To že je to nemorální ještě neznamená že bych na jejím místě neudělal to samé. Také dělám spoustu nemorálních věcí. Rozhodně neříkam že by měla ztratit české občanství, ale být daňovým rezidentem čr pokud jsem individuální profesionální sportovec českého sportovního svazu požívající z toho plynoucích výhod by mělo být správně.
Jo, a třeba takový Jágr si daně platí ve Státech, Čech v UK a Nedvěd v Itálii .... kurvy nemorální
To je ale rozdíl. Jágr čech i nedvěd tam nepochybně bydlí a pracují, jinak řečeno tráví 183 dní v roce a daně (dokonce zřejmě vyšší než tady) tak nebo tak odvedou. Kdežto Kvitová si vybrala daňový ráj monako jen proto aby se vyhnula zdanění a o tom jestli tam vůbec tráví 183 dní v roce se dá pochybovat. Takovéto jednání rozhodně nemorální je.
Bože můj, to je zase pitomost.
1) Jsou sporty, které jsou vázány na určitou lokalitu .... fotbal, hokej, basket a podobně, a jejich protagonisté mají možnosti daňové optimalizace z toho důvodu omezené. Konec konců, třeba chudák Jágr už s IRS jistou zkušenost má:-))).Tenis je oproti tomu sport, který takto vázaný na konkrétní lokalitu není, a špičkový tenista prakticky bydlí v kufru.
2) Prize money podléhají daňovému režimu státu, ve kterém se turnaj koná. Exhibice samozřejmě rovněž.
3) Čistě teoreticky ... no, spíše utopicky:-) ... jsou daně platbou za služby, které stát daňovému poplatníkovi poskytuje. Pokud u nás Kvitová tráví pár týdnů v roce (a myslím, že jich fakt moc nebude), je morální, aby ji náš stát "stáhnul" za služby, které nevyužívá, a s ohledem na to, že je většinu roku furt někde "profesně" v hajzlu, ani využívat nemůže?
Koukám, že moc nejde o to, zda někdo platí daně TADY, ale o tu obyčejnou malou lidskou zkurvenou závist, že někdo umí vydělat víc než já, a platit přitom méně. Taková morálka závisti ....
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Naposledy upravil ygg dne čt červenec 10, 2014 4:30 pm, celkově upraveno 1 krát
Rozhodně neříkam že by měla ztratit české občanství, ale být daňovým rezidentem čr pokud jsem individuální profesionální sportovec českého sportovního svazu požívající z toho plynoucích výhod by mělo být správně .
Mohl bych vědět, jaké ty výhody pro Kvitovou, Štěpánka, Berdycha a další jsou? Jako že ČR smí občas vyhrát třeba DC?
Tak za to by fakt měli cálovat až by byli černí
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Koukám, že moc nejde o to, zda někdo platí daně TADY, ale o tu obyčejnou malou lidskou zkurvenou závist, že někdo umí vydělat víc než já, a platit přitom méně. Taková morálka závisti ....
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Jo, a třeba takový Jágr si daně platí ve Státech, Čech v UK a Nedvěd v Itálii .... kurvy nemorální
To je ale rozdíl. Jágr čech i nedvěd tam nepochybně bydlí a pracují, jinak řečeno tráví 183 dní v roce a daně (dokonce zřejmě vyšší než tady) tak nebo tak odvedou. Kdežto Kvitová si vybrala daňový ráj monako jen proto aby se vyhnula zdanění a o tom jestli tam vůbec tráví 183 dní v roce se dá pochybovat. Takovéto jednání rozhodně nemorální je.
Asi tak. Pokud jsem si všiml, tak stále k jejímu jménu patří naše vlajka a v DC, WB apod. hraje za nás a hlásí se k ČR, tak co tu kdo řeší nějaké daně? Ať si dělá se svými penězi co chce, tenista je někde věčně po světě a někdo si ještě tady bude diktovat, kde má uplatňovat daně... každý strůjcem. Jeden můj kámoš tohle přesně řešil na FB, jak Kvitová vočůrává stát na daních apod. a přitom, když si vzpomenu jak se chová, jak je on sám vyčůranej apod., tak mi to akorát potvrzuje parafrázované přísloví "pro vychcanýho každý vychcaný", takže si zdejší moralisty dokážu představit, jak se sami staví k (ne)placení daní v naší matičce :o)
A Humla si pamatuju ještě jako hlasatele dopravních informací ve Snídani s novou... měl u toho raději zůstat.
EDIT: "Huml dále v diskuzi prohlásil: „...danit se má tam, kde se prostředky vydělávají.“"
No tak to je debil toto...
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Jo někteří si potraviny pěstují ... taky kdo by chtěl potraviny, které možná osahali černoši ... a delší věk je jen díky tomu, že farmacie dělá z lidí živoucí zombie
Podle mě kdo si co a kde vydělá je každýho věc a kde platí daně to taky , když to jde tak proč ne, už ABBA za mého mládí přišla na to že danit ve Švédsku je blbst a nikdo jí nic nevyčítal, protože tam nemají HUMLY, ŠVEJKY A BUDULÍNKY jako u nás.
_________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
Ja si svicku zapalil doma :) .... dneska ve 12 jsem vypnul v praci radio a ty tri minutky jsem koukal z okna....bylo to zvlastni... vubec nefoukal vitr a cela ta situace mela opravdu zvlastni atmosferu ... jsem rad ze tu na foru se najdou lidi co jim neni zatezko tu svicku zapalit... :)
nechapu jak nekdo jeste muze byt takovy vlastenec kdyz vidi,co se u nas deje, jasne, mit rad svou rodnou zemi, svuj jazyk a misto, kde ziju je jasna vec, ale tot asi tak vse vzhledem k situaci
Asi tak, mám rád náš jazyk, naše hory, lesy, louky, vodstvo, holky a pivo.. ale to neznamená, že musím mít rád náš stát
Ja si svicku zapalil doma :) .... dneska ve 12 jsem vypnul v praci radio a ty tri minutky jsem koukal z okna....bylo to zvlastni... vubec nefoukal vitr a cela ta situace mela opravdu zvlastni atmosferu ... jsem rad ze tu na foru se najdou lidi co jim neni zatezko tu svicku zapalit... :)
Nejsi sám. Já doma v poledne zapálil čtyři svíčky a dal jsem je na balkón. Ještě teď tam hoří a doufám, že alespoň někoho přinutí k tomu, aby se zamyslel. Bohužel hodně lidí se zamyslí dosti pozdě, a to až jim děti přijdou ze školy a řeknou jim, že se teď ve škole musí učit korán a že maminka bude muset chodit zahalená...
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Marky V - a to si fakt myslis,ze postupnu islamizaciu europy zastavi par manikov na misii v afganistane alebo iraku?
Doslova samozřejmě ne, ale jak už jsem tu psal, obávám se, že už začal střet civilizací - křesťanská euroatlantická civilizace stojí před těžkou zkouškou - islámské zlo se rozpíná čím dál víc a už se ani svými plány netají.
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru