|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:23 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | deadlift: děláš jak kdyby šlo o život . Na maturitu máš 3 pokusy. | Nedělám jako by šlo o život. Někdo na vysokoškoláky holt makat musí.
Úroveň maturity je docela slabá (mám gymnazistku doma-vidím co umí a neumí). Neříkám, že to musí být zajedna, ale pětka je taky docela umění.
Diamond...věřím, žes to zvládnul.
Reiben. V životě je pár důležitějších dnů než těch jiných a pro mě to byla např. maturita, příjmačky na vš, státnice, narození dcery. Každý to máme jinak. Myslím, že nenaučit se dostatečně na maturu svědčí o tom, že má člověk priority jinde - obzvláš%t když místo učení čučí tady na foru....no offense Diamonde .
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:26 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Reiben napsal: | deadlift: děláš jak kdyby šlo o život . Na maturitu máš 3 pokusy. | Nedělám jako by šlo o život. Někdo na vysokoškoláky holt makat musí.
Úroveň maturity je docela slabá (mám gymnazistku doma-vidím co umí a neumí). Neříkám, že to musí být zajedna, ale pětka je taky docela umění.
Diamond...věřím, žes to zvládnul.
Reiben. V životě je pár důležitějších dnů než těch jiných a pro mě to byla např. maturita, příjmačky na vš, státnice, narození dcery. Každý to máme jinak. Myslím, že nenaučit se dostatečně na maturu svědčí o tom, že má člověk priority jinde - obzvláš%t když místo učení čučí tady na foru....no offense Diamonde . |
Od úterka se fakt začnu učit - přísahám Ne vážně - dokud tu pětku nedostanu, tak asi prostě na maturitu budu pohlížet jako na něco "ne tak složitého abych to nezvládl". Trochu bych to srovnal - "Dokud nedostane přes hubu, bude si pořád dovolovat"
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:34 pm Předmět: |
|
|
Nejsem příznivcem toho, že si na sebe člověk vytváří přehnaný tlak a strestuje se mnohdy kvůli věcem, který jsou zbytečný (nač je mi jednička?). Já se na tu angličtinu podíval cestou vlakem do školy a zbytek vědomostí jsem čerpal z toho, co jsem už měl v hlavě. Napsal jsem to myslím si uspokojivě, takže sám se sebou jsem spokojenej. Kdyby přeci jenom se stalo, že mi to soudruzi z cermatu neuznaj, tak svět se nezboří. V září je taky možnost. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:35 pm Předmět: |
|
|
Asi tak:o)
...ale fakt děcka - učte se. Vždy když jdu s tou svojí dcerou gymnazistkou do obchodu jí říkám - uč se...pokud se nebudeš učit, tak vyděláš za měsíc tak 3x víc než je cena tohoto nákupu a to nemáš zaplacený byt, inkaso...nic jsi nejedla a na oblečení taky zapomeň. Nemluvím o moři v létě a Alpách v zimě (a nějakém roadtripu po USA apod.) - to je prostě sešup tím méně příjemným směrem. Sice je to motivace naprd - ale negativní motivace, taky motivace.
Netvrdím, že každý musí mít maturu nebo vš, ale měl by být v něčem dobrý - umět dobře své řemeslo.
Tak - už jsem si tu zakafral a můžu jít sledovat ordinaci v růžové zahradě (pokud to ještě hraje:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:36 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | | Nejsem příznivcem toho, že si na sebe člověk vytváří přehnaný tlak a strestuje se mnohdy kvůli věcem, který jsou zbytečný (nač je mi jednička?). Já se na tu angličtinu podíval cestou vlakem do školy a zbytek vědomostí jsem čerpal z toho, co jsem už měl v hlavě. Napsal jsem to myslím si uspokojivě, takže sám se sebou jsem spokojenej. Kdyby přeci jenom se stalo, že mi to soudruzi z cermatu neuznaj, tak svět se nezboří. V září je taky možnost. |
Jaký tlak? Co je za tlak se naučit tak jak máš? tlaky teprve v živoě přijdou - matura není žádný tlak...jedničko:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:37 pm Předmět: |
|
|
Já se teda učím pilně na všechny zkoušky apod :)) pak když se to posere, tak si řeknu, že jsem tomu dal maximum, jen to nesedlo a jdu na druhej termín ... ale abych se na důležitou zkoušku, která mi může posrat život podíval ve vlaku s tím, že kdyžtak v září, to vyžaduje dost velký umění bejt pankáč a mít to na háku  (možná tak se dělej ti úspěšní od neúspěšnejch?  ) .... no stress ... však když to nevyjde s vejškou a dobrou prací, tak na pracáku je taky fajn, když zajdeš párkrát do solárka _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:39 pm Předmět: |
|
|
Maturita je podle mě úplná kravina a nesmysl. 6 (4) let shrnutých do jednoho odpoledne? No jasně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:39 pm Předmět: |
|
|
A k čemu mi to je "naučit se tak jak mám"? Změní nějak můj život jestli budu mít na vysvědčení za 1 nebo za 3? _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:41 pm Předmět: |
|
|
Ono 90% předmětů ve škole je úplně o hovně a v životě k ničemu, ale oddělí to ty, co si uměj určit pracovní priority od těch, co se na to prostě vyserou, protože to prostě nemá cenu :) ... v práci to je obdobný, jsou prostě činnosti, který se musej udělat, i když tě nikam neposunou, ale když se na ně vysereš, tak nasereš šéfa...zákazníky...kolegy...kohokoliv :) ... škola je tková příprava na to umět si určit priority, mít zodpovědnost, umět se k něčemu donutit a něco si odepřít :) ... ale to tu stejně asi nevysvětlím :D
Edit: plus pak tu jsou zbylý předměty potřebný k výkonu profese - anatomie...chirurgie u doktorů... statika a dynamika u stavitelů apod :D ... je to vše jen o přístupu :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:44 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | | A k čemu mi to je "naučit se tak jak mám"? Změní nějak můj život jestli budu mít na vysvědčení za 1 nebo za 3? |
Spíš 1 nebo za 4
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:45 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | | A k čemu mi to je "naučit se tak jak mám"? Změní nějak můj život jestli budu mít na vysvědčení za 1 nebo za 3? | Ty to nechápeš. Změní to Tvůj život tu maturu mít nebo ji nemít. Nejsem příznivcem lemplovství s tím , že bych mohl umět a ušolíchám to na čtyřku. Jasně-někdo prostě maká a na lepší známku to není-to je jiná věc.
Důležité je tu maturu dát a alespoň j bych byl pod tlakem z toho, že to možná nemám mnohem víc než z toho být pod tlakem se něco učit. Každý to máme jinak. Někomu stačí být průměrný...někdo by dal cokoliv za to být průměrný...a jiný považuje průměrnost za prohru. Každý si najde to svoje.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:46 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | deadlift: děláš jak kdyby šlo o život . Na maturitu máš 3 pokusy. |
Přesně tak. A nemyslím si, že lidé co nemají vysokou školu jsou nějaká spodina nebo tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:47 pm Předmět: |
|
|
| prochm napsal: | | Reiben napsal: | deadlift: děláš jak kdyby šlo o život . Na maturitu máš 3 pokusy. |
Přesně tak. A nemyslím si, že lidé co nemají vysokou školu jsou nějaká spodina nebo tak. |
Dobře děláš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:52 pm Předmět: |
|
|
Já taky neřekl, že vejška je průkaz do velkýho světa ... ale člověk s přístupem že "hm, dobrý, zejtra maturita, mrknu ve vlaku na anglinu a když to nevyjde, tak holt půjdu v září, ono se to neposere" ... myslím, že už to svědčí o celkovým přístupu :) ... ale nebudu si tu hrát na Cymickýho a dělat rozbory osobnosti :)) ... taky umím bejt línej a srát na všechno, jen to chce umět zapnout ve správnou chvíli :) (třeba před maturou) - jestli chtěl jít na nějakou lepší vejšku, tak mu matura v září dost možná zavře dveře... ale nebudu tu nikoho stresovat, taky nejsem žádnej šprt a jsem otrávenej se učit, ale vím, že to je pro dobrou věc, tak se prostě učím :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 7:54 pm Předmět: |
|
|
Taaak-ty první dva řádky příspěvku nademnou. Osobně bych nepřijal do firmy někoho s tímto přístupem. Můj šéf nevěří na HR oddělení a vybírá si lidi sám. Říkal mi, že projde tak 1%.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|