Pretrenovani

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pretrenovani  Úvodní stránka -> Trénink -> Pretrenovani
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
19losos94

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2014 7:11 pm    Předmět: Pretrenovani Odpovědět s citátem

Čus. Možna hloupa otázka no musím se zeptat. Jak se prejevuje pretrenováni? V posledni dobe trenuju dost intenzívne a už nekolik dnu citilm menší bolest u ramena. Pri cviceni ani ne, jen nekdy pri bezných vecech. Dík za rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: ne duben 13, 2014 9:39 pm    Předmět: Re: Pretrenovani Odpovědět s citátem

19losos94 napsal:
Čus. Možna hloupa otázka no musím se zeptat. Jak se prejevuje pretrenováni? V posledni dobe trenuju dost intenzívne a už nekolik dnu citilm menší bolest u ramena. Pri cviceni ani ne, jen nekdy pri bezných vecech. Dík za rady.

To není přetrénování. Přetrénování lze zjednodušeně definovat jako celkovou únavu. Přetrénovat se dá, ale není to až tak jednoduché.

Pokud tě bolí rameno, máš v něm něco poškozeného. Záleží na tom co a kde tě bolí a jakého druhu je ta bolest. Při jakých pohybech tě to bolí?. Může to být bolest ve svalu, v kloubu, může být ostrá, tupá, může tě to bolet při zvedání, rotaci, prudkých pohybe, ... . Může to být jen namožený nějaký sval, může to být poškozený kloub. Rozsah možností je takový, že nelze po internetu řici. Takže jako obvykle, pokud si myslíš že by mohlo jít o vážnější poškození, jediný kdo to může potvrdit/vyvrátit je doktor. Můžeš tu zkusit lépe popsat jak tě to bolí, ale je otázka jakou radu můžeš po internetu dostat. Nicméně, za zkoušku nic nedáš.
Slamak

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 5:30 am    Předmět: Re: Pretrenovani Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
19losos94 napsal:

To není přetrénování. Přetrénování lze zjednodušeně definovat jako celkovou únavu. Přetrénovat se dá, ale není to až tak jednoduché.

Pokud tě bolí rameno, máš v něm něco poškozeného. Záleží na tom co a kde tě bolí a jakého druhu je ta bolest. Při jakých pohybech tě to bolí?. Může to být bolest ve svalu, v kloubu, může být ostrá, tupá, může tě to bolet při zvedání, rotaci, prudkých pohybe, ... . Může to být jen namožený nějaký sval, může to být poškozený kloub. Rozsah možností je takový, že nelze po internetu řici. Takže jako obvykle, pokud si myslíš že by mohlo jít o vážnější poškození, jediný kdo to může potvrdit/vyvrátit je doktor. Můžeš tu zkusit lépe popsat jak tě to bolí, ale je otázka jakou radu můžeš po internetu dostat. Nicméně, za zkoušku nic nedáš.

Citim to jen nekdy ale vecsinou kdyz tak pri upazovani jen tak naprazdno. Nebo kdyz dlho drzim predpazenu ruku. Nevim jestli mi to delalo i predtym a jestli to s tim vubec suvisi ale obcas mi preskakuje v ramene.
MikTek

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče přetrénování, je tu asi 50 článků a topiců jak na foru tak na main stránce, když budeš pozorně číst a hledat tak se dozvíš vše co potřebuješ a dokonce i to co se týká tvého problému, který nejspíš nebude přetrénováním, ale špatnou technikou (pravděpodobně u benche) či špatně seskládaným tréninkem.

Neber to jako rejpání, spíš radu :)
Mablung

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 5:43 pm    Předmět: Re: Pretrenovani Odpovědět s citátem

[quote="Slamak"]
Mablung napsal:
19losos94 napsal:

Citim to jen nekdy ale vecsinou kdyz tak pri upazovani jen tak naprazdno. Nebo kdyz dlho drzim predpazenu ruku. Nevim jestli mi to delalo i predtym a jestli to s tim vubec suvisi ale obcas mi preskakuje v ramene.

Myslím že budeš potřebovat pomoc trenéra a nebo fyzioterapeuta. Máš asi namožený nějaký úpon, ale to je jen čirý odhad. Pokud ti přeskakuje rameno, může to být blbou technikou cviků, může to být špatným postavením těla, může to být funkční problém. Takhle po netu se dozvíš prd.
Olafekk

PříspěvekZaslal: po duben 14, 2014 10:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CT Fletcher by ti řekl jestli si přetrénovaný
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2014 1:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zase bycj to zbytecne nedramatizoval, pokud se nejdena o vyloze o ostrou bolest, ktere mu znemoznuje veskere bezne cinnosti. Takovych bolistek jsem mel a mam nescetne, casto mne zlobi at uz leve nebo prave rameno ci lokty a vetsinou je to jen z pretizeni, pokud dane partii a nebo celkove telu nedavam dostatecne odpocinku. Nedavno jsem cvicil hodne treninku v rade za sebou , krome toho , ze jsem si na par dni totalne rozsekal CNS, tak mne ke konci z niceho nic zacalo bolet prave rameno a to tak, ze jsem pry v noci doslova rval bolesti a prakticky jsem si nebyl schopnej ani sundat triko. behem treninku nic, ale zacalo to az dalsi den nekdy hadam poledne. Nechal jsem tomu 1-2 dny odpocnek a po bolesti ani pamatky. Takze jak rikam, muze to byt klidne jen nejake pretizeni urcite casti ramena, slacha, nejaka drobna svalova trhlina a ja nevim co jeste )amozrejme to ale muze byt i nejaky vaznejsi problem, to nevylucuji). Dal bych tomu chvili oraz , nerikam uplne necvicit, ale cvicit jen cviky, kde te to neboli a celkove trochu snizit zatizeni a uvidis. Pokud bolest nebude ustupoat nebo se bude dokonce zhorsovat , zacal bych to resit dal, ale na 90% se vsad, ze to prejde samo, jen je potreba nechat to chvili v klidu
Mablung

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2014 7:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
zase bycj to zbytecne nedramatizoval, pokud se nejdena o vyloze o ostrou bolest, ktere mu znemoznuje veskere bezne cinnosti. Takovych bolistek jsem mel a mam nescetne, casto mne zlobi at uz leve nebo prave rameno ci lokty a vetsinou je to jen z pretizeni, pokud dane partii a nebo celkove telu nedavam dostatecne odpocinku. Nedavno jsem cvicil hodne treninku v rade za sebou , krome toho , ze jsem si na par dni totalne rozsekal CNS, tak mne ke konci z niceho nic zacalo bolet prave rameno a to tak, ze jsem pry v noci doslova rval bolesti a prakticky jsem si nebyl schopnej ani sundat triko. behem treninku nic, ale zacalo to az dalsi den nekdy hadam poledne. Nechal jsem tomu 1-2 dny odpocnek a po bolesti ani pamatky. Takze jak rikam, muze to byt klidne jen nejake pretizeni urcite casti ramena, slacha, nejaka drobna svalova trhlina a ja nevim co jeste )amozrejme to ale muze byt i nejaky vaznejsi problem, to nevylucuji). Dal bych tomu chvili oraz , nerikam uplne necvicit, ale cvicit jen cviky, kde te to neboli a celkove trochu snizit zatizeni a uvidis. Pokud bolest nebude ustupoat nebo se bude dokonce zhorsovat , zacal bych to resit dal, ale na 90% se vsad, ze to prejde samo, jen je potreba nechat to chvili v klidu

Co se té bolesti týče, tak asi jo. Ale pokud mu přeskakuje rameno, může být něco špatně a vůbec mu neuškodí, když se někdo podívá na to jak cvičí a drží tělo.
MikTek

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2014 8:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Draper napsal:

Co se té bolesti týče, tak asi jo. Ale pokud mu přeskakuje rameno, může být něco špatně a vůbec mu neuškodí, když se někdo podívá na to jak cvičí a drží tělo.

K tomu přeskakování...šlachy přeskakují docela běžně a to především pokud nevěnuješ dostatečnou pozornost protažení a rozcvičení...ale i po řádné přípravě na trénink můžou šlachy skákat přes kloub, záleží jak se na tobě vyřádí příroda...mě odjakživa přeskakuje na šlacha na zadní části kolene (zevní vaz kolene) při dřepech a bolestivé to není, pokud to však doprovází ostrá bolest, je to práce pro ortopeda a ne na diskusní forum
Mablung

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2014 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MikTek napsal:

K tomu přeskakování...šlachy přeskakují docela běžně a to především pokud nevěnuješ dostatečnou pozornost protažení a rozcvičení...ale i po řádné přípravě na trénink můžou šlachy skákat přes kloub, záleží jak se na tobě vyřádí příroda...mě odjakživa přeskakuje na šlacha na zadní části kolene (zevní vaz kolene) při dřepech a bolestivé to není, pokud to však doprovází ostrá bolest, je to práce pro ortopeda a ne na diskusní forum

Mě při správných bicepsových zdvizích přeskakuje šlacha v rameni. Takže je musím kapku šidit, když je cvičím. Konzultoval jsem to jak s fyzioterapeutem, tak ortopedem. Oba se shodli, že kdybych na to kašlal a cvičil s přeskakující, říkám si o zánět či o něco horšího.
MikTek

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2014 10:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No vidíš to, takže krotíš váhy nebo používáš fixaci?
Já jsem začal žrát ve velkyn výtažky ze žraloků apod. a problém za 3 měsíce zmizel

Pokud cvičíš delší dobu tak to vážně chce podpořit vazy,klouby vitamínem C, kolagenem, chondroitinem a glukosamin jinak si o ten zánět řikáš at Ti něco přeskakuje nebo ne.
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2014 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MikTek napsal:
No vidíš to, takže krotíš váhy nebo používáš fixaci?
Já jsem začal žrát ve velkyn výtažky ze žraloků apod. a problém za 3 měsíce zmizel

Pokud cvičíš delší dobu tak to vážně chce podpořit vazy,klouby vitamínem C, kolagenem, chondroitinem a glukosamin jinak si o ten zánět řikáš at Ti něco přeskakuje nebo ne.

Cvičím v pohybu který přeskakování nezpůsobuje. Biceps tam tak necítím, ale zdraví je přednější.
Kloubní výživu bohužel potřebuju kvůli kyčlím.
Pokud ti šlacha v kloubu o něco drhne, říkáš si o zánět ať dlabeš kloubní výživu či ne.
MikTek

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2014 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedrhne, přejíždí po kloubu / uložení, klouže, nedře :)

O mě se neboj, já o své zdraví dbám na 110%, jsem záchranář

I když je pravda, že se říká, že kovářova kobyla chodí bosa...platí to jen někde
prime

PříspěvekZaslal: čt duben 17, 2014 3:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
CT Fletcher by ti řekl jestli si přetrénovaný

lazy ass niggas :D
vaca96

PříspěvekZaslal: pá duben 18, 2014 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pretrenovani neexistuje

Rychle na stránku: