|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
uniQue
|
Zaslal: ne srpen 03, 2014 9:03 pm Předmět: Nabrat svaly a shodit bricho? |
|
|
Zdravim, nejsem nijak tlusty, mam 180cm a 80kg, co je horsi je ze at delam cokoliv porad mam proste bricho jako bych byl naky pivar, coz se mi teda vubec nelibi.
Ma otazka zni jak se takoveho bricha zbavit a zaroven nabrat svaly.
Pro ty pro ktere prijde tahle otazka stupidni, a hodlaji me urazet, tak at prekliknou na jinej topic...
Diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lukáš Mužík
|
Zaslal: ne srpen 03, 2014 9:34 pm Předmět: |
|
|
Kámo, jestli máš břicho fakt jako většíí. Tak bych se na to vyprdl.. Já to měl stejný. Nejdřív jsem hubnul. asi 10kg dole. a pak až jsem začal nabírat. Protože hubnout a nabírat. To prostě NEJDE. Možná tak nabírat čistou svalovou hmotu. Ale i to je strašně těžké:) Takže zhubni. Až budeš spokojen - Naber. Nic víc nic míň. Dávej si HIIT (osvědčilo se) Měj menší příjem než výdej. Jez více bílkovin ať zachováš svalovou hmotu. A za týden tak 1kg dolů. Né víc. Když budeš hubnout víc. "Hubneš svaly"
Toť vše. Tak hodně štěstí:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne srpen 03, 2014 9:41 pm Předmět: Re: Nabrat svaly a shodit bricho? |
|
|
| uniQue napsal: | Zdravim, nejsem nijak tlusty, mam 180cm a 80kg, co je horsi je ze at delam cokoliv porad mam proste bricho jako bych byl naky pivar, coz se mi teda vubec nelibi.
Pro ty pro ktere prijde tahle otazka stupidni, a hodlaji me urazet, tak at prekliknou na jinej topic...
Diky |
Jsi v začátečnících, takže správný chlívek pro blbé dotazy
Nenapsal jsi, co se sebou děláš, což může být pro radu hodně zásadní. Obecně lze říci, že 180 cm a 80 kg jsou normální hodnoty. Jenže, pokud někdo nesportuje, bude mít tuků o dost více než člověk, který se hýbe.
Máš také různé typy postav. Třeba mě se ukládá tuk po celém těle celkem pravidelně. Ty jsi asi typ postavy, které roste hlavně pupek jak v těhotenství
Obecně lze říci, že bys měl začít sportovat. Pokud už sportuješ, začít si kontrolovat jídlo.
Co se typu sportu týče, na nabrání svalů je samozřejmě ideální posilovna. Pokud se sem rozhodneš chodit, platí standardní doporučení. Věnuj pár hodin čtení článků na main webu a najmi si na deset lekcí trenéra, ať ti ukáže techniku a naučí tě základy.
Nicméně, posilka není jediná cesta. Hodně pomůže prakticky jakýkoliv sport. Vyber si co tě baví. Pokud kolektivní, třeba americký fotbal je dobrá volba. Pokud spíše individuální, třeba takový kick box ti špeky sundá hodně rychle a naučíš se se bránit.
Volba je na tobě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lukáš Mužík
|
Zaslal: ne srpen 03, 2014 9:43 pm Předmět: Re: Nabrat svaly a shodit bricho? |
|
|
| Mablung napsal: | | uniQue napsal: | Zdravim, nejsem nijak tlusty, mam 180cm a 80kg, co je horsi je ze at delam cokoliv porad mam proste bricho jako bych byl naky pivar, coz se mi teda vubec nelibi.
Diky |
Jsi v začátečnících, takže správný chlívek pro blbé dotazy
Nenapsal jsi, co se sebou děláš, což může být pro radu hodně zásadní. Obecně lze říci, že 180 cm a 80 kg jsou normální hodnoty. Jenže, pokud někdo nesportuje, bude mít tuků o dost více než člověk, který se hýbe.
Máš také různé typy postav. Třeba mě se ukládá tuk po celém těle celkem pravidelně. Ty jsi asi typ postavy, které roste hlavně pupek jak v těhotenství
Obecně lze říci, že bys měl začít sportovat. Pokud už sportuješ, začít si kontrolovat jídlo.
Co se typu sportu týče, na nabrání svalů je samozřejmě ideální posilovna. Pokud se sem rozhodneš chodit, platí standardní doporučení. Věnuj pár hodin čtení článků na main webu a najmi si na deset lekcí trenéra, ať ti ukáže techniku a naučí tě základy.
Nicméně, posilka není jediná cesta. Hodně pomůže prakticky jakýkoliv sport. Vyber si co tě baví. Pokud kolektivní, třeba americký fotbal je dobrá volba. Pokud spíše individuální, třeba takový kick box ti špeky sundá hodně rychle a naučíš se se bránit.
Volba je na tobě. |
Nebo CrossFit:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 1:37 pm Předmět: |
|
|
1) Nedělej dlouhé kardio, je to neefektivní a nezdravé
2) Zařaď silově-objemový tréning v posilovně
3) Pokud chceš teď srýsovat, uprav stravu na hodně bílkovin, dostatek tuků a jen přiměřeně sacharidů.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 2:19 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | 1) Nedělej dlouhé kardio, je to neefektivní a nezdravé
3) Pokud chceš teď srýsovat, uprav stravu na hodně bílkovin, dostatek tuků a jen přiměřeně sacharidů. |
Prosim te, co je na dlouhym kardiu neefektivni a nezdravy? Sam mu radis silove-objemovej trenink a k tomu bys ty dal 20 minut HIIT jo? A jeste po treninku, ne? Polud clovek ceka zlepsovani v silovych vykonech tak, aby to bylo efektivni pro budovani svalu, musi se na nejakej hiit vysrat, to ho vystavi a pristi trenink proste nebude moci pridat vahu na cinku. Kdyz si da hodinu dlouhyho kardia v rozumnym tempu v den bez silovyho treninku treba na lacnop, tak to nejak neovlivni silovej trenink druhej den a krasne spali navic treba 300 kcal. Nam vysvetli, proc je dlouhy kardio nezdravy a neefektivni :-D. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | 1) Nedělej dlouhé kardio, je to neefektivní a nezdravé
3) Pokud chceš teď srýsovat, uprav stravu na hodně bílkovin, dostatek tuků a jen přiměřeně sacharidů. |
Prosim te, co je na dlouhym kardiu neefektivni a nezdravy? Sam mu radis silove-objemovej trenink a k tomu bys ty dal 20 minut HIIT jo? A jeste po treninku, ne? Polud clovek ceka zlepsovani v silovych vykonech tak, aby to bylo efektivni pro budovani svalu, musi se na nejakej hiit vysrat, to ho vystavi a pristi trenink proste nebude moci pridat vahu na cinku. Kdyz si da hodinu dlouhyho kardia v rozumnym tempu v den bez silovyho treninku treba na lacnop, tak to nejak neovlivni silovej trenink druhej den a krasne spali navic treba 300 kcal. Nam vysvetli, proc je dlouhy kardio nezdravy a neefektivni :-D. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 2:52 pm Předmět: |
|
|
Nezmiňoval jsem HIIT, doporučuju prostě silově-objemový tréning
Divím se, že o nevhodnosti kardia ještě někdo neví - znamená to, že zřejmě nečte zahraniční weby o silovém tréningu. Dobře, uznávám, to není povinnost. Doporučuji tedy T-nation, Marka Rippertoa, Charlese Poliquina, z českých barbargym, KB5, Borise Oravu... dokonce snad na stránkách extrifitu o tom něco najdeš.
(Dávat přímo odkazy je proti pravidlům? Pokud ne, mohu poskytnou přímo velikou škálu hypertextových odkazů, abych tu všechny rozsáhlé nevýhody kardia nemusel vypisovat, když o nich původní dotaz ani není)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:14 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Nezmiňoval jsem HIIT, doporučuju prostě silově-objemový tréning
Divím se, že o nevhodnosti kardia ještě někdo neví - znamená to, že zřejmě nečte zahraniční weby o silovém tréningu. Dobře, uznávám, to není povinnost. Doporučuji tedy T-nation, Marka Rippertoa, Charlese Poliquina, z českých barbargym, KB5, Borise Oravu... dokonce snad na stránkách extrifitu o tom něco najdeš.
(Dávat přímo odkazy je proti pravidlům? Pokud ne, mohu poskytnou přímo velikou škálu hypertextových odkazů, abych tu všechny rozsáhlé nevýhody kardia nemusel vypisovat, když o nich původní dotaz ani není) |
Pokud rozumíš tomu co píšeš, dokážeš nevýhody kardia shrnout do deseti vět a nemusíš dávat žádné odkazy (bez těch se pak asi neobejdeš, pokud se někdo s tebou bude chtít hádat. Ale do té doby nejsou potřeba)
Další věcí je, že jak to já chápu, on si chce zformovat postavu. Nechce se pokoušet o kulturistickou postavu. Je možné, že pro kulturisty je dlouhodobé kardio nevhodné. Normální populaci to zvedne fyzičku, pomůže odbourat nějaký tuk a mluvíme-li o hrách, rozvine to svalovou koordinaci a balanční svaly (není to správný pojem, ale asi víš co tím chci říci). Takže to považuji za velice prospěšné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:28 pm Předmět: |
|
|
Kulturistické postavy v nejbližší době nedosáhne tak jako tak  . Postavu nejrychleji pěkně zformují právě mrtvé tahy, dřepy, tlaky nad hlavu...
Chceš spálit kalorie, že? Proč je pálit kardiem, když tuto energii můžeš nasměrovat na dělání užitečných věcí, jako je rozvoj síly, objemu, techniky cviků nebo třeba mobility?
Dále jsou ve hře hormony, že? Tvé hormonální situaci zase prospěje silový tréning. Maratonci vypadají na hovno, přenos do života 0
Fyzičku mu zase zvedne silový tréning. Ale kardio mu nezvedne sílu. A síla je základ.
Svalová koordinace a "balanční svaly"? Pustil bych se postupně do bulharských dřepů, pressů jednoruč, výrazových tlaků... Naopak běhat bych nechal až dostatečně připraveného, silného a pohyblivého člověka. Kolik lidí neumí správně chodit, natož běhat.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:37 pm Předmět: |
|
|
boze to jsou ale kraviny  pry kardio na hovno a palit kalorie delanim uzitecnych veci.....z toho by se jeden...
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:43 pm Předmět: |
|
|
Kulturisti, gymnasti, sprinteři... vypadají dobře, maratonci k ničemu.
Vážně doporučuji studovat zdroje, které jsem uvedl výše
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:44 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Kulturistické postavy v nejbližší době nedosáhne tak jako tak . Postavu nejrychleji pěkně zformují právě mrtvé tahy, dřepy, tlaky nad hlavu...
Chceš spálit kalorie, že? Proč je pálit kardiem, když tuto energii můžeš nasměrovat na dělání užitečných věcí, jako je rozvoj síly, objemu, techniky cviků nebo třeba mobility?
Dále jsou ve hře hormony, že? Tvé hormonální situaci zase prospěje silový tréning. Maratonci vypadají na hovno, přenos do života 0
Fyzičku mu zase zvedne silový tréning. Ale kardio mu nezvedne sílu. A síla je základ.
Svalová koordinace a "balanční svaly"? Pustil bych se postupně do bulharských dřepů, pressů jednoruč, výrazových tlaků... Naopak běhat bych nechal až dostatečně připraveného, silného a pohyblivého člověka. Kolik lidí neumí správně chodit, natož běhat. |
Taková vystřelená plotýnka také dokáže výborně zformovat postavu. Nejdříve do pravého úhlu a pak do paragrafu
Nebudu se s tebou hádat o užitečnosti silově-objemového tréninku. Oba víme, že správně technicky zvládnuté cviky tu postavu rozvinou. Já jen říkám, že kardio má také nezastupitelné místo. Maraton je extrém, ale taková dvouhodinovka tenisu, fotbalu, jízda na bruslích, ... ti dá zase mnohem vyšší kondičku, než sebelepší trénink v posilovně. Nehledě k tomu, že při těchto sportech musíš neustále měnit směr a držet balanc, tudíž automaticky a rozvineš svaly o kterých ani nevíš.
Podle mě, ideální je dělat obojí a tím rozvinout vše. Ve většina případů platí, že pokud člověk jen tupě preferuje jedno, okrade se o výhody druhého.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Kulturisti, gymnasti, sprinteři... vypadají dobře, maratonci k ničemu.
Vážně doporučuji studovat zdroje, které jsem uvedl výše |
Co vím, lidi dělající silové sporty obvykle vypadají jako tlusté hovno a moc toho neuběhnou. Sice by mě to tlusté hovno odhodilo deset metrů , jenže by mě muselo nejdříve chytit
Ostatně, rozhlédni se po posilovně. Najdeš v ní více tlustých lidí, kteří sice zvedají hodně, ale vypadají jak tlusté hovno, než lidí s vypracovanou postavou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 3:49 pm Předmět: |
|
|
Naznačuješ, že silový tréning povede k vystřelené plotýnce, ale je to přesně naopak
Kondice < Síla
Největší balanc získáš při hlubokém dřepu s pořádně naloženou osou na zádech  S fyzičkou je to podobně
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|