Nechuť k masu?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nechuť k masu?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nechuť k masu?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sariinka

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 3:44 pm    Předmět: Nechuť k masu? Odpovědět s citátem

Zdravím,

od začátku roku navštěvuji posilovnu a snažím se nabrat nějakou svalovou hmotu (podotýkám o zdravý živ. styl se snažím asi od července). Nemám problém dodržovat jídelníček, ale dnes už jsem to prostě nevydržela. Na oběd a většinou i na večeři mám kuřecí maso s rýží a nějakou zeleninu. Nevím čím to je, ale když se chytám sníst oběd tak se mi po prvním soustu udělá špatně a nemůžu jíst dál. Je možné, že jsem se masa přejedla? Smrdí mi to tak, že to prostě nesním. A to ho dělám na pánvičce na trochu kokosového oleje. Vajíčka mi taky moc nejedou, ale když už je mám sníst tak ano - ale pouze celá, ne jen bílek.

Neměli by jste pro mě nějakou jinou potravinu vhodnou na bílkoviny, kterou bych jedla místo masa? Četla jsem něco o cizrně, která je bohatá jak na B tak na S, je to pravda?

Jinak chutná mi třeba tuňák, toho můžu (jenže ceny jsou docela hnus), ostatní druhy masa nee - vepřový a tak : ( tvaroh ani jogurty pro mě nejsou problém.

Jde mi o to, že ráno se nasnídám - klasika ovesné vločky asi 70g s trochou mléka plus lžička arašídového másla
Na svačinu už si tak nějak nevím rady, teď jsem jedla tvaroh s hrstkou oříšků (nebylo by lepší třeba tmavá kaiserka se zeleninou?příjde mi že sach mám docela málo)
A teď nevím co na oběd, prostě to kuřecí s rýží nedávám a nevím čím ho nahradit aby se hodilo jako předtřéninkové jídlo, protože hodinku a něco jdu poté do posilky.
To samé s potréninkovým jídlem, všude se doporučuje maso, rýže, šla by sem dát i ta cizrna, popř něco jiného?

A ještě po tréninku, mám BCAA, doporučuje se jako první přijmout rychlý sachry - banán..mám ještě po něm dát bcaa nebo banán vůbec nebo jak? :)

Děkuji za pomoc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jnerez

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Však klidně si dej sem tam rybu, nebo zkus i hovězí. Nemusíš mít kuřecí pořád, to není žádné dogma. Rýži taky nemusíš pořád jíst. Dej si brambory, těstoviny, žádnej stres. Hlavně neztratit chuť a aby si nezískala odpor k jídlu, což ale už se ti bohužel trochu podařilo. Tak dej pauzu od kuřat.
Ten tuňák je fajn, ale máš pravdu jeho cena je bohužel dosti vysoká. Jinak maso nahraď třeba luštěninami, sójou nebo šmakounem.
A vajíčka jes celá.
Banán klidně po tréninku dej. Ale pak se klidně aji více najez až dojedeš dom.
JanaHn

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bílkoviny jsou v:
mase: kuřecí, krůtí, hovězí telecí, tuňák ve vl. šťávě....toho si dávám klidně v salátu s celozrnnýma těstovinama,
ml. výrobky: tvaroh, Cottage, syrečky, jogurt
dál v luštěninách...čočka
soja, šmakoun - taky dávám do salátů, šunka....

být tebou jím prostě zdravě, dost zeleniny, ovoce, dostatečně pij, nejez hnusy typu brambůrky, uzeniny.

přílohy můžeš taky střídat, né pořád rýži.

jinde jsem četla, že piješ nějaký protein po tréninku.

těch bílkovin by ti mělo stačit 1-1,5g/1 kg tvé váhy. zas to nepřeháněj, sacharidů tak 3-4g/1 kg a tuků 0,8-1g/1 kg tvé váhy.

klidně si to zadej do kalorických tabulek a uvidíš a zapisuj si co jíš.....

mě tohle děsně nebaví to zapisování apod. je z toho akorát potom depka, že mi chybí pár gramů čehokoliv.
sariinka

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji, ano protein mám taky, ten dávám ráno na snídani..

Ve fitku jsem si zaplatila měsíc a myslela jsem si že strava pro mě nebude problém a konečně se někam hnu s postavou, ale kuřecí fakt nedám..už při pomyšlení na to se mi zvedá žaludek :!

A sýry nejím odmalička, cottage sem zkoušela a taky mi nejede.

Můžu jíst na sváču ve škole třeba to pečivo?

Krůtí maso jsem ještě nezkoušela, ale prý je těžké na přípravu nevím co je na tom pravdy?..ostatní druhy masa nejím :/
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejes ziadne maso,ziadne syry,to mas tazke...
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aspoň ta vejce si oblib, jinak to nebude mít valného smyslu. Nějak si nedokážu představit, co vlastně jíš. Čokoládu a pečivo?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Frozz.

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krůtí je chutnější než kuřecí, navíc není tak suché, nevýhodou je, že je o něco dražší. Každopádně příprava je stejně primitivní, jako u kuřecího .

Zkus to maso připravit odlišným způsobem, než si zvyklá, např. hodit s přílohou do trouby, udělat k tomu nějakou dobrou omáčku, použít jiné koření či namarinovat, možností je spousta.
JanaHn

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sariinka napsal:
Děkuji, ano protein mám taky, ten dávám ráno na snídani..

Ve fitku jsem si zaplatila měsíc a myslela jsem si že strava pro mě nebude problém a konečně se někam hnu s postavou, ale kuřecí fakt nedám..už při pomyšlení na to se mi zvedá žaludek :!

A sýry nejím odmalička, cottage sem zkoušela a taky mi nejede.

Můžu jíst na sváču ve škole třeba to pečivo?

Krůtí maso jsem ještě nezkoušela, ale prý je těžké na přípravu nevím co je na tom pravdy?..ostatní druhy masa nejím :/

proboha, co jíš?? pečivo nejíš?? proč?? je tolik druhů, můžeš si péct sama chleba s různýma semínkama.....atd.

fakt jez normálně

teda já jídlo miluju, to nejlepší co můžeš pro sebe udělat je naučit se jíst zdravě, ale pořádně, pestře.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud jíš tu%náka-tak si kup jinou rybu-třeba tilápii. Případně soju apod. Vajíčko se dá zamaskovat kamkoliv - třeba do zapečené brokolice se sýrem.
Daemon

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fuj kuře s rejží... zkus maso připravovat na víc způsobů, ty malý elektrický grily už stojej pár korun, maso z toho je skvělý, zařadit ryby, čočka s vejcem, ideální náhrada, atd... chce to pestrost, a taky umět si připravit zhruba jídelníček na týden na hl. chody :)
Marr

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsem necvičil tak vločky, cottage, zeleninu a jiné jsem ani nemohl vidět. Teď si bez toho nedokážu představit život. Třeba se taky časem přemůžeš :)
Davesix

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně když přestane kuřecí chutnat tak změním koření a je to lepší. Frozz ti poradil dobře, zkus jinak to maso naložit, jinak ho připravit.
Mick994

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyjo, mít nechuť k jídlu to bych si přál
Já kdybych se nekrotil a prostě si neřekl natvrdo NE tak bych dokázal zmizet zásoby na celej tejden
Ještě se nabízí sója jako náhražka masa ... ale má co do konzistence a chutí po málu
Spazik

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když Ti to nechutná, tak to nejez :-)

Dřív jsem taky často jedl maso a dneska už ho moc nemusím. A když už - tak nějaké kvalitní z farmy nebo ryby, sushi apod.. Přemíra masa (např. 2-3x denně a více) je většinou zdravotně spíše škodlivá a většina lidí se cítí daleko líp bez něho (méně únavy, trávících obtíži apod.).
Fakt nevidím žádný smysl v tom futrovat se 3x denně polským kuřetem za 100,- s rýží, pokud člověk není profi kulturista v dietě.

A to rozhodně nejsem vegetarián a medium rare steaky a tataráky mám rád :-)
Mick994

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2014 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jistě, kdyby ze sebe člověk třepal peníze jako kouzelný oslíček tak by si mohl hodovat hold na hovězím denně.
Musí se zase brát v potaz finanční situace, taky dávám přednost libovému vepřovému, ale to se málo kdy chytne dobře cenově v akci, taková pečeně ještě ujde cenově, ale třeba taková panenka, to už je ranec, i nato že to je "akčních 179kč / kg"

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nechuť k masu? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: