Levný jídelníček pro ektomorfa

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Levný jídelníček pro ektomorfa  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Levný jídelníček pro ektomorfa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ponnt

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 6:02 am    Předmět: Levný jídelníček pro ektomorfa Odpovědět s citátem

Ahoj,
jsem student (17) a chtěl bych poradit s jídelníčkem, tedy jestli to vůbec bude možné. Jak už jsem psal v nadpise jsem ektomorfní postavy: 185/65 a rozhodl jsem se, že bych chtěl přibrat a zároveň něco s tělem udělat. Důležité, ale také je, aby jídelníček ve výsledku na měsíc nebyl příliš drahý... Našel jsem různých jídelníčků na ektomorfa několik, když jsem ale počítal kolik by mě za měsíc všechno to jídlo stálo (bez gaineru), vyšly mi částky pohybující se většinou okolo 2000-4000,-. Což je pro mě naprosto nepřijatelné. Zkoušel jsem si na základě několika jídelníčků sestavit si jídelníček pro sebe, ale moc se mi to nedaří... Zatím jsem si pouze zjistil, že: Sacharidů na den = 396g, Bílkovin na den = 106g, Tuků na den = 66g a přikládám mnou nedodělanou kostru jídelníčku:

Snídaně: ovesné vločky (80g), mléko (200ml)
Přesnídávka: nevím co zde přesně vmáčknout, dočetl jsem se, že banán, ale ačkoliv se nezdají, jsou také finančně lehce náročnější...
Oběd: nevyplňován z důvodu obědvání ve škol. jídelně
Svačina:
Večeře: brambory (300g), vepřově nebo ryba (100g), připraveno na rostlinném oleji (10g)
Druhá večeře: luštěniny (250g), mléko (100ml)- také moc nevím

Chtěl bych jen říct, že potraviny jako: vejce, luštěniny, ořechy, těstoviny, rýže, brambory, vločky, med, džem, kompoty, mléko, tvaroh,... jsou pro mě finančně minimálně zatěžující...

Je mi jasné, že chci asi "z ničeho" vytěžit hodně, ale za každou radu budu rád. Mockrát díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Judson

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 6:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak treba :
- 4 vajicka na tvrdo, sacek ryze
- sacek ryze + protak (nejake wpc 80)
- obed v jidelne
- vlocky (100g+) + voda a mliko
- mozna posilka
- 2 sacky ryze + tunak + protak (nejake wpc 80)
- 1 vanicka tvarohu na noc, nebo casein

-pokud je to moc ryzove (pro me ne) tak treba rano zamenit za testoviny, obo se da bez problemu jist samotne, netreba se piplat s nejakou zalivkou
- pokud je tech sacha malo, tak nekam ten gainer treba, ale ja bych na nej kaslal a nekam dal vic ryze nebo vlocek nebo treba sacek piskotu.
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: čt únor 20, 2014 7:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Napadá mě ještě třeba Racia, knackerbroty, z bílkovin třeba cottage nebo mozarella, jen tak pro obměnu. Všechno tohle seženeš nejlépe kromě akcí asi v Lidlu...
ponnt

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 2:14 pm    Předmět: Odpověď Odpovědět s citátem

Ahoj,
díky za tipy... zkusím to nějak poskládat a pak to tady hodím...
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tip za ktery budu obesen... 100g sojovych kostek -14kc 50g bilkovin; tvaroh 250g cca 12kc 40g bilkovin ... sachry klasika-ryze, testoviny, vlocky, obcas kus kus

e: neber tunaka. Nikdy nevyjde lip nez kureci. Jak cenou tak kvalitou... (udajne, )
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sójový kostky jsou dobrý tak na prdění Micusi a z těch papírových 50g bílkovin si necháš tak 15.
Já bych určitě u ektomorfa přidal na těch vločkách,protože 80g k snídani je jak pro holku.Klidně dej 200g+mléko,protože snídaně tě nastřeluje po noci na energii.Spíš bych se držel těstovin než rýže,protože to bude pro tvoje účely lepší a klidně dlabej jen těstoviny s kečupem jako lacinou svačinu+můžeš tam dát tuňáka (v tvém případě bych diskuzi o kvalitě tuňáků nezačínal,řešíš hlavně kačky)
Tvaroh vanička za 10 kaček a dvě tam denně nasuň.Jednu odpo a jednu na noc.Ke každý dej vejce natvrdo.Občas je k sehnání levně cihla 30 procent a tu můžeš na pečivo nebo strouhej do těstovin s kečupem.Máš jídlo za babku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
tip za ktery budu obesen... 100g sojovych kostek -14kc 50g bilkovin; tvaroh 250g cca 12kc 40g bilkovin ... sachry klasika-ryze, testoviny, vlocky, obcas kus kus

e: neber tunaka. Nikdy nevyjde lip nez kureci. Jak cenou tak kvalitou... (udajne, )

Tuňáka na rozdíl od masa nemusí nikde upravovat,zvlášť je li na intru atd..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
micus6 napsal:

takze kostky nemam jist? doufal sem ze sou ok...ale k tunakovi...stoji kolem 25-30 kč ne? ale jak říkáš...
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snídaně: ovesné vločky (200g), mléko (200ml)

Přesnídávka: tvaroh vanička+vejce natvrdo

Oběd: nevyplňován z důvodu obědvání ve škol. jídelně (max co jde vytěžit tam naber+sedni k holkám,protože ty hodně nejedí maso a klidně ti ho dají)

Svačina: těstoviny s kečupem+strouhaný eidam

Večeře: brambory-těstoviny-rýže (300g), vepřově nebo ryba (100g), připraveno na rostlinném oleji (10g)

Druhá večeře: tvaroh vanička+vejce natvrdo+ mléko (200ml)

Naposledy upravil Bara dne so únor 22, 2014 3:26 pm, celkově upraveno 1 krát
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Sójový kostky jsou dobrý tak na prdění Micusi a z těch papírových 50g bílkovin si necháš tak 15.
Já bych určitě u ektomorfa přidal na těch vločkách,protože 80g k snídani je jak pro holku.Klidně dej 200g+mléko,protože snídaně tě nastřeluje po noci na energii.Spíš bych se držel těstovin než rýže,protože to bude pro tvoje účely lepší a klidně dlabej jen těstoviny s kečupem jako lacinou svačinu+můžeš tam dát tuňáka (v tvém případě bych diskuzi o kvalitě tuňáků nezačínal,řešíš hlavně kačky)
Tvaroh vanička za 10 kaček a dvě tam denně nasuň.Jednu odpo a jednu na noc.Ke každý dej vejce natvrdo.Občas je k sehnání levně cihla 30 procent a tu můžeš na pečivo nebo strouhej do těstovin s kečupem.Máš jídlo za babku.

-
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Bara napsal:
micus6 napsal:

takze kostky nemam jist? doufal sem ze sou ok...ale k tunakovi...stoji kolem 25-30 kč ne? ale jak říkáš...

Sójový maso občas jako zpestření,ale moc od něj nečekej a hlavně ne bílkoviny.Tuˇnák jde koupit za 15 korun ty neznačkový a Giany atd..sleješ,zamícháš s kečupem,trochu soli a pepře a šup do housky.Svačina za 5 minut. (pro toho kdo chce něco za pár korun)
Politolog

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
micus6 napsal:
Bara napsal:
micus6 napsal:

Sójový maso občas jako zpestření,ale moc od něj nečekej a hlavně ne bílkoviny.Tuˇnák jde koupit za 15 korun ty neznačkový a Giany atd..sleješ,zamícháš s kečupem,trochu soli a pepře a šup do housky.Svačina za 5 minut. (pro toho kdo chce něco za pár korun)

To stálo tak před 5 lety. Dnes ty nejlevnější tuňáky kolem 30 korun, a to ještě v akci.
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Politolog napsal:
Bara napsal:
micus6 napsal:
Bara napsal:
micus6 napsal:

To stálo tak před 5 lety. Dnes ty nejlevnější tuňáky kolem 30 korun, a to ještě v akci.

Je možný,já to jedl v pubertě.Teď už bych asi nemohl.Ale tuhle jsem v nějaký nabídce viděl za 15,ale asi malý balení.
Politolog

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
Politolog napsal:
Bara napsal:
micus6 napsal:
Bara napsal:
micus6 napsal:

Je možný,já to jedl v pubertě.Teď už bych asi nemohl.Ale tuhle jsem v nějaký nabídce viděl za 15,ale asi malý balení.

Já právě mám tuňáka rád a občas kupuji, ale pokud to nemá být drť, tak pod 30 se sežene velmi těžko, takže potravina do levnýho jídelníčku to určitě není. To už lépe 100 g kvalitní šunky, to se dá za dvacku sehnat a na svačinu ideální.
yura

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Driv se opravdu kupoval tunak jako levne bilkoviny, ale dnes je bezna cena za konzervu od prumerne kvalitního výrobce kolem 40-50kc. Za to se daji sehnat bez problemu 2 kureci čtvrtky. Co bych si teda za ty prachy koupil je asi jasny...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Levný jídelníček pro ektomorfa Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: