Bolest zad při cvičení břicha

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bolest zad při cvičení břicha  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Bolest zad při cvičení břicha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Fereveldir9

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 8:47 pm    Předmět: Bolest zad při cvičení břicha Odpovědět s citátem

Zdravím,

Již spoustu let trpím bolestí dolní části zad při provádění cviků na břicho. Neřekl bych, že to bude výhradně špatnou technikou, prováděl jsem je i před zkušeným fitness trenérem. Znám spoustu lidí, kteří s tím mají také problémy. Občas mě to chytá i při delší chůzi. Celý život jsem aktivně sportoval ( hokej, kickbox atd....). Trenér si myslí, že to může být způsobeno ochablejšími svaly právě v té dolní části zad, máte vy s tím nějaké zkušenosti?

Děkuji za odpovědi,

Karel
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 8:54 pm    Předmět: Re: Bolest zad při cvičení břicha Odpovědět s citátem

Fereveldir9 napsal:
Zdravím,

Již spoustu let trpím bolestí dolní části zad při provádění cviků na břicho. Neřekl bych, že to bude výhradně špatnou technikou, prováděl jsem je i před zkušeným fitness trenérem. Znám spoustu lidí, kteří s tím mají také problémy. Občas mě to chytá i při delší chůzi. Celý život jsem aktivně sportoval ( hokej, kickbox atd....). Trenér si myslí, že to může být způsobeno ochablejšími svaly právě v té dolní části zad, máte vy s tím nějaké zkušenosti?

Děkuji za odpovědi,

Karel

Mám ten samý problém. Současný trenér si myslí, že to je díky zkráceným iliopsoasům a stehením svalům. Při chůzi mě to nechytá, jen mě prostě bolí spodek zad při cvičení břicha. Podle mě si to chce vyzkoušet spoustu cviků. U některých ten problém mít nebudeš. Ale musíš si najít u jakých.
Poman

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 9:03 pm    Předmět: Re: Bolest zad při cvičení břicha Odpovědět s citátem

Možná by to chtělo ten problém odstranit než hledat věci kdy to necejtíte pánové...
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 9:13 pm    Předmět: Re: Bolest zad při cvičení břicha Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Podle mě si to chce vyzkoušet spoustu cviků.

Podle mě to chce naučit se správně dejchat. A taky vybírat "cviky na břicho" velmi, velmi opatrně...
Mablung

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 9:56 pm    Předmět: Re: Bolest zad při cvičení břicha Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Možná by to chtělo ten problém odstranit než hledat věci kdy to necejtíte pánové...

Už jsem vypláznul pár táců při hledání
Spashett

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 2:48 am    Předmět: Re: Bolest zad při cvičení břicha Odpovědět s citátem

Fereveldir9 napsal:
si myslí, že to může být způsobeno ochablejšími svaly právě v té dolní části zad, máte vy s tím nějaké zkušenosti?

drive jsem mel podobne problemy a proto jsem (bohuzel :) ) necvicil zadne cviky na bricho. Ze vseho me bolely spodky zad. Kazdopadne tim, ze jsem mel bricho ochable ale zbytek tela se dal vyvijel (predevsim z drepu, mt, pritahu vc), tak jsem si vytvoril bederni lordozu. Tudiz bych variantu, ze je to ochablejsi casti spodnich zad vyloucil. Kvuli lordoze jsem navstevoval fyzioterapeuta, s kterym jsem cvicil brisni svaly pomoci lepsi dychaci techniky (nekdy neslo ani tak o dychani jako spise o uvedomeni si, a zapojeni spraveho svalu pro dany pohyb). Dneska pokud zkusim jakykoliv cvik na bricho, tak bolest ve spodni casti zad necitim. Nadruhou stranu ovsem ani takove cviky necvicim. Snazim se dobre dychat pri drepech, mrtvole a pokud chci tak si dam par cviku prave od fyzio. A k takovym cvikum potrebujes jen zem :) Dodavam ovsem, ze mym cilem bylo odstraneni lordozi + zpevneni stredu tela. Ne prace na primy sval brisni.

Rychle na stránku:

Přejdi na: