Zdar, jelikož letošním cílem je konečně dosáhnout atletické postavy, rozhodl jsem se začít s dietkou trošku dříve a nasadil jsem pro začátek CKD a vidím jí tak na 4 týdny. Po kaloricky náročném valentýnském víkendu s přítelkyní byla pro to ideální příležitost.
Krátké shrnutí:
• 25 let, 176 cm, 80 kg, Mezo-endo
• Sporty: Spartan Race, Trojboj, občas Crossfit, jednou týdně plavání a Thaibox
• Rád bych pomocí CKD zvládnul tak na 72 kg a pak zařadím na chvilku vlny pro stabilizaci metabolismu
Pondělí 17.2.2014
• Den 1
• No Carb day.
• Ráno naměřena váha 80,3 kg, Ráno ketóza stupeň 0
• Těšil jsem, se jak budu tlačit do sebe jednu klobásu za druhou a ono to není zase tak jednoduchý sestavit jídelníček z tuku a bílkovin na 2000 kcal
• Dneska v plánu delší trénink abych to trošku vyčerpal
• Odhadem 2100kcal – 125b;20s;165t
Jídelníček:
• Snídaně (8:15): 100g anglické slaniny
• Svačina (10:00): 50 g lovečáku
• Oběd (12:00): 100g brokolice, 100g květáku, 100g hermelínu, koření, 15g oliv. oleje
• Svačina (15:00): 75g Kralevice 45%
• Po tréninku (20:00): 35g whey pro 85 Amix
• Večeře (21:30):75g hovězí zadní, 50g šunky, 50 g slaniny, Kousek keto Pizzy cca 150 kcal (kamarád přinesl na ochutnání)
Trénink:
• Dřep 6 x 8
• Bench 6 x 8
• Mrtvý tah 6 x 5
• Zakopávání 5 x 8 + Millitary press v sedě s JČ 5 x 8 + Veslování na spodní kladce 5 x 8
• Krčení ramen + farmářská chůze 4x
• Pullover 4x8 + Bic. zdvih s JČ 4x8
• cca 2hodiny
Hehe další klobasova dieta? By me zajímalo kde na tohle chodite? Da se na tatarce a salamech zhubnout nejake to kg? Urcite ano, ale co myslis, ze bude lepsi pro zdravi a hlavne pro udrzeni svalu a vykonu ve sportu uzenarske výrobky coz je hlavne odpad a plno chemie a sodiku nebo proste maso a pripadne pridani kvalitních tuku? Ze si tuhle dietu na uzenářských vyrobkach provozuje nejakej obezni nesportujici clovek, kterej o vyzive nemá ani paru to beru, ale sportovec kteremu jde o vykony a postavu a doufam ze i o zdravi? Kolik atletu, sportovcu na paleu/CKD znas, ze si dou koupit po treningu klobasu a namacej si ju do helmancky? Ja moc ne, protože oni aspoň uvazuji. Pripomelo me to názory ve stylu kalorie jako kalorie a je jedno jestli to je snickerska nebo vejce.
Tak asi stručně:
1/ S tou klobásou jsem to myslel obrazně, mohl jsem tušit, že se někdo chytne
2/ Uzeniny a maso kupuji od známého v místní masně
3/ Myslím, že slanina je docela kosher do CKD, Nekupuji šunkový salám nebo ostatní bordel ale kvalitní vepřovou šunku. Uznávám, že ten lovečák je trošku na hraně ale dlouho jsem ho neměl a měl jsem na něj chuť. Jinak jsem příznivcem nezpracovaných potravin.
4/ Nikde tam nevidím helmancku. Když potřebuji tuk dotlačím to oliv. olejem nebo kokosovým či případně kvalitním máslem.
5/ IIFYM je kravina
Jestli speakuješ, tak mrkni pak doporučuju navázat na tohle
To jen k tomu Tvému "IIFYM je kravina". :)
Jinak k té stabilizaci metabolismu: na vlny se vykašli, to bys nabral akorát sádlo. Lineárně zvyšuj sacharidy, třeba po 50 g za týden (množství záleží na tom, jak bude tělo reagovat). Počítej s natáhnutím vody.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Tak asi stručně:
1/ S tou klobásou jsem to myslel obrazně, mohl jsem tušit, že se někdo chytne
2/ Uzeniny a maso kupuji od známého v místní masně
3/ Myslím, že slanina je docela kosher do CKD, Nekupuji šunkový salám nebo ostatní bordel ale kvalitní vepřovou šunku. Uznávám, že ten lovečák je trošku na hraně ale dlouho jsem ho neměl a měl jsem na něj chuť. Jinak jsem příznivcem nezpracovaných potravin.
4/ Nikde tam nevidím helmancku. Když potřebuji tuk dotlačím to oliv. olejem nebo kokosovým či případně kvalitním máslem.
5/ IIFYM je kravina
Ok to beru. Jinak esko urcite ti je jasne, jake IIFYM myslime a to extrem, kdy je plno chytraku, kteří opravdu veri, ze je jedno jestli si das kruti prso se sladkou bramborou a nebo nejakou zmrazenou pizzu, hlavne ze to ma stejny "makros" a jak presne nekde Norton rikal, Ikdyz to delas docela s rozumem a nechas si nejake ty kalorie třeba na konec dne, kdy tam vmacknes něco "nedietniho", tak většina lidi selze na tom, ze se proste nedokazou dat trojuhelnik pizzy nebo nejaky 3 susenky, proste s jídlem roste chut a pak to dopada spatne. Nehlede na to, ze tech borcu, kteří neustale zduraznujou jak dietujou na IIFYM a vypadaji opravdu dobře je fakt malo a proc asi? Viz co jsem psal hore...
Tak o tom žádná, pokud někdo sleduje jen hodnoty, tak je to špatně. Nicméně špatné je i myslet si, že u tzv. "clean food" není třeba zas tak řešit hodnoty. Je potřeba najít rozumný kompromis (u běžného sporťáka), protože život není jen o tom počítání, držení se dál od "nezdravých" jídel apod.
Největší problém je, že lidi dneska chtějí všechno rychle a hned, a proto vzniká plno dietních nesmyslů. To číslo na váze doopravdy není to nejdůležitější a to mnoho lidí nechápe. Číslo prostě stále vítězí.
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Ja psal samozrejme o nejake diete třeba na soutěž a na to je jednoducha dieta zalozena na par surovinách proste nejlepší. Jestli se dotycnej nikam nechysta a resi nejaky IIFYM a furt pocita "makros" tak je na hlavu. Staci jist s rozumem normalne a divat se do zrdcadla a ne na cisla.
Středa 19.2.2014
• Den 3
• No Carb Day
• Ráno Váha 77,9; Ketóza stupeň 1 – no žádná sláva snad to nakopneme během dne
• Doufám, že to je jen tím, že jsem kvalitně nasáknutý a nesabotuji to něčím.
• Kafe jsem vynechal úplně, Vit. C přijímám pouze stravou (zelí), Synefrin taky neberu
• Jediný co obsahuje trošku sachrů je Květák, brokolice, okurka a nakládané zelí (SAMIR – slaný nálev) a i to si hlídám… :/
• Snad ve čtvrtek bude papírek hořet ketony
• Ráno Plavání 45 minut; Večer Posilovna – Kolo,Břicho, Strečink
Jidelníček:
• 8:15 – omeleta: 3 vejce. 100g květáku, 50g slaniny
• 10:00 – 50g lovečáku
• 12:00 – 150g okurka; 15g olivového oleje, 150g hovězí zadní
• 15:00 –50g hermelínu, 15g olivového oleje, 100g brokolice
• 20:00 – 100g slaniny
• 21:00 – 250g nakládaného zelí, 150g hovězí maso, sósík, 100g květáku
Trénink
• Ráno plavání - prsa 45 minut
• Večer posilovna
• 30 minut kolo
• 30 minut břicho
• 20 minut strečink
Me prijde, ze tam mas hrozne malo kvalitních bilkovin. Hermelin, Lovecak, slanina... Vzdyt ti s toho musí byt uplne spatne, svaly nemá co podrzet, takova strava dlouhodobe nic moc jak pro zdravi, tak pro formu a nejake vykony v posilce. Proc tam nedáváš normalni maso? Rano a vecer, vajíčka a hovezi ok, ale během dne? Proc tam nedas normalni kus vepřového, nebo ctvrtku kurete, makrelu atd..? Furt lepsi si dat proteinak s orechama nebo necim. Nez tam zbytecne prat nejakej hermelin nebo slaninu jen proto, ze to je tucny a ty jedes nizkosacharidovou dietu... To tvojemu telu absolutne nic neda. Takvej styl stravovani fakt vidivam jen na nasech forech. V zahranici mají aspoň trochu rozum. Zaklad při tehle diete jsou kvalitni bilkoviny a kvalitni tuky, ovšem tady si to většina prelozila jako levna dieta na nekvalitních potravinách. Coz je pak znatn a vysledku a na delce trvani te "diety". Když se to pojme tak jak ma, tak je to idealni stravovani pro většinu lidi, i tech co co necvici, treba pro obezni a diabetiky.. Ale urcite ne na hermelinech a salamech.
Okej, na příští týden to trošku upravím a dám více vajec, ryb apod. O peníze nejde a navíc ve finále ten hermelín je dražší jak maso normálně tyhle věci vůbec ve stravě nemám. Proteiňák tam radši moc nedávám kromě pondělního tréninku. Kvůli přebytku bílkovin. Já si myslím že to rozmezí 1,5 - 1,7 g / kg je v pořádku a spíš mám problém při sestavování jídelníčku, aby tam nebylo moc těch bílkovin. Ale mohu to příští to testnout příští týden. Když budu mít čas, připravím si lososa. Jinak pečená kuřecí stehna mám třeba dnes k večeři a zítra na oběd. Na příští týden mám v plánu vepřovou krkovici a hovězí steaky.
Okej, na příští týden to trošku upravím a dám více vajec, ryb apod. O peníze nejde a navíc ve finále ten hermelín je dražší jak maso normálně tyhle věci vůbec ve stravě nemám. Proteiňák tam radši moc nedávám kromě pondělního tréninku. Kvůli přebytku bílkovin. Já si myslím že to rozmezí 1,5 - 1,7 g / kg je v pořádku a spíš mám problém při sestavování jídelníčku, aby tam nebylo moc těch bílkovin. Ale mohu to příští to testnout příští týden. Když budu mít čas, připravím si lososa. Jinak pečená kuřecí stehna mám třeba dnes k večeři a zítra na oběd. Na příští týden mám v plánu vepřovou krkovici a hovězí steaky.
To je zase nesmysl se tak bat toho "prebytku" bilkovin u nizkosacharidove diety, kde nejake ty kalorie z bilkovin brat musíš. Tahle dieta není zrovna levna. Proste zdrave tuky jako losos, avokado, ořechy, kvalitni oleje atd.. nejsou nejlevnejsi a tim spis, ze nemas s timhle problém, tak nevidim absolutne důvod vůbec kupovat nejake výrobky pochybne kvality.. Vůbec se tech bilkovin neboj a v diete uz vůbec ne. Ja se pohybuješ do tech 2,5g na kg vahy v nizkosacharidove diete, tak ti to nemůže skodit. Ba naopak co si jako myslis, ze je pro telo vetsi stres? Takovej steak z lososa plnej kvalitního tuku a bilkovin bez chemie nebo nejakej presolenej, prechemizovanej uzenarskej výrobek?
Tak on ten přebytek bílkovin tě může vyhodit z ketózy, což je u této diety asi docela špatně, nemyslíš?
Netusim, ketozu jsem nikdy neresil. Nizkosacharidova dieta funguje jako takova a resit jestli jsem nedal nahodou moc listove zeleniny nebo moc masa me prijde zbytecny.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru