|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Saphenus
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cored
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út duben 08, 2014 3:35 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: út duben 08, 2014 6:06 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | http://zpravy.idnes.cz/cesko-amnesty-international-romove-db4-/zahranicni.aspx?c=A140408_145521_zahranicni_aha to je vtipné, zase organizace plná idiotů ... |
Dneska o noční jsem podobný nechutně rasistický případ řešil. Bohužel jsem byl nucen dát pouta ubohému příslušníku nepochopeného etnika..rvalo mi to srdce, obzvlášť, když jsme u něj při pohlídce našli "buchnu" (jehlu...), takže je jasný, že tenhle ubožák byl okolnostmi, nezaměstnaností a rasistickou společností dohnán k drogám. A také ke krádeži a představte si, jeden svědek, takovej hnusnej bílej rasista, rozmazlenej tím, že měl za sebou 12 hodinovou šichtu, aby mohl živit svou rodinu, si dovolil toho nebožáka zadržet do našeho příjezdu.
Kam tohle všechno povede fakt nevím, ale moc optimismu ve mě nezůstává. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: út duben 08, 2014 7:21 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Musím říct, že od počáteční nedůvěry a přiznám se i opovržením k práci policistů se můj pohled mění a musím říct, že mají můj obdiv. Já bych to dělat nemohl-resp. asi bych byl brzy mimo službu. |
Problém je, že opravdu výrazně narůstá běžná pouliční kiminalita. Důvody jsou ekonomický, sociální, právní atd. Takže tady začíná docházet k situaci, která už byla kdysi např. v USA, JAR, Brazílii apod: kde selhává stát a právo, tam začnou policajti brát zákon do svých rukou...jezdit každý týden na ta samý pašíky opravdu není nic motivujícího. Bojím se, že budou přibývat případy policejní brutality, různý odborníci s titulama a humanisti budou řvát a žádat přísný potrestání, ale jenom do tý doby, než někoho z jejich rodiny multikulturně obohatí nějakej feťák nebo Cikán.
Obyčejný lidi (zprofanovanej termín, já vím) nejvíc trápí právě pouliční kriminalita. Přes den jsou v práci a po náměstích a parcích se na sluníčku vyvalujou..víme, kdo. Odpoledne vezme táta děti do parku a tam na něj pokřikujou ty samý. Důchodci nás zastavujou na ulicích a stěžujou si na party opilců, feťáků a Cikánů. A my, policajti, si za vlastní peníze kupujeme taktický rukavice, který nepropíchne jehla a neprořízně nůž, protože dneska někoho prohledávat je o zdraví...
Asi už jsem vyhořelej, ale nějak mě to poslední dobou zmáhá. Poslední čeho bych se chtěl dožít bude to, že u sebe budu nosit pistoli i v civilu a moje děti budu sledovat GPSkou. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: út duben 08, 2014 7:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út duben 08, 2014 7:50 pm Předmět: |
|
|
...no, v každé skupině se najde vždy černá ovce. Určitě je tu hodně policistů, kteří jsou spíše pro ostudu, ale určitě tu statisticky musí být i ti "dobří".
Ono, když mi nějaký fe%ták vymlátil okno u auta (bratru v citroen servisu za 20 000 Kč) a řekne mi, že jsou v Porubě na takové případy tři, tak je to otřesné. Poruba má cca 80000 obyvatel a jsou tu na podobné případy tři lidé? Z toho jeden sedí v kanclu a dva jsou venku?
Klidu nepřidá ani to, že Ti sdělí, že si máš přeparkovat na jejich vyhrazená parkovací místa (kde vlastně nesmíš stát, když je tam napsáno vyhrazeno policii ČR) s tím, že mimo kamery Ti to nechají romové na špalcích...v lepším případě.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út duben 08, 2014 7:55 pm Předmět: |
|
|
Asi by to chtělo oživit praktiky STB nebo Gestapa.... nebo jak v USA, napřed ztlouct a pak se ptát.
A co teprve chudáci, co dělají ostrahu v obchodech? Ti nemají nic na obranu a pomalu ani pravomoce k něčemu.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út duben 08, 2014 8:28 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | Asi by to chtělo oživit praktiky STB nebo Gestapa.... nebo jak v USA, napřed ztlouct a pak se ptát.
A co teprve chudáci, co dělají ostrahu v obchodech? Ti nemají nic na obranu a pomalu ani pravomoce k něčemu. |
Já bych ti pár měsíců v takových 50.letech přál, když byla StB ještě v plné síle a přitom dostatečně mladá a akční. Vidělo by se, jak moc by ti to chybělo. Mně stačila ty "osmdesátky" (před nima jsem byl moc mladej aby mi to hlava brala), kdy to už vlastně byla jen taková nuda. A ty máš nějaké zkušenosti s policisty v USA? Osobní a zcela konkrétní?
Ostraha v obchodech má pravomoci zcela dostatečné ... pokud tedy umí číst a je schopna si zjistit jaká jsou přesně její práva.
Jinak slušní policisté bezpochyby jsou .... sám jsem občas nějakého potkal. Na druhou stranu je třeba také říci, že zmrdů v uniformě jsem potkal o dost víc. Také nemám problém přiznat, že i těch hajzlů nebylo nějak jooo moc. Nejvíce převažujícím typem je takový, který sice není žádná vyložená svině, ale tak je mu vše nějak jedno a má to na háku, prostě udělá co mu řeknou, protože chce prémie a klid, a že jsou to občas neskutečné hovadiny a buzerace, to neřeší. Jenže platit si z daní tohle ... to fakt není důvod k radosti. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út duben 08, 2014 8:46 pm Předmět: |
|
|
yggu...tos nepopsal jen policistu ale i prakticky průměrného zaměstnance, člověka...co já vím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út duben 08, 2014 9:11 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út duben 08, 2014 9:16 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | yggu...tos nepopsal jen policistu ale i prakticky průměrného zaměstnance, člověka...co já vím. |
V mnoha případech ano .... jsou tam ale dva zcela zásadní rozdíly. Průměrný zaměstnanec nemá ze zákona víc než mnoho možností mě buzerovat a obtěžovat a komplikovat mi život, a průměrný zaměstnanec nemusí být nutně placen z mých daní. Jistě, jsou případy, kdy je do jisté míry naplněno jedno nebo/a druhé, ale u policistů je naplněno oboje, a to v nejvyšší míře. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|