|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sk
|
Zaslal: ne červenec 13, 2014 11:35 am Předmět: |
|
|
| blikk napsal: | | Všude pořád čtu, že nejlepší je vyzrálé hovězí maso apod., proto jsem se díval, co vlastně je k tomu zapotřebí. Mj. jsem našel na několika webech návod, kde to dělají pomocí vakuových pytlíků, do kterých se maso "uloží". Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo obecně zkušenost se zráním masa v domácích podmínkách? |
to by me taky zajimalo, reseni je jednoduche...zavakuovat, strcit nekam kde je min nez 4 stupne nad nulou a po 14 dnech doufat, ze neni zkazene :) ale neznam nikoho kdo to nejak praktikuje
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirka Kalous

|
Zaslal: ne červenec 13, 2014 11:40 am Předmět: |
|
|
| choper napsal: | | V řeznictví v Kauflandu v Praze u plynárny kupuju sušené hovězí "bresaola"100g za 19 Kč. Chuťově je to super, hlavně když navezou novou várku a neleží jim to tam par dní... zakápnu oliváčem, sul, pepř, citron nebo balsamico a je to super, někdy dám třeba i do trouby na rošt pořádně vysušit na pár minut, a to je opravdu ňamka... zaráží mě cena oproti jerky apod, kde 25g stoji 50kč... Váš názor na tohle maso? Na tomhle dle mého názoru není co zkazit, a bude to obsahovat opravdu jen maso... |
V ItalianFood seženeš kvalitní Bresaola za 110kč/100g, takže o tom co prodávají v Kauflandu bych měl pochybnosti co se týče chuti. Nedá se všechno porovnávat obecně. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
Naposledy upravil Jirka Kalous dne ne červenec 13, 2014 11:41 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po červenec 14, 2014 11:52 am Předmět: |
|
|
| blikk napsal: | | Všude pořád čtu, že nejlepší je vyzrálé hovězí maso apod., proto jsem se díval, co vlastně je k tomu zapotřebí. Mj. jsem našel na několika webech návod, kde to dělají pomocí vakuových pytlíků, do kterých se maso "uloží". Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo obecně zkušenost se zráním masa v domácích podmínkách? |
1) Koupit maso už vyzrálé
2) Koupit maso už vyzrálé a vcelku zavakuované (travnlivost obvykle 1 měsíc) a nechat ho v lednici při 0-2st. do konce trvanlivosti.
Tady jsem kupoval vysoký roštěnec za 400,-/kg a bylo výborné na steak:
http://anguso.cz/
(maso na steak by mělo být z "masných" plemen - např. aberdeen angus, charolais atp.)
|
|
| nahoru |
|
 |
Fangorn

|
Zaslal: po červenec 14, 2014 1:11 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | blikk napsal: | | Všude pořád čtu, že nejlepší je vyzrálé hovězí maso apod., proto jsem se díval, co vlastně je k tomu zapotřebí. Mj. jsem našel na několika webech návod, kde to dělají pomocí vakuových pytlíků, do kterých se maso "uloží". Nemáte s tím někdo zkušenost? Nebo obecně zkušenost se zráním masa v domácích podmínkách? |
1) Koupit maso už vyzrálé
2) Koupit maso už vyzrálé a vcelku zavakuované (travnlivost obvykle 1 měsíc) a nechat ho v lednici při 0-2st. do konce trvanlivosti.
Tady jsem kupoval vysoký roštěnec za 400,-/kg a bylo výborné na steak:
http://anguso.cz/
(maso na steak by mělo být z "masných" plemen - např. aberdeen angus, charolais atp.) |
Hele sorry, ale nic moc rada, když se ptá, jak nechat zrát maso doma a ty mu poradíš si ho koupit
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt červenec 17, 2014 11:20 am Předmět: |
|
|
| Fangorn napsal: |
Hele sorry, ale nic moc rada, když se ptá, jak nechat zrát maso doma a ty mu poradíš si ho koupit |
Protože doma to neuděláš, pokud nemáš jatka
- hovězí maso se nechává zrát 2 způsoby
1) suchá cesta - nechá se v půlkách nebo velkých blocích v kontolovaném chlaďáku těsně nad 0st. (doma neuděláš)
2) mokrá cesta - nacháš to už z výroby zavakuované maso taky při co nejnižší teplotě v lednici cca do konce deklarované trvanlivosti (to už můžeš doma, ale i tak to zavakuované musíš koupit)
|
|
| nahoru |
|
 |
FritzH
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
|
| nahoru |
|
 |
FritzH
|
Zaslal: st červenec 30, 2014 5:20 pm Předmět: |
|
|
Jediné co ti tak mužu poradit...jestli bereš maso od soukromého řezníka, tak se s ním domluv jestli by nebyl problém, že by ti u sebe nechal kus masa déle vyzrát..jinak oni tomu taky moc času co to maso potřebuje nedají :) ale jestli píšeš o studentském bytě..tak si asi student..a tohle bude dražší sranda než kupovat maso z marketu
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 9:57 pm Předmět: |
|
|
Posledni dobou jsem zacal kupovat hovezi (zadni nebo falsesna svickova), ale oproti kurecimu mne dela docela problemy s travenim, strasne dlouho mi lezi v zaludku a to i v malem mnozstvi a obcas mne z nej pali zaha a porad se mi vraci, kdezto kureci, na krere jsem zvykly, mnou projde ze o tom ani nevim a klidne ho muzu snist nekolikanasobne vic nez hoveziho. Mel tu nekdo podobny problem? _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 10:04 pm Předmět: |
|
|
Kuřecí je přece jenom líp stravitelný, takže bych v tom nehledal žádnou vědu. Já ti i dokonce říkal, když jsme se potkali a říkals mi, že sis teď oblíbil hovězí, že ho moc nemusím, protože je náročnější na přípravu. Osobně hovězí jen dusím. Tatarák pouze jednou za rok a v žaludku mi leží pěkně dlouho. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 10:15 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Kuřecí je přece jenom líp stravitelný, takže bych v tom nehledal žádnou vědu. Já ti i dokonce říkal, když jsme se potkali a říkals mi, že sis teď oblíbil hovězí, že ho moc nemusím, protože je náročnější na přípravu. Osobně hovězí jen dusím. Tatarák pouze jednou za rok a v žaludku mi leží pěkně dlouho. |
To si sice nepomatuju, ze bys mne nekdy rikal, protoze ty toho vzdycky namluvis ale asi je to tak, protoze mne fakt nedela dobre, porad mam pocit, ze jsem preplnenej. lezi mi to hodiny v zaludku a ta zaha taky zrovna neni moc prijemna .
Hlavne ze toho mam namletyho plnej mrazak. Nechce koupit? Kocka to neuzere :D _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 10:19 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Posledni dobou jsem zacal kupovat hovezi (zadni nebo falsesna svickova), ale oproti kurecimu mne dela docela problemy s travenim, strasne dlouho mi lezi v zaludku a to i v malem mnozstvi a obcas mne z nej pali zaha a porad se mi vraci, kdezto kureci, na krere jsem zvykly, mnou projde ze o tom ani nevim a klidne ho muzu snist nekolikanasobne vic nez hoveziho. Mel tu nekdo podobny problem? |
Hovädzie už len v tlakovom hrnci, niečo vyše hoďky, akýkoľvek druh sa krásne rozpadá na nitky, človek už nemusí ani krájať nič, proste radosť jesť + v hrnci stačí mať vodu, takže úplne čistulinký diétny spôsob prípravy. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 10:34 pm Předmět: |
|
|
Proč to máš namletý? Máš to nechat v celku a aspoň máš pak víc možností, co s tím. Stejně to sníš všechno sám, akorát to tam bude trochu dýl ležet.
Navíc mám ještě plno stravenek, který stejně uplatním jen u toho stejnýho řezníka, kam chodíš ty.
Já, když beru maso, tak je to hovězí, vepřový, nějaká drůbež, aby to bylo trochu pestřejší, pak to vytahuju z mrazáku podle chutí a nálady. Dobrý by byly asi i ryby, ale ty mi moc nejedou. Pouze čerstvej pstruh.
No nic, přejdeš na fast food, postavíš před BG stánek, nasadíš kuchařskou čepici a budeš prodávat burgry.
Pozdravuj Marťu. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 10:41 pm Předmět: |
|
|
Ja nevim, ale kdyz je v celku, tak to udelam vzdycky strasne gumovy, pomlety mne to preci jen chutna vic a daji se z toho delat karbanatky. Nesnasim, kdyz neco nakoupim ve velkym do zasoby a pak zjistim, ze mne to nechutna , 20 stravenek v prdeli
| citace: | | A pozdravuj Marťu. |
hmm to tezko _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út prosinec 02, 2014 10:53 pm Předmět: |
|
|
Když to necháš vcelku, tak z toho můžeš krásně dělat stejky, nebo nakrájet na kostky a udělat guláš, rajskou, na žampionech, svíčkovou, upéct na x způsobů a to se zbytečně ochuzuješ, když to pomeleš. Teď už ti zbydou jen nějaký ty karbenátky, plněný papriky, burgry, špagety, nějaký zapečený těstoviny. A že to nejsou kultícký jídla nechci ani slyšet. Všechno tohle se dá udělat jako kvalitní jídla z kvalitních surovin a s přílohama podle libosti. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|