hovězí maso

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - hovězí maso  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> hovězí maso
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tsunami

PříspěvekZaslal: pá únor 14, 2014 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Irminsul napsal:
Já osobně kupuji od kamaráda.Dělá v německu na látkách a vozí mi hovězí maso.Svalovinu za krkem.Vyjde mi na 100kč kilo.Každý měsíc koupim 5 nebo 10 kilo.Jediná nevýhoda je že si ho doma musím rozvážit,napytlíkovat a zamrazit

U nás na jatkách to máme taky tak. Zhruba stejná cena, taky nám to musím naporcovat. Ale za tak luxusní cenu mi to vůbec nevadí. Něco uvařím, upeču, udělám na pánvi rovnou na několik dní dopředu, zbytek napytlíkuju do mrazáku. Jsme moc spokojení. :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jachym

PříspěvekZaslal: so únor 15, 2014 5:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

njn, to můj studentský mrazák pojme tak jedno balení zeleniny, balení kuřecích prs a pomalu končíme
Mick994

PříspěvekZaslal: so únor 15, 2014 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To teda, kdyby se kuřecí v mrazáku proměnilo v hovězí svíčkovou, nestěžoval bych si
Morwinyon

PříspěvekZaslal: so únor 15, 2014 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kruti krk u řezníka kg za 58kč :-D masa je tam dost, přednes to na 80 minut do papírku a můžeš to sníst i s kostma :-D btw ještě získáte perfektní vývar :-)
Morwinyon

PříspěvekZaslal: so únor 15, 2014 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kruti krk u řezníka kg za 58kč :-D masa je tam dost, přednes to na 80 minut do papírku a můžeš to sníst i s kostma :-D btw ještě získáte perfektní vývar :-)
yura

PříspěvekZaslal: so únor 15, 2014 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co takove slepici paraty pekne uvarene a s horcicou, je to skoro to same jako praseci nozky.
Spam

PříspěvekZaslal: po únor 17, 2014 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupuji cokoliv co je u nás v řeznictví zrovna v akci...
A vychází mě to parádně, protože během týdne má náš místní řezník tak dvě akce a je mě jedno jestli to je celé kuře, kuřecí čtvrtky, stehna, prsa, krutí, vepřové, hovězí, játra... neřeším, co má koupím a nezabývám se jestli to je zrovna to "super hovězí" nebo cokoliv jiného. A hlavně si myslím že člověk co jí každý den maso třeba 2-3x tak je to ideální to točit během dne. Nikdy se mě nestane že bych jedl celej den třeba jen kuře. Co chod to jiný druh masa...
jachym

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
Kupuji cokoliv co je u nás v řeznictví zrovna v akci...
A vychází mě to parádně, protože během týdne má náš místní řezník tak dvě akce a je mě jedno jestli to je celé kuře, kuřecí čtvrtky, stehna, prsa, krutí, vepřové, hovězí, játra... neřeším, co má koupím a nezabývám se jestli to je zrovna to "super hovězí" nebo cokoliv jiného. A hlavně si myslím že člověk co jí každý den maso třeba 2-3x tak je to ideální to točit během dne. Nikdy se mě nestane že bych jedl celej den třeba jen kuře. Co chod to jiný druh masa...
Draper

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaky je rozdil v kvalite hoveziho zadniho z kravy a z bejka?
karlkanas

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

Kráva se primárně chová pro mléko, ne pro maso. Proto je na steaky nejlepší kupovat maso z mladého býka. Kráva už dala mléko... tele... maso je tzv. vyčerpané, určitě to použivíš na steaky apod že ? tak to určitě býk ;) ale VÍC dbej při vyberu hovězího na jeho vyzrálost spíše nez na pohlaví
tarzos

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na steaky je lepší
Draper

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 8:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zadny stejky me nezajimaji :) , hovezi zadni si nechavam pomlet a klasicky podusim na panvi jak kureci.
ok dik za odpovedi

Naposledy upravil Draper dne po duben 21, 2014 8:30 pm, celkově upraveno 1 krát
tarwick

PříspěvekZaslal: po duben 21, 2014 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:

nemužu posilat odkazy tak ti to sem zkopíruju cely:

Není maso jako maso

A není hovězí jako hovězí. Napadlo vás někdy, jak je možné, že po desítkách let rozvoje českých specializovaných masných chovů stále platí, že se na pultech hypermarketů, ale i specializovaných řeznictví, ocitá spíše nekvalitní maso starých zvířat, obvykle krav, nebo dokonce starých vyřazených dojných krav, než prvotřídní vyzrálé hovězí pocházející od některého z téměř dvou desítek masných plemen chovaných českými chovateli?

V hierarchii pohlaví (jalovička, mladý býk/býk, kráva) stojí na jednoznačném gurmánském vrcholu maso mladé jalovičky (max. 16 měsíců). Následuje maso z mladého býčka (17 až 19 měsíců) a hned pod ním je pak maso z býka (20 až 24 měsíců). Maso z krávy se nachází na nejnižším kvalitativním stupni na hony vzdáleném od tří předchozích kategorií.

Kráva je primárně chována proto, aby produkovala mléko v dojných systémech nebo telata v masném systému chovu. Touto produkcí by sama sebe měla zaplatit. Ve světě se maso starých vyřazených zvířat na pultech obchodů pochopitelně neobjevuje (bohužel kromě ČR). Takové maso je využito pouze do krmných směsí pro malá domácí zvířata (psi, kočky). Zcela výjimečně jsou pouze ve Francii speciálně dokrmovány čtyřleté krávy masných plemen pro produkci masa. Maso z krávy je tužší, poznáte jej podle silnější vrstvy nažloutlého loje nebo dlouhých hrubých vláken, která jsou nejlépe rozpoznatelná v nejkvalitnějších partiích jako je svíčková, roštěná, květová špička ("rump steak"). Ve špičkových restauracích nebo specializovaných prodejnách se maso z krávy nebo plemen zaměřených na produkci mléka obvykle nenabízí.

V celé řadě zemí vyspělého světa je zvykem (a pochopitelně také nezbytností), produkovat hovězí maso pro konzumaci lidí pouze ze specializovaných masných plemen, která jsou již několik staletí primárně chována výhradně pro produkci masa. Není přece tajemstvím, že maso z takových zvířat má trochu jiné vlastnosti než maso zvířat primárně chovaných pro produkci mléka.

Specifikum českého trhu je, že hovězí maso se z masokombinátů expeduje již kolem druhého dne. Na pulty obchodů se tak dostává kolem třetího až čtvrtého dne od porážky, tedy v době, kdy jeho posmrtná ztuhlost dosáhla vrcholu (více v naší sekci "Zrání a křehkost masa“). Takové maso by ale potřebovalo zrát několik dní odvěšené ve speciálních podmínkách chladicího boxu, nicméně kdo by si kvůli "nějaké kvalitě" sám od sebe zvyšoval náklady spotřebou chladírenské energie. Ve vyspělých zemích je běžné (stanovené zákonem), že maso z jatek se na pulty obchodů expeduje až osmý den od porážky. V Česku je to ale jako vždy všechno trochu jinak.

Kvalitní masné plemeno volně pohybující se na pastvinách, k jehož výkrmu nebyla použita žádná antibiotika, vynikající kvalita masa a jeho dobrá zralost je věc jedna, nemožnost ověřit si správnost údajů uvedených na balíčku potom věc druhá. Ani u argentinského, uruguayského nebo brazilského masa se bohužel nedozvíme, jaké plemeno je v balíčku (a hlavně jak je staré). A tak je možné, že zatímco někteří spotřebitelé při vyslovení slov argentinské hovězí začnou mlaskat, z hypermarketu si nesou balíček masa pocházejícího z argentinské krávy dojného (chované výhradně pro produkci mléka) nebo kombinovaného plemene (chovaného pro produkci mléka a masa). V lepším případě potom z krávy nebo býka, jejichž stáří již dávno překročilo konzumovatelnou hranici.

Za čistokrevná jsou považována pouze zvířata bez jakéhokoliv podílu krve jiného plemene.

jinak hledej TOPBEEF . . . je tam spousty zajimavych informaci o hovězim
blikk

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2014 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všude pořád čtu, že nejlepší je vyzrálé hovězí maso apod., proto jsem se díval, co vlastně je k tomu zapotřebí. Mj. jsem našel na několika webech návod, kde to dělají pomocí vakuových pytlíků, do kterých se maso "uloží". Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo obecně zkušenost se zráním masa v domácích podmínkách?
choper

PříspěvekZaslal: ne červenec 13, 2014 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V řeznictví v Kauflandu v Praze u plynárny kupuju sušené hovězí "bresaola"100g za 19 Kč. Chuťově je to super, hlavně když navezou novou várku a neleží jim to tam par dní... zakápnu oliváčem, sul, pepř, citron nebo balsamico a je to super, někdy dám třeba i do trouby na rošt pořádně vysušit na pár minut, a to je opravdu ňamka... zaráží mě cena oproti jerky apod, kde 25g stoji 50kč... Váš názor na tohle maso? Na tomhle dle mého názoru není co zkazit, a bude to obsahovat opravdu jen maso...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - hovězí maso Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: