|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
micus6
Poník
|
Zaslal: pá červenec 18, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
Jihočeské JERKY - kapr
poměrně mě překvapilo že je "šťavnaté" a není na takové to domácí žvíkání ...jí se t opěkně jen by t ochtělo tak cca 100g což za ty peníze je drahá svačinka :-)
Chuť je super, rybinu jsem nějak lehce zaznamenal, ale nic nepříjemného. Jen důkaz že je to ryba... :-)
|
|
nahoru |
|
|
| | |
Chnupal
|
Zaslal: so červenec 19, 2014 12:50 pm Předmět: |
|
|
Sušené kapří maso - Tak na hovězí to nemá. Přesto mě chuť příjemně překvapila. Maso bylo skvěle kořeněné a chuť rybiny nebyla nijak zvlášť cítit.
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: ne červenec 20, 2014 4:48 pm Předmět: |
|
|
Neměl jsem bohužel možnost ochutnat, ale docela mě zaráží jak tu hodně z vás píše, že je to dobrý že to nechutná jako rybina apod.... já totiž naopak když si dám rybu, tak chci takovou, která jako "ryba" chutnat bude. Když si dám rybí vývar, chci aby chutnal jako "rybí" vývar. Proto si snad tu rybu taky dávám ne? Pokud někdo nemá rád rybinu, tak si dá hovězí, vepřový apod. Ti kdo naopak ryby rádi maji (třeba já), ti si tu rybu daji a pak naopak bych chtěl, aby to jako rybina chutnalo...
|
|
nahoru |
|
|
Viper007
|
Zaslal: ne červenec 20, 2014 6:29 pm Předmět: |
|
|
jachym napsal: | Neměl jsem bohužel možnost ochutnat, ale docela mě zaráží jak tu hodně z vás píše, že je to dobrý že to nechutná jako rybina apod.... já totiž naopak když si dám rybu, tak chci takovou, která jako "ryba" chutnat bude. Když si dám rybí vývar, chci aby chutnal jako "rybí" vývar. Proto si snad tu rybu taky dávám ne? Pokud někdo nemá rád rybinu, tak si dá hovězí, vepřový apod. Ti kdo naopak ryby rádi maji (třeba já), ti si tu rybu daji a pak naopak bych chtěl, aby to jako rybina chutnalo... |
tak je trochu rozdil, když losos chutna jako losos nebo tunak jako tunak, nez když kapr chutna jako blato
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: ne červenec 20, 2014 7:11 pm Předmět: |
|
|
Viper007 napsal: | jachym napsal: | Neměl jsem bohužel možnost ochutnat, ale docela mě zaráží jak tu hodně z vás píše, že je to dobrý že to nechutná jako rybina apod.... já totiž naopak když si dám rybu, tak chci takovou, která jako "ryba" chutnat bude. Když si dám rybí vývar, chci aby chutnal jako "rybí" vývar. Proto si snad tu rybu taky dávám ne? Pokud někdo nemá rád rybinu, tak si dá hovězí, vepřový apod. Ti kdo naopak ryby rádi maji (třeba já), ti si tu rybu daji a pak naopak bych chtěl, aby to jako rybina chutnalo... |
tak je trochu rozdil, když losos chutna jako losos nebo tunak jako tunak, nez když kapr chutna jako blato |
Tak pokud chutná jako bláto tak to samozřejmě ne, ale pokud chutná jako "ryba" bral bych to jako ok. Kapr jinak je dobrá ryba takže si dokážu představit jak by to mohlo chutnat po rybině a přitom dobře. Jestli to obecně neni dobrý, to je věc druhá, ale nebral bych to jako "nechutná po rybině = dobrý"
|
|
nahoru |
|
|
jnerez
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 5:33 am Předmět: |
|
|
Mel sem to jako ochutnávku v baleni proteinu, který sem si objednal a muzu rict, ze to je naprosta hruza a hnus. Smrdi to jako lovecak a chut absolutne nic, nula.
|
|
nahoru |
|
|
Spazik
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 10:10 am Předmět: |
|
|
jachym napsal: | Neměl jsem bohužel možnost ochutnat, ale docela mě zaráží jak tu hodně z vás píše, že je to dobrý že to nechutná jako rybina apod.... já totiž naopak když si dám rybu, tak chci takovou, která jako "ryba" chutnat bude. Když si dám rybí vývar, chci aby chutnal jako "rybí" vývar. Proto si snad tu rybu taky dávám ne? Pokud někdo nemá rád rybinu, tak si dá hovězí, vepřový apod. Ti kdo naopak ryby rádi maji (třeba já), ti si tu rybu daji a pak naopak bych chtěl, aby to jako rybina chutnalo... |
Přesně tak, jak říkal Z. Pohlreich - že když se ho lidi třeba ptají jak udělat jehněčí/rybu, aby to nebylo cítit jako jehněčí/ryba - prý jim na to říká "tak proč to kurva chcete jíst, když vám to nechutná, si dejte hovězí nebo vepřové"
Jinak obecně kapr je jedna z nejhorších a proto taky nejlevnějších ryb, je to mezi rybama prostě něco jako vepřový bůček za 80,- ve světě normálního masa. I když mě třeba chutná a za ty peníze je to dobrá volba, přeci jen kvalitní/mořské ryby stojí třeba 5x víc.
|
|
nahoru |
|
|
micus6
Poník
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 12:23 pm Předmět: |
|
|
Ono mladý kapřík např 42cm je zas plne jina pisnicka nez 55ka ...o vetsich ani nemluvim
|
|
nahoru |
|
|
Viper007
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 12:55 pm Předmět: |
|
|
dostal jsem vzorek kapřího jerky a musim rict ze mi chutnal
kapra nejim, nechutna mi, ale ten vzorek byl dobrej, připomínalo mi do uzenou makrelu
ani to nebylo tuhy, jako hovezi Indian Jerky, který jsem ochutnal nekdy před rokem
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 2:56 pm Předmět: |
|
|
Spazik napsal: | jachym napsal: | Neměl jsem bohužel možnost ochutnat, ale docela mě zaráží jak tu hodně z vás píše, že je to dobrý že to nechutná jako rybina apod.... já totiž naopak když si dám rybu, tak chci takovou, která jako "ryba" chutnat bude. Když si dám rybí vývar, chci aby chutnal jako "rybí" vývar. Proto si snad tu rybu taky dávám ne? Pokud někdo nemá rád rybinu, tak si dá hovězí, vepřový apod. Ti kdo naopak ryby rádi maji (třeba já), ti si tu rybu daji a pak naopak bych chtěl, aby to jako rybina chutnalo... |
Přesně tak, jak říkal Z. Pohlreich - že když se ho lidi třeba ptají jak udělat jehněčí/rybu, aby to nebylo cítit jako jehněčí/ryba - prý jim na to říká "tak proč to kurva chcete jíst, když vám to nechutná, si dejte hovězí nebo vepřové"
Jinak obecně kapr je jedna z nejhorších a proto taky nejlevnějších ryb, je to mezi rybama prostě něco jako vepřový bůček za 80,- ve světě normálního masa. I když mě třeba chutná a za ty peníze je to dobrá volba, přeci jen kvalitní/mořské ryby stojí třeba 5x víc. |
Přesně tak... asi jako "vzorek proteinu mi moc chutnal. Měl jsem čokoládu a vůbec to nechutnalo po čokoládě, takže bezva "
Aji bych to vyzkoušel, ale přece jen, ta cena je dost šílená. Ještě když si to člověk přepočítá... jasně je to sušený, ale stejně, to se vyplatí zkusit to nějak vysušit doma.
|
|
nahoru |
|
|
balbi
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 3:13 pm Předmět: |
|
|
Jihočeské JERKY - kapr
Tak jsem se dnes také dostel k vyzkoušení tohoto vzorku a byl jsem mile překvapen. Chutnalo to dobře, dalo by se to klidně jíst pravidelně. V chuťi ani ve vůni jsem náznak kapra nenalezl, což je asi pro většinu výhodou.
|
|
nahoru |
|
|
Davesix
|
Zaslal: po červenec 21, 2014 9:06 pm Předmět: |
|
|
Přidávám se ke kladným recenzím. Kapr chutnal svkěle, díky moc za vzorky.
|
|
nahoru |
|
|
DevillHP
|
|
nahoru |
|
|
cz.petab
|
Zaslal: čt září 04, 2014 5:54 pm Předmět: |
|
|
Může mi prosím někdo vysvětlit následující? Podle údajů v obchodě (i na obalu samotném) je ve 100 g beef jerky:
bílkoviny: 50 g
sacharidy: 1 g
tuky: 4 g
Z jakých živin se skládá oněch zbývajících 45 g (a tedy %)? Voda to u sušeného masa asi nebude a snad to nebude ani sůl apod. ...
|
|
nahoru |
|
|
Jirka Kalous
|
Zaslal: čt září 04, 2014 7:05 pm Předmět: |
|
|
cz.petab napsal: | Může mi prosím někdo vysvětlit následující? Podle údajů v obchodě (i na obalu samotném) je ve 100 g beef jerky:
bílkoviny: 50 g
sacharidy: 1 g
tuky: 4 g
Z jakých živin se skládá oněch zbývajících 45 g (a tedy %)? Voda to u sušeného masa asi nebude a snad to nebude ani sůl apod. ... |
Sušina _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
nahoru |
|
|
kontextová reklama |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|