|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
balbi

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 6:36 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem vyzkoušel i to exFAT, ale nic se nezměnilo. Neznáte nějakej levnější kompakt/foťák/kameru, co zvládne alespoň HD video a takovéto nesmyslné omezení nemá? Protože netuším, podle čeho se to dá poznat (myslím, že nedá) a chodit po obchodech, zda bych si ho mohl vyzkoušet x produktů se mi nechce (i když aby to tak nedopadlo).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 6:50 pm Předmět: |
|
|
| balbi napsal: | Já vím, já nevěděl zda na to ta třída rychlosti má vliv. Tak problém je asi jinde. Protože mi to píše, že video může být maximálně dlouhé 8minut a 11 sekund, tak jsem to schválně nechal, ale a je to maximální stopáž toho videa, pak se vypne a můžu nahrávat další o stejné dálce, proč to nejde v celku, dokud je místo, musí se to nějak nastavit?
Na foťáky nejsem |
Heleď a četl jsi manuál? Protože v něm je na straně 90 psáno, že maximální velikost souboru pro jednu sekvenci jsou 2 GB, popř. 29 minut (nastavíš-li vyšší kvalitu, platí první omezení, nastavíš-li nižší kvalitu, platí to omezení druhé, časové). Jinak ty manuály jsou běžně ke stažení na stránkách výrobce, tzn. je dobré do toho kouknout ještě před případným nákupem nějakého náhradního přístroje, budeš-li tento vracet.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 6:56 pm Předmět: |
|
|
Doma jsem ho četl a 90 stran to ani nemá  Má to 42 stránek v pár jazykových verzích :) Teď už jsi na to dám pozor a zkusím ty návody projet a popřípadně to spíš koupit v obchodě a rovnou to kdyžtak zkusit, ale o nějakém omezení jsem vůbec nevěděl, že něco takového je, myslel jsem, že jediné, co mě bude omezovat, bude velikost pamětové karty.
edit: pamětovku mám class 10, tady je problém v tom omezení no, to je výmysl hroznej teda :/
Naposledy upravil balbi dne st červenec 23, 2014 7:02 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 6:58 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 8:07 pm Předmět: |
|
|
Co je to za kravinu ze fotak nebere karty naformatovane jako NTFS? O tom jsem ještě neslysel. Není spis vadny ? format přes zadny FAT nepomuze. Kartu jedine class 10 (tu mas), to je v poradku
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 8:11 pm Předmět: |
|
|
Pochybuju, ze by to byla nejaka vada. Normalne je to na FAT32 a vse jde, dam tam exFAT a je to to stejny a kdyz je to na NTFS, tak po vlozeni karty fotak rekne, ze karta neni naformatovana a zda chci a kdyz ano, tak se to vrati na FAT32 (kdyz ne, tak se jen da vypnout, nic vic).
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 8:15 pm Předmět: |
|
|
To je vazne divne, v nastaveni fotaku to tam nikde není ? Ze by byl prednastaveny souborovy systém jako FAT32 ? Jediny NTFS dokaze nahrat jeden soubor vetsi jak 2GB, FAT ne. To by me teda pekne stvalo....
Hmmm, tak z toho manualu je to jasne, bohužel to ten fotak neda. Rychle to vrat
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červenec 23, 2014 10:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: st červenec 23, 2014 11:39 pm Předmět: |
|
|
Vsak co cekas, je to fotak, ne kamera  i Canon D5, na kterej tocej i profici, video seka max. po 10 minutach kvuli FATu, je to primarne porad fotak
Kamery dneska tocej na pevny disky (zabudovany nebo vymenny), popr. jiny typy karet nez fotakovy SD a Compact Flash (napr. P2). DV a HDV kazetky beru jako vykopavku :) _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 8:35 am Předmět: |
|
|
OMG je to foťák co by si nechtěl, 8min 720p videa mi přijde docela dost, pokud si s tím chtěl točit celovečeráky, kup is kameru  Můj foťák točí asi max 1-2min.
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 8:43 am Předmět: h |
|
|
Htc one m7 - full hd - něco přes 2 hod _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 8:47 am Předmět: |
|
|
FAT32 max 4GB (spletl jsem se)
http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
Tak ja nevim i když je to fotak, tak snad v dnesni době uz by mohl umet nahravat video pouze dle omezeni velikosti pametove karty. Kazdopadne alespoň v popisku k tomu vyrobku by to mohlo byt napsane a ne to zjistit az z manualu po koupi vyrobku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 9:59 am Předmět: |
|
|
A proc by mely, kdyz to sou fotaky  karty tohodle typu (tj. FAT32) se pro ne osvedcily, video je tam jako bonus (protoze technologie kamer je hodne podobna) a pro amatera to natoci casto i o dost kvalitnejsi obraz, nez mely poloprofi kamery kolem roku 2000 - a amaterovi bude u zadku max. dylka 10 minut. To je jak kdybych si stezoval, ze moje škodovka neni terenak, kdyz je to preci taky auto se 4 kolama.
Jak sem psal, na nektery drahy zrcadlovky (bavime se o cene x desitek tisic za telo + minimalne stejna palka za objektivy) tocej obcas i profici, ale v tomhle pripade ma ten obraz porad svou dan za to, ze je to fotak a ne kamera... _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 10:33 am Předmět: |
|
|
Jenze u skodovky by jsi musel predelat spoustu mechanických věci aby z toho terenak byl, zatímco u fotaku je to podle me jen otázka firmwaru a povoleni ntfs. Když to umi i mobily.....Mobil je prece taky primarne urceny na telefonovani, presto uz se s nim daji poridit celkem dobre fotky, da se nahravat full HD, internet. Taky bychom mohli rict ze k cemu jsou v mobilu takove funkce když primarne slouží k necemu jinému.
Ptal jsem se bratrance proc tomu tak je ( foti x let a ve foto ma x set tisíc kc) a on mi řekl ze se ntfs nepouziva k vuli licensim a ze tam jde o prachy. Moc jsem to nepobral... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt červenec 24, 2014 1:30 pm Předmět: |
|
|
| freshman napsal: |
Ptal jsem se bratrance proc tomu tak je ( foti x let a ve foto ma x set tisíc kc) a on mi řekl ze se ntfs nepouziva k vuli licensim a ze tam jde o prachy. Moc jsem to nepobral... :) |
Asi proto ze to je system Microsoftu = kdyz ho chces pouzivat musis zaplatit poplatek :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|