|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
tyboo
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 10:13 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | | A k čemu mi to je "naučit se tak jak mám"? Změní nějak můj život jestli budu mít na vysvědčení za 1 nebo za 3? |
Snad vůbec nejde o známky, ale o to co v tý hlavně máš a v čem si lepší oproti tvým spolužákům. Protože to budou práce oni, kdo budou stát někde u pohovoru vedle tebe a bojovat s tebou o to místo.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá květen 02, 2014 11:24 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so květen 03, 2014 12:03 am Předmět: |
|
|
| tyboo napsal: | | Reiben napsal: | | A k čemu mi to je "naučit se tak jak mám"? Změní nějak můj život jestli budu mít na vysvědčení za 1 nebo za 3? |
Snad vůbec nejde o známky, ale o to co v tý hlavně máš a v čem si lepší oproti tvým spolužákům. Protože to budou práce oni, kdo budou stát někde u pohovoru vedle tebe a bojovat s tebou o to místo. |
O školní znalosti jde jen částečně. Člověk nikdy neví co využije. Každopádně, třeba u angličtiny se to bude blížit hodně ke sto procentům, takže pokud se na ní někdo podívá jen tak ve vlaku, tak by ho měli rodiče kapku nakopnout aby se začal starat o svou budoucnost. Angličtina k vyššímu platu pomůže zrovna tak skladníkovi, jako kancelářské kryse či vědci.
Jinak, škola podle mě hlavně učí systematičnosti, disciplíně, práci s informacemi a i soft skillům. Je určitá část lidí, jako třeba doktoři či právníci, kde je daná vejška potřeba. U zbytku záleží jen na inteligenci, disciplíně, sebevzdělávání a soft skillech daného člověka. Pokud je člověk na sobě ochoten průběžně pracovat a má jakéž takéž předpoklady pro danou práci, nemusí se obávat že by skončil na dlažbě. Vzhledem k tomu že tyhle obavy má minimálně 80 % lidí, tak soustavné sebevzdělávání je dost vzácné.
Jinak, pro dobrý plat není vejška potřeba. Stačí učňák. Schopný a pilný řemeslník si vydělá mnohem více než průměrná kancelářská krysa. Ale musí umět a musí makat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr Prielozny

|
Zaslal: so květen 03, 2014 5:02 am Předmět: |
|
|
me zlobi dodavky, ktere tu v Cedar st parkuji jednou pulkou na chodniku a ja pak nemuzu ani projit s kocarkem. Dneska jsem ho serval. A skoncilo to tak, ze na me volal : Fuck you asshole :D Chtel jsem si konecne procvicit ten pravej hak, ale nechci byt zavrenej.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: so květen 03, 2014 8:16 am Předmět: |
|
|
| Petr Prielozny napsal: | | me zlobi dodavky, ktere tu v Cedar st parkuji jednou pulkou na chodniku a ja pak nemuzu ani projit s kocarkem. Dneska jsem ho serval. A skoncilo to tak, ze na me volal : Fuck you asshole :D Chtel jsem si konecne procvicit ten pravej hak, ale nechci byt zavrenej. |
Presne typci jako ty- svalnati s nejakyma zkusenostma s mlacenim do pytle - soucpak nejvetsi ''machři'' co? ..... doufam ze te za kazdou pi...... bude taky nekdo drbat a chtit zmlstit
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 03, 2014 9:28 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 03, 2014 10:17 am Předmět: |
|
|
Já měl maturu ještě postaru , to byl snad nejlepší den mýho života - ráno vystreslej aby vše klaplo a odpoledne už jsem měl pocit že mi patří celej svět (s vidinou že příští 4 měsíce mám prázdniny, příštích několik hodin patří jen mě a budu pít, jíst, pařit.... s vidinou že jdu do velkýho světa - stěhuju se do Brna do podnájmu :D) ... ty kráso to byl asi nejlepší den mýho života když nad tím tak uvažuju, pak samozřejmě ještě minulej rok po státnicích, ale to už nebylo takový, ptz to jsem věděl že mě čeká 14dní volno a pak nástup do práce spolu s dálkovým studiem inženýra :/ _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: so květen 03, 2014 11:10 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Já měl maturu ještě postaru , to byl snad nejlepší den mýho života - ráno vystreslej aby vše klaplo a odpoledne už jsem měl pocit že mi patří celej svět (s vidinou že příští 4 měsíce mám prázdniny, příštích několik hodin patří jen mě a budu pít, jíst, pařit.... s vidinou že jdu do velkýho světa - stěhuju se do Brna do podnájmu :D) ... ty kráso to byl asi nejlepší den mýho života když nad tím tak uvažuju, pak samozřejmě ještě minulej rok po státnicích, ale to už nebylo takový, ptz to jsem věděl že mě čeká 14dní volno a pak nástup do práce spolu s dálkovým studiem inženýra :/ |
Přesně Po vysoké už jsou starosti, já na Severní Moravě hledal jako právník práci tři měsíce než mi vytekly nervy a za 14 dní ji našel v Praze...
Ad. přísupu k maturitě, rodiče jsou učitelé, mamka učí ještě jako důchodkyně na soukromé střední a já bych na to nervy neměl. Pokud se jedná o lidi kteří se sami živí tak je mi to vlastně jedno, ale když vím kolik zaplatí, často nemajetní rodiče, na školném, aby si dítko dodělalo po učnáku maturitu a to na učení zvysoka kašle a argumentuje třemi pokusy...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: so květen 03, 2014 2:35 pm Předmět: |
|
|
Fakt mi leze na nervy má vlastní prokrastinace nad diplomkou.. Člověk by řekl, že ve svých 25 letech bude mít už rozum, a když ho člověk potřebuje, hledám šátrám a on nikde..
Vždy se spoléhám na vycházející fakt, že jsem nedělní dítě a vždy se samo všechno nějak povede, tak snad i tentokrát.
Jedinou výhodou jsou alespon 4 vyprané várky prádla, uvařené jídlo a uklizený byt.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so květen 03, 2014 2:49 pm Předmět: |
|
|
Nejsi sám, já jsem práci napsal celkem rychle, ale za boha jsem nebyl schopný se donutit to nějak hezky a formálně upravit, vytvořit z čísel grafy atd. Prostě text + čísla (výpočty) jsem měl, ale tu "lehčí" část se mi za boha dělat nechtělo a dělal jsem to několik dní. Teď už to naštěstí mám a probíhá konzultace s vedoucí. No na to spoléhám taky, že když se zatím vše povedlo, tak to půjde i takhle dál, ale asi to není nejlepší no. O zkouškové se učím pořádně, až když mi teče do bot, proto z těch předmětu, kde to člověk nějak vokecá jsem měl vždycky 2-3 a z práva nebo něčeho ekonomického, kde se člověk učí třeba 40 A4 jsem měl i 1.
Jo když má dělat člověk do školy/do práce, tak je vše zábavnější.
Lidé jsou jako olivy: pod správným tlakem ze sebe vydají to nejlepší
A když už jsem píšu, tak jsem právě sežral dvojtou dávku pudingu a 2 ks buchty a je mi špatně. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 03, 2014 3:04 pm Předmět: |
|
|
Taky momentálně píšu projekt, úspěšně prokrastinuju a od rána se patlám teprve se třetí stránkou :D (někdy chytnu fazonu a napíšu během dne 20 stran a je hotovo :D ).... navíc mi ještě leze na nervy že jsem teď v laufu a nejradši bych šel na inlajny, ale kromě radosti z pohybu bych přišel o regenraci a dost možná si rozesral na další běh nohy :D ... takže momentálně se rozhoduju co dělat :/ :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: so květen 03, 2014 3:09 pm Předmět: |
|
|
| mandor napsal: | | Grimley napsal: | Já měl maturu ještě postaru , to byl snad nejlepší den mýho života - ráno vystreslej aby vše klaplo a odpoledne už jsem měl pocit že mi patří celej svět (s vidinou že příští 4 měsíce mám prázdniny, příštích několik hodin patří jen mě a budu pít, jíst, pařit.... s vidinou že jdu do velkýho světa - stěhuju se do Brna do podnájmu :D) ... ty kráso to byl asi nejlepší den mýho života když nad tím tak uvažuju, pak samozřejmě ještě minulej rok po státnicích, ale to už nebylo takový, ptz to jsem věděl že mě čeká 14dní volno a pak nástup do práce spolu s dálkovým studiem inženýra :/ |
Přesně Po vysoké už jsou starosti, já na Severní Moravě hledal jako právník práci tři měsíce než mi vytekly nervy a za 14 dní ji našel v Praze...
|
Ja to teda mam uplne opacne, skola byly starosti, brigady, financne sem si mohl dovolit tak 2 piva tydne, ale po skole uz pekna prace, penize, klid a pohoda, muzu si delat konecne co chci a kdy chci :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|