Život v zahraničí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Život v zahraničí  Úvodní stránka -> Ostatní -> Život v zahraničí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Korny

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jožko.mrkvička napsal:
Bara napsal:
CZEBLADE napsal:
Dobré téma, nemáte někdo zkušenost nebo neznáte někoho, kdo by měl takovou zkušenost v Japonsku, Číně ... ?

Tak konkrétně v těchto zemích na to asi zapomeň Japonsko je příliš vyspělé a samostatné než aby dávalo práci svých lidí přistěhovalcům a Čína jedině ofic v rámci firmy.

Tak v Japonsku bola pracovne nejaký čas jedna kamarátka. Japonci sú veľmi hrdí na seba, a pre nich je každý z inej krajiny len odpad. Pre Japonca je rovnocenným partnerom len Japonec.

Já dělal v Česku, ale v japonské firmě a ani bych tam už pracovat nechtěl. I manažeři a lidi z kanclu tam chodí v pracovním obleku stejným jako dělníci, hrozně se dbá na to, abys neměl ani o 5 vteřin delší přestávku než máš mít, jsou to psychopati přes bezpečnost, na některých pracovištích musíš být navlečenej jak kosmonaut i když je tam vedro, pití u sebe mít nemůžeš, musíš ho mít na vyznačeným místě. Tady to naštěstí až tak nefunguje, ale v Japonsku dokonce když se jim posere stroj, tak mají přesně nakreslenej čtverec, kde mají stát...na jednu stranu je fajn, že tam všechno funguje přesně, ale Čech by si tam asi těžko zvykal Setkal jsem se se spoustou názorů, že tahle přesnost a dogmatičnost už lidem tady připadá jako buzerace...

S tou hrdostí je to taky fakt...vedení firmy byli všechno japonci, s některýma jsem se setkal, ale na to, že žijí už tolik let tady, neumí ani půl slova česky, angličtinu mají velmi lámanou (troufám si tvrdit, že každej, kdo u nás z AJ odmaturoval umí víc) a i když si jdou koupit do kantýny snickersku, tak si sebou berou překladatelku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vitejte v nosovicich
Petey

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v japonsku predovsetkym plati - work harder,not smarter
Korny

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nošovice to nebyli, s těma zkušenost nemám
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo mají trochu jidnou mentalitu, neříkam jak bych tam chtěl pracovat nebo dokonce žít. Ale tyhle země mě lákají mnohem více než třeba jako většinu klasické USA.
mmks

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kamoš pracoval v nějaké japonské firmě a tvrdil, že tam ráno "vítali slunce" a Japonci nechápali, co je na tom lidem divné.
Co bylo ale zajímavé, tak říkal, že je tam běžné, že poslední z práce odchází šéf. Jednou prý něco musel dodělávat a přišel za ním jeho šéf a poprosil ho, jestli by to nemohl zabalit, protože on dneska musí domů na čas.
Kontrast u nás v práci, kde šéf pošká tak 10 minut aby vypadalo že neutíká podle hodinek a pak zmizí i když dělá ještě půl oddělení. Pak ve čtvrtek řekne, že musíme do práce třeba o víkendu a na oponování, že to taky mohli ohlásit dřív, že člověk už má většinou víkend naplánovaný, odpoví, že jsem přece všichni policajti 24h. On samozřejmě do práce o tom víkendu nejde.
Korny

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
kamoš pracoval v nějaké japonské firmě a tvrdil, že tam ráno "vítali slunce" a Japonci nechápali, co je na tom lidem divné.
Co bylo ale zajímavé, tak říkal, že je tam běžné, že poslední z práce odchází šéf.

Tam, kde jsem byl já bylo každý 2 hodiny cvičení Prý aby člověk vypadl ze stereotypního pohybu - byli jsme jak banda idiotů Ale s tím odcházením je to fakt, japonci ráno chodili na 6, ostatní kancl na 8 a v 10-11 večer tam někteří ještě bývali...češi si o půl 5 pípli a zmizeli.
AHOLA

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Len z pocutia od jedneho chlapika, ktory sa cely zivot motal okolo diplomacie a je ohureny Cinou (viac krat tam bol), viem, ze vela Europanov (vraj) sa tam tlaci, len aby si do CV mohli napisat, ze robili v Cine, vraj je to velmi valuable....teda v businesse.
Ja stale hovorim, ze trebars s nemeckyhovoriacimi krajinami sme si kulturne blizsi, nez si obe strany pripustaju, tato Azia - to musi byt ina exotika. Moze to byt aj dobra pracovna skusenost, ale snazit sa tam usadit - to uz musi byt poriadne odlhodlanie a presvedcenie...
Mablung

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
v japonsku predovsetkym plati - work harder,not smarter

A proč je tedy Toyota systém symbolem inovací a kvality, který se snaží napodobovat celý svět?
AHOLA

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

esprit napsal:
Od septembra som v Belgicku, okrem toho ze som si magisterske studium skratil o rok (namiesto 2 rokov len 1), nasiel som si brigadu - najprv iba umyvanie riadov, dnes je to sous-chef/umyvac a to som o kuchyni nevedel ani slovo pred par mesiacmi (2x tyzdenne praca -dokopy asi 14 hodin- mi da cca 130 eur). a neviem ani slovo belgicky , keby som vedel tak som casnik

Belgicky? Ktovie, ako dobre vedel Pakosta americky, ked siel do USA...ja uz sa dohovorim rakusky, ale chcelo by to zlepsit :) Neviete, su niekde lekcie luxemburgciny, vraj tam maju vysoke platy

Inak kde tam si? Bol som iba v Bruseli, Belgicko mi vtedy prislo divne....ale chcel by som sa tam este pozriet.

Inak 130€ za 14 hod/tyzdenne? Nie je to nejako malo
esprit

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
esprit napsal:
Od septembra som v Belgicku, okrem toho ze som si magisterske studium skratil o rok (namiesto 2 rokov len 1), nasiel som si brigadu - najprv iba umyvanie riadov, dnes je to sous-chef/umyvac a to som o kuchyni nevedel ani slovo pred par mesiacmi (2x tyzdenne praca -dokopy asi 14 hodin- mi da cca 130 eur). a neviem ani slovo belgicky , keby som vedel tak som casnik

Belgicky? Ktovie, ako dobre vedel Pakosta americky, ked siel do USA...ja uz sa dohovorim rakusky, ale chcelo by to zlepsit :) Neviete, su niekde lekcie luxemburgciny, vraj tam maju vysoke platy

Inak kde tam si? Bol som iba v Bruseli, Belgicko mi vtedy prislo divne....ale chcel by som sa tam este pozriet.

Inak 130€ za 14 hod/tyzdenne? Nie je to nejako malo

Dovol mi zacat tym ze si puntickar, grammar nazi a nemam ta rad

Som v Leuvene, v Bruseli som bol na vylet ale tam sa mi vobec nepacilo, Bruggy su ooovela krajsie (http://www.csfd.cz/film/228433-v-bruggach/).

Co sa penazi tyka tak som to myslel tak ze 130 eur mam tyzdenne za cca 13 hodin roboty tyzdenne (to snad malo nie je). Nie som zamestnany tak uplne oficialne ale dostavam po kazdej sichte hotovost takze som spoko
mikex2

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
mikex2 napsal:
kubaz napsal:

co si budem ale nalhavat, nikdy neni nad trochu toho orientu, tyhle holky maj preci jen v krvi, ze muzi se maj poslouchat

Vidíš na ní něco orientálního ? Podle mě je to typická přesdtavitelka středoevropanky.

az na to ze je to Indka

To jsi mě dostal. Ale navypadá jako typická Indka, doufám. Vypadá jako alpinský typ árijské rasy, typický pro obyvatelstvo střední Evropy. Ale jsem jenom antropolog diletant.
AHOLA

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

esprit: Mna ma rad kazdy, len nie kazdy si je to ochotny pripustit
Film v Bruggach som videl, viem ze je to nadherne mesto, najviac pracovnych prilezitosti, ale asi aj drahoty a spiny bude v Bruseli.
Ano, s tymi penazmi som si to potom uvedomil, ze je to tyzdnova placa. Aj ked teda lacna krajina to nie je. V Bruseli som toho za nejake 4 dni zazil viac, ako doma za rok , pisal som o tom na inom fore. Verim, ze to tam mas kludnejsie. Tak hodne zdaru s flamstinou, alebo francuzstinou a nech ta neodhalia agenti z pracaku :)

EDIT: A ta slucna post vyssie mi pride ako svetlejsia Turkyna...
reegis

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak pro zajímavost:

Asi před týdnem jsem volal se sestrou a ta mi říkala jak jeden polák, kterého znali byl ve Waterfordu asi 2 měsíce, neměl práci a už mu docházely peníze, takže ho živil jeden známý od sestry. No a co se nestalo. Polák si vsadil a vyhrál 13mil. eur

Tak se odvědčil tomu kdo ho živil tím, že mu koupil barák a ten si ho mohl vybavit uplně jak chtěl, bez omezení a vrátil se do Polska.

Netuším jak bude vysvětlovat známým, že se mu podařilo za 2 měsíce našetřit 351 000 000 Kč, tedy asi 50mil zlotych ,kdyby náhodou někdo chtěl být hnidopich (třeba Ahola)
kubaz

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2014 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

well fuck me then

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Život v zahraničí Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: