Kettlebells

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 22, 23, 24  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kettlebells  Úvodní stránka -> Trénink -> Kettlebells
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernhard napsal:
Neplánuje se další pražský Enter kettlebell seminář? Dík

Here you go :) http://www.zeleznakoule.cz/enter-the-kettlebell-cerven-2014-praha/
Moocha

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Starret je super, ale z vlastní zkušenosti vím, že je vše lepší vyzkoušet, než mu bezhlavě věřit. Viz. externí rotace v rameni jako jediná správná metoda pakování (podle něj). Osobně mi externí rotace nestačí, těžím hlavně ze stažení lopatek dolů a k sobě, lámání činky je pak už jen taková třešnička na dortu. Nebo to, jak říká, že když se nezpevním před mrtvolou ještě ve stoje, tak nemám šanci na korektní formu. Taky jsem zjistil, že stačí před liftem zařadit "pre-pull" a záda mám jak pravítko. A můžu tu činku chytat hrbatý, jak se mi zlíbí :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Nebo to, jak říká, že když se nezpevním před mrtvolou ještě ve stoje, tak nemám šanci na korektní formu. Taky jsem zjistil, že stačí před liftem zařadit "pre-pull" a záda mám jak pravítko. A můžu tu činku chytat hrbatý, jak se mi zlíbí :)

Bych mu někdy doporučil kouknout na Kulicha, jak se rovná k mrtvole :))

Nicméně musím mu dát za pravdu v tom, že nadechnout se, zpevnit, aktivně se přitáhnout k čince flexorama kyčlí a jít k ní prostě zpevněnej pomáhá většině lidí k vyššímu výkonu a taky k max bezpečnosti.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
eSko napsal:
Ty ale prvotním zpevněním zajistíš lepší stabilitu páteře a menší prostor kolem ní, což je pak hrozná výhoda, když totiž pak do zpevněného břicha naženeš vzduch, který vytváří tlak, synergizuješ ono zpevnění. Opačný sled (nádech - zpevnění) je prostě špatně, pardon že to tak říkám. Utrvzují mě nejen v tom hodiny kompenzačního cvičení a zdravotní tělesné výchovy na fakultě, ale i tenhle šikovnej chlapík.

http://journal.crossfit.com/2012/08/the-crossfit-experience-with-kelly-starrett.tpl

EDIT: Jinak orientovat se podle toho, co je jednodušší... nevím no, jednodušší je i ležet na gauči než se hýbat, takže je dobré ležet na gauči? :)

Neboj, vím moc dobře, že jsi zaláskovaný do Kellyho :) Nicméně pánové, které zas poslouchám (a učím se od nich) já, učí opačný přístup. Neříkám, že ten nebo onen je špatně/dobře, ale ta jednudochost je pro mě hodně určující faktor. Správně dýchat musí u mě zvládnout i úplný začátečník a ze zkušenosti můžu říct, že nadechovat se do zpevněného břicha je pro spoustu začátečníků sci-fi. Srovnání s ležením na gauči mi tedy nepřijde příliš na místě.

Jo to ležení jsem hodně nadnesl, ale chápeme se. Nicméně také jsem si vyzkoušel oba postupy a sedí mi, dle Tebe, ten složitější. V praxi jsem pak i pocítil lepší stabilitu a nechodil jsem např. u dřepu do takové hyperlordózy. Možná může být složitější, nemám takové zkušenosti s lidmi jako ty, takže nevím jestli laikům sedne víc to nebo to, ale možná ta jednoduchost nebude úplně to správné měřítko, třeba stojí za to, na tom zapracovat.
Kelly nekelly, není jediný, kdo mě to tak naučil. Respektuji i fyzioterapeuty a doktory z fakulty, učí de fakto ten samý postup, co Kelly. Odkaz jsem dal hlavně pro ilustraci a vysvětlení od někoho, komu pod rukama taky prošly stovky, ne-li tisíce lidí. Na lidi z fakulty tě bohužel neodkážu, ty žádné video na netu nemají :))

Zdáš se mi jako člověk, co je otevřen názorům, takže když bůh dá (nebo šéf prémie, hh), tak ti skočím v Brně na seminář a naučíš mě pracovat s železnou gulí a pokecáme o všem možném.

Moocha: Tady máš něco od tlapáka k lopatkám http://www.tonus.cz/lopatky-od-sebe.html
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Znovu říkám, že neříkám, že je to špatně :)

Semináře v Brně vede Zdeněk Dohnal, já jsem v Praze a do Brna se bojím, páč jsem slyšel, že tam pražáky nemaj v lásce :))
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 4:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nene, to jsi slyšel špatně, nemáme tu rádi lidi, co se nejdřív nadechují a pak zpevňují Tak dorazím do Prahy, není problém. Třeba mi pomůžeš dát dohromady mobilitu ramen, se kterými bojuju už nějaký roky :)
Foresten

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 8:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem to probiral s fyzioterapeutem a tvrdil, ze neni jeden spravny postup. Ale ucil me postup uplne vydechnout a pak se nadechnout uz do stazeneho bricha. Ale u toho visu na hrazde, kdyz je clovek vyveseny tak se musi povolit a nadechnout, aby se protahl co nejvice, ale to mi proste nesedi, nebo tomu nerozumim
Edit: Moocha - Kelly prece vzdy rika shoulder blades back and down :)
Moocha

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko, on tam mluví o addukci lopatek v průběhu cviku, o tom já nemluvím. Mluvím o stažení před cvikem a fixaci v průběhu opakování. Taky by mě zajímalo, jak může stažení lopatek vyvolat vnitřní rotaci v rameni ale třeba jsem Tlapáka jen špatně pochopil. Chápej, uznávám, že nemusím mít pravdu, jen bych si rád vše zdůvodnil :)

Foresten: Třeba je chyba na mém přijímači, Kellyho jsem četl docela dávno a tak mi to mohlo vypadnout.
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Bernhard napsal:
Neplánuje se další pražský Enter kettlebell seminář? Dík

Here you go :) http://www.zeleznakoule.cz/enter-the-kettlebell-cerven-2014-praha/

Už jsem se zaregistroval :)
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

peetthemaster napsal:

Super, budu se těšit - víc než Ty, muhehe
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2014 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
peetthemaster napsal:

Super, budu se těšit - víc než Ty, muhehe

Já se těším, že se naučím něco, co mě baví, pořádně (snad) :)))
pk1234

PříspěvekZaslal: pá květen 23, 2014 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Zpevňovat se do nadechnutého břicha asi půjde těžko, to je jak narvat skákací hrad do odpadkovýho koše...

eSko napsal:
No když se člověk nejdříve nadechne do břicha a pak se bude chtít zpevnit (zapojit břicho), tak to půjde těžko. Stačí vyzkoušet. Takže optimální postup by se mi jevil: nádech, výdech a zpevnění (kontrakce svalstva), nádech, výdech a povolení. Tenhle sled se mi jeví jako přirozený a logický. Nebo jaký máš názor?

Tohle se tyka cviceni obecne, nebo jen decompresion hangu?

Jsem si dost jistej ze aspon 90% vzperacu, powerlifteru a strongmanu to tak dela. Nadechnout, potom zpevnit. Na mrtvej tah mi to uplne prirozeny.

Kdyz se zpevnim a potom nadechnu, automaticky ztratim pevnost, takze potom co ukoncim nadechovani se stejne musim zpevnit znova.
pk1234

PříspěvekZaslal: pá květen 23, 2014 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Zpevňovat se do nadechnutého břicha asi půjde těžko, to je jak narvat skákací hrad do odpadkovýho koše...

eSko napsal:
No když se člověk nejdříve nadechne do břicha a pak se bude chtít zpevnit (zapojit břicho), tak to půjde těžko. Stačí vyzkoušet. Takže optimální postup by se mi jevil: nádech, výdech a zpevnění (kontrakce svalstva), nádech, výdech a povolení. Tenhle sled se mi jeví jako přirozený a logický. Nebo jaký máš názor?

Tohle se tyka cviceni obecne, nebo jen decompresion hangu?

Jsem si dost jistej ze aspon 90% vzperacu, powerlifteru a strongmanu to tak dela. Nadechnout, potom zpevnit. Na mrtvej tah mi to uplne prirozeny.

Kdyz se zpevnim a potom nadechnu, automaticky ztratim pevnost, takze potom co ukoncim nadechovani se stejne musim zpevnit znova.
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá květen 23, 2014 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pk1234 napsal:

Já bych to zaokrouhlila na 100%.... Neznám nikoho, kdo by to dělal jinak...
Mr.Samorost

PříspěvekZaslal: st květen 28, 2014 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar, ZeleznaKoule

zaujímalo by ma ako často doporučuješ s KB behom týždňa cvičiť respektíve ako často cvičíš s KB ty ?
Kettlebells (kov) | Sedco
Kovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg.
2176 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kettlebells Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 22, 23, 24  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: