|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 11:20 am Předmět: |
|
|
Tak ono najít chyby lze na úplně všem :) ja cvičím pro radost a pro sebe...jak cvičej lidi v posilce - klidně ať cvičej mrtvej tah v lodičkách a stojej u toho na jedný noze.... To je mi jedno....Přijde mi trochu už klišé veta "kdyz se podívám u nás v posilce, tak lidi se správnou technikou bych spočítal na jedný ruce" - tim nijak neutocim na petku...
Pokud bych chtěl dělal instruktora čehokoliv, je jasný ze budu muset projít kurzem a naučit se techniku do posledního detailu... Ale na moje cvičeni žádnej kurz nepotrebuju a myslim ze odvedu taky kus práce i kdyz technika nebude 100% precizní (zajímalo by me kolik lidi s cejchem z kurzu ma pak tu techniku opravdu bez chyby)....
Je to proste zfanatizovaný, připomíná mi to ty hlášky na webu TRX - jenom a pouze s originálním TRX jste schopni odcvičit plnohodnotný trenink a nejlépe po návštěvě našeho semináře ( to, že úplně stejně kvalitně odcvicíte i na homemade TRX za 500 a po shlédnutí videí na YT uz neřešej )....
To samý běh - týpek se špatnou technikou očividně nemá zlou fyzičku kdyz odběhl maraton.... Jestli není jeho cílem 100% technika, ale treba zvýšit fyzičku a uběhnout maraton, čert vem jestli běhá přes špičku a nenaslapuje příliš zprudka....
Ať si kazdej zdokonaluje svoje xp jak chce....ať si nekdo chodí do kurzů jak chce, ale proboha nedělejte z KB démona kterej je zvládnutelné pouze po absolvování kurzu XYZ :)
Když je člověk nemehlo, dokáže se zramovat i po absolvování kurzu :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PetkaB

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 11:38 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Tak ono najít chyby lze na úplně všem :) ja cvičím pro radost a pro sebe...jak cvičej lidi v posilce - klidně ať cvičej mrtvej tah v lodičkách a stojej u toho na jedný noze.... To je mi jedno....Přijde mi trochu už klišé veta "kdyz se podívám u nás v posilce, tak lidi se správnou technikou bych spočítal na jedný ruce" - tim nijak neutocim na petku...
Pokud bych chtěl dělal instruktora čehokoliv, je jasný ze budu muset projít kurzem a naučit se techniku do posledního detailu... Ale na moje cvičeni žádnej kurz nepotrebuju a myslim ze odvedu taky kus práce i kdyz technika nebude 100% precizní (zajímalo by me kolik lidi s cejchem z kurzu ma pak tu techniku opravdu bez chyby)....
Je to proste zfanatizovaný, připomíná mi to ty hlášky na webu TRX - jenom a pouze s originálním TRX jste schopni odcvičit plnohodnotný trenink a nejlépe po návštěvě našeho semináře ( to, že úplně stejně kvalitně odcvicíte i na homemade TRX za 500 a po shlédnutí videí na YT uz neřešej )....
To samý běh - týpek se špatnou technikou očividně nemá zlou fyzičku kdyz odběhl maraton.... Jestli není jeho cílem 100% technika, ale treba zvýšit fyzičku a uběhnout maraton, čert vem jestli běhá přes špičku a nenaslapuje příliš zprudka....
Ať si kazdej zdokonaluje svoje xp jak chce....ať si nekdo chodí do kurzů jak chce, ale proboha nedělejte z KB démona kterej je zvládnutelné pouze po absolvování kurzu XYZ :)
Když je člověk nemehlo, dokáže se zramovat i po absolvování kurzu :) |
Ok, já beru, že se neshodneme v tom, jestli na to, abych si cvičil sám, potřebuju nebo nepotřebuju striktní techniku (jakéhokoliv cvičení, i když debata začala u swingu)..asi ne z pohledu, že ublížím hlavně sám sobě, tak co je komu do toho :-)
Jsi mladej, možná až časem (stejně jako já) dojdeš k tomu, že je třeba něco změnit, aby tě cvičení nebolelo čím dál víc. Trvalo mi to hodně let, než jsem pochopila, jak velká pravda je "nejdřív se hýbej dobře, pak často a teprve pak pod zátěží"
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 12:04 pm Předmět: |
|
|
Nedá mi to.
Když jsem si tady pročetl pár příspěvků tak mi vychází tohle.
1. Správná technika cviku se odkoukáním z videa nedá naučit
2. Kvaliního trenéra není snadné najít, protože to dělá kde kdo. (BTW jak poznám, že je trenér kvalitní)
3. Do kvalitních kurzů se nelze dostat, protože jsou plné.
WTF o čem se tady bavíte?
Nám chudákům pak zbývá pouze lehnout si na kanape a sťápat Studenskou pečeť.
To dokážeme sami.
PS: A přitom si vůbec nemyslím, že správná technika není důležitá, ale podle výše uvedeného je její naučení nedosažitelné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 12:06 pm Předmět: |
|
|
| smik napsal: | Nedá mi to.
Když jsem si tady pročetl pár příspěvků tak mi vychází tohle.
1. Správná technika cviku se odkoukáním z videa nedá naučit
2. Kvaliního trenéra není snadné najít, protože to dělá kde kdo. (BTW jak poznám, že je trenér kvalitní)
3. Do kvalitních kurzů se nelze dostat, protože jsou plné.
WTF o čem se tady bavíte?
Nám chudákům pak zbývá pouze lehnout si na kanape a sťápat Studenskou pečeť.
To dokážeme sami.
PS: A přitom si vůbec nemyslím, že správná technika není důležitá, ale podle výše uvedeného je její naučení nedosažitelné. |
Dostat se do kvalitního kurzu se určitě dá .
U těch trenérů je to horší. _________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
A vo tom to je !
-Milan Pitkin
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 6:41 pm Předmět: |
|
|
Ono je otázka, Grimley, proč chceš vlastně swingovat.
Na to, aby sis "jen tak zaswingoval" s 16kg (ve finále klidně i 24kg) kettlebellem, bohatě stačí návod z mé knihy (ať si všeználci ze Slovenska říkají, co chtějí - JE tam podrobný a metodický návod, jak správně cvičit swing a TGU).
Stačí dodržet pár základních bezpečnostních prvků: správně dýchat, mít uvolněné ruce, neswingovat nad úroveň hrudníku, zpevňovat hýždě a břicho a udržovat neutrální páteř.
Takový swing rozhodně neuškodí - a je spousta takových, kteří můj program odcvičili a měli s ním skvělé výsledky.
Lidé, co u mě začnou cvičit (nezávisle na úrovni), velmi rychle pochopí, že v mém gymu je to především o progresích . Musíš splnit A, abys mohl jít dělat B, protože A a B na sebe navazují.
Začíná se u nás pozvedem s KB - 16, možná 24 kg. Nejde o váhu - jde o to, naučit se správně pohybový vzorec ohybu v kyčlích (hip hinge). Jakmile to máš zvládnuté, přidáváš dýchání a napětí. Jakmile to máš, jdeš na lehký swing obouruč (a otravný dvouměsíční swing program, sorry :) . Pak je swing jednoruč, pak se přidává na váze. Pak cvičíš přemístění/clean, protože ze swingu vychází - a jakákoli chyba, kterou děláš ve swingu, se tady projeví dvojnásob. A pak jdeš (jednou v budoucnu) na trh/snatch. Tady Tě chyby už fakt vytrestají, obzvlášť bavíme-li se o trzích s 40kg kettlebellem (ke kterým se bez optimální techniky techniky nedostaneš, pokud nejsi pohybový talent jako Jožko Mrkvička, který je samozřejmě nadprůměrně výjimečný).
Jak říká Péťa - nikomu svoje kurzy necpu, je to každého věc. Takže přeju příjemné čtení, hodně srandy se swingem a bezpečnou techniku.
Mimochodem, letmo jsem nahlíd do Tvýho logu a mám podle ksichtu pocit, že jsme se někdy někde potkali. Nejezdívals třeba na airsoft? :) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 6:47 pm Předmět: |
|
|
Čéče když běhám po lese s kvérem, tak je to SA58 a mám v něm slepý :D .... airsoft mě moc nenadchnul, ale je možný, že jsme se někde viděli - bejvám často v Brně , hodně v Pardubkách a občas v Práglu :)
Jinak se rozhodně nechystám na žádnou soutěž, ani nikomu nechci radit jak správně swingovat, jen mám teď svý období (starousedlíci z fora už znaj :D), kdy nechodím do posilky, ale cvičím s TRX, vlastní vahou a teď zapojím i KB  Cílem je zas trochu jinak procvičit a protáhnout záda (Swing) a zatížit nohy (Goblet squat) ... zbytek odcvičím na TRX a hrazdě + kliky :) ... počítám že tak za měsíc za měsíc a půl si už přijdu jako vyžle a rozjedu zase posilku _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 6:51 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Čéče když běhám po lese s kvérem, tak je to SA58 a mám v něm slepý :D .... airsoft mě moc nenadchnul, ale je možný, že jsme se někde viděli - bejvám často v Brně , hodně v Pardubkách a občas v Práglu :)
Jinak se rozhodně nechystám na žádnou soutěž, ani nikomu nechci radit jak správně swingovat, jen mám teď svý období (starousedlíci z fora už znaj :D), kdy nechodím do posilky, ale cvičím s TRX, vlastní vahou a teď zapojím i KB Cílem je zas trochu jinak procvičit a protáhnout záda (Swing) a zatížit nohy (Goblet squat) ... zbytek odcvičím na TRX a hrazdě + kliky :) ... počítám že tak za měsíc za měsíc a půl si už přijdu jako vyžle a rozjedu zase posilku |
Je mi to jasný :) Mám v armádě spoustu známých, kteří vzešli z AS nebo reenactingu atp... Mám dojem, že jsme se téměř na 100% někde potkali... :)
Jinak spíš než goblet doporučuju pistole. _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 6:52 pm Předmět: |
|
|
Grimley daj potom vedieť ako moc ti pomohla tá kniha.
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 8:20 pm Předmět: |
|
|
Prosim, mohl by mi nekdo vysvetlit prubeh cviku kobra-pes ? Hlavne jak dychat a co zatinat. Diky !
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 8:22 pm Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | | Prosim, mohl by mi nekdo vysvetlit prubeh cviku kobra-pes ? Hlavne jak dychat a co zatinat. Diky ! | To nájdeš v tej knižke vyššie.
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 8:40 pm Předmět: |
|
|
Cetl jsem Relax into Stretch a Pripravne cviky z KB5, ale nemam v tom uplne jasno, ale diky za tip ,)
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 10:20 pm Předmět: |
|
|
@Foresten: Anatomické dýchání - nadechuj při expanzi hrudníku, vydechuj při jeho kompresi. V tomhle případě nádech ve střeše/dolů hledícím psovi, výdech v kobře.
To je generelní pravidlo, ale třeba já si to v obou polohách rád prodýchám a soustředím se na "výdechy skrz ztuhlá místa" (viz Relax into Stretch).
V kobře stiskni půlky k sobě (štípej dvacku), abys odlehčil bedrům a uvolnil flexory kyčlí (reciproční inhibice). _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: so květen 03, 2014 7:41 am Předmět: |
|
|
@ZeleznaKoule: Kdyz jdu tedy z kobry na psa (  ) a opacne, tak se predpokladam zatnu cely, vcetne bricha, tedy pri tom pohybu. Kdyz jsem uz ve finalni pozici kobry nebo psa, tak mam vse povolene, krome hyzdi v kobre.
Vytaceni do stran se dela tedy jenom se zatnutymi hyzdemi ?
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: so květen 03, 2014 8:28 am Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | @ZeleznaKoule: Kdyz jdu tedy z kobry na psa ( ) a opacne, tak se predpokladam zatnu cely, vcetne bricha, tedy pri tom pohybu. Kdyz jsem uz ve finalni pozici kobry nebo psa, tak mam vse povolene, krome hyzdi v kobre.
Vytaceni do stran se dela tedy jenom se zatnutymi hyzdemi ? | Existuje veľa literatúry o joge. Skús si nejakú zadovážiť, tam to vysvetľujú ľudia, čo tomu aj rozumejú...
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: so květen 03, 2014 8:45 am Předmět: |
|
|
Prijde mi, ze v joze k tomu maji jiny pristup.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Kettlebells (kov) | SedcoKovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg. 2176 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|