|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 4:34 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 4:38 pm Předmět: |
|
|
Starret je super, ale z vlastní zkušenosti vím, že je vše lepší vyzkoušet, než mu bezhlavě věřit. Viz. externí rotace v rameni jako jediná správná metoda pakování (podle něj). Osobně mi externí rotace nestačí, těžím hlavně ze stažení lopatek dolů a k sobě, lámání činky je pak už jen taková třešnička na dortu. Nebo to, jak říká, že když se nezpevním před mrtvolou ještě ve stoje, tak nemám šanci na korektní formu. Taky jsem zjistil, že stačí před liftem zařadit "pre-pull" a záda mám jak pravítko. A můžu tu činku chytat hrbatý, jak se mi zlíbí :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 4:42 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Nebo to, jak říká, že když se nezpevním před mrtvolou ještě ve stoje, tak nemám šanci na korektní formu. Taky jsem zjistil, že stačí před liftem zařadit "pre-pull" a záda mám jak pravítko. A můžu tu činku chytat hrbatý, jak se mi zlíbí :) |
Bych mu někdy doporučil kouknout na Kulicha, jak se rovná k mrtvole :))
Nicméně musím mu dát za pravdu v tom, že nadechnout se, zpevnit, aktivně se přitáhnout k čince flexorama kyčlí a jít k ní prostě zpevněnej pomáhá většině lidí k vyššímu výkonu a taky k max bezpečnosti. _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 4:47 pm Předmět: |
|
|
| ZeleznaKoule napsal: | | eSko napsal: | Ty ale prvotním zpevněním zajistíš lepší stabilitu páteře a menší prostor kolem ní, což je pak hrozná výhoda, když totiž pak do zpevněného břicha naženeš vzduch, který vytváří tlak, synergizuješ ono zpevnění. Opačný sled (nádech - zpevnění) je prostě špatně, pardon že to tak říkám. Utrvzují mě nejen v tom hodiny kompenzačního cvičení a zdravotní tělesné výchovy na fakultě, ale i tenhle šikovnej chlapík.
http://journal.crossfit.com/2012/08/the-crossfit-experience-with-kelly-starrett.tpl
EDIT: Jinak orientovat se podle toho, co je jednodušší... nevím no, jednodušší je i ležet na gauči než se hýbat, takže je dobré ležet na gauči? :) |
Neboj, vím moc dobře, že jsi zaláskovaný do Kellyho :) Nicméně pánové, které zas poslouchám (a učím se od nich) já, učí opačný přístup. Neříkám, že ten nebo onen je špatně/dobře, ale ta jednudochost je pro mě hodně určující faktor. Správně dýchat musí u mě zvládnout i úplný začátečník a ze zkušenosti můžu říct, že nadechovat se do zpevněného břicha je pro spoustu začátečníků sci-fi. Srovnání s ležením na gauči mi tedy nepřijde příliš na místě. |
Jo to ležení jsem hodně nadnesl, ale chápeme se. Nicméně také jsem si vyzkoušel oba postupy a sedí mi, dle Tebe, ten složitější. V praxi jsem pak i pocítil lepší stabilitu a nechodil jsem např. u dřepu do takové hyperlordózy. Možná může být složitější, nemám takové zkušenosti s lidmi jako ty, takže nevím jestli laikům sedne víc to nebo to, ale možná ta jednoduchost nebude úplně to správné měřítko, třeba stojí za to, na tom zapracovat.
Kelly nekelly, není jediný, kdo mě to tak naučil. Respektuji i fyzioterapeuty a doktory z fakulty, učí de fakto ten samý postup, co Kelly. Odkaz jsem dal hlavně pro ilustraci a vysvětlení od někoho, komu pod rukama taky prošly stovky, ne-li tisíce lidí. Na lidi z fakulty tě bohužel neodkážu, ty žádné video na netu nemají :))
Zdáš se mi jako člověk, co je otevřen názorům, takže když bůh dá (nebo šéf prémie, hh), tak ti skočím v Brně na seminář a naučíš mě pracovat s železnou gulí a pokecáme o všem možném.
Moocha: Tady máš něco od tlapáka k lopatkám http://www.tonus.cz/lopatky-od-sebe.html _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 4:54 pm Předmět: |
|
|
Znovu říkám, že neříkám, že je to špatně :)
Semináře v Brně vede Zdeněk Dohnal, já jsem v Praze a do Brna se bojím, páč jsem slyšel, že tam pražáky nemaj v lásce :)) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 4:58 pm Předmět: |
|
|
Nene, to jsi slyšel špatně, nemáme tu rádi lidi, co se nejdřív nadechují a pak zpevňují  Tak dorazím do Prahy, není problém. Třeba mi pomůžeš dát dohromady mobilitu ramen, se kterými bojuju už nějaký roky :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 8:21 pm Předmět: |
|
|
Taky jsem to probiral s fyzioterapeutem a tvrdil, ze neni jeden spravny postup. Ale ucil me postup uplne vydechnout a pak se nadechnout uz do stazeneho bricha. Ale u toho visu na hrazde, kdyz je clovek vyveseny tak se musi povolit a nadechnout, aby se protahl co nejvice, ale to mi proste nesedi, nebo tomu nerozumim
Edit: Moocha - Kelly prece vzdy rika shoulder blades back and down :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 9:48 pm Předmět: |
|
|
eSko, on tam mluví o addukci lopatek v průběhu cviku, o tom já nemluvím. Mluvím o stažení před cvikem a fixaci v průběhu opakování. Taky by mě zajímalo, jak může stažení lopatek vyvolat vnitřní rotaci v rameni  ale třeba jsem Tlapáka jen špatně pochopil. Chápej, uznávám, že nemusím mít pravdu, jen bych si rád vše zdůvodnil :)
Foresten: Třeba je chyba na mém přijímači, Kellyho jsem četl docela dávno a tak mi to mohlo vypadnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: čt květen 22, 2014 10:08 pm Předmět: |
|
|
Už jsem se zaregistroval :) _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
|
| nahoru |
|
 |
pk1234
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Zpevňovat se do nadechnutého břicha asi půjde těžko, to je jak narvat skákací hrad do odpadkovýho koše... |
| eSko napsal: | | No když se člověk nejdříve nadechne do břicha a pak se bude chtít zpevnit (zapojit břicho), tak to půjde těžko. Stačí vyzkoušet. Takže optimální postup by se mi jevil: nádech, výdech a zpevnění (kontrakce svalstva), nádech, výdech a povolení. Tenhle sled se mi jeví jako přirozený a logický. Nebo jaký máš názor? |
Tohle se tyka cviceni obecne, nebo jen decompresion hangu?
Jsem si dost jistej ze aspon 90% vzperacu, powerlifteru a strongmanu to tak dela. Nadechnout, potom zpevnit. Na mrtvej tah mi to uplne prirozeny.
Kdyz se zpevnim a potom nadechnu, automaticky ztratim pevnost, takze potom co ukoncim nadechovani se stejne musim zpevnit znova.
|
|
| nahoru |
|
 |
pk1234
|
Zaslal: pá květen 23, 2014 11:29 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Zpevňovat se do nadechnutého břicha asi půjde těžko, to je jak narvat skákací hrad do odpadkovýho koše... |
| eSko napsal: | | No když se člověk nejdříve nadechne do břicha a pak se bude chtít zpevnit (zapojit břicho), tak to půjde těžko. Stačí vyzkoušet. Takže optimální postup by se mi jevil: nádech, výdech a zpevnění (kontrakce svalstva), nádech, výdech a povolení. Tenhle sled se mi jeví jako přirozený a logický. Nebo jaký máš názor? |
Tohle se tyka cviceni obecne, nebo jen decompresion hangu?
Jsem si dost jistej ze aspon 90% vzperacu, powerlifteru a strongmanu to tak dela. Nadechnout, potom zpevnit. Na mrtvej tah mi to uplne prirozeny.
Kdyz se zpevnim a potom nadechnu, automaticky ztratim pevnost, takze potom co ukoncim nadechovani se stejne musim zpevnit znova.
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
|
| nahoru |
|
 |
Mr.Samorost

|
Zaslal: st květen 28, 2014 6:52 am Předmět: |
|
|
Zdar, ZeleznaKoule
zaujímalo by ma ako často doporučuješ s KB behom týždňa cvičiť respektíve ako často cvičíš s KB ty ?
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Kettlebells (kov) | SedcoKovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg. 2176 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|