Studie - bílkoviny

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Studie - bílkoviny  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Studie - bílkoviny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TheCory

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 9:27 am    Předmět: Studie - bílkoviny Odpovědět s citátem

Tak nám zase američané dodali super studii. Takže s mými 1,8 - 2 g/kg na den... Mám docela špatné vyhlídky :-)
http://www.novinky.cz/veda-skoly/329512-prilis-bilkovin-z-masa-skodi-stejne-jako-koureni.html
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 9:31 am    Předmět: Re: Studie - bílkoviny Odpovědět s citátem

TheCory napsal:
Tak nám zase američané dodali super studii. Takže s mými 1,8 - 2 g/kg na den... Mám docela špatné vyhlídky :-)
http://www.novinky.cz/veda-skoly/329512-prilis-bilkovin-z-masa-skodi-stejne-jako-koureni.html

Stejně to je jenom další bullshit - a i kdyby, tak na něco chcípnout musíš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TheCory

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 9:35 am    Předmět: Re: Studie - bílkoviny Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
TheCory napsal:

Stejně to je jenom další bullshit - a i kdyby, tak na něco chcípnout musíš

Chudáci kuřáci, co pojídají maso ve velkém, teď jim riziko úmrtí stouplo o 100% :-D
I když, vlastně každý zemřeme na 100 %
No jsem z toho jelen
r@mbo

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ó můj bože, všichni chcípnem, všichni chcípnem
TheCory

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 9:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
LISTER: Kde jsou všichni, Holle?
LISTER nabere na prst prášek z jedné hromádky a ochutná.
HOLLY: Jsou mrtví, Dave.
LISTER: Ale kdo?
HOLLY: Všichni, Dave.
LISTER: Co, i kapitán Hollister?
HOLLY: Všichni jsou mrtví, Dave.
LISTER: A co Todhunter?
LISTER: A co Selby?
HOLLY: Je mrtvý. Všichni jsou mrtví, Dave.
LISTER: Peterson ale ne, že jo?
LISTER: Chen snad ne?
HOLLY: Gordon, Bennett, ano i Chen, všichni.Všichni jsou mrtví, Dave!
LISTER: Rimmer?
HOLLY: Je mrtvý, Dave. Všichni jsou mrtví. Všichni jsou už mrtví, Dave!!!
LISTER: Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všichni mrtví?
RIMMER: Tak to by stačilo!

Chtěl jsem tam změnit jména na lidi tady z fora ale asi by se vás to dotklo

Já bych se neurazil... Sakra, to jsem to tak špatně napsal nebo musím u všeho psát IRONIE?

Někdy by mne zajímalo, z čeho jsou ti vědci tak placeni, že hloubají v takových...
Riku

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukám že jsem to smazal a ty už jsi to mezitím citoval
Fangorn

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem, originální článek je k dispozici tady CLANEK- stačí si přečíst Summary a dozvíte se víc, než z těch novinek
Testovali poměrně hodně lidí (přes 6000), takže bych ty výsledky úplně do koše neházel. Na druhou stranu to byla populace jen nad 50 let a ten pozorovaný trend, tedy že do 66 let konzumace živočišných bílkovin zvyšuje rakovinu a nad 66 let naopak snižuje, je poměrně zvláštní a vůbec nic nevypovídá o tom, jak by to mohlo být pro lidi do 50 let. A zajímavé, že v Novinkách zmiňovaných více případů cukrovky u žroutů masa ve studii vůbec není - dokonce se tam přímo píše, že mezi cukrovkou (a kardiovask. nemocemi) a příjmem masa žádnou interakci nepozorovali...
No, je to zajímavé, ale na mě to moc nezapůsobilo, jdu si dát steak
r@mbo

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak je to emerycká studie takže předpokládám emeryckého "masa" alá smažený čtvrtlibrák se sýrem, smažený KCF, dva twistry za cenu jednoho, smažený rybí prsty, smažená slanina špikovaná smaženou slaninou a salám na pizze... v Japonsku žerou tuny masa a rybího připravovanýho v páře a 90,100 let je tam běžnej věk..

proto jsem si koupil parní hrnec Morphy Richards INTELLI STEAM 48780 pač chci být radši stoletým Japoncem než padesátiletým, mrtvým Mekáčem
Mick994

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, jako já když teď snižuji postupně sacharidy, tak dokážu natřískat i +300g bílkovin, a jako někdo mě už zakopává do hrobu ... tohle budou dva válečné tábory, a já si svůj zvolil , vědci ti dokážou udělat studi, kde ji za měsíc vyvratí a za další hned obnoví
Rostislaw

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

r@mbo napsal:
tak je to emerycká studie takže předpokládám emeryckého "masa" alá smažený čtvrtlibrák se sýrem, smažený KCF, dva twistry za cenu jednoho, smažený rybí prsty, smažená slanina špikovaná smaženou slaninou a salám na pizze... v Japonsku žerou tuny masa a rybího připravovanýho v páře a 90,100 let je tam běžnej věk..

proto jsem si koupil parní hrnec Morphy Richards INTELLI STEAM 48780 pač chci být radši stoletým Japoncem než padesátiletým, mrtvým Mekáčem

S těma Japoncema teda nevím, spíš to bude takové zobání než žeby si dali flák masa.
r@mbo

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 11:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

však mají nějaké ty tyčky, nebo hůlky.. no prostě se s tím nedá krájet hovězí steak na tři prsty.. třeba například takový Pai Mei žral jen rejži a rybí hlavy a jak byl dobrej
riker

PříspěvekZaslal: čt březen 06, 2014 11:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

rad bych upozornil ze se jednalo o korelacni , ne kontrolovanou studii.

korelacni studie dokaze odpovedet na otazku "vyskytuji se 2 jevy casto soucasne?", ale uz ne na otazku "zpusobuje jeden jev druhy?"
drlift_

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2014 6:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fangorn napsal:
Mimochodem, originální článek je k dispozici tady CLANEK- stačí si přečíst Summary a dozvíte se víc, než z těch novinek
Testovali poměrně hodně lidí (přes 6000), takže bych ty výsledky úplně do koše neházel. Na druhou stranu to byla populace jen nad 50 let a ten pozorovaný trend, tedy že do 66 let konzumace živočišných bílkovin zvyšuje rakovinu a nad 66 let naopak snižuje, je poměrně zvláštní a vůbec nic nevypovídá o tom, jak by to mohlo být pro lidi do 50 let. A zajímavé, že v Novinkách zmiňovaných více případů cukrovky u žroutů masa ve studii vůbec není - dokonce se tam přímo píše, že mezi cukrovkou (a kardiovask. nemocemi) a příjmem masa žádnou interakci nepozorovali...
No, je to zajímavé, ale na mě to moc nezapůsobilo, jdu si dát steak

Ja bych si spis tipnul, ze tu rakovinu nezpusobovaly bilkoviny jako takove, ale spis tuk, prepaleny olej, prip. dalsi veci ktere se do masa dostaly...
Darkkiller

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2014 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady je hezký shrnutí.

Btw ta studie by se měla jmenovat spíše "Vysoko-proteinová strava u lidí mezi 50-65 lety se špatným životním stylem a špatnými stravovacími návyky může být spojena s vyšším výskytem rakoviny."

http://examine.com/blog/high-protein-diets-linked-to-cancer-should-you-be-concerned/
karlwanhov

PříspěvekZaslal: pá březen 07, 2014 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cemu se divite dyt je davno znamo ze vysoke davky bilkovin dlouhodobe berou ve vetsine pripadu jatra a ledviny do sracek,, ne ted ani za rok ale treba za 30 let se to ve vetsine pripadu prokaze

viz tedka Thibaudeau

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Studie - bílkoviny Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: