bylo mířeno. Pokud tvrdíš, že je to špatně i na pálení, pak poslouchám. Všude kde dělám hodně cviků mířím na spálení kaloríí - možná jsem špatně interpretoval, to co jsme četl, ale tak nějak mi to dává smysl. Pochopitelně je to otázkou konkrétního názoru,studie či výzkumu, ale většinou se říká, že tuky se pálí po 30minutách cvičení (to se říká, osobně jsou koukal na graf a cca 30minut není nic jiného než mez, kdy se to pálí 50:50. Daleko více mi smysl dává chuze nad 2 hodiny,kde tvrdí, že je to 20:80), bohužel dřepovat 120minut neumím , alespoň né takhle intenzivně. Mimochodem dělám to po minutě na 42 serii, nevím - tak hodinka cvičení by to mohla být. Cíl: tuky dolu. Pokud je to blbé na to, poslouchám.

Tak to řekl jeden trenér, nerozporuju to, ale slyšel jsem i jiné verze. A jednu člověk prostě musí vybrat, a risknout to. Například jsem slyšel o kulturistovi, který tvrdil, že i na 20 serii, podobně jako do sehání atd. Těch možností je spousta. Ona se tu strhla taková teoretická diskuze, ale preferuji to hlavně-pořádně-makat. Mám hodně výhodu v tom, že jako začátečník nemám problém s neustálým zlepšováním. Až přijde stagnace budu mít strašnej tlak na to to měnit a experimentovat. Chápu a cením si Tvých rad. Nicméně pokud si ve svém excelu dokážu vyčíst, že se prakticky každé cvičení zlepšuju, špatně se přemýšlí o změně na něco efektivního. Ne, nejsem naivní a vím, že to takhle nebude pořád, ale až člověk začne pomalu upadat, přestávat se překonávat - pak se daleko lépe poslouchá o změně a rozhodně nemám problém je následovat či alespoň zkoušet.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ttby napsal:

Tak to já nevím jestli si pletu pojmy nebo jsi tu nezaregistroval muj PRIORITNÍ cíl odtučnit se....
...Nicméně pokud si ve svém excelu dokážu vyčíst, že se prakticky každé cvičení zlepšuju....

jak si v excelu vyctes, ze se zlepsujes v paleni tuku????
pletes si pojem a prujem
"paleni" tuku a "paleni ve svalu" neni jedno a totez

jde treba take o tepovou frekvenci s niz to souvisi
pri nizsi tepove frekvenci dochazi k cerpani energie z tuku, pri vyssi z glykogenu ve svalech (a odpadni latkou je kyselina mlecna)
ano, vzdy cerpas z obou, ale zatimco u tezkeho cviceni s cinkama je to 80:20 ve prospech glykogenu, tak pri lehke aerobce je to cca 80:20 ve prospech tuku
kdysi jsem tu nekomu daval tabulku, jak se tato procenta meni pri procentech z maximalni tepovky, musel bych to pohledat
ttby

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ttby napsal:

Tak to já nevím jestli si pletu pojmy nebo jsi tu nezaregistroval muj PRIORITNÍ cíl odtučnit se....
...Nicméně pokud si ve svém excelu dokážu vyčíst, že se prakticky každé cvičení zlepšuju....

jak si v excelu vyctes, ze se zlepsujes v paleni tuku????
pletes si pojem a prujem
"paleni" tuku a "paleni ve svalu" neni jedno a totez

jde treba take o tepovou frekvenci s niz to souvisi
pri nizsi tepove frekvenci dochazi k cerpani energie z tuku, pri vyssi z glykogenu ve svalech (a odpadni latkou je kyselina mlecna)
ano, vzdy cerpas z obou, ale zatimco u tezkeho cviceni s cinkama je to 80:20 ve prospech glykogenu, tak pri lehke aerobce je to cca 80:20 ve prospech tuku
kdysi jsem tu nekomu daval tabulku, jak se tato procenta meni pri procentech z maximalni tepovky, musel bych to pohledat

Možná by to chtělo ověřit ten tep, těžko hádat. Osobně jsem nepovažoval za dřepy tak těžkém, abych přemýšlel o tom jestli jsou to svaly nebo tuky. Upřímně jsem nad tím neuvažoval, což je možná chyba. Jako TODO změřím kolik mám a propátrám, pokud to bude špatně, tak to změním okamžitě o tom žádná.

Tabulku nemusíš vyhledat, vygooglim ;)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ji sem pak hod
schvalne si po serii drepu (a nebo cehokoliv jineho) zmer tepovku, a pak a za minutu, za dve apred zacatkem dalsi serie
Turakam

PříspěvekZaslal: po prosinec 30, 2013 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oboch vás rozumbradov odkážem na tento log, takto sa maká a je a napreduje:
https://forum.ronnie.cz/karlkanas-priprava-na-jaro-juniori-open-2014-t31927-330.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 12:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
tak ji sem pak hod
schvalne si po serii drepu (a nebo cehokoliv jineho) zmer tepovku, a pak a za minutu, za dve apred zacatkem dalsi serie

No at už mam kolik mam určitě to bude menší než při těch angličácích. Možná máš lepší odhad na ty dřepy, přesto bych se daleko, daleko více bál toho kola a třeba výškové prémie, kdy se rozhodnem s kamarádem se poškádlit a soupeřit , či místa, kde je vhodné to rozjet. Před domem mám takový hezký pojezd pod silnící a cestou zpět nahoru domu dávám všechno.. imho max tep. Určitě daleko více než kolik mam na dřepách. I když pochopitelně většinu trasy se jede v nějakém rozumném tempu.

Dřepy jsem považoval za daleko šetrnější, ale třeba se mýlím, změřím (nemam čím, rukou to asi nemá smysl) - až bude čím.
--
Našel jsem několik tabulek a článku mimo samotného cvičení ale hodně píšou o spotřebě energie/tuku, když člověk tělu dá pořádně zabrat a pak to dalších x desítek hodin musí tělo obnovovat.
--
Obrázku jsem našel několik http://fitsit360.com/wp-content/uploads/2011/06/fat-burning-heart-rate-graph.jpg - s těma poměrama je to asi zajímavé, ale pokud se člověk bude držet v tom "nejlepším" tak je to číslo samo o sobě nezajimavé.
---
Mimochodem myslim si, že taková TABATA je zrovna něco, kdy je člověk hoodně blízko toho max. Imho daleko více než při mých dřepech - jen odhad.
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 12:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Oboch vás rozumbradov odkážem na tento log, takto sa maká a je a napreduje:
https://forum.ronnie.cz/karlkanas-priprava-na-jaro-juniori-open-2014-t31927-330.html

Pochopitelně koukám i na logy ostatních je to dobrá inspirace. Jinak dotyčnej to bere až moc vážně na muj v kus. Takovejhle effort tomu nehodlám věnovat a ani nečekám podobné výsledky. Těžko ho srovnávat.

Na logy koukám, občas tam najdu cvik co neznám a googlim jestli bych to nemohl taky dělat ;)
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 12:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska 2 monstery cílně - na zítřek také dva a pak se uvidí jakou budu mít vůli ;) Když to spotřebuju do konce roku, tak od 1.1. začinám bez Monsteru . Pořád si myslím, že největším problémem bylo jídlo.

Dneska jsem měl třebas k jídlu hrášek s citronem+pomeranč+rybu. Asi dvě vajíčka, tvaroh bez tuku - takhle zdravě jsem nikdy předtím nejedl nikdy.. a česnek jsem si teda začal dáva bez rohliku ;)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ttby napsal:

No at už mam kolik mam určitě to bude menší než při těch angličácích. Možná máš lepší odhad na ty dřepy, přesto bych se daleko, daleko více bál toho kola a třeba výškové prémie, kdy se rozhodnem s kamarádem se poškádlit a soupeřit , či místa, kde je vhodné to rozjet. Před domem mám takový hezký pojezd pod silnící a cestou zpět nahoru domu dávám všechno.. imho max tep. Určitě daleko více než kolik mam na dřepách. I když pochopitelně většinu trasy se jede v nějakém rozumném tempu.

Dřepy jsem považoval za daleko šetrnější, ale třeba se mýlím, změřím (nemam čím, rukou to asi nemá smysl) - až bude čím.
--
Našel jsem několik tabulek a článku mimo samotného cvičení ale hodně píšou o spotřebě energie/tuku, když člověk tělu dá pořádně zabrat a pak to dalších x desítek hodin musí tělo obnovovat.

---
Mimochodem myslim si, že taková TABATA je zrovna něco, kdy je člověk hoodně blízko toho max. Imho daleko více než při mých dřepech - jen odhad.

anglicak neni na hubnuti,a le na kondicku (brat s rezervou)
vysoka tepovka prave dopovida glykogenu jako zdroji energie a ne tuku, takze jak jsi nekde psal, radsi dve hodiny chod, tim spalis vic tuku, i kdyz obecne spalis mene energie nez treba pri drepech, ale jde o to, z jakeh zdroje bude energie pochazet

ano, mas pravdu, vcim vice se dostanes do limitni faze, tim delsi potrebujes dobu k zotaveni
vtip je prave v tom, najit ideal, proto jsem navrhoval "jenom " pet serii, ale zase moznost zopakovat 3x tydne (neco malo o tom tady: http://kulturistika.ronnie.cz/c-4191-mytus-nizkofrekvencniho-split-treninku.html , je tam psano predevsim pro silove sportovce, ale co se pise o vykonosti, muzes vstahnout na jakykoliv sport)

ano, u TABATY se dostanes s tepovkou hodne vysoko, ale tabata taky neni primarne urcena na paleni tuku, ale na zvyseni kondice (zvednuti vykonosti, posunuti maxim co se tyce vytrvalosti)
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ttby napsal:

--

---

anglicak neni na hubnuti,a le na kondicku (brat s rezervou)
vysoka tepovka prave dopovida glykogenu jako zdroji energie a ne tuku, takze jak jsi nekde psal, radsi dve hodiny chod, tim spalis vic tuku, i kdyz obecne spalis mene energie nez treba pri drepech, ale jde o to, z jakeh zdroje bude energie pochazet

ano, mas pravdu, vcim vice se dostanes do limitni faze, tim delsi potrebujes dobu k zotaveni
vtip je prave v tom, najit ideal, proto jsem navrhoval "jenom " pet serii, ale zase moznost zopakovat 3x tydne (neco malo o tom tady: http://kulturistika.ronnie.cz/c-4191-mytus-nizkofrekvencniho-split-treninku.html , je tam psano predevsim pro silove sportovce, ale co se pise o vykonosti, muzes vstahnout na jakykoliv sport)

ano, u TABATY se dostanes s tepovkou hodne vysoko, ale tabata taky neni primarne urcena na paleni tuku, ale na zvyseni kondice (zvednuti vykonosti, posunuti maxim co se tyce vytrvalosti)

Když ono je složité samo o sobě popsat, co vůbec chci. Snažil jsem se to zahrnout do nějakého dynamického algoritmu/black boxu, protože vysvětlovat to jde jen těžko - ten soubor vstupů je moc širokej (od chci umět více kliků, přes nevadí zhubutí svalů na nohách přes posílení některých částí..). Něco jako, když vidím, že někomu doporučují koupit akcii s nějakým ukazatelem - většinou se s tím dá souhlasit, nedá se však souhlasit s tím, že je potřeba znát další xx vstupů, parametrů a vah..

Vim, že se mi vysměješ - ale chci všechno. Je to tak - ideálně odtučnit, zesílit i nabrat svaly. Jasně, že asi primárně odtučnit, ale třebas v prosinci na to tolik tlačit nemusím..

Všechno chce asi každý, jak moc reálné to je dělat najednou - nevím. Dělám pokroky - jasně, že bych si přál všechno tohle a snažím se na tom makat. Ale na cestě pochopitelně člověk zjistí, že tomuhle předcházejí nějaké prerekvizity, které si neuvědomoval ale dávají smysl - zlepšuju se - fyzicky všude možně (vzhledem bohužel nic), lépe vnímám své tělo a postupně ho učím na novou potravu. Tahle cesta je podle mě hodně důležitá, poznat jak tělo reaguje na cvičení a korelace se stravou. A postupné korigování.

Například před pár dny jsem tu četl jídelníček někoho a koukám - ráno vejce, tvaroh na večer - původně jsem se chtěl zeptat, proč ale pak jsem googlil a mooocně pochopil. Třeba tohle jsem dělal přesně opačně (bohužel na doporučení jiných lidí)

Najít ideál - tož já proti tomu nejsem, naopak. Jenže aktuálně to co mi radíš pro mě znamená sundat počty cviků - což se přiznám se mi moc nechce. Jednak protože nejsem ve stagnaci a druhak protože to tělo opravdu dokáže po 2-3 dnech odcvičit znovu (až na nějaké vyjímky).
Další možnost je dělat co říkáš Ty a více různých cviků, zařadit tam nějaké další věcí, což je doufám správný směr, který schvaluješ.

TABATY - zkoušel jsem chodit a 4-6h chůze denně - výsledek ano, ale velice pomalý. Takže ač TABATA asi není úplně ideální na hubnutí, samozřejmě beru. Jinak, když zagooglim tak TABATA (nebo nějaká podobná analogie HIIT) je taky doporučována na hubnutí - udajně se tuku při tom spálí málo, ale při následující obnově poškozené tkáně dělo vydává v klidu více energie a to z převážně z tuku. Studie od studie, pohled od pohledu. Dalších x vstupů jako pro jaké typ jedince to platí muž/žena - o tom typicky mlčí. A pak babo rad ;)

S váhou se aktuálně nikam nehýbu. Co je horší nehýbe se ani %tuku v těle (otázka je jak moc věřit váze). Výkonově se ale zlepšuji - a proto podle mě má smysl cvičit s čínkami, kliky všechno - když se tělo transformuje na lepší rozložení tuku/svalu, bude to super. Pokud ne, tak tu budu mít tělo, které toho dokáže odcvičit daleko více než v minulosti - a budu krouhat zase jídelníček a vsázet na to.

Tak trošku doufám, že při zvedání výkonu, cvičení, serii tělo jednoho dne začne chápat, že aby to zvládalo musí vypadat jinak :D

Z těch názorů, co jsem kdy kde četl se mi asi nejvíce líbilo, to že člověk se musí naučit poznávat sám, každý jsme jiný (rychlost metabolizmus, rozložení síly apod)

Uf. A ted jdu cvičit! Řekl jsem si, že Silvestr procvičím, at mam alespoň den náskok před novoročními přecvezetími :D
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja ti dal zakladni tri cviky, ktere pusobi na cele telo
neni to rozhodne dogma
ale jako dalsi ukazatel ber pomer cviceni urcitych partii
rozhodne by jsi mel vic cvicit zada, nez prsa
aspon o jednu tretinu!
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ja ti dal zakladni tri cviky, ktere pusobi na cele telo
neni to rozhodne dogma
ale jako dalsi ukazatel ber pomer cviceni urcitych partii
rozhodne by jsi mel vic cvicit zada, nez prsa
aspon o jednu tretinu!

Dneska už mam nějaké naplánované cviky, ale ANO - v tomhle s tebou souhlasím. Nechci říkat o kolik, ale vnímám to stejně. Ty to patrně myslíš dlouhodobě - to ještě nevím. Ale aktuálně vnímám, že záda jsou třeba pořádně trápit.

Až mi přijde kettelbell budu na to myslet, až se s tim budu učit nějaké cviky.
MilanaliM

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zpomalte to tempo pls...nestačím to číst
Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
ttby

PříspěvekZaslal: út prosinec 31, 2013 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanaliM napsal:
zpomalte to tempo pls...nestačím to číst

Jsi psal, že se sem chodíš pobavit, tak nemusíš číst, budem ti posílat vtipy a obrázky. Třebas nejvtipnější animace na internetu:

http://www.lolriot.com/wp-content/uploads/2012/07/WTF-Gif-velociraptor-umbrella.gif

A ted jdu teda cvičit ;) Zatím zdar

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ttby - krev a cvičení hébiček (Operace:Till Death United Us) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 63, 64, 65  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: