PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 551, 552, 553 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
jim1282

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sprejové sušení neovlivňuje biologickou hodnotu mléčných bílkovin. Lysin je tepelně citlivý a ztráty v mléku se pohybují od 3 do 10 % při sprejovém sušení a 5-40 % při bubnovém sušení.

Toto se uvádí v meteriálu VŠCHT - VÝROBA POTRAVIN A NUTRIČNÍ HODNOTA
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt duben 03, 2014 6:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jim1282 napsal:
Sprejové sušení neovlivňuje biologickou hodnotu mléčných bílkovin. Lysin je tepelně citlivý a ztráty v mléku se pohybují od 3 do 10 % při sprejovém sušení a 5-40 % při bubnovém sušení.

...a teplota? Znám to jen z výroby léčiv, kde jsou teploty dost vysoko.
jim1282

PříspěvekZaslal: čt duben 03, 2014 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teplotu bohužel vůbec neuvádí.
c87

PříspěvekZaslal: čt duben 03, 2014 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
jim1282 napsal:

...a teplota? Znám to jen z výroby léčiv, kde jsou teploty dost vysoko.

pisem to hore, je to okolo 150 stupnov
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt duben 03, 2014 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To by odpovídalo výrobě pevné lékové formy léčiv.
Frozz.

PříspěvekZaslal: so duben 05, 2014 1:10 pm    Předmět: Re: Smartlabs Odpovědět s citátem

SYNTECH Matrix (čokoláda)

Ředil jsem 30g proteinu (1 vzorek) v 200ml vody.

chuť: plná, ne-přilíš sladká, méně než např. Ultra Speed 80), tzn. neměl by se přepít, já mám ale radši sladší a výraznější proteiny
stravitelnost: bezproblému
prašnost: trochu
konzistence: dost krémová, hutná
rozpustnost: v pořádku, jenom se mi zdá, že jsem v proteinu cítil malinkaté částečky něčeho (BCAA?), ale vůbec to nevadilo
pěnivost: minimální

Spokojenost, čisté složení, já osobně bych ho využíval před spaním nebo ve chvíli, kdy bych neměl možnost se normálně najíst, právě kvůli postupnému uvolňování bílkovin.

PS: ještě zkusím vanilku a doplním tuto minirecenzi.
ondkor

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaký by jste doporučili univerzální protein do diety? Po tréninku, ke snídani i během dne třeba. Díky
JerryM

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 4:13 pm    Předmět: Re: Smartlabs Odpovědět s citátem

TheCory napsal:
Zdravím vespolek, nějaké zkušenosti s Hydrem od Smartlabsu? Mám na mysli traditional s DH32. Hydro od Extrifitu mi chutná, na ten Smartlabs jsem ale viděl pár nepříjemných reakcí. Může někdo porovnat?

Kde jsi viděl ty nepříjemné reakce? Můžeš mi nějákou poslat? dík za odpověď
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ondkor napsal:
Jaký by jste doporučili univerzální protein do diety? Po tréninku, ke snídani i během dne třeba. Díky

Pokud chceš s extra malým podílem sacharidů, pak nějaký čistý izolát:
https://obchod.ronnie.cz/s-2196-professional-cfm-iso-90.html
https://obchod.ronnie.cz/s-5141-compress-iso-whey-90.html

A pokud Tě pár jednotek gramů sacharidů nezabije, tak třeba něco takového:
https://obchod.ronnie.cz/s-3768-whey-core-100.html
https://obchod.ronnie.cz/s-3693-cfm-instant-whey-80.html

Případně pokud chceš dát peněz více a zlepšit ten protein v rychlosti vstřebání (což se hodí třeba po tom tréninku), pak třeba toto:
https://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair-power.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
x46x

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2014 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj potřeboval bych nějaký univerzální protein hlavně ke snídani a po treninku, nevím jestli vzít Combat, Pharma Blend nebo WPC (CFM Whey 80) jaký z nich mi doporučíte? Díky
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2014 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pharma Blend po tréninku ne, ten je vhodný tak na noc nebo přes den, když déle člověk nic nejí. Podobný případ je i ten Combat, také je to směs více typů proteinů včetně dlouho se uvolňujícího kaseinu, tzn. po tréninku také ne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2014 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

P.Vac

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2014 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Proč není u Ultra Speed 80 Fair Poweru nějak výrazněji upozorněno na to, že je to nativní protein?
Na konci textu u složení.
https://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair-power.html
citace:
směs bílkovin (50 % instantní syrovátkový nativní CFM mikrofiltrovaný proteinový koncentrát, 30 % instantní syrovátkový nativní CFM mikrofiltrovaný proteinový izolát, 20 % instantní syrovátkový enzymaticky štěpený hydrolyzovaný proteinový koncentrát se stupněm hydrolýzy DH32), kakao odtučněné, guarová guma, čokoládové aroma, steviol-glykosidy (sladidlo z rostliny stévie - přírodního původu), sukralóza (sladidlo)

Pokud to teda je pravda, protože přímo na stránkách Survivalu to tam napsaný není a ani na jednom dalším webu taky ne.
Pokud to pravda je, tak z mýho pohledu je celkem velká chyba, že na to není kladen důraz při reklamě. Mně osobně by to třeba "opticky" snížilo cenu výrobku daleko víc, než zdůrazňování CFM metody....
Ronnie napsal:
Chyba v popisku to není, že je v tom produktu použitý WPC i WPI nativní, jsem ověřoval přímo u výrobce suroviny a nade vší pochyby tomu tak je.
Jinak ale k tomu, co je tu psáno výše, bych potřeboval konzultaci od Pavla Provázka, ale ten je na Zélandu s Petrem a aktuálně trochu nedostupný.

Rád bych se vrátil k Ultra speed 80. Bylo by možné zjistit obsach bílkovinných frakcí? (beta laktoglobulin, atd, tak jak to má teď extrifit ve složení) Třeba i jen u použitých surovin? Ty dají vypovídající hodnotu a zákazníky by to mohlo zajímat.. alespoň mě to zajímá Neprezentovat to extrifit, tak ani nevím, že něco takového existuje a že to je velký plus, známka kvality.
Díky, snad neprudím
Slamak

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2014 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim. Aky mate nazor na sojovy protein? Splni to čo aj ine proteíny? Je tam dosť nízka cena tak rozmýšlam ze by som si ho kúpil. 1kg za nejakých 6eur :) Dik za odpovede
Drvostep

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2014 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rád bych se vrátil k Ultra speed 80. Bylo by možné zjistit obsach bílkovinných frakcí? (beta laktoglobulin, atd, tak jak to má teď extrifit ve složení) Třeba i jen u použitých surovin? Ty dají vypovídající hodnotu a zákazníky by to mohlo zajímat.. alespoň mě to zajímá Neprezentovat to extrifit, tak ani nevím, že něco takového existuje a že to je velký plus, známka kvality.
Díky, snad neprudím [/quote]
To neděláš dobře Jaromíre,že strkáš ty vypálený sirky zpět do krabičky...to se ti jednou vymstí

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 551, 552, 553 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: