|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kid
|
Zaslal: pá květen 30, 2014 12:52 pm Předmět: |
|
|
Protože kurvadoprdelepráce děláš všechno proto abys ty ramena kurvil dál. Jinak to ani nemůže dopadnout.
Chce to jiný systém, jiný cviky, prostě na úplný začátek.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
Zaslal: pá květen 30, 2014 1:04 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Tak...dnes jsem byl na kontrole za svým operatérem. Výsledek mě moc nepotěšil. Zmiňoval slova jako resurfacing, endoprotéza apod. Tj. vypadá to dost beznadějně s celým cvičením. |
Divim se, ze nezminoval i nejaky sprosty slova, kdyz s takovim ramenem cvicis.
A co presedlat uplne, treba na beh a kolo ? Treba u me byly doby kdy me to uplne stacilo a vybec jsem nemusel makat v posilce, protoze ten hlavni cil, endorfiny to casto splni.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 30, 2014 1:09 pm Předmět: |
|
|
Tak běh mě láká moc. Bohužel momentálně jsem kulhající atlet. Podařilo se mi s sebou mrsknout na mokré dlažbě v, která byla pod úhlem cca 45° (v lakýrkách -tj. bez vzorku) na zem a na běh to te%d zrovna není. Prostě když se daří:o) Kolo ale jde - do nějakého extra terénu to není, ale jinak budu jezdit víc (nejspíš místo fitka).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 30, 2014 1:23 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | Protože kurvadoprdelepráce děláš všechno proto abys ty ramena kurvil dál. Jinak to ani nemůže dopadnout.
Chce to jiný systém, jiný cviky, prostě na úplný začátek. |
Máš pm, kde máš moje vysvětlení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 30, 2014 8:25 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si to nechal projít hlavou a jedu dál. Přizpůsobím trénink situaci a bude ještě lehčí - tak se případní čitatelé neděste. Je to k naštvání. Vím, že bych ze sebe dokázal vymáčknout hodně - určitě bych těch deset kilo za měsíc sundal. Jen - nemůžu pořádně cvičit vršek ani aerobkovat kvůli zhmožděnině - je to docela solidní ojeb...pardon za to slovo.
Představoval bych si to jinak. Nejlépe dva krátké tréninky denně ve splitu 2+1 a ve volný den aerobka. Ale takto? Je to prostě trápení - ale fňukat můžu i později - ty dva týdny už mě nezabijí - i když nějaký svalový růst bude s tímto gayness style tréninkem asi o ničem.
Takže - jedeme dál:o) zítra hlídám malou, takže půjde do fitka se mnou...to bude:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: pá květen 30, 2014 9:27 pm Předmět: |
|
|
Taky moc nechapu proc to tak pokousis a radsi se na to nevyprdnes. Sport je fajn, ale clovek se pak zhuntuje a jak uz pak nemůže ani normalne fungovat, tak se pak bije do hlavy proc se na to nevysral a co by za to dal, kdyby se na to sportovani (cinky) vysral dřív a mohl fungovat aspoň v beznem zivote normalne... Jinak kolo je fajn. Ještě k tomu ,když jezdis s bandou tak to dostane jinej rozmer. Ted bude Tour de France, tak třeba te to chytne a zacnes tomu kolu davat poradne.  Když te to chytne, tak nemusíš resit jidlo, protože to proste bez problemu vyjezdis a všechna prebytecna vaha pujde rychle dolu..
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: so květen 31, 2014 1:58 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | trénink:
tlaky s jednoručkami v sedě 10x10, 14x10, 18x10, 20x10, 12x10
upažování ve stoji - superstriktně 6x10, 8x10, 10x10, 8x10, 6x10
deltteck 10x15, 12,5x12, 15x10
tricepsový klik na bradlech 45x10, 45x10, 45x10, 45x10, 45x10
+ bicepsový zdvih s jednoručkami ve stoje 10x10, 12x10, 14x10, 16x10, 18x10
tricepsové stahování lana 5x22,5X12
+ bicepsový zdvih na kladce 5x22,5x12
sed leh na stroji 3x50x20
zkracovačky - superpomalu 5x10
Při tlacích bolest v rameni u vyššich vah. Nechám tedy hmotnost činek tam kde je a začnu pomalu zvedat počet opakování při zachování perfektní techniky.
Šel jsem do fitka nějaký zbitý...ale tam jsem se zázračně probral a nebolo to tak hrozné:o)
Zítra nohy a další den hladovka nebo naopak.
Byl bych rád, kdyby se mi podařilo stlačit hmotnost do konce týdne ke 114 kg. |
Rameno jsem neviděl,to jakou máš techniku jsem neviděl, ale umim si to docela dobře představit. A superstriktní technika cvičení-nemá s tou zdravou prakticky nic společnýho,a pochybuju že tě někdo naučil jak by to mělo vypadat.
Měl jsi vubec nějakou rehablitaci (pořádnou), učil tě někdo zacentrovat to rameno,máš to nacvičení bez zátěže? Dokážeš tu centraci tam udržet při cvičení, rozsah pohybu je sice fajn ale jakej je skapulohumerální rytmus u toho-jinak to je k prdu, dokážou ti svaly udělat dostatečnej tlak hlavice do jamky při pohybu?
S timhle je třeba pracovat,když to je ok tak hurá na cvičení-pořádný co jsem quotnul je ukázka cviků ale vymrvim si ramono i pro zdravýho... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so květen 31, 2014 7:29 am Předmět: |
|
|
Rehabky jsem absolvoval deset lekcí - centrovat rameno mě učili. Než jsem šel do fitka - cvičil jsem s "gumou" a doma cvičím na balonu... kde jsem si zkoušel techniku cvikůa třeba upažování si myslím, že je OK. Ramena tlačím dolů a dozadu-jakoby mám stažené mezilopatkové svaly - nevím jak to popsat Pozitivní fáze např. u upažování trvá řekněme 5 sekund a tempo je rovnoměrné - žádné zrychlování, záklony, pohupování. Myslím, že vím, jak by technika cviků měla vypadat-rozhodně nehoním váhy na úkor techniky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so květen 31, 2014 7:49 am Předmět: |
|
|
Den 13/30
hmotnost 114,5 kg (-5,9 kg/ 13 dnů)...málo cvičím a nedělám kardio - tj. stojím.
trénink - uvidím, zda tomu ještě dnes nedám volno pro klid kloubů:o)
Jídlo - doplním.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: so květen 31, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
| yura napsal: | Taky moc nechapu proc to tak pokousis a radsi se na to nevyprdnes. Sport je fajn, ale clovek se pak zhuntuje a jak uz pak nemůže ani normalne fungovat, tak se pak bije do hlavy proc se na to nevysral a co by za to dal, kdyby se na to sportovani (cinky) vysral dřív a mohl fungovat aspoň v beznem zivote normalne... Jinak kolo je fajn. Ještě k tomu ,když jezdis s bandou tak to dostane jinej rozmer. Ted bude Tour de France, tak třeba te to chytne a zacnes tomu kolu davat poradne. Když te to chytne, tak nemusíš resit jidlo, protože to proste bez problemu vyjezdis a všechna prebytecna vaha pujde rychle dolu.. |
podle me to moc dobře nejde každyho bavi nejakej sport ja osobne cvicim uz 3/4 roku s najebanejma zadama protoze proste neumim vynechat trenink nevim co jinyho bych delal mam silovou dispozici tak nebudu jezdit na kole protoze to nesnasim :D ted chodim cvicit lehce i kdyz jsem na rehabilitaci + nejaky plavani ale prestat mi proste nejde
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: so květen 31, 2014 2:07 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Rehabky jsem absolvoval deset lekcí - centrovat rameno mě učili. Než jsem šel do fitka - cvičil jsem s "gumou" a doma cvičím na balonu... kde jsem si zkoušel techniku cvikůa třeba upažování si myslím, že je OK. Ramena tlačím dolů a dozadu-jakoby mám stažené mezilopatkové svaly - nevím jak to popsat Pozitivní fáze např. u upažování trvá řekněme 5 sekund a tempo je rovnoměrné - žádné zrychlování, záklony, pohupování. Myslím, že vím, jak by technika cviků měla vypadat-rozhodně nehoním váhy na úkor techniky. |
Nemyslim si že máš blbou techniku v tomhle směru- myslim si že obecně technika těhlech cviků považovaná za správnou není z pohledu mechaniky ramena dobrá.
Tam je potřeba mít dobrou funkci infraspinatu a serratu anterior, a spousta dalších zase musí umět dobrou excentrickou kontrakci, když neuměj pouštět tak to nepřeposiluješ (třeba takovej pectoralis minor tak zlobí uplně ukázkově timhle, někteří členové fora co byli u mě v ordinaci by mohli vyprávět jak mi sprostě nadávali když jsem s tim s nima začal pracovat:D ramena tlačit dolů a dozadu ti když tam ty svaly nehrajou jak maj nic pozitivního neudělá...
Jeden z problému fyzio u nás je že všichni jsou samej Kolář a Čápová a centrace ramena z Vývojovky DNS hezky v leže v ideální poloze nebo v opoře ve 3. měsíci atd. člověk se to i docela pěkně naučí v tomhle udělat a OK pro někoho to stačí když pak sedí v kanclu a tam ty ruce používá,ale někdo jinej přijde do fitka vezme do ruky 40kg osu a rameno se okamžitě rozpadne,strašně málo kdo se snaží přenášet tyhle věci do nějakej komplexních věcí. Klinická funkční rezerva- udržim centrovaný rameno při benči s osou,dám 50kg a rameno v hájí tak to musim dotrénovat do toho benche a tim že budu tahat theband (gumu:) a centrovat si to rameno v nějaký vývojovce podloženej balonem to fakt neudělám...
Já jsem dneska po tréninku strávil ve fitku ještě hodinu zrovna si hranim s těmahle věcma (na benči,na zemi v dřepovacim stojanu s velkou osou, na multiprcu,s jr na lavičce na zádech, na boku, ve visu na hrazdě paralelním uchopem, a do všech těch věcí ještě se dá zapojit právě techniky z vývojový kineziologie pro správnou funkci bránice břicha a něco z biomechaniky pro srovnání těla v transverzální rovině....)
Je to hraní si mikropohybama a uvědoměním si těla jak má bejt. Tam na mě dnes čuměli jak na vola úplnýho když jsem měl na kladce 5kg (a měl bych mín kdyby to šlo) tahal jsem to v rozsahu tak 30cm a byl u toho durch spocenej a hekal jak to bylo těžký, ale v sedě bokem ke kladce bez opory s rotačnim srovnání Cp a Lp v transverzální ose,necvičící rukou centrovanou v opoře o koleno přes postavení akra a ta cvičící zase v 30 stupnů flexe aby se stabilizovala lopatka,rameno při tom do lehký zevní rotace a ted obloučkem stáhnout...6 opáček a víc jsem v série nedal ani omylem...něco se nastaví o 5cm jinak a mužeš si to tam tahat hodinu protože se zapojí všechno přes uplně jiný svaly...
Najdi si tam u Vás někoho kdo s tim dokáže pracovat a ser na gumu... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so květen 31, 2014 7:54 pm Předmět: |
|
|
Díky Pomane.
...a ano - rád bych cvičil - baví mě to. Jen tělo selhává - prostě mám danou nadprůměrnou schopnost budovat jak sílu, tak svalovou hmotu s podprůměrným pohybovým aparátem velmi útlé klouby, kotníky, zápěstí na vysokého a hmotného chlapa), problémy s trávením velkých objemů potravy (což už by nyní nemusel být takový problém - jak mám zpomalený metabolismus).
Prostě klasika je, že tak měsíc po začátku tréninku začne něco bolet-mě ty váhy připadají lehké (v tomto logu doslova legrační), ale tělo je jiného názoru a něco se dosere. Neříkám, že je vše naprosto dokonalé ,ale snažím se ...tak jako nikdy, aby ty klouby držely. Někdo cvičí jako prase roky a nic. No - prostě někde mám oproti průměru asi lehkou výhodu, jinde docela nepříjemnou nevýhodu.
Ale nepíšu log, abych tu plakal nad nespravedlností světa - udělám vše proto aby to šlo. Ne- na závodní úrovni, ale na nějaké kondiční úrovni jako kompenzaci k sedavé práci a odreagování by to snad mohlo jít. Každopádně jsem si dal tři dny volno a zítra pokračujeme.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: so květen 31, 2014 8:27 pm Předmět: |
|
|
I když ti tu každý říká, ať se na to vykvákneš, náhodou tě obdivuju. Nevzdáváš a snažíš se dál dělat, co tě baví. Pamatuju se x zpátky, když si čekal na operaci a držím ti palce i teď.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so květen 31, 2014 8:40 pm Předmět: |
|
|
Díky:o)...jsem tvrdohlavý a nevěřím, že toto je konečná. Přizpůsobím tréninku momentální situaci co nejlépe dokážu.
Výsledky asi nebudou takové jaké bych si představoval, ale teď je cílem být schopen fungovat ve fitku bez ambicí na nějaký ten centimer na pásce krečjovského metru.
Nejtěžší je pro mě teď přijít do fitka a cvičit ne na půl plynu, ale tak na 10 % (ne že bych jindy dřel na 100 % :o)...na to zase nemám ani se zdravým ramenem).
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: so květen 31, 2014 8:45 pm Předmět: |
|
|
Chápu tě.. Nemůžu to absolutně srovnávat, ale podobné pocity jsem měla s vyskočeným žebrem nebo opíchanýma zádama, kdy jsem pak musela jen odpočívat a cvičit zlehka, váhy ti padají.. Mno drž se chlape, věřím že víš co děláš a máš to v hlavě srovnaný, aby sis neublížil ještě víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|