hubnutí - BMR - sacharidy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - hubnutí - BMR - sacharidy  Úvodní stránka -> Začátečníci -> hubnutí - BMR - sacharidy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kateřina

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 9:55 pm    Předmět: hubnutí - BMR - sacharidy Odpovědět s citátem

Dobrý den měla bych otázku ohledně hubnutí. Nevypadám nijak špatně jsem normální postavy a spíše mi říkají že hubená ale mám hodně procent tuku v těle a chtěla bych to trochu zredukovat. (popřípadě měnit na svaly ale nejdříve asi něco zhubnout) Nevím žádám o radu..

trénuji 3x týdně hodinu a půl v posilce (klasika stroje, činky, cviky na břicho, nohy, squaty, atd. a poté dávám cardio)
je mi 22let
výška 170cm
váha 63kg
věk 22
body fat 28%

moje BMR je 1420kcal
+moje tělo vydá podle propočtů asi 570kcal (když trénuji)
(někde jsem četla že se připočítává ještě 10% z těchto dvou hodnot jako *Termický efekt jídla* to by bylo dohromady 2186kcal >že vydám za den když v něm mám trénink...

kolik tedy kcal mám jíst abych hubla? protože nejsem nadšena z body fat
kolik z toho sacharidů, proteinu a tuku?
Mohu zařadit sacharidy jen na dopoledne ( popřípadě sacharidák odpoledne když mám trénink odpoledne)
měla bych si to spočítat ještě na netréninkové dny? nebo brát univers 2186 minus *nějaká hodnota* abych hubla X nebo se jen ohlížet na (počty gramů sach.,protein,tuk)

děkuji Vám moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dovolím si citovat z knihy Železné tělo od Michala Vrátného

citace:
1. Nejez jako televizní reklama: žádný cukr, žádný lepek
2. Jez primární potraviny: maso, zeleninu, vejce, ořechy a ovoce v sezoně
3. Suplementuj minerály, rybí olej a vitamin D
4. Jez dostatek kvalitních tuků z masa, avokáda, vajec a olejů
5. "Sekundární" potraviny jez střídmě nebo vůbec (přílohy, mléčné výrobky)

Nic víc k hubnutí znát nepotřebuješ. Nepočítej kalorie, prostě jez vždycky do sytosti a nikdy neměj hlad. Uvidíš, že půjde tuk rychle dolů a cítit se budeš skvěle.
JanaHn

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.mte.cz/bmr.php

spočítej si to i tady, máš pak k tomu nějaké doporučení.

jinak se doporučuje mít tak 1,5g bílkovin na 1kg tvé váhy, 3-4g sacharidů/1 kg tvé váhy a 0,8-1g tuku/1 kg tvé váhy, takže si to můžeš různě propočítat a jíst dle toho....na www.kaloricketabulky.cz to jde pěkně zapisovat a nemáš s tím celkem žádnou práci.

výhodnější je jíst více sacharidů dopoledne a víc bílkovin odpoledne.

pokud máš pohyb a jíš zdravě....výsledky se určitě dostaví, buď trpělivá.
kubaz

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je uplne nejlepsi no jak jeden poradi at se prakticky neresi, jede se podle obecneho schematu jak by to melo vypadat a nepocitaji se kraviny a hned po nem prijde dalsi co zas poradi cisla kalorie a pocty g na kila... pak ze z toho clovek nema byt debil
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To si pak člověk musí vybrat sám, jestli chce v dietě žrát polystyren nebo pořádně tučnej stejček se salátem zacákaným oliváčem.

Jenom tak na okraj, kdybych se řídil tabulkou a chtěl třeba zhubnout. Tak bazál mám 2000, chci zhubnout, takže křivka příjem výdej, žejo takže budu jíst 1500kcal denně nebo já nevim
Kocik™

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tip bych si tak 2500 kcal, bazál je jedna věc, výdej aktivit druhá... Žádnej extrém neni nutnej, myslim, že neni třeba přežívat na polystyrénu a počítat do příjmu všechno včetně zeleniny, ale alespoň orientačně vědět co člověk jí je potřeba, zvlášť když se snaží shodit a je začátečník... Podle nějakýho schématu jíst má imho smysl až když člověk zná svý tělo a jak na co reaguje, tak např. já jíst podle železný koule tak umřu hlady a sem permanentně na záchodě, brát energii z tuku mi evidentně nesvědčí
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlady? Hlad není, nikdy.

Můj den podle koule.

4L vejce + 100g slanina + 30g sádlo

Tučný tvaroh + zelenina + ořechy

200g stejk + 300g salát + 30ml oliváč + 30g olivy

200g mleté hovězí + fazole + cibule a co já vim (mix) + 30g sádlo

30g PTN protein

Tučný tvaroh + 45ml lněný olej + 30g lněné semínko

--

počítat to nechci, ale měl jsem kolem, nebo přes 4000kcal. A hubnul jsem. Teď baštim sachry, mam 3000-3500kcal a tloustnu. Tolik k rovnici příjem/výdej. A kakal jsem zdravá a pevná hovínka

EDIT: těch 2000kcal mi vyplivla tabulka i s výdejem, špatně jsem se vyjádřil.
JanaHn

PříspěvekZaslal: út leden 14, 2014 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kateřina si sama vybere, co si myslí, že bude pro ní to nejlepší.

já sama to počítání nesnáším. a celý loňský rok jsem to nedělala a přesto jsem zhubnula. a cvičím téměř denně ale jen +-30 minutek doma.

teď mě ukecala kamarádkA, AŤ SI TO SPOČÍTÁM...... takže včera a dnes jsem zapisovala, ale jím zhruba stejně pořád.....dostala jsem se na 9000KJ...2142Kcal denně....fakt nechápu, že tolik sním.

a zatím teda nepřibejvám

můj bazál je 1381 kcal (5778 kJ)
tohle bych měla sníst optimálně 2071 kcal (8665 kJ) když nechci ani hubnout ani přibejvat
a pokud chci hubnout měla bych jíst zhruba 1593 kcal (6665 kJ)

a nepřetáhnu množství g na svou váhu...tuky, sacharidy, bílkoviny.....

prostě někoho to baví propočítávat a mít nějaký plán co, kolik můžu sníst. někdo vůbec nemá představu, kolik S,B, a tuků potraviny obsahují..... a ty tabulky to spočítají......

ale i tak si myslím, že stačí zdravě jíst, dostatek zeleniny, pitný režim, spát pořádně a hýbat se.....
kateřina

PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahojte :-)

díky za rady...počítám jak divá už déle (myslím tim ty sacharidy bilkoviny tuky) ale já se vždy sacharidu bala tak jsem je moc nejedla :-) ...
(zkoušela jsem to i na té kalkulačce a vyšlo mi nějakých Váš BMR je 1469 kcal což je podobný)

právěže cvičim, hlídám se jim zeleniny hodně ale moc to dolu nejde ale ani nahoru, měla bych být ráda ale prostě bych chtěla shodit ten tuk tak asi 3.týden jedu na silovém tréninku tak třeba se něco promění.

díky všem
JanaHn

PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sacharidů se neboj, potřebuješ energii na cvičení atd.
Moocha

PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidy přeci k energii na cvičení nepotřebuje.

Zeptej se Kulíška, jak je na tom s energií. Už 5 let jede high-fat low-carb a trénuje většinou vícefázově :)
Spashett

PříspěvekZaslal: st leden 15, 2014 11:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

osobne na sobe pozoruji.. ze pokud snim denne 400g kvalitnich sacharidu vs. sacharidy drzim velice nizko, tak na kvalite treninku se nic nemeni. Z toho nesoudim, ze sacharidy TY nepotrebujes, hold jako se tu porad omyva do kola.. musis to sama vyzkouset co ti sedi vic.. je tu spusta zpusobu stravovani, staci si jeden vybrat, vyskouset, popripade trosku modifikovat a pozorovat reakce tela...
coder

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2014 3:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

u me taky funguje pri shazovani ubrat rapidne sachry a nahradit je z casti tukama dokonce tak mam pres den vice energie nez kdyz se snazim pribirat
Mick994

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2014 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na typu člověka, já bych už se sacharidy neklesl pod 200g/den, tyhle tukové diety mi nějak nesedly.
Moocha

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2014 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
Záleží na typu člověka, já bych už se sacharidy neklesl pod 200g/den, tyhle tukové diety mi nějak nesedly.

Jo, jasně. Každý nemusí odstraňovat sachry ze stravy. Někdo efektivně hubne i na Ornish diet. Jenom teda krevní obraz pak nevypadá až tak moc krásně..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - hubnutí - BMR - sacharidy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: