Další zoufalec běhá po Ronnie

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další zoufalec běhá po Ronnie  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Další zoufalec běhá po Ronnie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DeB

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 8:17 pm    Předmět: Další zoufalec běhá po Ronnie Odpovědět s citátem

Dobrý den, věřím, že takových zoufalců tu běhá mraky. Avšak i já musím vystrčit konečně nos a opřít se do změny. Protože už nechci být zoufalá!
Moc bych chtěla poprosit o nějakou dobrou duši, která má zkušennosti s redukcí dosti velkých - obézních lidí. Nějak se v to plácám a dělám zřejmě dost chyb, když mi jde stále váha nahoru. Předem se skláním lidem, kteří sebrali všechnu sílu a zvládli se vypracovat sami. Já jsem to zkoušela několikrát a vždy přijde chvíle, kdy nesklízím ovoce a propadnu depce, že to co dělám je zbytečné, protože výsledky jsou minimální. Pár dní se cítím skvěle a pak vlezu na váhu a je mi zle. Přitom já sama se na svou váhu vůbec necítím.

Moc bych chtěla začít sama u sebe s trenérem co tomu opravdu rozumí a nebude mě totálně rasit v posilovně každý den. Vím, že to bude bolet a já tu bolest chci překonat. Neumím vše zkloubit s mou prací na směny, s druhou prací a se školou. Přijde mi, že se v tom akorát plácám a efekt žádný. Ale prostě to chci zvládnout.

Nechci tu rozhodně zahlcovat forum, ale budu moc ráda, když se mi ozve někdo, kdo by si troufl pracovat s tak velkou hmotou. Potřebuju lidský přístup, ale i tvrdý bič. Myslím si, že kdo pracoval někdy s "tlustým" člověkem, tak snad ví, že né každý snese urážky o tom jak je tlustý. Toto mě určitě motivovat nebude. Mojí motivací je zhubnout kvůli dětem, které chci, zhubnout hlavně tedy pro to, abych byla zdravotně v pořádku.

Samozřejmě se můžeme domluvit i na ceně, ale nemělo by to být Vaší prioritou. Bydlím za Prahou, ale jezdím do práce na Prahu 8. Takže se můžeme klidně sejít. Můžu Vám i zaslat můj měsíční harmonogram, protože si nejsem úplně jistá jak vše zkloubit a dojíždět třeba do Prahy cvičit. Ale vše záleží na domluvě. Hlavně se nemohu nechat zrujnovat :)

A teď něco k mému režimu . Dělám tedy na směny, 12tky, denní, noční. Když nejsem v práci tak hlídám v odpoledních hodinách děti a zhruba 1x za 14 dní jezdím pá+so do školy. Snažím se jíst pravidelně ještě podle jídelníčku, který mám od jednoho trenéra. (př.snídaně-90g s pečiva, 70 g šunky, nebo 25 g sýru, lučinu, zeleninu. Svačina-větš.bílý jogurt s jablkem a vločky a ořechy. Oběd 120 g masa, 60g těstovin, nebo kuskusu, či 220g brambor v syrovém stavu, či rýže, zelenina, 2lžičky oleje. Svačina odpolední:35 g pečiva, lučina, zelenina, nebo cottage a večeře je stejná jako oběd. - je to jen příklad co tak zhruba jím) Denně jsem schopná vypít 3l tekutin. Nepiju alkohol, sladké nápoje. Ráno se snažím po probuzení 30 - 60 min cvičit na elipticalu.Před tím si dám džus s vodou a po cvičení se nasnídám. Cvičím hlavně po ránu, večer pak bývám dost unavená, ale eliptical třeba občas na 30 min zvládnu.

Váhu a výšku si nechám zatím pro sebe, protože se za to opravdu dost stydím. Vůbec se s váhou neztotožňuju a proto bych to chtěla změnit. Už mě nebaví o tom jen kecat a s kámoškama nad dortíkem si o tom povídat. Pochopila jsem, že život je jenom pro silné osobnosti a já to odhodlání prostě musím nakopnout.

Velice Vás prosím, abyste si urážky ponechali. Vím, že můžu být mnohý lidem k smíchu a být pro ně slabochem. Ano. Jsem slaboch, že jsem to už dávno nedokázala sama. Ale teď si to sama před sebou přiznávám a chtěla bych pomoc. Můžeme společně vše samozřejmě zaznamenávat i s mými pocity. Myslím, že by to byl i dobrý projekt pro ostatní lidi ;)

Předem děkuji všem! DeB

Naposledy upravil DeB dne po květen 12, 2014 9:12 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JanaHn

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2014 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já ti hlavně popřeju, aby ti odhodlání vydrželo a podařilo se ti shodit

poradím, že bys mohla navštěvovat kurz STOBu, kde budou stejní/podobní lidé a navzájem se podpoříte a pomůže ti lektorka....

takhle na dálku je to dost náročné, hlavně pro tebe.

nebo minimálně zajdi za výživovým poradcem, ať ti udělá jídelníček na míru
Spashett

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 11:20 am    Předmět: Re: Další zoufalec běhá po Ronnie Odpovědět s citátem

DeB napsal:
Myslím si, že kdo pracoval někdy s "tlustým" člověkem, tak snad ví, že né každý snese urážky o tom jak je tlustý. Toto mě určitě motivovat nebude. Mojí motivací je zhubnout kvůli dětem, které chci, zhubnout hlavně tedy pro to, abych byla zdravotně v pořádku.

Tak nevim o nikom kdo by snasel takove urazky. Take ale neznam nikoho kdo by takove urazky rikal, krome poradu typu the biggest loser. Jinak velky palec nahoru za tvuj duvod- deti a tvoje zdravi.

Drzim palce a verim, ze svoji cestu k uspechu najdes.
DeB

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JanaHn napsal:
já ti hlavně popřeju, aby ti odhodlání vydrželo a podařilo se ti shodit

poradím, že bys mohla navštěvovat kurz STOBu, kde budou stejní/podobní lidé a navzájem se podpoříte a pomůže ti lektorka....

takhle na dálku je to dost náročné, hlavně pro tebe.

nebo minimálně zajdi za výživovým poradcem, ať ti udělá jídelníček na míru

Děkuji. Já jsem ve Stobu byla v našem městě. Nic horšího jsem asi nezažila :)
Tento jídelníček co jím má asi dva roky a je mi dělán "na míru". Ale přece jen je dva roky starý. Tak uvidím jestli se někdo ozve..
JanaHn

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

to je škoda, žes natrefila na nějak blbě vedený kurz.

ten jídelníček bych určitě obnovila s poradcem.

pokud seš opravdu hodně obézní začni chodit, klidně s hůlkama, kup si hodinky......mě to baví sledovat, jakou jdu rychlostí, kolik jsem ušla atd to je ten nejjednodušší a velmi účinný způsob, jak hubnout, zlepšit si fyzičku.

pak ještě není někde cvičení ve vodě?? to by mi pro tebe taky přišlo fajn....

a jestli chceš, propočítej si na www.kaloricketabulky.cz kolik jíst atd pokud tě baví počítat a chceš n to jít "vědecky"

tady si můžeš spočítat bazál a kolik bys měla denně jíst http://www.mte.cz/bmr.php
Irminsul

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2014 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím.Držím Ti palce.
Bosi

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 1:48 am    Předmět: Trocha slov podpory Odpovědět s citátem

Ahoj Deb,
chtel jsem ti poprat hodne stesti a zdaru v tvem pocinani.

Vzdy kdyz jdu zde v Perthu behat na Jakubuv zebrik (Jacob's ladder - takove dlouhe a vysoke schodiste), ke konci dne se tu a tam objevi nekdo obezni a velmi opatrne postupuje po schodech s hlavou sklonenou a skoro uhiba ostanim bezcum. Vzdy si rikam, ze takovy to clovek zaslouzi mnohem vice obdivu nez vetsina ostatnim co lita nahoru a dolu. Zaslouzi uznani a podporu, protoze to je pro nej mnohme obtiznejsi. Zaslouzi si respekt vice, nez ten namakany borec s perfektnimi brisaky co nutne potrebuje behat bez tricka i kdyz je venku 15 stupnu (a noc) ...

Presne jak jsi napsala, ty nehledas nekoho kdo te bude "rasit" v posilovne. Ty hledas nekoho, kdo kompletne zmeni tvuj zivotni styl a nauci te, jak to cviceni mit rad, jak si ho uzit a jak se na nej tesit. A nejen to.
Pocitat si jidelnicek a koukat do tabulek je sice dobra moznost a pro nekoho funguje, ale v mnoham pripadech take vede k opacne obsesi a jinym problemum (poruchy s prijmem potravy). I uzit si jidlo (zdrave) se musi spousta lidi naucit. Nemuzes jist avocado, protoze ti ho nekdo doporucil, ale proto, ze avokadovy dip s trochou chili je totalni mnamka, na kterou se budes tesit cely tyden.
Vahu prosim zahod. To ze nekdo napise ze meri 185cm a vazi 95kg jeste neznamena, ze ma sportovni postavu. Cisla nic neznamenaji. Dulezite je, jak se clovek citi a ze dela spravnou vec (jidlo a fyzicka aktivita), ktera v dlouhodobem horizontu prinasi trvale vysledky.
Kdyz se nekdo chlubi tim, ze zhubnul 30 kg za mesic, tak mi beha mraz po zadech. Kdyz nekdo rekne, ze to bylo za rok, tak je to uplne neco jineho a zaslouzi si to respekt.

Co se tyka stravy, tam bych snad pro zacatek doporucil mrknout na http://www.stream.cz/porady/peklonataliri

Jeste jednou preji hodne stesti a doufam, ze najdes podporu ve svem okoli a nebo tady na foru.
Spashett

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 2:25 am    Předmět: Re: Trocha slov podpory Odpovědět s citátem

Bosi napsal:
Vzdy si rikam, ze takovy to clovek zaslouzi mnohem vice obdivu nez vetsina ostatnim co lita nahoru a dolu. Zaslouzi uznani a podporu, protoze to je pro nej mnohme obtiznejsi. Zaslouzi si respekt vice, nez ten namakany borec s perfektnimi brisaky co nutne potrebuje behat bez tricka i kdyz je venku 15 stupnu (a noc)

tenhle nazor mi teda prijde naprosto hloupej.
1) proc by obezni clovek mel mit vice obdivu? Je to rozhodnuti kazdeho jedince a s pocity jinych lidi (obdiv napr.) to nema nic spolecneho. Kdyz mi rekne obezni clovek 'chci zhubnout kvuli svym detem' ma to pro me stejnou hodnotu jako kdyz mi nekdo jiny rekne 'chci se udrzovat stihlou postavu kvuli detem'. Oboje je dobry duvod, oboje ma opodstatneni, oboje chce se sebrat a jit neco delat !!!
2) Zaslouzi obezni clovek co sportuje respekt? Ano. Zaslouzi si namakany borec s perfektnimi brisaky respekt? Ano. (ony ty brisaky vetsinou nejsou samy od sebe, malo podkoznihu tuku aby ty brisaky byly videt taky neni samozrejmost a svalovou hmotu na sebe dotycny clovek musel nabalit svojim usilim a drinou)

se zbytkem souhlasim, jen jsem musel reagovat na tuhle cast prispevku. Proste myslenky typu : obezni clovek zaslouzi vice uznani a respektu nez clovek co na sobe maka 10 let jsou podle me spatne.
Bosi

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 3:55 am    Předmět: Re: Trocha slov podpory Odpovědět s citátem

Spashett napsal:
Bosi napsal:
Vzdy si rikam, ze takovy to clovek zaslouzi mnohem vice obdivu nez vetsina ostatnim co lita nahoru a dolu. Zaslouzi uznani a podporu, protoze to je pro nej mnohme obtiznejsi. Zaslouzi si respekt vice, nez ten namakany borec s perfektnimi brisaky co nutne potrebuje behat bez tricka i kdyz je venku 15 stupnu (a noc)

tenhle nazor mi teda prijde naprosto hloupej.
1) proc by obezni clovek mel mit vice obdivu? Je to rozhodnuti kazdeho jedince a s pocity jinych lidi (obdiv napr.) to nema nic spolecneho. Kdyz mi rekne obezni clovek 'chci zhubnout kvuli svym detem' ma to pro me stejnou hodnotu jako kdyz mi nekdo jiny rekne 'chci se udrzovat stihlou postavu kvuli detem'. Oboje je dobry duvod, oboje ma opodstatneni, oboje chce se sebrat a jit neco delat !!!
2) Zaslouzi obezni clovek co sportuje respekt? Ano. Zaslouzi si namakany borec s perfektnimi brisaky respekt? Ano. (ony ty brisaky vetsinou nejsou samy od sebe, malo podkoznihu tuku aby ty brisaky byly videt taky neni samozrejmost a svalovou hmotu na sebe dotycny clovek musel nabalit svojim usilim a drinou)

se zbytkem souhlasim, jen jsem musel reagovat na tuhle cast prispevku. Proste myslenky typu : obezni clovek zaslouzi vice uznani a respektu nez clovek co na sobe maka 10 let jsou podle me spatne.

Hloupej? Mozna jen delam chybu, ze automaticky predpokladam, ze to ten namakany borec mel s budovanim postavy jednodussi. Treba jeho rodice meli povedomi o zdrave strave a nechodili sami do fastfoodu (a jemu to zakazovali) a od mladi ho dokopavali do ruznych krouzku a konicku a vybudovali v nem vztah ke sportu a hlavne ke svemu telu (coz je mozna to, co DeB chybi).
Obezni lide, kteri cvici podle me zaslouzi vice obdivu v tom smyslu, ze dnesni spolecnost je sexisticka a sovinisticka a stavi nas do situaci, kdy kazdy musi byt model/modelka (a to nejen diky vzhledu, ale i stylu oblekani), aby byl uspesny. Rad bych prilozil jednu pekne video, ale to bych ho musel umet najit ...
Myslim, ze ve svete, kde i na nasem foru pisatelka zada, aby si lide nechali urazky, to chce odvahu jit behat/cvicit mezi armadu sportovcu.
Olejnas

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 7:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neco mi rika, ze tahle pani tu uz zhruba pred rokem psala neco podobneho. Ono je to relativne snadne popsat problem, pisatelka je velmi inteligentni a se slovy to umi, ale to nestaci. Strhla se tu tenkrat diskuse, ze ktere vyplynulo, ze problem je z velke casti hlavne v jeji hlave. Mam ve svem okoli podbneho cloveka, bohuzel...
MAST3R

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 7:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidím to jako Olejnas.

https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=32670&highlight=zm%ECna
MAST3R

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 7:23 am    Předmět: Re: Trocha slov podpory Odpovědět s citátem

Bosi napsal:

Hloupej? Mozna jen delam chybu, ze automaticky predpokladam, ze to ten namakany borec mel s budovanim postavy jednodussi. Treba jeho rodice meli povedomi o zdrave strave a nechodili sami do fastfoodu (a jemu to zakazovali) a od mladi ho dokopavali do ruznych krouzku a konicku a vybudovali v nem vztah ke sportu a hlavne ke svemu telu (coz je mozna to, co DeB chybi).
Obezni lide, kteri cvici podle me zaslouzi vice obdivu v tom smyslu, ze dnesni spolecnost je sexisticka a sovinisticka a stavi nas do situaci, kdy kazdy musi byt model/modelka (a to nejen diky vzhledu, ale i stylu oblekani), aby byl uspesny. Rad bych prilozil jednu pekne video, ale to bych ho musel umet najit ...
Myslim, ze ve svete, kde i na nasem foru pisatelka zada, aby si lide nechali urazky, to chce odvahu jit behat/cvicit mezi armadu sportovcu.

Takže člověk, co se s prominutím od mala vyžířá, si zaslouží více obdivu, než někdo, kdo od mala sportuje.

Asi tuším, jak to myslíš, ale podáváš to trochu neštastně. U nás v rodině máme kluka (můj nevlastní bratrance), je mu tuším 7-8, bohužel je zrakově hodně postižený ( kvůli jeho vlastní mámě, ale proto to nepíšu), ale je fakt tlustý. Je mu tedy těch 7-8, ale má přes 50kg a samozřejmě nejsem magor, abych dítěti naordinoval sacharidové vlny, ale mrzí mě, že nikdo z rodiny s tím nic neděla. Když něco namítnu, tak mě odbydou tím, že "zhubl, že se vytáhnul", což je fakt super. Myslím, že by mu to pomohl nejen ze zdravotní stránky, ale i psychicky, protože už zažil šikanu ve školce, kde na to ostatní děti upozorňovali. A čím dřív se začně, tím lepší to pak v budoucnu bude.
DeB

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Neco mi rika, ze tahle pani tu uz zhruba pred rokem psala neco podobneho. Ono je to relativne snadne popsat problem, pisatelka je velmi inteligentni a se slovy to umi, ale to nestaci. Strhla se tu tenkrat diskuse, ze ktere vyplynulo, ze problem je z velke casti hlavne v jeji hlave. Mam ve svem okoli podbneho cloveka, bohuzel...

Prosím? :) To asi ne tedy. Na ronnie jsem krátce na doporučení kamaráda.
Grimley

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ne,z tamtý číšila arogance a pomalu snad nenávist ke všem, co se ji snažili poradit, kdyz jsem ji pak napsal že to je prasnice který to jen kecá, strhla se velká diskuze :)

Tady z deb je cítit snaha neco delat a hlavně i chuť, vím ze s prací a školou je to dost na houby, ptz jakákoliv energie padne na první dvě cinnosti a na nějaký sportování moc nezbyde, připadne stres v praci/škole taky není zrovna ideální do diety...ale Deb to zvládne a pokud dostatečně vydrží, bude sklízet ovoce :)
DeB

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
To ne,z tamtý číšila arogance a pomalu snad nenávist ke všem, co se ji snažili poradit, kdyz jsem ji pak napsal že to je prasnice který to jen kecá, strhla se velká diskuze :)

Tady z deb je cítit snaha neco delat a hlavně i chuť, vím ze s prací a školou je to dost na houby, ptz jakákoliv energie padne na první dvě cinnosti a na nějaký sportování moc nezbyde, připadne stres v praci/škole taky není zrovna ideální do diety...ale Deb to zvládne a pokud dostatečně vydrží, bude sklízet ovoce :)

Tak určitě chci vydržet!

Jinak dnes jsem v práci. Hodlám si zacvičit večer. Jinak dnes jsem měla tedy ke snídani housku s posypem vloček (Kaufland) namazanou lučinou, 70 g šunky, 1,2 syrové papriky, 2 rajčata..ke svačině jsem měla 140 g jablka, 70g mrkve + 150 g jogurtu klasik.. k obědu jsem měla 180g brambor vař.ve slupce, 100 g tofu, 35 g kuř.masa (měla jsem uvařené na páře stehno tak jsem ho rozdělila na dvě porce a druhou si dám k večeři s tofu), 50g mrkev,2 rajčata, 1/4 papriky syrové a ke svačině jsem zatím měla 150 g cottage s 1 rajčetem.. k večeři budu mít stejný oběd s tím rozdílem, že brambor mám 150 g... No.. takže budu ráda za rady..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další zoufalec běhá po Ronnie Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: