|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
jim1282
|
Zaslal: st duben 02, 2014 9:41 pm Předmět: |
|
|
Sprejové sušení neovlivňuje biologickou hodnotu mléčných bílkovin. Lysin je tepelně citlivý a ztráty v mléku se pohybují od 3 do 10 % při sprejovém sušení a 5-40 % při bubnovém sušení.
Toto se uvádí v meteriálu VŠCHT - VÝROBA POTRAVIN A NUTRIČNÍ HODNOTA
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt duben 03, 2014 6:15 am Předmět: |
|
|
| jim1282 napsal: | Sprejové sušení neovlivňuje biologickou hodnotu mléčných bílkovin. Lysin je tepelně citlivý a ztráty v mléku se pohybují od 3 do 10 % při sprejovém sušení a 5-40 % při bubnovém sušení.
Toto se uvádí v meteriálu VŠCHT - VÝROBA POTRAVIN A NUTRIČNÍ HODNOTA | ...a teplota? Znám to jen z výroby léčiv, kde jsou teploty dost vysoko.
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: čt duben 03, 2014 8:28 am Předmět: |
|
|
Teplotu bohužel vůbec neuvádí.
|
|
| nahoru |
|
 |
c87

|
Zaslal: čt duben 03, 2014 9:30 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | jim1282 napsal: | Sprejové sušení neovlivňuje biologickou hodnotu mléčných bílkovin. Lysin je tepelně citlivý a ztráty v mléku se pohybují od 3 do 10 % při sprejovém sušení a 5-40 % při bubnovém sušení.
Toto se uvádí v meteriálu VŠCHT - VÝROBA POTRAVIN A NUTRIČNÍ HODNOTA | ...a teplota? Znám to jen z výroby léčiv, kde jsou teploty dost vysoko. |
pisem to hore, je to okolo 150 stupnov
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt duben 03, 2014 9:37 am Předmět: |
|
|
To by odpovídalo výrobě pevné lékové formy léčiv.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so duben 05, 2014 1:10 pm Předmět: Re: Smartlabs |
|
|
SYNTECH Matrix (čokoláda)
Ředil jsem 30g proteinu (1 vzorek) v 200ml vody.
chuť: plná, ne-přilíš sladká, méně než např. Ultra Speed 80), tzn. neměl by se přepít, já mám ale radši sladší a výraznější proteiny
stravitelnost: bezproblému
prašnost: trochu
konzistence: dost krémová, hutná
rozpustnost: v pořádku, jenom se mi zdá, že jsem v proteinu cítil malinkaté částečky něčeho (BCAA?), ale vůbec to nevadilo
pěnivost: minimální
Spokojenost, čisté složení, já osobně bych ho využíval před spaním nebo ve chvíli, kdy bych neměl možnost se normálně najíst, právě kvůli postupnému uvolňování bílkovin.
PS: ještě zkusím vanilku a doplním tuto minirecenzi. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
ondkor

|
Zaslal: po duben 07, 2014 2:43 pm Předmět: |
|
|
Jaký by jste doporučili univerzální protein do diety? Po tréninku, ke snídani i během dne třeba. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
JerryM
|
Zaslal: po duben 07, 2014 4:13 pm Předmět: Re: Smartlabs |
|
|
| TheCory napsal: | | Zdravím vespolek, nějaké zkušenosti s Hydrem od Smartlabsu? Mám na mysli traditional s DH32. Hydro od Extrifitu mi chutná, na ten Smartlabs jsem ale viděl pár nepříjemných reakcí. Může někdo porovnat? |
Kde jsi viděl ty nepříjemné reakce? Můžeš mi nějákou poslat? dík za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po duben 07, 2014 6:36 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
x46x
|
Zaslal: út duben 08, 2014 3:22 pm Předmět: |
|
|
Ahoj potřeboval bych nějaký univerzální protein hlavně ke snídani a po treninku, nevím jestli vzít Combat, Pharma Blend nebo WPC (CFM Whey 80) jaký z nich mi doporučíte? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út duben 08, 2014 3:35 pm Předmět: |
|
|
Pharma Blend po tréninku ne, ten je vhodný tak na noc nebo přes den, když déle člověk nic nejí. Podobný případ je i ten Combat, také je to směs více typů proteinů včetně dlouho se uvolňujícího kaseinu, tzn. po tréninku také ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út duben 08, 2014 6:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
P.Vac
|
Zaslal: út duben 08, 2014 7:28 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Proč není u Ultra Speed 80 Fair Poweru nějak výrazněji upozorněno na to, že je to nativní protein?
Na konci textu u složení.
https://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair-power.html
| citace: | | směs bílkovin (50 % instantní syrovátkový nativní CFM mikrofiltrovaný proteinový koncentrát, 30 % instantní syrovátkový nativní CFM mikrofiltrovaný proteinový izolát, 20 % instantní syrovátkový enzymaticky štěpený hydrolyzovaný proteinový koncentrát se stupněm hydrolýzy DH32), kakao odtučněné, guarová guma, čokoládové aroma, steviol-glykosidy (sladidlo z rostliny stévie - přírodního původu), sukralóza (sladidlo) |
Pokud to teda je pravda, protože přímo na stránkách Survivalu to tam napsaný není a ani na jednom dalším webu taky ne.
Pokud to pravda je, tak z mýho pohledu je celkem velká chyba, že na to není kladen důraz při reklamě. Mně osobně by to třeba "opticky" snížilo cenu výrobku daleko víc, než zdůrazňování CFM metody.... | | Ronnie napsal: | Chyba v popisku to není, že je v tom produktu použitý WPC i WPI nativní, jsem ověřoval přímo u výrobce suroviny a nade vší pochyby tomu tak je.
Jinak ale k tomu, co je tu psáno výše, bych potřeboval konzultaci od Pavla Provázka, ale ten je na Zélandu s Petrem a aktuálně trochu nedostupný. |
Rád bych se vrátil k Ultra speed 80. Bylo by možné zjistit obsach bílkovinných frakcí? (beta laktoglobulin, atd, tak jak to má teď extrifit ve složení) Třeba i jen u použitých surovin? Ty dají vypovídající hodnotu a zákazníky by to mohlo zajímat.. alespoň mě to zajímá Neprezentovat to extrifit, tak ani nevím, že něco takového existuje a že to je velký plus, známka kvality.
Díky, snad neprudím
|
|
| nahoru |
|
 |
Slamak
|
Zaslal: út duben 08, 2014 9:29 pm Předmět: |
|
|
Zdravim. Aky mate nazor na sojovy protein? Splni to čo aj ine proteíny? Je tam dosť nízka cena tak rozmýšlam ze by som si ho kúpil. 1kg za nejakých 6eur :) Dik za odpovede
|
|
| nahoru |
|
 |
Drvostep
|
Zaslal: út duben 08, 2014 9:46 pm Předmět: |
|
|
Rád bych se vrátil k Ultra speed 80. Bylo by možné zjistit obsach bílkovinných frakcí? (beta laktoglobulin, atd, tak jak to má teď extrifit ve složení) Třeba i jen u použitých surovin? Ty dají vypovídající hodnotu a zákazníky by to mohlo zajímat.. alespoň mě to zajímá  Neprezentovat to extrifit, tak ani nevím, že něco takového existuje a že to je velký plus, známka kvality.
Díky, snad neprudím  [/quote]
To neděláš dobře Jaromíre,že strkáš ty vypálený sirky zpět do krabičky...to se ti jednou vymstí
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|