bolest ramene při benči

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - bolest ramene při benči  Úvodní stránka -> Trénink -> bolest ramene při benči
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 6:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady celkem hezky popisuje techniku benchce Dan Green.

Takže ve zkratce.

1. Stáhnout lopatky k sobě a dolů a tím zpevnit celej vrch.

2. Činku pokládat cca na solár.

3. Tohle tam neřekl, ale může pomoct trochu zúžit úchop.

Pokud je tohle všechno v pořádku a je to jen svalovka, tak jsou slabý ramena. Jinak spousta lifterů ti řekne, že jsou i lepší cviky na prsa, než bench.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
e-witch

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 7:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

... mi někdo vysvětlete, proč já to mám naopak :)
bolest v rameni mě vždycky nutila roztahovat lokty od sebe a rozšiřovat úchop... když se občas snažím to změnit a tlačit je k sobě, hned je problém, hlavně při dotlaku, někdy i přeskakuje (rameno:) ... cg bench - peklo
PetkaB

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:
bolest v rameni mě vždycky nutila roztahovat lokty od sebe a rozšiřovat úchop... když se občas snažím to změnit a tlačit je k sobě, hned je problém, hlavně při dotlaku, někdy i přeskakuje (rameno:) ... cg bench - peklo

rozšiřovat úchop a roztahovat lokty od sebe jsou dvě různé věci...spíš si myslím, že lokty mají jít vždycky k tělu, ať už je úchop jakkoliv široký. Že tě to nutí roztahovat lokty od sebe spíš podle mě znamená, že nemáš zatažený lopatky pod sebe (nebo máš na začátku pohybu a při tlaku se z tý správný polohy vyhodíš) a pokládáš činku moc vysoko na hrudník.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Důležitý je taky zastabilizovat ramena tím, že jakoby se snažím tu činku zlomit vejpůl. Ne ale tak, že si vykroutím zápěstí, ale ten pohyb vnější rotace v rameni vychází právě z celé paže, viz Become a Supple Leopard od K. Starretta. To samé pravidlo platí např. i pro shyby. To plno lidí vůbec neví a pak se diví, že jim "cvaká" v rameni... bodejť by ne, když není ramenní kloub pořádně v jamce :) Pak se časem právě člověk dopracuje k "impingement" syndromu.
Riku

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale jak člověk sám pozná že má ramena a lopatky ve správný poloze? Když fyzioterapeutce trvá docela chvíli než mi je našteluje do správný polohy..
Bara

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Důležitý je taky zastabilizovat ramena tím, že jakoby se snažím tu činku zlomit vejpůl. Ne ale tak, že si vykroutím zápěstí, ale ten pohyb vnější rotace v rameni vychází právě z celé paže, viz Become a Supple Leopard od K. Starretta. To samé pravidlo platí např. i pro shyby. To plno lidí vůbec neví a pak se diví, že jim "cvaká" v rameni... bodejť by ne, když není ramenní kloub pořádně v jamce :) Pak se časem právě člověk dopracuje k "impingement" syndromu.

Většina lidí má ruce špatně u BP jen proto aby dosáhli max výkonu,což je špatně.Váha není pro růst svalu hlavní.Já když benčuju,tak se někdo diví kam to dávám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
e-witch

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
e-witch napsal:

rozšiřovat úchop a roztahovat lokty od sebe jsou dvě různé věci...spíš si myslím, že lokty mají jít vždycky k tělu, ať už je úchop jakkoliv široký. Že tě to nutí roztahovat lokty od sebe spíš podle mě znamená, že nemáš zatažený lopatky pod sebe (nebo máš na začátku pohybu a při tlaku se z tý správný polohy vyhodíš) a pokládáš činku moc vysoko na hrudník.

… jj, díky … chtěla jsem tím říct, že obě tyto věci mi způsobují bolest ramen … více spíš ta poloha loktů - když jsem začínala s prvními pokusy o bench, snažila jsem se držet lokty u těla, jak jsem někde vyčetla, ale už tehdy se to projevovalo jako značně nepříjemné pro mé ramena a tehdejší trenér mi k tomu řekl – nejít přes bolest, uzpůsobit vše pocitu, jak to jde nejlíp – takže jsem si to zafixovala v podstatě úplně blbě :D s lokty hodně od těla… teď se to snažím přeučit, včetně pokládání činky dolů, na konec hrudní kosti – to si dost hlídám – a lopatky při začátku pohybu také vždy pod sebou … je fakt, že jestli je pak z té polohy vyhodím – tak to nevím a zaměřím se na to
PetkaB

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
eSko napsal:

Většina lidí má ruce špatně u BP jen proto aby dosáhli max výkonu,což je špatně.Váha není pro růst svalu hlavní.Já když benčuju,tak se někdo diví kam to dávám.

dovolím si nesouhlasit :-) spousta lidí benčuje blbě, ať už tím chtějí dosáhnout cokoliv:-)
mít stabilizovaná ramena je nutné vždy, ať už cvičíč s jakýmkoli cílem...tedy samozřejmě kromě případu, že si chceš ty ramena odrovnat :-)
PetkaB

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

e-witch napsal:
PetkaB napsal:
e-witch napsal:

… jj, díky … chtěla jsem tím říct, že obě tyto věci mi způsobují bolest ramen … více spíš ta poloha loktů - když jsem začínala s prvními pokusy o bench, snažila jsem se držet lokty u těla, jak jsem někde vyčetla, ale už tehdy se to projevovalo jako značně nepříjemné pro mé ramena a tehdejší trenér mi k tomu řekl – nejít přes bolest, uzpůsobit vše pocitu, jak to jde nejlíp – takže jsem si to zafixovala v podstatě úplně blbě :D s lokty hodně od těla… teď se to snažím přeučit, včetně pokládání činky dolů, na konec hrudní kosti – to si dost hlídám – a lopatky při začátku pohybu také vždy pod sebou … je fakt, že jestli je pak z té polohy vyhodím – tak to nevím a zaměřím se na to

pokud při skončení opakování máš činku výš než kde jsi ji měla před jeho začátkem, tak jsou ramena nahoře...taky to dělám blbě a jsem za to téměř každý trénink tepaná :-)
e-witch

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

... taky je fakt, že většina "trenérů obecných, fitkových", na které jsem narážela, nedokázala člověku s benčem vůbec nijak smysluplně poradit :)

PetkaB napsal:

pokud při skončení opakování máš činku výš než kde jsi ji měla před jeho začátkem, tak jsou ramena nahoře...taky to dělám blbě a jsem za to téměř každý trénink tepaná :-)

... to může být i jádro pudla, právě jsem chtěla něco v tom smyslu napsat :) ... mám špatně - dopředu ramena i normálně při chůzi
no, zkusím se toho chytit
Bara

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
Bara napsal:
eSko napsal:

dovolím si nesouhlasit :-) spousta lidí benčuje blbě, ať už tím chtějí dosáhnout cokoliv:-)
mít stabilizovaná ramena je nutné vždy, ať už cvičíč s jakýmkoli cílem...tedy samozřejmě kromě případu, že si chceš ty ramena odrovnat :-)

To asi obecněji řečeno,ale ano,je to tak.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Oddo

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Snad to neskončí veřejným lynčem, ale ideální věc pro zdraví ramen je nebenchovat vůbec Bench je perfektní cvik na horní polovinu těla, ale podle mě převažují rizika nad benefity. Dal bych přednost tlakům s JČ, a nebo uplně ideálně cvičit klasické kliky v různých pokročilejších variantách, ale zas docela dobře chápu, že pro 99% alfasamců z posiloven, je nepřípustné cvičit místo benche trapné kliky

Mě osobně pro zdraví ramen pomáhá cvičit každý trénink před i po dislokace, a každé těžké tlaky vyvažovat i těžkými tahy, aby se netvořili nějaké výraznější disbalance.
Bara

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Snad to neskončí veřejným lynčem, ale ideální věc pro zdraví ramen je nebenchovat vůbec Bench je perfektní cvik na horní polovinu těla, ale podle mě převažují rizika nad benefity. Dal bych přednost tlakům s JČ, a nebo uplně ideálně cvičit klasické kliky v různých pokročilejších variantách, ale zas docela dobře chápu, že pro 99% alfasamců z posiloven, je nepřípustné cvičit místo benche trapné kliky

Mě osobně pro zdraví ramen pomáhá cvičit každý trénink před i po dislokace, a každé těžké tlaky vyvažovat i těžkými tahy, aby se netvořili nějaké výraznější disbalance.

Pro zdraví není dobrá žádná těžká váha a to je jasný.Benč dělám už taky jen zřídka a trenink mám vesměs jen na strojích a jsem spokojenej.
MAST3R

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se nepletu tak i DY říkal, že bench (rovný) je nejhorší cvik na rozvoj hrudníku, a že právě při benchi se stává dost zranění (nejspíš díky egu).
CIZO

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na tělesné stavbě a provedení. Já už před lety prakticky přestal dělat klasický bench a cvičím jen bench úzkým úchopem, ve většině případů s pauzou na hrudníku. Je to pro mě s ohledem na moji tělesnou stavbu prostě efektivnější.

Derek Poundstone

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - bolest ramene při benči Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: