Kettlebells

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 22, 23, 24  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kettlebells  Úvodní stránka -> Trénink -> Kettlebells
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Prijde mi, ze v joze k tomu maji jiny pristup.
Založený na tisícročnej tradícia, odskúšaný tisícročiami skúseností.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@Foresten: Já to rád dělám tak, že začnu v kliku s nohama cca na šířku ramen, vytlačím zadek nahoru a soustředím se přitom na kontrakci flexorů kyčlí (jako když se připravuješ na pozved/swing), přenesu váhu poněkud na chodidla a otevřu hrudník/zatlačím hlavu mezi ruce - tady si trochu zahmytám. Pak stisknu půlky k sobě a protlačím pánev dopředu, přitom tlačím dlaněmi do země, abych aktivoval křídla a "pakoval" ramena. Otvírám se v kyčlích a hrudní páteři, nelámu se v bederní páteři (jako když děláš most). V týhle pozici si zase trochu zahmytám a vytočím pánev ze strany na stranu, + se u toho většinou koukám nahoru a do strany (když vytáčím pánev doprava, kouknu se nahoru a přes pravý rameno).

Jinak tady pro referenci můj most - zatnutý půlky, otevřený hrudník, pohled k zemi, váha v rukách/ramenou:

Foresten

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za podrobny navod Posledni vec, kdyz jsem v tom obracenem vecku, tak ramena a lopatky zustavaji porad aktivovane, jako napr. u kliku ?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2014 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak :)
Foresten

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2014 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle bude zrejme smerovane na mistra ZelezneKoule :) Podle Pavla v relax into stretch je spine decompresion hang. Chapu to spravne, ze se nadechnu dole, zadrzet dech, stahnu lopatky dozadu, zatnu cele telo, drzet dech zatnuty par sekund a dole uplne vyvesit, povolit, vydechnout a ve visu nadechnout a znovu ?

Dik za odpoved !
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@Foresten: Jak říkáš ;)

Petr z běžeckého magazínu RunMag se byl kouknout u mě na Enter the Kettlebell semináři, tady jsou jeho dojmy:

http://runmag.cz/prihodte-k-behu-zeleznou-kouli-2/
Bernhard

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neplánuje se další pražský Enter kettlebell seminář? Dík
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15. 6. - zrovna to dávám na web :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Tohle bude zrejme smerovane na mistra ZelezneKoule :) Podle Pavla v relax into stretch je spine decompresion hang. Chapu to spravne, ze se nadechnu dole, zadrzet dech, stahnu lopatky dozadu, zatnu cele telo, drzet dech zatnuty par sekund a dole uplne vyvesit, povolit, vydechnout a ve visu nadechnout a znovu ?

Dik za odpoved !

Dle popisu mi to trochu neštimuje, nemělo by být nejdřív zpevněné tělo (břicho, hýždě atd.) a potom nádech? Zpevňovat se do nadechnutého břicha asi půjde těžko, to je jak narvat skákací hrad do odpadkovýho koše...
Foresten

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko: Ja jsem to pochopil tak, ze nejvic se pater protahne, kdyz jsem uvolneny a jeste se do toho nadechnu bez zatinani. Ale kdyz delam proste klasiku "scapula pull up" tak pri vydechu stahuju lopatky - kontrakce a pri nadechu uvolnuju.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Zpevňovat se do nadechnutého břicha asi půjde těžko, to je jak narvat skákací hrad do odpadkovýho koše...

Jak to myslíš?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No když se člověk nejdříve nadechne do břicha a pak se bude chtít zpevnit (zapojit břicho), tak to půjde těžko. Stačí vyzkoušet. Takže optimální postup by se mi jevil: nádech, výdech a zpevnění (kontrakce svalstva), nádech, výdech a povolení. Tenhle sled se mi jeví jako přirozený a logický. Nebo jaký máš názor?
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 3:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
No když se člověk nejdříve nadechne do břicha a pak se bude chtít zpevnit (zapojit břicho), tak to půjde těžko. Stačí vyzkoušet. Takže optimální postup by se mi jevil: nádech, výdech a zpevnění (kontrakce svalstva), nádech, výdech a povolení. Tenhle sled se mi jeví jako přirozený a logický. Nebo jaký máš názor?

V bráničním nádechu a následném zpevnění břicha nejenže nevidím problém, ale navíc je to (ze zkušenosti) daleko jednodušší než se nejdřív zpevnit a pak nadechovat.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty ale prvotním zpevněním zajistíš lepší stabilitu páteře a menší prostor kolem ní, což je pak hrozná výhoda, když totiž pak do zpevněného břicha naženeš vzduch, který vytváří tlak, synergizuješ ono zpevnění. Opačný sled (nádech - zpevnění) je prostě špatně, pardon že to tak říkám. Utrvzují mě nejen v tom hodiny kompenzačního cvičení a zdravotní tělesné výchovy na fakultě, ale i tenhle šikovnej chlapík.

http://journal.crossfit.com/2012/08/the-crossfit-experience-with-kelly-starrett.tpl

EDIT: Jinak orientovat se podle toho, co je jednodušší... nevím no, jednodušší je i ležet na gauči než se hýbat, takže je dobré ležet na gauči? :)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Ty ale prvotním zpevněním zajistíš lepší stabilitu páteře a menší prostor kolem ní, což je pak hrozná výhoda, když totiž pak do zpevněného břicha naženeš vzduch, který vytváří tlak, synergizuješ ono zpevnění. Opačný sled (nádech - zpevnění) je prostě špatně, pardon že to tak říkám. Utrvzují mě nejen v tom hodiny kompenzačního cvičení a zdravotní tělesné výchovy na fakultě, ale i tenhle šikovnej chlapík.

http://journal.crossfit.com/2012/08/the-crossfit-experience-with-kelly-starrett.tpl

EDIT: Jinak orientovat se podle toho, co je jednodušší... nevím no, jednodušší je i ležet na gauči než se hýbat, takže je dobré ležet na gauči? :)

Neboj, vím moc dobře, že jsi zaláskovaný do Kellyho :) Nicméně pánové, které zas poslouchám (a učím se od nich) já, učí opačný přístup. Neříkám, že ten nebo onen je špatně/dobře, ale ta jednudochost je pro mě hodně určující faktor. Správně dýchat musí u mě zvládnout i úplný začátečník a ze zkušenosti můžu říct, že nadechovat se do zpevněného břicha je pro spoustu začátečníků sci-fi. Srovnání s ležením na gauči mi tedy nepřijde příliš na místě.
Kettlebells (kov) | Sedco
Kovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg.
2176 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kettlebells Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 22, 23, 24  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: