Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tor

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2014 8:59 pm    Předmět: Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě Odpovědět s citátem

Ahoj,

chtěl bych založit tenhle topic, i když je to samozřejmě roztroušeno tisíckrát někde jinde.

Táhne mi na třicet a špatná imunita, málo energie a problémy se zažíváním mě donutily trochu experimentovat s výživou. A byl jsem po pravdě v šoku, jak několik malých změn dokáže udělat šokující změny. Mrzí mě že jsem slepě do sebe cpal spoustu věcí, co v těle nemají co dělat jen proto, že jsem si myslel že musím přijímat šestkrát denně hromadu bílkovin, sacharidů atd.

Tenhle topic by měl sloužit všem... nejen nováčkům. Stalo se vám že jste někdy po mnoha letech objevili ve výživě něco opravdu základního, často notoricky známého, co jste ale přesto zanedbávali a co byste doporučili ostatním minimálně vyzkoušet?

Za mně to jsou tyto tipy:

1) Ovoce a zelenina - je až šokující kolik "odborníků" na výživu doporučuje toho moc nejíst, zejména pro hardgainery, aby jim zbytečně zelenina nezabírala místo v břiše. To je opravdu blbost. S pravidelnou konzumací ovoce a zeleniny, (pro mě min. 4-5 kusů ovoce, plus jeden velký zeleninový salát denně) jsem doslova ucítil celodenní příval energie.

2) Mléčné produkty - výrazné omezení definitivně utnulo letité chronické rýmy, zahleňování a imunita se dala do pořádku. Opravdu mléko není potřeba.

3) pečivo a bílá mouka - tohle je taky zabiják a doslova bere energii a zažívání neprospívá. Omezil jsem na nezbytné minimum.

4)Poslouchat tělo - když mi něco nechutná nebo nedělá dobře, tak to prostě nejim, i kdyby o tom tisíckrát psali že po tom rostou svaly. Tělo prostě hlásí že to tam nemá co dělat. (to platí i pro nadýmání, zažívací potíže nebo nechutenství po některém jídle)

Zvláštní je, že i když je můj současný kalorický příjem (bílkoviny a sacharidy také) výrazně nižší, metabolismus začal fungovat daleko efektivněji, nejen co se týká tréninku, regenerace i zlepšování. Dodám že neplánuji soutěžit v kulturistice, ale sportem žiju a dělám ho pro zdraví a tenhle současný směr splňuje mé cíle mnohem víc.

Určitě každý z vás po nějaké době objevil něco, co sám dlouho podceňoval a pak zjistil jak zbytečnou chybu dělal. Čím můžete vy pomoct ostatním?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Darkkiller

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2014 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hezky napsaný, se vším souhlasím :). Taky jsem k tomu po letech experimentování tak nějak došel .
Turakam

PříspěvekZaslal: pá květen 09, 2014 11:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Môj poznatok: cvičte military, budete mať veľké, silné a zdravé ramená a najlepším cvikom pre komplexný rozvoj hrudníka sú kliky na bradlách.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak s mlecnymi vyrobky rozhodne nesouhlasim, mliko nezahlenuje, ale kazdy snasi jinak,,
za me best cvik na nohy - front squat :) pod paralel of course
Grimley

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda vypiju litr mlíka denně a rýmu mám jednou v roce, když se na silvestra vožeru a lítám v tričku povenku :)

S pečivem jsem teda nezaznamenal žádnej úbytek energie, ale každej je jinej :)

Abych nebyl jen OT, tak ještě dodám, že diety je ideální Cola Zero
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do diety je super cola zero-jen dodám, že né před závody. sladidla nepouští vodu.
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Môj poznatok: cvičte military, budete mať veľké, silné a zdravé ramená a najlepším cvikom pre komplexný rozvoj hrudníka sú kliky na bradlách.

Když cvičím kliky na bradlech, strašně mě bolí klíční kosti, vždy se snažím jít co nejníže a pak když slezu z bradel, tak je to celkem nepříjemné. Máš nějakou radu, čím by to mohlo být?
MAST3R

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě doporučuji Kofolu bez cukru, je tam stevie a není tam aspartman. Navíc mi nepřijde tak uměle sladká jako cola a je cenově jinde. U nás za vesnici jí seženu za cca 28,-. Cola stojí i o 10,- víc (např. Kaufland).
Frozz.

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny.Fox napsal:
Turakam napsal:

Když cvičím kliky na bradlech, strašně mě bolí klíční kosti, vždy se snažím jít co nejníže a pak když slezu z bradel, tak je to celkem nepříjemné. Máš nějakou radu, čím by to mohlo být?

Nechoď co nejníže, zkus být v dolní pozici např. takto:

yura

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Heh a na te fotce není Evan co nejniz? Poustet ramena ještě niz nez je na fotce teda tem svalum nic neda ba naopak to dojebava lokty a ramena neskutecne..
Study

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

K té zelenině. Já jsem třeba vážně ektomorf (hardgainer) a vím, že když si dám ke každému jídlu talíř zeleniny, tak nepřiberu spíš shodím. To je prostě něco, co mám odzkoušené.

Já můžu přidat například to, že je lepší jíst každé 3h velké jídlo, než každé 2-2,5h malé jídlo. U mě to dělá opravdu hodně a jde to poznat na tom zažívání.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 1:36 pm    Předmět: Re: Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě Odpovědět s citátem

Dobrej topic!
za mě pár věcí
- víc se rozcvičovat a ještě a ještě víc...
- jíst víc zeleniny a ovoce (stále jí jím málo-ovoce bych snesl víc, ale nechci mít dveste kilo .o))
- dát si jednou ročně 14-21 úplného odpočinku
- jednou za dva měsíce týden volna
- jíst málo pečiva. Je úplně jedno že je celozrný...
- jíst celkově zdravěji a né vše podmínit honbou za svalama
- běhat, nebo jezdit na kole a nebo plavat. Je fajn mít svaly i fyzičku.
- víc cvičit břicho a nezapomínat na rehabilitační cviky
----jak zpívá Cher "if i could turn back time" stejně bych na to asi prděl. :o) Člověk k tomu musí dojít sám a samozřejmě to neplatí pro každého, ale pro mě ano...
ale nejsem kulturista ani nemám závodní ambice. Jen normální chlap co rád cvičí a tohle se mi za cirka 15 let osvědčilo...
Foresten

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny.fox: Muzes zkusit skontrolovat celkovy setup, doporucuju toto video. Rovne telo, aktivovane ramena dozadu, lehka externi rotace.
Tor

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Já teda vypiju litr mlíka denně a rýmu mám jednou v roce, když se na silvestra vožeru a lítám v tričku povenku :)

S pečivem jsem teda nezaznamenal žádnej úbytek energie, ale každej je jinej :)

Abych nebyl jen OT, tak ještě dodám, že diety je ideální Cola Zero

S pečivem jsem taky ale nezaznamenal žádnej úbytek energie, ale zaznamenal jsem přírustek když šlo pečivo, knedlíky a těstoviny pryč a zase velkej úbytek, když jsem ho na čas zařadil zpátky. Slyšel jsem o lepku, že potahuje stěny střeva nějakou hmotou, co zabraňuje střevu vstřebávat živiny... asi na každýho to působí individuálně.
kamilz

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 6:08 pm    Předmět: Re: Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě Odpovědět s citátem

Tor napsal:
1) Ovoce a zelenina - je až šokující kolik "odborníků" na výživu doporučuje toho moc nejíst, zejména pro hardgainery, aby jim zbytečně zelenina nezabírala místo v břiše...
2) Mléčné produkty - výrazné omezení definitivně utnulo letité chronické rýmy, zahleňování a imunita se dala do pořádku. Opravdu mléko není potřeba.
3) pečivo a bílá mouka - tohle je taky zabiják a doslova bere energii a zažívání neprospívá. Omezil jsem na nezbytné minimum.

Ad 1) souhlas, zeleniny jím hodně
Ad 2) mléko, tvaroky, jogurty jím ve velkém a "klasické nachlazení", chřipku, rýmu apod. jsem neměl ani nepamatuji
Ad 3) pečivo mám hodně rád, tmavé (nebarvéné) a celozrnné a opět nemám problém, naopak nemusím třeba rýži

Je to prostě individuální (správně píšeš "za mě"), nelze paušalizovat.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Objevil jsem ameriku/ aneb naše zásadní chyby v dietě Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: