|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
maxpoint97

|
Zaslal: po srpen 04, 2014 5:26 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Naznačuješ, že silový tréning povede k vystřelené plotýnce, ale je to přesně naopak
Kondice < Síla
Největší balanc získáš při hlubokém dřepu s pořádně naloženou osou na zádech S fyzičkou je to podobně |
To je strašná blbost... Takže z 5x5 těžkých dřepů získáš fyzičku jo? :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: po srpen 04, 2014 5:34 pm Předmět: |
|
|
Princ:
Je trošku nesmysl tvrdit, že kardio nikomu nezvedne sílu nebo z něho nebudou žádný svaly. Pokud je člověk zvyklej sedět pouze na zadní části těla, tak zákonitě nějaký svaly přibudou i při tom běhu.
Hovořit o tom, že z maratonů má člověk nulovej přenos do života se dá úplně stejně aplikovat na kulturistiku, silovej trojboj atd. Všechno má něco pro a proti.
Definuj dlouhé kardio.
Já si zas pamatuju, když jsem jako kluk trávil hodně času na basketbalovým hřišti a přišli si ven zaběhat "kulturisti", tak to byl otřesnej pohled. Ta technika běhu...prostě velryby na souši. Nebo technika běhu gymnastů, gymnastek. Taky nic moc.
Ano, četl jsem ve spoustě článcích, že si tělo díky kardiu ukládá víc tuků, pokud se nemýlím, tak z důvodu, protože je při kardiu využívá jako zdroj energie. Asi tak podobně jako si tělo zvykne skladovat víc glykogenu, když ho víc potřebuje. No a co?
Taky nepatřím k lidem, kteří si myslí, že se s činkama nedá získat fyzička. Ale získavat fyzičku pro sporty přes činky je nesmysl. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po srpen 04, 2014 5:50 pm Předmět: |
|
|
Já bych viděl zásadní rozdíl v tom, jestli si jdete zahrát fotbal, basket, tenis a já nevím co ještě s kamarády nebo budete hodinu chodit/běhat na páse. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 6:00 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Nezmiňoval jsem HIIT, doporučuju prostě silově-objemový tréning
Divím se, že o nevhodnosti kardia ještě někdo neví - znamená to, že zřejmě nečte zahraniční weby o silovém tréningu. Dobře, uznávám, to není povinnost. Doporučuji tedy T-nation, Marka Rippertoa, Charlese Poliquina, z českých barbargym, KB5, Borise Oravu... dokonce snad na stránkách extrifitu o tom něco najdeš.
(Dávat přímo odkazy je proti pravidlům? Pokud ne, mohu poskytnou přímo velikou škálu hypertextových odkazů, abych tu všechny rozsáhlé nevýhody kardia nemusel vypisovat, když o nich původní dotaz ani není) |
Aha, takže kardio je nevhodný, kdyžto říkají zahraniční weby. To je tvůj argument. Z této logiky vyplývá, že zdravé kardivaskulární ústrojí je na hovno a hodina normální chůze ti uškodí v silovým tréninku, což je ale velká kravina. Jedinej problém bych viděl v tom, pokud někdo jí 6000 kalorií denně jako trojbojař, měl by problém je sníst a ještě by začal dělat takhle kardio, takže by toho musel sníst víc. To je jediná nevýhoda. Jasný, že pokud někdo nechá u kardia duši, nemůže čekat zlepšování v silovým tréninku, pokud na to jde člověk s rozumem, nevidím jedinej důvod, proč by bylo kardio nezdravý :D . To jsi nám ještě nevysvětlil. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Roumec

|
Zaslal: po srpen 04, 2014 7:51 pm Předmět: |
|
|
Jako kardio doporučuju Tac Fit, začal jsem to dělat před měsícem několikrát týdně v rámci přípravy na spartana. Zpevníš centrum, získáš výbušnost, naučíš se posilovat s vlastním tělem a váha poletí dolů jak sviňa _________________ ICQ:
A: hej jsem v prdeli:D
B: Co je
A: zvedal jsem nohy ve visu a pritahoval kolena na jact-packu a narostl mi zevni sikmy sval brisni a vypadam jako presipaci hodiny
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 10:18 pm Předmět: |
|
|
Ze dřepů 5x5 rozhodně získáš fyzičku. Čím těžší, tím lepší
"Zdravé kardivaskulární ústrojí" jsou jen takové kecy, na to vážně stoprocentně stačí jen to posilování.
Fyzičku pro sport nejlépe získáte děláním onoho sportu. Např. já trénuju MMA, hlavně BJJ. Byl bych blázen, kdybych ke všem drilům nebo sparingům ještě chodil běhat. Nějaké ty mrtvoly, to je úplně jiný šálek kávy.
| madball napsal: | | Pokud je člověk zvyklej sedět pouze na zadní části těla, tak zákonitě nějaký svaly přibudou i při tom běhu. |
Pokud je člověk zvyklej sedět pouze na zadní části těla, určitě bych ho nenechal běhat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po srpen 04, 2014 10:36 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Ze dřepů 5x5 rozhodně získáš fyzičku. Čím těžší, tím lepší
"Zdravé kardivaskulární ústrojí" jsou jen takové kecy, na to vážně stoprocentně stačí jen to posilování.
Fyzičku pro sport nejlépe získáte děláním onoho sportu. Např. já trénuju MMA, hlavně BJJ. Byl bych blázen, kdybych ke všem drilům nebo sparingům ještě chodil běhat. Nějaké ty mrtvoly, to je úplně jiný šálek kávy.
| madball napsal: | | Pokud je člověk zvyklej sedět pouze na zadní části těla, tak zákonitě nějaký svaly přibudou i při tom běhu. |
Pokud je člověk zvyklej sedět pouze na zadní části těla, určitě bych ho nenechal běhat. |
Takže boxeři, kteří potřebují hodně velkou fyzičku vlastně dělají chybu, že běhají nebo skáčou přes švihadlo? Spousta profesionálních fighterů taky běhá, no asi to dělají špatně, protože ty to při MMA neděláš :) Dokonce i v armádě se běhá, proč si radši nedají 5x5 dřepů, že?
|
|
| nahoru |
|
 |
maxpoint97

|
Zaslal: po srpen 04, 2014 11:08 pm Předmět: |
|
|
Pokud je člověk zvyklej sedět pouze na zadní části těla, určitě bych ho nenechal běhat. |
Sorry chlape, ale tohle je prostě snůška nesmyslů... znám lidi, co dělají thaibox a bez běhání seš prostě v hajzlu... ne, ze silových dřepů fyzičku nezískáš. Určitě zaběhneš rychle například stovku, ale na třech kilácích vyhodíš plíce, pokud teda nejsi genetickej talent...
Sám to vidim i na sobě a blbym fotbálku... Jednou ročně zápas s kámošema, když jsem byl poprvý, tak jsem si říkal, jo fitness ok, to se poddá... 90 minut na kraji obrany mě přesvědčilo o opaku, nemohl jsem chodit ještě tři dny potom... od tý doby chodim alespoň 14 dní předem běhat, abych to zvládl se ctí :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po srpen 04, 2014 11:53 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Takže boxeři, kteří potřebují hodně velkou fyzičku vlastně dělají chybu, že běhají nebo skáčou přes švihadlo? Spousta profesionálních fighterů taky běhá, no asi to dělají špatně, protože ty to při MMA neděláš :) Dokonce i v armádě se běhá, proč si radši nedají 5x5 dřepů, že? |
Ano, myslím, že to dělají špatně. Nechal bych fightery i armádu hlavně těžce dřepovat a tahat
Typické boxerské tréningy přesně znám - hromada špatných kliků, hromada nebezpečných lehsedů, žádné progresivní přetížení, žádná periodizace, žádná síla. Taková příprava je vyloženě škodlivá, nedoporučuji ji nikomu pro žádný sport. Zápasník, který těžce nedřepuje a netahá, bude slabý.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 6:23 am Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | Takže boxeři, kteří potřebují hodně velkou fyzičku vlastně dělají chybu, že běhají nebo skáčou přes švihadlo? Spousta profesionálních fighterů taky běhá, no asi to dělají špatně, protože ty to při MMA neděláš :) Dokonce i v armádě se běhá, proč si radši nedají 5x5 dřepů, že? |
Ano, myslím, že to dělají špatně. Nechal bych fightery i armádu hlavně těžce dřepovat a tahat
Typické boxerské tréningy přesně znám - hromada špatných kliků, hromada nebezpečných lehsedů, žádné progresivní přetížení, žádná periodizace, žádná síla. Taková příprava je vyloženě škodlivá, nedoporučuji ji nikomu pro žádný sport. Zápasník, který těžce nedřepuje a netahá, bude slabý. | boze ty tu hazis hovna to se jen tak nevidi .... cvicim uz nejakych 6-7 let ty tvoje hluboke drepy ,mrtve tahy a tlaky nad hlavou ...pred cca 2 rokama jsem se vratil k fotbalu a byl jsem na kazdem treninku behem 10 minut mrtvy jedina vec ktera mi pomohla se vratit z5 do kondice je behani ...navic i kdyz ostatni chlapi vzivote nedrepovali ,netahali mrtvy tah v ososbnich soubojich me valcovali protoze jsem nemel zadnou stabilitu a rovnovahu to je ti potom sila celkem k nicemu
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 6:29 am Předmět: |
|
|
Princ sa asi spolieha na prvú ranu, lebo ak ju nedá do 1 minúty tak prehrá :-) To aj ako amatér viem, že fyzička a rýchlosť sú v boxe základom. Objemy , svaly a sila ako bejk, nie sú rozhodujúce. _________________ Tri základné N: Nikdy Nikomu Never.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 6:42 am Předmět: |
|
|
Mrtvoly a dřepy budou určitě lepší. Bože, nebuďte tak zfanatozování z článků lidí, který v životě převážně zvedali jen železo a sportům se moc nevěnovali... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
doNny_

|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út srpen 05, 2014 9:30 am Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Nechal bych fightery i armádu hlavně těžce dřepovat a tahat
| No, pro týpka v armádě je fakt hrozně důležitý kolik udřepne a utáhne. To se strašně projeví když táhneš 30kg bágl desítky kilometrů a budeš se prát.
Já těžce dřepoval a tahal a když jsem přišel na grappling (sambo) tak jsem umíral a trvalo mi týdny než si tělo zvyklo na fyzičku a než jsem byl schopnej něco uběhnout a uzápasit. Nemůžeš všechno léčit těžkejma dřepama a tahama :o) Tím neřikám, že nejsou dobrý, ale generace thaiboxerů v thajsku se připravují například hodně během...
Klíčem je komplexnost. Síla, vytrvalost, technika atd. Běhá se prostě proto, protože je pořád jedna z nejlepších věcí na fyzičku. Jestli máš tak těžký lapy a sparingy, tak to možná nepotřebuješ, ale většina sportovců ano a je to pro ně přínosem. Dlouhé kardio možná nemusí být ideální pro trojboj, kulturistiku, ale je příjemný když jedeš na hory a po pár km v kopcích neumřeš...
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: út srpen 05, 2014 10:52 am Předmět: |
|
|
To se zase někdo nechal unést hardcore kulturistou/trojbojařem ze stránek pšících anglicky, tzn. musí to být pravda :D. BTW., ještě furt jsi mi nevysvětlil Princi, proč je takový dlouhý kardio nezdravý. Myslím, že by zajímalo 90%+ sportovců na planetě, proč si takhle kurvijou zdraví. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|